בקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?
-
@pcinfogmach כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
איך אפשר להעביר אתכל ההדגשות מכל המסמך בבת אחת לגופן אחר?
עם מאקרו לא זוכר עכשיו, אבל זכור לי שיש במדריך של @pcinfogmach
בהצלחה
מה רע בחיפוש והחלפה?
יותר מהיר, יותר קצר.
אבל נכון שעל ידי חיפוש והחלפה ניתן ברגע אחד להחליף, ואם כבר מחליפים בחיפוש והחלפה, @אלף-שין המלצה שלי להשתמש בסגנון תו לכל המודגש, וכך תוכל לשנות את כל הטקסט המודגש בפעם אחת, ולא תצטרך כל פעם להחליף מחדש.1] תוכלו בבקשה לפרט לי מה להזין בטופס חיפוש והחלפה
שיהיה 'ברחל ביתך הקטנה' כי אני לא מבין בזה2] לגבי הגודל
מדובר על ספר בכריכה קשה [23.5*16.5]
שוליים רגילים [2 ס"מ]
חשבתי שמתאים בכתב פרנקריל גודל 12 [זה נכון?]
אז כמה לעשות בדרוגלין של גוטמן?
ושאלה נוספת, כמה רווח מקובל לעשות בין שורות ופיסקאות [הספר הוא בטור אחד אם זה משנה]@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
תשאל אותו האם האתר הזה גנב את הגופנים הללו מפלרון, ואם כן מדוע פלרון לא תובעים אותם שיסירו את הגופנים הללו.
אני שלחתי את הקישור הזה לפלרון, והם לא התייחסו למייל כלל, וכשדיברתי איתם בפלאפון, הם אמרו לי שהגופנים שלהם נושאים את הקידומת PR או OPR לפני השם של הגופן, ואם לא אז זה לא שייך אליהם.
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].באמת פונטייפ כתבו לי שזה "זה לא של פונטייפ
גם לא רשום בתוך הפונט למי זה שייך, אז אני לא יכול לדעת עליו כלום.", רק המתכנת של תג כתב לי "כן, זה העתק של פלרון. גנבה כפשוטו."
ולכאו' זה סתירה
ובאמת מאיפה יש את זה לאתר הנ"ל?
משהו כאן די משונה בכל הסיפור, הלא כן?
שלחתי את השאלה לפלרון מקווה שיחזרו אלי, אשתדל לעדכן בלי"נ.
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]נ"ב: מה מוגדר אצךל שימוש פרטי?, אם זה 20 עותקים למשפחה זה כבר נקרא מסחרי?
-
1] תוכלו בבקשה לפרט לי מה להזין בטופס חיפוש והחלפה
שוליים רגילים [2 ס"מ]
ושאלה נוספת, כמה רווח מקובל לעשות בין שורות ופיסקאות [הספר הוא בטור אחד אם זה משנה]@דאנציג כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
תשאל אותו האם האתר הזה גנב את הגופנים הללו מפלרון, ואם כן מדוע פלרון לא תובעים אותם שיסירו את הגופנים הללו.
אני שלחתי את הקישור הזה לפלרון, והם לא התייחסו למייל כלל, וכשדיברתי איתם בפלאפון, הם אמרו לי שהגופנים שלהם נושאים את הקידומת PR או OPR לפני השם של הגופן, ואם לא אז זה לא שייך אליהם.
זה וודאי שאם מישהו יקח את הגופנים שלהם וישנה להם את השם שהם יתבעו אותו, וכל שכן אם הוא ימכור את זה. אבל כל זמן שאדם משתמש לשימוש פרטי אפילו בגופנים שלהם לא בטוח שהם יתבעו אותו, ואם הוא יעמד עם הגופנים שלהם הם אולי יתבעו אותו, אבל הגופנים הללו עם השם DP נלקחו מהאתר הנ"ל, ואין לפלרון כל אפשרות לתבוע את מי שישתמש בזה [כך יצא מהשיחה שלי איתם, ואני לא לוקח אחריות אם מישהו ינזק חלילה מכך].באמת פונטייפ כתבו לי שזה "זה לא של פונטייפ
גם לא רשום בתוך הפונט למי זה שייך, אז אני לא יכול לדעת עליו כלום.", רק המתכנת של תג כתב לי "כן, זה העתק של פלרון. גנבה כפשוטו."
