דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. מחשבים וטכנולוגיה
  3. עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
  4. בקשת מידע | מה מריץ את HTML ?

בקשת מידע | מה מריץ את HTML ?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עזרה הדדית - מחשבים וטכנולוגיה
5 פוסטים 4 כותבים 69 צפיות 3 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • ט מנותק
    ט מנותק
    טשיקאוור ניוז
    כתב נערך לאחרונה על ידי

מה מריץ את HTML ברמת ההרצה שלו.
    כלומר, נניח ואני רוצה לייצר טלפון טיפש, ואני רוצה שהוא יריץ את הקובץ הזה, מה אני אמור להוסיף במערכת?
    ב C2 זה רץ, נראה לי בגלל שזה סימביאן, האם כל טלפון סימביאני יריץ HTML ?
    או שזה סוג JAVA או משהו כזה?

י. פל.י צ 2 תגובות תגובה אחרונה
    0
    • דוד משה 1ד מנותק
      דוד משה 1ד מנותק
      דוד משה 1
      כתב נערך לאחרונה על ידי

דפדפן

ט תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • דוד משה 1ד דוד משה 1

דפדפן

ט מנותק
        ט מנותק
        טשיקאוור ניוז
        כתב נערך לאחרונה על ידי טשיקאוור ניוז

@דוד-משה-1
        תודה.
        זה לא עוזר לי...
        אני יותר מתכוון מה יש בדפדפן שמריץ אותו...

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • ט טשיקאוור ניוז

כלומר, נניח ואני רוצה לייצר טלפון טיפש, ואני רוצה שהוא יריץ את הקובץ הזה, מה אני אמור להוסיף במערכת?

י. פל.י מנותק
          י. פל.י מנותק
          י. פל.
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@טשיקאוור-ניוז כתב בבקשת מידע | מה מריץ את HTML ?:

GPT.

קצר ולעניין — מה שמריץ HTML זו לא “הקובץ” עצמו אלא מנוע דפדפן / WebView שמפרש את ה-HTML, CSS ו-JavaScript ומצייר את זה על המסך. המושגים החשובים:

• מנוע רינדור (rendering engine) — לדוגמה WebKit / Blink / Gecko — הוא זה שמבצע את העבודה של לפרש HTML ולהריץ JS. (ויקיפדיה)
          • דפדפן מלא (browser) — מחזיק בממשק, history, רינדור, מנוע JS וכו' — לדוגמה הדפדפן שמותקן במכשיר. (ויקיפדיה)
          • WebView / embedded browser — רכיב שמפתחי אפליקציות משבצים בתוך האפליקציה שלהם כדי להציג דפי ווב (רנדור מקומי של קבצים או דפים). בפלטפורמות מודרניות זה ה-API לשילוב מנוע הדפדפן בתוך אפליקציה.

לגבי Symbian / ה-C2 שכתבת — העניין:

• בגרסאות S60 של Symbian נרשם port של WebKit (S60WebKit), ולכן מכשירי Symbian מסוימים אכן יכלו להריץ HTML/JS די טוב — כלומר אם המכשיר שלך הוא S60 עם דפדפן מבוסס WebKit, הוא יכול להציג דפי HTML רגילים. זה לא “ה-HTML שרץ מעצמו” אלא הדפדפן/מנוע שהיה מותקן שם. (trac.webkit.org)
          • אבל לא כל מכשיר סימביאן זהה — יש דגמים ישנים/חלשים שתמכו רק ב-WAP/XHTML-mobile או דפדפנים מוגבלים. דגמי Nokia C2 שונים קיבלו דפדפנים עם תמיכה ב-HTML/WAP/Opera Mini וכו' — תלוי בדגם ובקושחה. (ויקיפדיה)

הערות על מכשירי “טלפון טיפש” / feature phones:

• יש שני מודלים עיקריים שאפשר לנצל כדי “להריץ HTML” על מכשירים חלשים:

1. דפדפן מקומי קל — אם המכשיר כבר מכיל דפדפן (WebKit או Opera Mini), תוכל לשים את הקבצים על שרת/SD ולהציג אותם בדפדפן. רבים מדגמי ה-feature phones הריצו Opera Mini או דפדפן מבוסס WebKit/Gecko. (ויקיפדיה)
            2. דפדפן פרוקסי (server-side rendering) — כמו Opera Mini: הדפדפן שולח בקשה לשרת שעושה רינדור/כיווץ ומחזיר תמונה/HTML פחות כבד — מאפשר דפדפנים חלשים להציג אתרים מודרניים למרות משאבים מוגבלים. זה לא “הרצת JS מקומית” ברוב המקרים. (ויקיפדיה)

