בקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?
-
תגובה: לתועלת הציבור: הגופנים: וילנא, פרנק ריהל, רש"י – המקוריים
שלום רב
באשכול הנ"ל @רוח-נכון העלה פונטים מאד משובחים
ברצוני לברר האם יש למישהו מידע על הבעלות בגופנים שם?
בפרט בגופן וילנא DP שנראה ממש יפה
השאלה היא אם זה בתשלום או חינמי, אשמח לקבל מידע עדכני ומאומת בלבד, ועדיף כמובן קישור אם ישנו....
תודה רבה! -
תגובה: לתועלת הציבור: הגופנים: וילנא, פרנק ריהל, רש"י – המקוריים
שלום רב
באשכול הנ"ל @רוח-נכון העלה פונטים מאד משובחים
ברצוני לברר האם יש למישהו מידע על הבעלות בגופנים שם?
בפרט בגופן וילנא DP שנראה ממש יפה
השאלה היא אם זה בתשלום או חינמי, אשמח לקבל מידע עדכני ומאומת בלבד, ועדיף כמובן קישור אם ישנו....
תודה רבה! -
@אלף-שין אם אני לא טועה הגופנים שמתחילם עם DP הם של המתכנת של תוכנת תג
דיברתי איתו פעם אחת לגבי פרנקריהל מודגש שלו@u88 @אלף-שין
אני לא יודע אם DP מתכנת של תג, אבל בזמנו כש @רוח-נכון העלה את הגופנים, דיברתי איתו, והוא לא טען זאת.העניין הוא שגופן וילנא זה הוא שייך ל'פלרון', והם נתנו לפונטייפ ולמתכנת של תוכנת תג למכור את הגופנים שלהם, כך שבדרך כלל מעמדים משתמשים בזה או בזה.
במקביל לכך, קיים ברשת גופן 'וילנא' באתר חינמי עם רשיון שימוש חינמי שנראה העתק מדויק של פלרון, אבל הוא לא נתמך בוורד, דיברתי עם פלרון ושאלתי אותם על הגופן הזה, והם לא רצו לענות תשובה ברורה, אבל לפי מה שהבנתי אין להם אפשרות לקנוס את מי שמשתמש בזה.
הרב @רוח-נכון לקח את הגופן החינמי שאינו נתמך בוורד, וסידר אותו שיעבוד בוורד, והוסיף לו את השם 'DP' כדי להבדילו מהחינמי המפורסם ברשת, אבל הוא פרסם אותו חינם.
כך שלכאורה אין שום בעיה להשתמש בו.
בהצלחה. -
@u88 @אלף-שין
אני לא יודע אם DP מתכנת של תג, אבל בזמנו כש @רוח-נכון העלה את הגופנים, דיברתי איתו, והוא לא טען זאת.העניין הוא שגופן וילנא זה הוא שייך ל'פלרון', והם נתנו לפונטייפ ולמתכנת של תוכנת תג למכור את הגופנים שלהם, כך שבדרך כלל מעמדים משתמשים בזה או בזה.
במקביל לכך, קיים ברשת גופן 'וילנא' באתר חינמי עם רשיון שימוש חינמי שנראה העתק מדויק של פלרון, אבל הוא לא נתמך בוורד, דיברתי עם פלרון ושאלתי אותם על הגופן הזה, והם לא רצו לענות תשובה ברורה, אבל לפי מה שהבנתי אין להם אפשרות לקנוס את מי שמשתמש בזה.
הרב @רוח-נכון לקח את הגופן החינמי שאינו נתמך בוורד, וסידר אותו שיעבוד בוורד, והוסיף לו את השם 'DP' כדי להבדילו מהחינמי המפורסם ברשת, אבל הוא פרסם אותו חינם.
כך שלכאורה אין שום בעיה להשתמש בו.
בהצלחה.@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
העניין הוא שגופן וילנא זה הוא שייך ל'פלרון', והם נתנו לפונטייפ ולמתכנת של תוכנת תג למכור את הגופנים שלהם
ובכן,
פניתי לפני כמה שעות במייל ל'פונטייפ'
להלן תשובתם

@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
בל לפי מה שהבנתי אין להם אפשרות לקנוס את מי שמשתמש בזה.