ולכאו' זה סתירה
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]נ"ב: מה מוגדר אצךל שימוש פרטי?, אם זה 20 עותקים למשפחה זה כבר נקרא מסחרי?
@אלף-שין
בתיבת החיפוש אל תזין כלום יש לך למטה בצד שמאל תפריט עיצוב בתפריט תבחר גופן שם תבחר תחת עברית "מודגש"
בתיבת ההחלפה הזן ^&
ושוב בתפריט עיצוב לך לסגנון או לגופן כדי להחיל א השינויים שאתה רוצה.
אם תרצה לקרוא על כך יותר בהרחבה תוכל לקרוא על זה במדריך שלי
https://mitmachim.top/topic/81051/מדריך-חיפוש-והחלפה-בוורד-סדרת-מדריכיםלגבי השימוש פרטי אם תציין על הכריכה שזה משהו מפחתי פנימי לרגל שמחת פלוני שהודפס בעותקים ספורים או משהו בסגנון הזה לא חושב שיש לך ממה לחשוש
-
@אלף-שין
בתיבת החיפוש אל תזין כלום יש לך למטה בצד שמאל תפריט עיצוב בתפריט תבחר גופן שם תבחר תחת עברית "מודגש"
בתיבת ההחלפה הזן ^&
ושוב בתפריט עיצוב לך לסגנון או לגופן כדי להחיל א השינויים שאתה רוצה.
אם תרצה לקרוא על כך יותר בהרחבה תוכל לקרוא על זה במדריך שלי
https://mitmachim.top/topic/81051/מדריך-חיפוש-והחלפה-בוורד-סדרת-מדריכיםלגבי השימוש פרטי אם תציין על הכריכה שזה משהו מפחתי פנימי לרגל שמחת פלוני שהודפס בעותקים ספורים או משהו בסגנון הזה לא חושב שיש לך ממה לחשוש
@pcinfogmach
תודה רבה!
@דאנציג
תודה רבה!זה יוצא לי מאד יפה ב"ה!
חוץ מהספרות שכתובות מדי פעם [יש לזה פתרון?]
אציין שניסיתי לבדוק מה ההבדל בין פרנקריל החינמי לזה שמגיע בסיומת DP שנראה קצת יותר יפה
ההבדל העיקרי ששמתי לב [חוץ מהבולד כמובן] זה שיש הבדל במרווח בין שורות לטובת הפונט הקנייני [?]
לכן אני ממליץ לכל מי שינסה להבין מהאשכול הזה איך להוציא ספרי קודש בגופן חינמי מלאשישתמש לגוף הספר בגופן פרנקריל [FrankRuehl] המובנה גודל 13 ,
בפיסקה לבחור מרווח בין שורות "מדויק 16 נקודות"
לאחר מכן שיבצע החלפה כפי ההדרכה הנ"ל, לבחור החלף ב - גופן Guttman Drogolin מודגש גודל 10.5י"א שלכותרות להשתמש בווילנא המובנה של וורד עדיף מפרנקריל
וי"א ב Times New Roman (כותרות עבריות)@מעמדים
כתבתי נכון? -
ושאלה נוספת
מי שרוצה דווקא פונט חינמי
האם כדאי להשתמש בפרנקפריהל?
הרי אין שם בולד
אז מה עושים?אולי יש אפשרות את כל ההדגשות להעביר לגופן אחר חינמי, איזה?
איך אפשר להעביר אתכל ההדגשות מכל המסמך בבת אחת לגופן אחר? @pcinfogmach -
@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
ושאלה נוספת
מי שרוצה דווקא פונט חינמי
האם כדאי להשתמש בפרנקפריהל?
הרי אין שם בולד
אז מה עושים?איזה פרנקריהל אתה משתמש?
ב frankrhul?
או ב frankreal? -
@איש-גמזו כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
frankreal
ב FrankRuehl [חינמי ומובנה באופיס]
frankreal
יכול להיות שיש לי בולד חינמי אני בודק.
