עזרה ב אני לא רובוט
-
@MERS אמר בעזרה ב אני לא רובוט:
כנראה שאתה צודק- אבל לא אמורים להתווסף עוד משתמשים לכל כתובת אלא להוסיף כתובות [זה לא עולה להם כסף...]
זה עולה להם כסף
-
@A0533057932 אמר בעזרה ב אני לא רובוט:
כנראה שאתה צודק- אבל לא אמורים להתווסף עוד משתמשים לכל כתובת אלא להוסיף כתובות [זה לא עולה להם כסף...]
זה עולה להם כסף
[מחקתי- לא ידעתי]
למי הם משלמים- זה לא דומיין או משהו זה כולה מזהה מיקום -
זה לא דומיין או משהו זה כולה מזהה מיקום
ההיפך - זה כן דומיין או משהו כזה..
יותר נכון - דומיין זה בעצם קיצור דרך לכתובת IP. במקום שתצטרך לכתוב את כל הכתובת הלא ברורה והלא נזכרת (מי אמור עכשיו לזכור שמתמחים טופ נמצא באינטרנט בכתובת 172.67.211.91? בשביל זה יש דומיין - שמשייכים כתובות לIP'ס)
לא מדוייק לגמרי - אבל בערך.וזה בהחלט עולה כסף לחברות..
אבל כמו שכתבת וכמו שברור לכל אחד - זה שירות בסיסי של חברת סלולר, לתת יחס הגיוני של פיצול כתובות על מנת למנוע תקלות גלישה שכאלה (בכל חברת סלולר, אם תבדוק את הIP שלך (החיצוני) תראה שכל הזמן הוא משתנה, כמעט כל חיבור מחדש של הסלולרי לנטנה נטען כתובת אחרת. לכל חברת סלולר יש אלפי או עשרות אלפי כתובות IP)
זה פשוט זלזול מחפיר (כמו כל הדרך של החברות, יסנגרו עליהן מה שיסנגרו) בגלל סיבות שאין להם הרבה מה להפסיד (ובפורום נטפרי גם יכתבו לך שאין להם הרבה מה להרויח.. ויכול להיות שגם זה נכון.. ) -
@chv אמר בעזרה ב אני לא רובוט:
זה לא דומיין או משהו זה כולה מזהה מיקום
ההיפך - זה כן דומיין או משהו כזה..
יותר נכון - דומיין זה בעצם קיצור דרך לכתובת IP. במקום שתצטרך לכתוב את כל הכתובת הלא ברורה והלא נזכרת (מי אמור עכשיו לזכור שמתמחים טופ נמצא באינטרנט בכתובת 172.67.211.91? בשביל זה יש דומיין - שמשייכים כתובות לIP'ס)
לא מדוייק לגמרי - אבל בערך.וזה בהחלט עולה כסף לחברות..
אבל כמו שכתבת וכמו שברור לכל אחד - זה שירות בסיסי של חברת סלולר, לתת יחס הגיוני של פיצול כתובות על מנת למנוע תקלות גלישה שכאלה (בכל חברת סלולר, אם תבדוק את הIP שלך (החיצוני) תראה שכל הזמן הוא משתנה, כמעט כל חיבור מחדש של הסלולרי לנטנה נטען כתובת אחרת. לכל חברת סלולר יש אלפי או עשרות אלפי כתובות IP)
זה פשוט זלזול מחפיר (כמו כל הדרך של החברות, יסנגרו עליהן מה שיסנגרו) בגלל סיבות שאין להם הרבה מה להפסיד (ובפורום נטפרי גם יכתבו לך שאין להם הרבה מה להרויח.. ויכול להיות שגם זה נכון.. )אתרים זה לא עם DNS [או שאני מערבב 100 דברים ביחד]..
-
@יהודה-12 אני עונה לא בתור מומחה אלא גם כמוך מסקרנות..
IPV4ככל הנראה לא קשור לנושא
בנטפרי לא 'חסר' כתובות IP. זה לא שמישהו ניסה ואמר - 'חברה, הוצאנו כמה שאנחנו יכולים, מצטערים'.
פשוט החליטו לצמצם לקוחות על IP אחד.
זהו..גם בחברות סלולר רגילות אתה מחובר בIPV4 (כך נראה לי, אל תסקול אותי אני לא מבין בזה כלל)
ביי -
@chv תודה על התגובה יש לי כמה הערות
- IPV4 כן קשור לנושא כיון שרשימת הכתובות הפנויות ב IPV4 כבר אזלה (במיוחד למשתמשי האינטרנט באירופה וישראל בתוכם, כיון שזה מתחלק לפי איזורי רישום) כי זה כתובת שמורכבת מ 32 ביט ולכן לחברות תקשורת (במיוחד הקטנות שבהם, וכידוע נטפרי עובדים בעיקר או רק עם חברות קטנות) יש כתובות IP מוגבלות ומכיון שנוספו הרבה משתמשים הם נוספו על הכתובות הקיימות מה שיצר ריבוי משתמשים על אותה כתובת IP.
