בקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?
-
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
@איש-גמזו
הקישור שהבאתלא נמצא
נראה שנתקלתם בדף שאינו קיים.
לחזרה לדף הבית.מישהו מחק את זה? (בגלל זכויות יוצרים וכאלה?)
או שהקישור לא טוב?
אם כצד הב׳ אוכל לשלוח לך במייל -
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
@איש-גמזו כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
או שהקישור לא טוב?
תבדוק פה אם זה מופיע
מופיע, מה זה אומר?
-
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
או שהקישור לא טוב?
תבדוק פה אם זה מופיע
מופיע, מה זה אומר?
-
1] תוכלו בבקשה לפרט לי מה להזין בטופס חיפוש והחלפה
שיהיה 'ברחל ביתך הקטנה' כי אני לא מבין בזה2] לגבי הגודל
מדובר על ספר בכריכה קשה [23.5*16.5]
שוליים רגילים [2 ס"מ]
חשבתי שמתאים בכתב פרנקריל גודל 12 [זה נכון?]
אז כמה לעשות בדרוגלין של גוטמן?
ושאלה נוספת, כמה רווח מקובל לעשות בין שורות ופיסקאות [הספר הוא בטור אחד אם זה משנה]@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
תשאל אותו האם האתר הזה גנב את הגופנים הללו מפלרון, ואם כן מדוע פלרון לא תובעים אותם שיסירו את הגופנים הללו.
אני שלחתי את הקישור הזה לפלרון, והם לא התייחסו למייל כלל, וכשדיברתי איתם בפלאפון, הם אמרו לי שהגופנים שלהם נושאים את הקידומת PR או OPR לפני השם של הגופן, ואם לא אז זה לא שייך אליהם.
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].באמת פונטייפ כתבו לי שזה "זה לא של פונטייפ
גם לא רשום בתוך הפונט למי זה שייך, אז אני לא יכול לדעת עליו כלום.", רק המתכנת של תג כתב לי "כן, זה העתק של פלרון. גנבה כפשוטו."
ולכאו' זה סתירה
ובאמת מאיפה יש את זה לאתר הנ"ל?
משהו כאן די משונה בכל הסיפור, הלא כן?
שלחתי את השאלה לפלרון מקווה שיחזרו אלי, אשתדל לעדכן בלי"נ.
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]נ"ב: מה מוגדר אצךל שימוש פרטי?, אם זה 20 עותקים למשפחה זה כבר נקרא מסחרי?
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]
נראה לי שהכי זול והגופן הטוב של זה לוורד הוא של פונטייפ, ישנה אפשרות לקנות חבילה ואז זה יוצא מאוד זול, רוב גופני פלרון מופיעים בספרי קודש, כך שאם אתה חושב לעמד בעצמך לכאורה זה האפשרות הזולה ביותר.
אמנם בשנים האחרונות נכנסים גם גופנים של פונטביט, אבל שם החבילות הרבה יותר גדולות ויותר יקרות, אבל הבסיס זה וילנא ופרנקריהל של פלרון, כך למעמד ספרי קודש אין הרבה ברירות חוץ מלקנות בפונטייפ אלא אם כן הוא מעמד בתג.@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
י"א שלכותרות להשתמש בווילנא המובנה של וורד עדיף מפרנקריל
וי"א ב Times New Roman (כותרות עבריות)לא, תשתמש בגוטמן דורגלין מודגש.
FrankRuehl-Bold1.ttf.zip
זה של האתר הנ"ל, ונראה לי שוורד לא קורא אותו טוב, אלא אם כן ערכו אותו ושמו את האותיות במיקום המיועד להם.
אני רק מנסה לברר האם זה חינמי או של פלרון, כי זה ממש דומה
אני במגעים איתם במייללדעתי הסיכויים שהם יענו לך במייל הם קלושים ביותר, תתקשר אליהם להתעניין על הגופנים שלהם, ותשאל אותם ברחל ביתך הקטנה אולי הם יענו לך. לי הם ענו בשיחה כמו שכתבתי לעיל, ובמייל הם לא הגיבו כלל.