מה זה אומר? שמותר גם מבחינה הלכתית?
ובכלל, איך מתיישבים הטענות פה של מה שהבאתי מהמייל
למה שאתם כתבתם?[בינתיים שלחתי את השאלה לפלרון ולמתכנת של תג, אם יענו אשתדל בלי"נ להעלות כאן את תגובתם]
עריכה- לבינתיים מצאתי את זה, האם זה קשור?בענין נוסף
תודה על המענה שלכם!!אשמח לדעת בכתב וילנא הנ"ל
כשאני עושה גודל 12 זה נראה מאד יפה אבל קטן ממש
כשאני עושה גודל 14 זה נראה מדאי גדול
השאלה היא מה כדאי לעשות?
13?
12.5?
[מדובר על ספר קלאסי 23.5 *16.5 ]אשמח לדעת מה מקובל או מה נראה יותר טוב
תודה רבה!
-
העניין הוא שגופן וילנא זה הוא שייך ל'פלרון', והם נתנו לפונטייפ ולמתכנת של תוכנת תג למכור את הגופנים שלהם
ובכן,
פניתי לפני כמה שעות במייל ל'פונטייפ'
להלן תשובתם

בל לפי מה שהבנתי אין להם אפשרות לקנוס את מי שמשתמש בזה.
מה זה אומר? שמותר גם מבחינה הלכתית?
ובכלל, איך מתיישבים הטענות פה של מה שהבאתי מהמייל
למה שאתם כתבתם?[בינתיים שלחתי את השאלה לפלרון ולמתכנת של תג, אם יענו אשתדל בלי"נ להעלות כאן את תגובתם]
עריכה- לבינתיים מצאתי את זה, האם זה קשור?בענין נוסף
תודה על המענה שלכם!!אשמח לדעת בכתב וילנא הנ"ל
כשאני עושה גודל 12 זה נראה מאד יפה אבל קטן ממש
כשאני עושה גודל 14 זה נראה מדאי גדול
השאלה היא מה כדאי לעשות?
13?
12.5?
[מדובר על ספר קלאסי 23.5 *16.5 ]אשמח לדעת מה מקובל או מה נראה יותר טוב
תודה רבה!
-
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
הוא כתב שזה גנוב מפלרון
תשאל אותו האם האתר הזה גנב את הגופנים הללו מפלרון, ואם כן מדוע פלרון לא תובעים אותם שיסירו את הגופנים הללו.
אני שלחתי את הקישור הזה לפלרון, והם לא התייחסו למייל כלל, וכשדיברתי איתם בפלאפון, הם אמרו לי שהגופנים שלהם נושאים את הקידומת PR או OPR לפני השם של הגופן, ואם לא אז זה לא שייך אליהם.
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].
כמובן, שהכי ראוי לקנות ולפרנס יהודי שמשקיע למען ספרי קודש, כמו פונטייפ, אך לשימוש אישי אני לא הייתי חושש.@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
האם כדאי להשתמש בפרנקפריהל?
הרי אין שם בולד
אז מה עושים?אולי יש אפשרות את כל ההדגשות להעביר לגופן אחר חינמי, איזה?
מבחינת הגופן הקריא החינמי הנפוץ ביותר בספרי קודש זה פרנקריל, וזה באמת בעיה שאין הדגשה, ניתן להחליף אותו עם דרוגלין של גוטמן מודגש, אבל תצטרך לשחק עם הגודל כדי שיהיה מתאים לפרנקריל.
באשר לגודל הגופן בדרך כלל זה בגודל 13 נקודות, אבל הדבר הנכון ביותר הוא להדפיס בגודל שאתה רוצה שהספר יהיה [שוליים, גודל גופן, וכדו'], ולראות האם זה באמת נראה טוב, על המחשב אי אפשר לראות איך זה באמת יראה לאחר ההדפסה.איך אפשר להעביר אתכל ההדגשות מכל המסמך בבת אחת לגופן אחר?
עם מאקרו לא זוכר עכשיו, אבל זכור לי שיש במדריך של @pcinfogmach
בהצלחה
-
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
הוא כתב שזה גנוב מפלרון
תשאל אותו האם האתר הזה גנב את הגופנים הללו מפלרון, ואם כן מדוע פלרון לא תובעים אותם שיסירו את הגופנים הללו.