- פרוטוקול IPV6 מורכב מ 128 ביט ש 64 ביט מתוכם זה מייצג את כתובת ה IP מה שנותן הרבה הרבה יותר כתובות IP ולכן כשהחברות יעברו לפרוטוקול IPV6 לכל משתמש יהיה כתובת IP נפרדת מה שכנראה יפתור את הבעיה.
- יש בעיה עדיין לעבור ל IPV6 כיון שבעולם רק 28% מהאתרים כבר עברו לIPV6 ובישראל רק 10%, [ואז צריך לבצע המרה מכתובת IPV4 ל IPV6] עם זאת יש הנחיה ממשרד התשורת שכל הספקים יתאימו את עצמם לפרוטוקול IPV6 בתוך כשנה.
יש לציין כי בבדיקות שנעשו הוברר שפרוטוקול IPV6 מהיר יותר ב 20-40 % - לגבי חברות הסלולר שכולם עוד לא עברו לIPV6 אני חושב שאתה צודק
מקורות
(https://www.upress.co.il/blog/post/ipv6/
המכלול
גאדג'טי
מי שרוצה עוד מוזמן לגגל -
@יהודה-12 הבנתי שאני לא מבין בזה..
תודה על כל הידע, החכמתי קצת.
אז מה יוצא מזה? איך שהבנתי מקצת מהנאמר, אין יותר IP חדשים בתצורה הקיימת (4) ועד שיעברו ל-6 ייקח זמן, מה שבטוח כאן בארץ..
אז למה בחברות סלולר רגילות (לא נטפרי) זה לא עושה את השיבוש שכל הזה? (וגם באינטרנט קווי רגיל).
שואל מהתעניינות.שוב תודה על התגובה המקיפה. חבל שאי אפשר לתת שני לייקים
-
@chv אמר בעזרה ב אני לא רובוט:
אז למה בחברות סלולר רגילות (לא נטפרי) זה לא עושה את השיבוש שכל הזה? (וגם באינטרנט קווי רגיל).
שואל מהתעניינות.כי הבעיה בעיקר בחברות הקטנות שהם מוגבלים במספרי IP שיש להם, ונוספו להם הרבה משתמשים בתקופה האחרונה כך נראה לענ"ד.
-
@ראובן-שבתי
זה לא קשור לסינון אלא לאתרים. (לא לגמרי.. כי לי ביוטיוב בחיים זה לא קרה לי.)
למשל אם תרצה לפתוח ערך חדש בויקיפדיה או להגיש מועמדות למוסד (אני לא צוחק) תמיד יהיה לך את זה.כי אפשר לעשות מערכת רובוטית שסתם תפתח ערכים בויקיפדיה. או כל מיני אתרים של סרטים בחינם. כיוון שלמשל מי שהוציא את הסרט בנה מערכת רובוטית שתסרוק את הרשת איפה יש את זה פרוץ וידווח לו. בגלל זה גם אין מה לעשות נגד זה. -
@lig148500 אוי ברור!!
לא הבנת נכון לא דיברתי על הקונספט
דיברתי על ריבוי מקרים
תעיין טוב בהודעה שלי ואז תבין!!!!!!! -
אני משתמש בנטפרי אבל ע"י VPN וזה גם קרה אצלי כנראה שלא קשור להספק רק להסינון
-
@chaimmarkowits וVPN מה זה?
למה נראה לך שבסופו של דבר זה לא יוצא מהחברה שמספקת לך דרך IP אחד? -
@A0533057932 בנטפרי יש כזה דבר דאם אין למישהו אפשריות להתחבר לנטפרי ע"י ספק נותנים להם חיבור ע"י VPN וזה הולך הולך כל הספקים הנ"ל
-
@A0533057932 אמר בעזרה ב אני לא רובוט:
@chaimmarkowits וVPN מה זה?
למה נראה לך שבסופו של דבר זה לא יוצא מהחברה שמספקת לך דרך IP אחד?צודק 100% , באמת בפורום נטפרי בדיון בנושא הזה כתבו 2 שמשתמשים ב VPN שיש להם אותו כתובת IP (אחד מהם הוא @chv מיודעינו)
-
מתנצל על ההקפצה אך מה הסיפור של זה היום זה פשוט לא גמר לאחר שגמר סדרת שאלות הוא התחיל מחדש
אני חושב שמצאתי משחק חדש ומרתק במיוחדאני לא גומר לשחק פה אם רובטים כבישים מדרכות מכוניות אטובסים ומה לא זה פתאום הזכיר לי היסטוריה מצאתי שיש כזה דבר מדחונים היו ימים
תכלס אשמח לשמוע הסבר זה קשור לנטפרי או לא???
למי זה קשור בדיוק זה קורה בגלל שיש כמה על אותו כתובת IP אז למה עד היום זה לא קרה??