שאלה | לגבי הקפצות נושאים ישנים
-
אני לא מדבר כמובן על תועלת השואל אלא על תועלת הבאים אחריו, שהיה להם יותר קל למצוא פתרון לבעיות שלהם
-
אני לא מדבר כמובן על תועלת השואל אלא על תועלת הבאים אחריו, שהיה להם יותר קל למצוא פתרון לבעיות שלהם
@עם-ישראל-חיי אבל לפעמים אני רואה שאלה חדשה וצריך לעבור על כל השרשור מה שכל אחד כתב בשביל לענות על השאלה שלו
-
@עם-ישראל-חיי אבל לפעמים אני רואה שאלה חדשה וצריך לעבור על כל השרשור מה שכל אחד כתב בשביל לענות על השאלה שלו
@רואה-ואינו-נראה כתב בשאלה | לגבי הקפצות נושאים ישנים:
לדעתי זה יותר טוב ככה התשובה יותר מדויקת והמענה יותר מועיל
-
@עם-ישראל-חיי כתב בשאלה | לגבי הקפצות נושאים ישנים:
ככה התשובה יותר מדויקת
מה שאני רואה שאלה עונה עליה תשובה ואז מגלה שהיא הייתה מלפני שנתיים והשואל בא לשאול שגם לו יש את אותה בעייה שמתבררת שהיא משהו אחר?
לפעמים פותח השרשור הוא משהו מקצועי שאומר שהוורד לא עובד אצלו במחשב והשואל החדש לא יודע להבדיל בין איקטוב בעייה בהתקנה או הקרסת התוכנה.... -
@עם-ישראל-חיי גם אני הגעתי מזמן למסקנה שצריך לקבוע כללים יותר מפורטים בנושא,
מצד אחד העיקרון ברור כמו שהסבירו כאן ומעוד טעמים,לדוגמא, לפני תקופה ראיתי בנושאים אחרונים "סקירה" על מכשיר נוקיה כלשהוא,
ובגלל שאני מתעניין בקניית מכשיר חדש התיישבתי לקרוא אותה בארוכה...
רק אחרי דקות ארוכות וקריאת תגובות שונות, אני מגיע לפוסט שמודיע על עדכון אחרי שנה (!!) של שימוש במכשיר,
וקולט שמדובר בשרשור ישן מאוד ובמכשיר שיצא בתחילת 2024
ובגלל שעוד לא קראתי אותו הוא הופיע לי מההתחלה...
(אגב במקרה ההוא לא היתה עבירה על הכללים בגלל שלא היה "הפסק של 30 יום בין פוסט לחבירו)מצד שני יש הרבה יוצאים מן הכלל,
בכל מקרה לא מדובר בעבירה קריטית שתיזרק בגללה מהפורום,
ובמקרי צורך (שהוזכרו כאן) נדמה לי שמותר להקפיץ,
מקסימום תקבל נזיפה מהמפקח התורן על "חריגה מכללי הפורום!!!" -
@עם-ישראל-חיי גם אני הגעתי מזמן למסקנה שצריך לקבוע כללים יותר מפורטים בנושא,
מצד אחד העיקרון ברור כמו שהסבירו כאן ומעוד טעמים,לדוגמא, לפני תקופה ראיתי בנושאים אחרונים "סקירה" על מכשיר נוקיה כלשהוא,
ובגלל שאני מתעניין בקניית מכשיר חדש התיישבתי לקרוא אותה בארוכה...
רק אחרי דקות ארוכות וקריאת תגובות שונות, אני מגיע לפוסט שמודיע על עדכון אחרי שנה (!!) של שימוש במכשיר,
וקולט שמדובר בשרשור ישן מאוד ובמכשיר שיצא בתחילת 2024
ובגלל שעוד לא קראתי אותו הוא הופיע לי מההתחלה...