עריכה: תבדוק את זה אני חושב שזה אותו אחד.
c3ad85a6-8447-4ad2-b734-10a3e36fc275-FrankRuehl-Bold1.ttf.zip FrankRuehl-Bold1.ttf.zip -
frankreal
יכול להיות שיש לי בולד חינמי אני בודק.
c3ad85a6-8447-4ad2-b734-10a3e36fc275-FrankRuehl-Bold1.ttf.zip FrankRuehl-Bold1.ttf.zip@איש-גמזו כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
זה כבר מחוק, כנראה מהדקות האחרונות
עכ"פ פלרון טוענים שזה שלהם, למיטב הבנתי זה קצת מורכב, אני מנסה להבין מהם
האם מאשרים להשתמש בפונט מהאתר ההוא, בלי"נ אעדכן את דעתם. -
האם מאשרים להשתמש בפונט מהאתר ההוא, בלי"נ אעדכן את דעתם.@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
האם מאשרים להשתמש בפונט מהאתר ההוא, בלי"נ אעדכן את דעתם.מה מחוק?
-
האם מאשרים להשתמש בפונט מהאתר ההוא, בלי"נ אעדכן את דעתם.מה מחוק?
-
@איש-גמזו
הקישור שהבאתלא נמצא
נראה שנתקלתם בדף שאינו קיים.
לחזרה לדף הבית.מישהו מחק את זה? (בגלל זכויות יוצרים וכאלה?)
או שהקישור לא טוב?
אם כצד הב׳ אוכל לשלוח לך במייל -
@איש-גמזו
הקישור שהבאתלא נמצא
נראה שנתקלתם בדף שאינו קיים.
לחזרה לדף הבית.מישהו מחק את זה? (בגלל זכויות יוצרים וכאלה?)
או שהקישור לא טוב?
אם כצד הב׳ אוכל לשלוח לך במייל -
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
או שהקישור לא טוב?
תבדוק פה אם זה מופיע
מופיע, מה זה אומר?
-
@פלמנמוני כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
או שהקישור לא טוב?
תבדוק פה אם זה מופיע
מופיע, מה זה אומר?
-
1] תוכלו בבקשה לפרט לי מה להזין בטופס חיפוש והחלפה
שוליים רגילים [2 ס"מ]
ולכאו' זה סתירה
[רק להבין, כל מי שמוציא ספר עם גופן זה שילם לפלרון 400 ש"ח?]
נראה לי שהכי זול והגופן הטוב של זה לוורד הוא של פונטייפ, ישנה אפשרות לקנות חבילה ואז זה יוצא מאוד זול, רוב גופני פלרון מופיעים בספרי קודש, כך שאם אתה חושב לעמד בעצמך לכאורה זה האפשרות הזולה ביותר.
אמנם בשנים האחרונות נכנסים גם גופנים של פונטביט, אבל שם החבילות הרבה יותר גדולות ויותר יקרות, אבל הבסיס זה וילנא ופרנקריהל של פלרון, כך למעמד ספרי קודש אין הרבה ברירות חוץ מלקנות בפונטייפ אלא אם כן הוא מעמד בתג.@אלף-שין כתב בבקשת מידע | גופן /פונט וילנא חינמי קיים?:
י"א שלכותרות להשתמש בווילנא המובנה של וורד עדיף מפרנקריל
וי"א ב Times New Roman (כותרות עבריות)לא, תשתמש בגוטמן דורגלין מודגש.
FrankRuehl-Bold1.ttf.zip
זה של האתר הנ"ל, ונראה לי שוורד לא קורא אותו טוב, אלא אם כן ערכו אותו ושמו את האותיות במיקום המיועד להם.
אני רק מנסה לברר האם זה חינמי או של פלרון, כי זה ממש דומה
אני במגעים איתם במייללדעתי הסיכויים שהם יענו לך במייל הם קלושים ביותר, תתקשר אליהם להתעניין על הגופנים שלהם, ותשאל אותם ברחל ביתך הקטנה אולי הם יענו לך. לי הם ענו בשיחה כמו שכתבתי לעיל, ובמייל הם לא הגיבו כלל.
-
לכותרות מאד יפה להשתמש בפרנקנתן בולד של בית אלף, שהוא נותן בחינם.
נראה ככה:
ואגב יש עוד פרנקריהל מאוד יפה בשלשה משקלים שאני לא יודע אם הוא חינמי (הבולד נמצא בתוך הרגיל, את המדיום לא כדאי להדגיש)f9b93451-d700-4e2c-a14a-5d05eac23938-פרנקרהל.zip