דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. חשמל - כללי
  3. חשמל ביתי
  4. בקשת מידע | מצברי שבת בשילוב גנרטור

בקשת מידע | מצברי שבת בשילוב גנרטור

מתוזמן נעוץ נעול הועבר חשמל ביתי
21 פוסטים 7 כותבים 434 צפיות 7 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מ מנדי

@dovy
    התקדמת עם זה?
    יש לך אומדן איך לחשבן את זה כמה קווטש צריך אם זה מתמלא,
    מה הפער בין הצריכה למילוי?

D מנותק
    D מנותק
    dovy
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מנדי מתברר שקיים כזה דבר
    אלא הנחת יסוד ראשונה [כנראה פשוט למבינים] שהבטרייה לא יכולה להפיק יותר חשמל ממה שהגנרטור מטעין אותה, ממילא גם במערכת משולבת סכום המקסימלי של חשמל יהיה מה שקיים בבטריות מלפני שבת פלוס החשמל שהגנרטור נותן באופן קבוע.
    ולכן יצא לי חשבון לדוגמא ב3 אמפר גנרטור יספק לי ב24 שעות רק במקום שלוש בטריות ואני אשלם 130 ש"ח חודשי כפול 10 שנים [ס"ה זמן אחריות בבטריות] = 15600 שהוא יותר מעלות של שלוש בטריות - לא שווה!!!!
    מה שכן תאורטית אולי ניתן להוריד מהכמות בטריות כיון שהגנרטור כל הזמן מטעין את הבטריות נמצא שאתה מנצל לגמרי את האנרגיה של הגנרטור, כלומר במצב רגיל שעות הלילה שבדרך כלל הצריכה מופחתת לא משתמשים בכל האנרגיה אבל בגלל שהבטרייה התרוקנה אתה ממשיך לנצל את האנרגיה במלואה להטענה.
    רק שאין לי כ"כ איך לחשב בכמה אמפר זה משתלם ומאוד משתנה בין קיץ וחורף
    וכמובן מי שיש לו מערכת סולארית וודאי שמשתלם לו שיטעין לו את הבטריות.

י מ 2 תגובות תגובה אחרונה
    1
    • D dovy

אלא הנחת יסוד ראשונה [כנראה פשוט למבינים] שהבטרייה לא יכולה להפיק יותר חשמל ממה שהגנרטור מטעין אותה, ממילא גם במערכת משולבת סכום המקסימלי של חשמל יהיה מה שקיים בבטריות מלפני שבת פלוס החשמל שהגנרטור נותן באופן קבוע.
      ולכן יצא לי חשבון לדוגמא ב3 אמפר גנרטור יספק לי ב24 שעות רק במקום שלוש בטריות ואני אשלם 130 ש"ח חודשי כפול 10 שנים [ס"ה זמן אחריות בבטריות] = 15600 שהוא יותר מעלות של שלוש בטריות - לא שווה!!!!
      מה שכן תאורטית אולי ניתן להוריד מהכמות בטריות כיון שהגנרטור כל הזמן מטעין את הבטריות נמצא שאתה מנצל לגמרי את האנרגיה של הגנרטור, כלומר במצב רגיל שעות הלילה שבדרך כלל הצריכה מופחתת לא משתמשים בכל האנרגיה אבל בגלל שהבטרייה התרוקנה אתה ממשיך לנצל את האנרגיה במלואה להטענה.

י מנותק
      י מנותק
      יצחק e
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@dovy לא הבנתי מה אתה אומר אולי תסביר יותר ברור

D תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • י יצחק e

@dovy לא הבנתי מה אתה אומר אולי תסביר יותר ברור

D מנותק
        D מנותק
        dovy
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-e איזה חלק?

תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • D dovy

מ מנותק
          מ מנותק
          מנדי
          כתב נערך לאחרונה על ידי מנדי

@dovy כתב בבקשת מידע | מצברי שבת בשילוב גנרטור:

ולכן יצא לי חשבון לדוגמא ב3 אמפר גנרטור יספק לי ב24 שעות רק במקום שלוש בטריות

בטריות של כמה קווטש?
          האם יש לך מידע, שעת הטענה ב3 אמפר כמה הבטריה מתמלאת?

ליצור איתי קשר mendiforum@gmail.com

D תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • מ מנדי

ולכן יצא לי חשבון לדוגמא ב3 אמפר גנרטור יספק לי ב24 שעות רק במקום שלוש בטריות

בטריות של כמה קווטש?
            האם יש לך מידע, שעת הטענה ב3 אמפר כמה הבטריה מתמלאת?