אני שלחתי את הקישור הזה לפלרון, והם לא התייחסו למייל כלל, וכשדיברתי איתם בפלאפון, הם אמרו לי שהגופנים שלהם נושאים את הקידומת PR או OPR לפני השם של הגופן, ואם לא אז זה לא שייך אליהם.
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].
כמובן, שהכי ראוי לקנות ולפרנס יהודי שמשקיע למען ספרי קודש, כמו פונטייפ, אך לשימוש אישי אני לא הייתי חושש.@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
האם כדאי להשתמש בפרנקפריהל?
הרי אין שם בולד
אז מה עושים?אולי יש אפשרות את כל ההדגשות להעביר לגופן אחר חינמי, איזה?
מבחינת הגופן הקריא החינמי הנפוץ ביותר בספרי קודש זה פרנקריל, וזה באמת בעיה שאין הדגשה, ניתן להחליף אותו עם דרוגלין של גוטמן מודגש, אבל תצטרך לשחק עם הגודל כדי שיהיה מתאים לפרנקריל.
באשר לגודל הגופן בדרך כלל זה בגודל 13 נקודות, אבל הדבר הנכון ביותר הוא להדפיס בגודל שאתה רוצה שהספר יהיה [שוליים, גודל גופן, וכדו'], ולראות האם זה באמת נראה טוב, על המחשב אי אפשר לראות איך זה באמת יראה לאחר ההדפסה.איך אפשר להעביר אתכל ההדגשות מכל המסמך בבת אחת לגופן אחר?
בהצלחה
איך אפשר להעביר אתכל ההדגשות מכל המסמך בבת אחת לגופן אחר?
בהצלחה
מה רע בחיפוש והחלפה?
-
בהצלחה
מה רע בחיפוש והחלפה?
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
בהצלחה
מה רע בחיפוש והחלפה?
יותר מהיר, יותר קצר.
אבל נכון שעל ידי חיפוש והחלפה ניתן ברגע אחד להחליף, ואם כבר מחליפים בחיפוש והחלפה, @אלף-שין המלצה שלי להשתמש בסגנון תו לכל המודגש, וכך תוכל לשנות את כל הטקסט המודגש בפעם אחת, ולא תצטרך כל פעם להחליף מחדש. -
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
בהצלחה
מה רע בחיפוש והחלפה?
יותר מהיר, יותר קצר.
אבל נכון שעל ידי חיפוש והחלפה ניתן ברגע אחד להחליף, ואם כבר מחליפים בחיפוש והחלפה, @אלף-שין המלצה שלי להשתמש בסגנון תו לכל המודגש, וכך תוכל לשנות את כל הטקסט המודגש בפעם אחת, ולא תצטרך כל פעם להחליף מחדש.1] תוכלו בבקשה לפרט לי מה להזין בטופס חיפוש והחלפה
שיהיה 'ברחל ביתך הקטנה' כי אני לא מבין בזה2] לגבי הגודל
מדובר על ספר בכריכה קשה [23.5*16.5]
שוליים רגילים [2 ס"מ]
חשבתי שמתאים בכתב פרנקריל גודל 12 [זה נכון?]
אז כמה לעשות בדרוגלין של גוטמן?
ושאלה נוספת, כמה רווח מקובל לעשות בין שורות ופיסקאות [הספר הוא בטור אחד אם זה משנה]@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].באמת פונטייפ כתבו לי שזה "זה לא של פונטייפ
גם לא רשום בתוך הפונט למי זה שייך, אז אני לא יכול לדעת עליו כלום.", רק המתכנת של תג כתב לי "כן, זה העתק של פלרון. גנבה כפשוטו."
ולכאו' זה סתירה
ובאמת מאיפה יש את זה לאתר הנ"ל?
משהו כאן די משונה בכל הסיפור, הלא כן?
שלחתי את השאלה לפלרון מקווה שיחזרו אלי, אשתדל לעדכן בלי"נ.
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]נ"ב: מה מוגדר אצךל שימוש פרטי?, אם זה 20 עותקים למשפחה זה כבר נקרא מסחרי?