מדריך | איך לבדוק האם דיסק אונקי/כרטיס זיכרון מעליאקספרס הוא תקין
-
במדריך אני אתייחס לבדיקה של דיסק אונקי, התהליך במקרה של כרטיס זיכרון (או כונן) זהה.
בדיקת הדיסק אונקי
הדרך הכי אמינה שאני מכיר היא התוכנה הזאת
מה שהיא עושה זה פשוט לכתוב על כל הדיסק ואז לבדוק האם התוכן תקין ותואם למה שנרשם.
מה שאומר שאם בתוכנה רשום שזה תקין- אז זה תקין, ואם לא אז לא.הערה בנוגע למהירות כתיבה שהתוכנה כותבת:
התוכנה מחשבת את מהירות הכתיבה בצורה לא לגמרי מדויקת, כי החישוב הוא בפשטות כמה הועבר/נקרא חלקי כמה זמן זה לקח, בלי להוריד זמן שהתוכנה לא הייתה פעילה, זה אומר שאם נניח לקח לתוכנה להעביר שעתיים, הסוללה של המחשב נגמרה והמחשב היה מכובה ל5 שעות, ושוב התוכנה העבירה 3 שעות-אז התוכנה תחשב כאילו לקח לה להעביר 10 שעות ותציג מהירות שהיא חצי מהמהירות האמיתית.
חוץ מזה צריך לזכור שהתוכנה מעבירה קבצים בגודל ג'יגה, מה שאומר שבשימוש בפועל שכולל בדרך כלל קבצים קטנים המהירות הרבה פעמים תהיה יותר נמוכהעוד יתרון בתוכנה הזו, היא שעליאקספרס מכירים בפועל בתוצאות בבדיקה שלה כאמינות ונותנים החזר (כמעט תמיד) אם יצא בתוכנה שהדיסק לא תקין.
פותחים את התוכנה
ובוחרים בדיסק הרצוי

ואז מפעילים את הבדיקה.
חשוב להפעיל את הבדיקה על כל הדיסק, כדי לוודא שבאמת הדיסק תקין

תוצאות הבדיקה
פה יש בגדול שתי אופציות.
אם התוכנה מסיימת את הבדיקה והפס למטה ירוק-אז הבדיקה יצאה תקינה והדיסק טוב.
בכל מצב שהתוכנה מציגה פס אדום-זה אומר שיש תקלה בדיסק.
וגם זה מתחלק לשתי אופציות.
יש מקרה שהתוכנה הצליחה לסיים את הבדיקה והדיסק פגום, נניח ככה

ויש מצב שבו התוכנה נתקלה בכשל בכתיבה ולא הצליחה בכלל לסיים את הבדיקה, נניח ככה

אם בבדיקה יצא שהדיסק לא תקין, אפשר לקבל החזר מעליאקספרס על הדיסק.
בקשת החזר מעליאקספרס
פותחים בקשת החזר בעליאקספרס (הם בדרך כלל מאשרים החזר בלי להחזיר את המוצר)
בשביל לפתוח בקשת החזר ניכנס לעמוד ההזמנה
ונלחץ על "החזר והחזרה"

נבחר בכן

נבחר בסיבה "המוצר פגום או שאינו פועל"
ואז "פריט פגום"
ואז נעלה צילום מסך מתוכנת הבדיקה של התקלה
(הצילומים מקודם)
ונכתוב תיאור של התקלה (עדיף לכתוב באנגלית, מי שלא יודע שיתרגם עם גוגל תרגום)
אבל במקרה הנפוץ, שהתוכנה כן מצליחה לכתוב על הדיסק אבל הגודל מזויף, מה שכדאי לכתוב זה "It says that the flash drive contains 128 GB, but in reality it only contains 88.0 GB." ולשנות את 128 לגודל שהיה אמור להיות הדיסק ואת 88.0 לגודל שהתוכנה כותבת שיש בפועל.
במקרה של חוסר הצלחה לכתוב על הדיסק, כתבתי "I inserted the USB drive into the computer and within a minute or two it became so hot that it was impossible to touch it.
In addition, a test showed that there was a problem writing to the memory device."
(אם הדיסק לא התחמם אלא רק כשל, תורידו את השורה הזאת)עכשיו יש לכם אופציה לבחור בהחזר לבונוס בעלי או בהחזר לאמצעי התשלום המקורי.
למי שקונה קבוע בעלי עדיף לדעתי לבחור בבונוס, זה הרבה יותר נוח ומגיע מיד (הבונוס שקיבלתי על שני הדיסק אונקי שבדקתי במדריך הזה כבר אצלי) ולא כמו החזר לאמצעי תשלום מקורי שלוקח לו כמה ימים להגיע.