D מנותק
            D מנותק
            dovy
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@מנדי
            לא מדע מדויק אבל הבנתי 3 אמפר גנרטור מספקת 0.66 קוט"ש כפול 24 שעות = 15.84 קוט"ש, ובנוסח אחר [מפי מומחה] לוקח ל3 אמפר 7 שעות למלאות בטרייה של 5.3 קוט"ש.
            מחיר: 130 כפול 10 שנים = 15600 לא כולל התקנה
            בטרייה מספקת 5.3 קוט"ש כל אחת, מחיר של 3 בטריות [הכי יקר] = 13500

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • ע"ה דכו"עע ע"ה דכו"ע

השאלה שלי לגבי הממיר שאני מבין שצריך לזה טכנולוגיה מיוחדת אולי חדשה יחסית הקיימת בפנלים סולריים שמסוגל לעשות שני פעולת גם הטענה וגם ספק יחד

אני חושב שהממירים שמביאים היום תומכים בזה בכל מקרה. הם באמת מיועדים גם לפאנלים סולאריים.

או ביתר פירוט (על הממיר שיש לי בכל אופן) הוא מיועד לתמוך בארבעה חיבורים בו זמנית-

1. חיבור טעינה מרשת החשמל לממיר.
              2. חיבור פריקה מהממיר ללוח החשמל של הבית.
              3. חיבור טעינה לגיבוי לגנרטור פרטי שנדלק אוטומטית ע"י הממיר במקרים שיש בו צורך.
              4. חיבור טעינה מפאנלים סולאריים.
              א מנותק
              א מנותק
              איש שלו'
              כתב נערך לאחרונה על ידי
              פוסט זה נמחק!
              תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • D dovy

@מנדי
                לא מדע מדויק אבל הבנתי 3 אמפר גנרטור מספקת 0.66 קוט"ש כפול 24 שעות = 15.84 קוט"ש, ובנוסח אחר [מפי מומחה] לוקח ל3 אמפר 7 שעות למלאות בטרייה של 5.3 קוט"ש.
                מחיר: 130 כפול 10 שנים = 15600 לא כולל התקנה
                בטרייה מספקת 5.3 קוט"ש כל אחת, מחיר של 3 בטריות [הכי יקר] = 13500

ש מנותק
                ש מנותק
                שטייגען במעלה
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@dovy
                דבר ראשון יש מעלה בתוכנית הזו ואפרט {לצורך הדוגמא ניקח מערכת 15 קילואט וגנרטו 4 אמפר}
                יש שני חסרונות במצברים
                אחד המחיר הגבוה בפעם אחת בשונה מגנרטור השני השימוש בשני ימים של חג ושבת ר"ה וכדומה
                דבר נוסף שרבים עוברים למצברים כי הגנרטור לא יכול לספק להם חיבור גדול
                בפתרון המוצג אנחנו חוסכים תשלום גבוה על הרבה מצברים ומסתפקים במצבר אחד וממיר חזק בתשלום נמוך יחסית ומוסיפים את הצריכה ע"י הטעינה מהגנרטור בתשלומים
                כמו כן זה מועיל לשתי ימים או שלוש {כל יום מכניס 422012 סה"כ 10,560 ובנוסף יש לנו את המצבר של ה15 כלומר בשבת רגילה יש לנו 25 ובשתי ימים יש לנו 35 ליומיים ושלוש ימים יש 45 לשלושת הימים}
                אבל כשניסיתי לבדוק את זה לעומק התעוררה בעיה {אולי יש פיתרון עדיין לא מכיר}
                אנחנו מדברים על הממירים של היום שהם היברידים {אני עקבתי על ממיר דייעה?}
                והפעולה שלהם היא כזו כשיש כניסת זרם של חשמל למצב טעינה אתה יכול להגדיר את עוצמת ההספק {לדוגמא עד 4 אמפר} כי אם זה יעבור הגנרטור יקפוץ
                אבל אם במקביל אתה גם מוציא חשמל מהממיר לכיון הבית הוא גם בוחר לקחת אותו מהכניסה של החשמל הפעילה ואז הוא גם מטיען ברמה שקבעת לו {כלומר 4 אמפר} וגם צורך חשמל ללוח של הבית ואז אתה עובר את הגנרטור והוא יקפוץ
                ולא הועילו חכמים בתקנתם
                בעצם צריך מצב חכם שיודע להגביל את הכניסה להספק הנדרש{אצלנו 4 אמפר} ולהשלים את החסר מהסוללה ע"י הממיר
                מה שהוא עושה במקרה של פנאלים סולארי כי שם זה לא יכול לקפוץ אז הוא מושך כמיטב יכולתו ומשלים מהסוללה
                {יש פתרון שיכול לעזור הוא על ידי שימוש בשתי ממירים ובשתי סוללות אבל השאלה כמה זה כלכלי
                אולי מישהו שרוצה להפעיל בית מאד גדול יוכל להעיזר בזה אם מישהו מתענין ארחיב בלי נדר}