אם אתה רוצה לבנות טלפון שיריץ קובץ HTML — מה להוסיף במערכת (אפשרויות מעשיות):

1. אם זה מכשיר מודרני (Android / iOS / embedded Linux):

• הוסף WebView באפליקציה (Android: WebView/Chromium; iOS: WKWebView). זה הכי פשוט — אתה יכול לטעון קבצי .html מקבצים מקומיים או משרת. (דרך סטנדרטית ל־hybrid apps / Cordova / Capacitor).
          2. אם זה מכשיר מבוסס Linux/ARM עם כוח סביר:

• השתמש ב-WebKitGTK או ב-Chromium Embedded Framework (CEF) כדי להטמיע מנוע דפדפן במערכת. זה מאפשר HTML/JS מלא. (ויקיפדיה)
          3. אם זה מכשיר עם משאבים מצומצמים (פיצ'ר-פונים ישנים):

• בדוק האם יש דפדפן מובנה (WebKit/Opera Mini). במידה ולא — צריך להסתפק ב-WML / XHTML Mobile Profile או לפתח לקוח Java ME (אם נתמך) — אבל זה מוגבל מאוד. אופציה חלופית: להשתמש בגישה של “proxy rendering” (כמו Opera Mini) — להפנות את הבקשות לשרת שידחוס/יתרגם את הדף. (ויקיפדיה)

פרקטיקה — צעדים פשוטים להתחלה (בחר לפי פלטפורמה):

• Android (אם בונה “טיפש” מבוסס אנדרואיד): כתוב אפליקציית Android פשוטה עם WebView, ש-loadUrl("file:///android_asset/index.html") או שימו שרת קטן פנימי. אפשר להשתמש ב-Cordova/Capacitor להקל על פיתוח HTML/JS כאפליקציה.
          • Embedded Linux: התקן WebKitGTK או CEF, הרץ אפליקציה שמטען את ה-HTML מה-filesystem.
          • πραγματικά עתיקים (Java ME / Symbian ישן): בדוק איזה דפדפן יש שם (S60 בדרך כלל תמך WebKit). אם אין, האפשרות היא רק WAP/MIDP או Opera Mini אם אפשר להתקין אותה. (trac.webkit.org)

סיכום קצר (לשורה תחתונה):

• HTML רץ על מנוע דפדפן (WebKit/Blink/Gecko) — זה לא "קובץ שרץ לבד". (ויקיפדיה)
          • Symbian/S60 בפעמים רבות כן רץ HTML כי Nokia הפורטה WebKit לשם — אבל לא כל מכשיר סימביאן זהה בתמיכה. (trac.webkit.org)
          • לבניית “טלפון טיפש” שמריץ HTML — עדיף לשים WebView/דפדפן קל או להשתמש ב-proxy (Opera-mini style) אם המשאבים נמוכים. (ויקיפדיה)

אם תרצה — אוכל להתאים תשובה מדויקת יותר אם תגיד לי:

1. איזה דגם/מערכת הפעלה (לדוגמה: Android, embedded Linux, Symbian S60, Java ME)?
          2. כמה משאבי חומרה (RAM/CPU) יש למכשיר?
          3. האם הקבצים צריכים להיות נטענים מקומית (SD/flash) או מ-שרת?

ככה אוכל לתת הוראות הקמה קונקרטיות (דוגמת קוד Android עם WebView, דוגמת שילוב WebKitGTK או המלצות ל־Cordova).

תגובה 1 תגובה אחרונה
          2
          • ט טשיקאוור ניוז

צ מנותק
            צ מנותק
            צבי מחשבים.
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@טשיקאוור-ניוז מנוע רינדור הוא מה שאתה צריך כדי להריץ HTML !
            למשל WebView קלאסי .
            אתה רוצה לייצר טלפון טיפש ? כלומר אתה מתכוון לבנות מערכת הפעלה מאפס לטלפון שיצרת ?
            לא ממליץ לך, תשתמש במערכות הפעלה קוד פתוח שניתן לפרוס על מגוון חומרות , משם פשוט תשתמש במנוע דפדפן נתמך בלי לבנות אחד כזה .

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון
            0
            • חוקי הפורום
            • פופולרי
            • לא נפתר
            • משתמשים