(אגב במקרה ההוא לא היתה עבירה על הכללים בגלל שלא היה "הפסק של 30 יום בין פוסט לחבירו)מצד שני יש הרבה יוצאים מן הכלל,
בכל מקרה לא מדובר בעבירה קריטית שתיזרק בגללה מהפורום,
ובמקרי צורך (שהוזכרו כאן) נדמה לי שמותר להקפיץ,
מקסימום תקבל נזיפה מהמפקח התורן על "חריגה מכללי הפורום!!!"@עם-ישראל-חיי אתה יכול להוסיף בתחילת הנושא את הקישור לשרשור הישן שאתה רוצה שיפתחו
-
@עם-ישראל-חיי אתה יכול להוסיף בתחילת הנושא את הקישור לשרשור הישן שאתה רוצה שיפתחו
@מומחה123 אבל גם את מה שנאמר שם תצטרך לקרוא כדי להבין מה הבקשה/שאלה
-
אולי אפשר לפתור את העניין בצורה כזו שכל נושא שעבר זמן מסוים מאז שנוצר (3 חודשים/חצי שנה/שנה), כשכותבים בו יהיה מסומן בצורה ברורה על כך שהוא ישן, וכל מי שכתבו בו יקבלו התראה שאומרת שזה נושא ישן ולשאול האם הם מעונינים להמשיך לקבל התראות או שרק מי שמוזכר בפוסט יקבל את ההתראה.
אני לא יודע אם זה מעשי והגיוני בכלל אבל שווה להציע.
@אלישי
@שמואל -
אולי אפשר לפתור את העניין בצורה כזו שכל נושא שעבר זמן מסוים מאז שנוצר (3 חודשים/חצי שנה/שנה), כשכותבים בו יהיה מסומן בצורה ברורה על כך שהוא ישן, וכל מי שכתבו בו יקבלו התראה שאומרת שזה נושא ישן ולשאול האם הם מעונינים להמשיך לקבל התראות או שרק מי שמוזכר בפוסט יקבל את ההתראה.
@אלישי
@שמואל -
@cfopuser אני מתכוון שאחרי שאתה כותב כשזה יופיע בפוסטים אחרונים זה יהיה מסומן שזה ישן וכך אנו פותרים את הבעיה הזו
@בנימינה כתב בשאלה | לגבי הקפצות נושאים ישנים:
חוץ מזה, עוד בעיה - הכותרות - נניח שמישהו גולל ברשימת הפוסטים האחרונים ורואה: שיאומי הוציאו טלפון חדש. הוא נכנס ומגלה שמדובר בכלל ב-F21 PRO, זאת אכזבה גדולה:)...
-
אולי כל נושא ש'נפתר' יהיה חוק כזה שלא להגיב בו, (או שינעלו אותו מיד שהוא מסמן)
@גבר אז שיפתח נושא חדש ויתייג את אותו אחד שצריך ממנו עזרה
-
אולי כל נושא ש'נפתר' יהיה חוק כזה שלא להגיב בו, (או שינעלו אותו מיד שהוא מסמן)
@גבר אז שיפתח נושא חדש ויתייג את אותו אחד שצריך ממנו עזרה
-
@אלישי
@שמואל@גבר כתב בשאלה | לגבי הקפצות נושאים ישנים:
גם היום אתה יכול לראות מתי נפתח השרשור.
אני חושב שהסיבה שלפעמים צריך להקפיץ שרשור זה בעיקר כשיש בו איזה קונספט שדי מסובך להסביר מהתחלה בפוסט חדש. (נגיד שמישהו פתר בעיה, מישהו אחר הסביר את הפתרון, אבל עכשיו משתמש נוסף התקשה בפרט ספציפי... זה ממש מסובך לנסח מחדש מה היתה הבעיה, מה ענו ומה בדיוק השאלה החדשה).
אולי צריך לעשות איזה כלל, שהקפצה תהיה רק אם זה קשור ממש לנושא הספציפי של השרשור. (כלומר, לא "סתם" להקפיץ, אלא רק אם יש לך שאלה או בעיה בעניין [שקשור באופן קונקרטי לשרשור]).
עוד משהו ששמתי לב אליו - לפעמים שרשורים נהיים כל כך ארוכים שמאבדים את ההקשר. כשאתה שואל שאלה בשרשור כזה, אתה בעצם מסבך את מי שרוצה לענות לך, שצריך לקרוא עכשיו עשרות (אם לא מאות) של פוסטים.
אז אולי כדאי שאם שרשור עובר, נגיד, 50 פוסטים - פשוט יהיה אסור להקפיץ אותו. כי זה ממש מקשה על המשתמשים לענות על השאלה. (וזה גם גורם לאנשים להגיב דברים לא נכונים, כי מי שרצה לעזור פשוט לא הבין את ההקשר, או שאפילו השואל בעצמו לא הבין איפה הוא שואל).