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ש שטייגען במעלה

@dovy
                  דבר ראשון יש מעלה בתוכנית הזו ואפרט {לצורך הדוגמא ניקח מערכת 15 קילואט וגנרטו 4 אמפר}
                  יש שני חסרונות במצברים
                  אחד המחיר הגבוה בפעם אחת בשונה מגנרטור השני השימוש בשני ימים של חג ושבת ר"ה וכדומה
                  דבר נוסף שרבים עוברים למצברים כי הגנרטור לא יכול לספק להם חיבור גדול
                  בפתרון המוצג אנחנו חוסכים תשלום גבוה על הרבה מצברים ומסתפקים במצבר אחד וממיר חזק בתשלום נמוך יחסית ומוסיפים את הצריכה ע"י הטעינה מהגנרטור בתשלומים
                  כמו כן זה מועיל לשתי ימים או שלוש {כל יום מכניס 422012 סה"כ 10,560 ובנוסף יש לנו את המצבר של ה15 כלומר בשבת רגילה יש לנו 25 ובשתי ימים יש לנו 35 ליומיים ושלוש ימים יש 45 לשלושת הימים}
                  אבל כשניסיתי לבדוק את זה לעומק התעוררה בעיה {אולי יש פיתרון עדיין לא מכיר}
                  אנחנו מדברים על הממירים של היום שהם היברידים {אני עקבתי על ממיר דייעה?}
                  והפעולה שלהם היא כזו כשיש כניסת זרם של חשמל למצב טעינה אתה יכול להגדיר את עוצמת ההספק {לדוגמא עד 4 אמפר} כי אם זה יעבור הגנרטור יקפוץ
                  אבל אם במקביל אתה גם מוציא חשמל מהממיר לכיון הבית הוא גם בוחר לקחת אותו מהכניסה של החשמל הפעילה ואז הוא גם מטיען ברמה שקבעת לו {כלומר 4 אמפר} וגם צורך חשמל ללוח של הבית ואז אתה עובר את הגנרטור והוא יקפוץ
                  ולא הועילו חכמים בתקנתם
                  בעצם צריך מצב חכם שיודע להגביל את הכניסה להספק הנדרש{אצלנו 4 אמפר} ולהשלים את החסר מהסוללה ע"י הממיר
                  מה שהוא עושה במקרה של פנאלים סולארי כי שם זה לא יכול לקפוץ אז הוא מושך כמיטב יכולתו ומשלים מהסוללה
                  {יש פתרון שיכול לעזור הוא על ידי שימוש בשתי ממירים ובשתי סוללות אבל השאלה כמה זה כלכלי
                  אולי מישהו שרוצה להפעיל בית מאד גדול יוכל להעיזר בזה אם מישהו מתענין ארחיב בלי נדר}

מ מנותק
                  מ מנותק
                  מנדי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@שטייגען-במעלה
                  מה החישוב של הטענה כמה קוטש לשעה נותן 4 אמפר?

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • מ מנדי

@שטייגען-במעלה
                    מה החישוב של הטענה כמה קוטש לשעה נותן 4 אמפר?

ש מנותק
                    ש מנותק
                    שטייגען במעלה
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מנדי 880 ואט 0.88 קואט"ש
                    וזה סימנך אמפר 4A * זרם 220V =הספק 880 W

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • ש שטייגען במעלה

@מנדי 880 ואט 0.88 קואט"ש
                      וזה סימנך אמפר 4A * זרם 220V =הספק 880 W

ש מנותק
                      ש מנותק
                      שטייגען במעלה
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@שטייגען-במעלה
                      צודק בשאלתך
                      טעיתי בחישוב הכללי
                      חישבתי כפול 12 =10560
                      אבל האמת היא כפול 24 =21120
                      ותכפיל ביומיים ושלושה וכו'
                      זה רק מגדיל את הכדאיות
                      אבל עדיין הבעיה של קפיצת הגנרטור במקומה עומדת

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1
                      • ש שטייגען במעלה

@שטייגען-במעלה
                        צודק בשאלתך
                        טעיתי בחישוב הכללי
                        חישבתי כפול 12 =10560
                        אבל האמת היא כפול 24 =21120
                        ותכפיל ביומיים ושלושה וכו'
                        זה רק מגדיל את הכדאיות
                        אבל עדיין הבעיה של קפיצת הגנרטור במקומה עומדת

מ מנותק
                        מ מנותק
                        מנדי
                        כתב נערך לאחרונה על ידי מנדי