למתקדמים בלבד: איך לטפל חלקית בדיסק
החלק הזה רלוונטי רק לתקלה מהסוג הראשון.
!!! important []: זהירות!!!!
דיסק אונקי שנכשל בבדיקה הוא לא תקין וכל מה ששמור עליו יכול להעלם כל רגע.
קחו את זה בחשבון ואל תשימו עליו שום דבר שאינו מגובה!!!בעצם במצב הזה יש לנו דיסק אונקי שבפועל מכיל כמות מסוימת של תוכן, אבל מבחינת המחשב יש בו כמות יותר גדולה, מה שעלול להביא לבעיות במקרה שנשכח ונשים בו יותר ממה שבאמת יש בו, מה שיביא למחיקה החומר הקיים או לזה שהחומר החדש לא יועתק.
מה הפתרון? פשוט ליצור מחיצה בדיסק בגודל האמיתי של הדיסק.
אני משתמש בתוכנה הזאת, אפשר במקום זה כל תוכנה לניהול מחיצות (לא ניהול מחיצות המובנה של וינדוס, הוא לא תומך במה שאני עומד לעשות)
נפתח את התוכנה, נמצא את הדיסק ונבחר ב "מחק נפח"

ואז "החל"
לאחר מכן נלחץ על הדיסק ונבחר "צור שטח"

כאן אנחנו צריכים לחשב מה הגודל אמיתי של הדיסק במ"ב.
לדוגמה, 88 ג'יגה זה 90122 מ"ב, ולכן אני לוקח מרווח ביטחון ומקצה למחיצה 90000 מ"ב.
שוב נלחץ "החל"
ועכשיו יש לנו דיסק אונקי שניתן לשימוש בצורה בסיסית בלי שנצטרך כל הזמן לשים לב לא להעמיס עליו יותר ממה שיש בו. (וגם בחינם)
בכל מקרה אם הדיסק הזה מתחיל לעשות בעיות-אפשר לזרוק אותו ישירות לפח, בלי לנסות לתקן אותו, חבל על הזמן.בונוס-קישורים לדיסק אונקי וכרטיסי זיכרון שבדקתי ועובדים
הערה כללית- בדרך כלל בדקתי רק את ה64 ג'יגה (מה ששונה יצויין, ההערות מתחת לקישור), יתכן מאוד שגדלים אחרים לא עובדים או תקולים.
(התמונות הן הקישורים)
הדיסק אונקי שאני ממליץ עליו, אני משתמש בו כבר שנתיים והוא עובד טוב.

לחילופין אפשר לקנות את אותו הדיסק מהחנות הרשמית שלו, כאן.
(יצא לי לקנות את הדיסק אונקי הזה גם משם ויצא טוב, כשניסיתי פעם אחת לקנות ממקום אחר הגיע לי משהו אחר שלא ברור לי לגמרי כמה הוא טוב)עוד אחד מאותו הסוג
עוד אחד מאותו הסוג
עוד אחד מאותו הסוג
הערה-פה בדקתי גם את ה128 ג'יגה, והוא תקול!
הערה-כאן בדקתי דווקא את ה32 ג'יגה
הערה בדקתי רק את ה32 וה64 (למרות התמונה)
בדקתי רק את הטרה ולא את הגדלים האחריםאם מישהו רוצה אני יכול לשלוח קישורים לדברים שבדקתי ולא עובדים