@שטייגען-במעלה
                        יש כאן עוד נקודה, אתה מחשב ס"ה בכל היום כמה הוא קיבל מהגנררטור פלוס הכוח שהיה לו במצבר,
                        אבל זה לא חישוב שנכון לכל חלקי היום,
                        כי בשעות העומס שכל הצרכנים דולקים, הוא צורך במשך שעה הרבה יותר ממה שהוא מקבל,
                        ובחישוב גס של 2 מזגנים 1 כ"ס ו2.5 כ"ס פלוס שאר הצרכנים זה יוצא במחשבון בערך 2.8 קוטש שזה שוה ערך במצבר של 15 ל- 5.5 שעות בקירוב נוסיף את הטענה של 5 קוטש שמתקבלת ב- 5 שעות ( עגלתי למעלה - זה פחות) קבלנו עוד 2 שעות ס"ה 7 שעות, ואם הצריכה בפול היא יותר מ7 שעות, לא הועילו חכמים בתקנתם,

ש תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • מ מנדי

@שטייגען-במעלה
                          יש כאן עוד נקודה, אתה מחשב ס"ה בכל היום כמה הוא קיבל מהגנררטור פלוס הכוח שהיה לו במצבר,
                          אבל זה לא חישוב שנכון לכל חלקי היום,
                          כי בשעות העומס שכל הצרכנים דולקים, הוא צורך במשך שעה הרבה יותר ממה שהוא מקבל,
                          ובחישוב גס של 2 מזגנים 1 כ"ס ו2.5 כ"ס פלוס שאר הצרכנים זה יוצא במחשבון בערך 2.8 קוטש שזה שוה ערך במצבר של 15 ל- 5.5 שעות בקירוב נוסיף את הטענה של 5 קוטש שמתקבלת ב- 5 שעות ( עגלתי למעלה - זה פחות) קבלנו עוד 2 שעות ס"ה 7 שעות, ואם הצריכה בפול היא יותר מ7 שעות, לא הועילו חכמים בתקנתם,

ש מנותק
                          ש מנותק
                          שטייגען במעלה
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@מנדי לא הבנתי כונתו
                          בשביל להחזיק בפול כמו שציינת אתה צריך או גנרטור 13 אמפר או מצברים 45קילו
                          אפשר לתכננן ולחלק בצורה הגינית שיעמוד
                          מצרף תרחיש מצוי
                          כניסת שבת 15 קילו
                          ומתחיל להשתמש בצריכה שוטפת של תאורה מקרר ואפילו מזגן לסעודה ומזגן בלילה בחדר שינה
                          ובמקום להתרוקן ולהגיע לבוקר עם מצבר ריק אז במשך כל הסעודה הוא צורך גם מהמצבר וגם מהגנרטור ואח"כ כשנגמר הסעודה ואתה מכבה את המזגן הוא מטעין לך את המצבר וגם מוסיף לשימוש השוטף של הלילה
                          עד הבוקר אתה עם מצבר מלא ומתחיל בוקר שוב עם השימוש של המצבר בתוספת הטעינה כל הזמן
                          סה"כ נכנס לך כל היום כ20 קילו ויש לך עוד 15 קילו 35 קילו הכל {למעט אם יש שלב שהמצבר מלא בסוף הלילה ואז הוא עוצר מלהיטען}
                          כל החישוב הוא במקסימום כי בפועל התרמוסטט של המזגנים מוריד בחדר שינה כמעט חצי ובסלון כמעט שליש תלוי בתנאי הסביבה ואז נשאר לך בבוקר הרבה יותר
                          ליל שבת תאורה 500 W מקרר 150 W כפול כל הלילה 650W 13 שעות {בקיץ} =8450 תוסיף מזגן סלון 4 שעות1300W =5200 ,תוסיף מזגן חדר שינה 10 שעות *W7000 = 700 סה"כ 20650 צריכה
                          היה לנו 15000 הוספנו 880 ואט לשעה * 13 שעות סה"כ 11440+15000=26440 צבירה
                          נשארנו עם 5790 ואט ב8 בבוקר ובוקר אתה ממשיך להטעין עוד 10560 סה"כ16350 לכל היום ואכן לא תוכל להשתמש כמו שרצית או שנגדיל את החיבור של הגנרטור ל6 לדוג' או שנגדיל את המצבר ל30 או 4מצברים של 5 =20 או שנחסוך יותר בלילה ונגיע לבוקר עם מצבר מלא ואז יהיה לנו יותר ליום
                          ברור שלא יהיה לך בלי הגבלה אבל זה יוסיף לך אפשרות שאתה אפילו לא מתקרב לה עם גנרטור 4 אמפר וחוסך לך את הצורך לקנות מצברים של 30 ומעלה
                          כל הנ"ל באופן שיפתר הבעיה שהעליתי למעלה ע"י שני ממירים או ממיר ומטען חיצוני

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          1

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון
                          0
                          • חוקי הפורום
                          • פופולרי
                          • לא נפתר
                          • משתמשים