המלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות
-
אני לא מבין גדול, אבל לדעתי כל עוד אנדרואיד היא בקוד פתוח תמיד יהיו פרצות לכל דבר שהם יחסמו.
גם כשיצא אנדרואיד 11 כולם חשבו שתם עידן הרוט, ובמקום זאת הוא רק הפך למשוכלל יותר.@EBA כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
אני לא מבין גדול, אבל לדעתי כל עוד אנדרואיד היא בקוד פתוח תמיד יהיו פרצות לכל דבר שהם יחסמו.
גם כשיצא אנדרואיד 11 כולם חשבו שתם עידן הרוט, ובמקום זאת הוא רק הפך למשוכלל יותר.אני ממש לא מסכים, לינוקס בקוד פתוח והוא הכי מאובטח בעולם, הוא משמש 99% אוליי של השרתים בעולם.
בדרך כלל, כשהקוד פתוח זה מחייב אותך לכתוב קוד נקי כי זה בושה לכתוב קוד על פנים -
@iosi-poli כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
ככל שאני מסתכל יותר לעומק על כל האירועים האלו, אני מתחיל להבין עד כמה זה גרוע לנו (הציבור החרדי)...
אני רואה את זה ממש בעין טובה, כבר לא יהיה זייוף של אפליקציות שזה היה פריצה בהרבה הרבה מכשירים, אני לא מבין מה הבעייה, שלא יוכלו לערוך אפליקציות ? זה פותח פי 100 יותר פריצות שזה פוטר בעייות
אני מאוד מחכה שווינדוס יעשו את זה גם, במקום החתימה המאוד יקרה שלהם, שבשביל זה, המשתמשים התרגלו להתקין דברים לא חתומים מכל מקור קיים.
לדעתי זה ממש רעיון מצויין של גוגל ומאוד מקווה שהאחרים יקחו דוגמא ואם זה יזרז את העולם החרדי לבנות תוכנות לפי הכללים של התיכנות אז זה יהיה עוד יותר טוב@לא-מתייאש איך המכשיר יבדוק את החתימה כשהוא על אופליין?
זה יבוסס על גיבוב?
וחוץ מזה אני לא מאמין שיחסמו התקנות דרך adb הם כבר הוכיחו באנדרואיד 16 שגם שהוא לא תומך באפליקציות שהטרגט שלהם הוא מתחת ל6 אפשר להתקין דרך adb
מה שלי הכי חבל זה על כל תעשיית המודים בגיימינג שתלך לפח וכל אפליקצייה מהפליי שעולה כסף לא יהיה אפשר להשיג בחינם
ונראה לכם שהנגנים מהעלי אקספרס גם כן יאמצו את זה? (אם אני לא חוסם אז הפליי לא עובד הוא שהוא נהיה לא רשמי?) -
@לא-מתייאש איך המכשיר יבדוק את החתימה כשהוא על אופליין?
זה יבוסס על גיבוב?
וחוץ מזה אני לא מאמין שיחסמו התקנות דרך adb הם כבר הוכיחו באנדרואיד 16 שגם שהוא לא תומך באפליקציות שהטרגט שלהם הוא מתחת ל6 אפשר להתקין דרך adb
מה שלי הכי חבל זה על כל תעשיית המודים בגיימינג שתלך לפח וכל אפליקצייה מהפליי שעולה כסף לא יהיה אפשר להשיג בחינם
ונראה לכם שהנגנים מהעלי אקספרס גם כן יאמצו את זה? (אם אני לא חוסם אז הפליי לא עובד הוא שהוא נהיה לא רשמי?)@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
זה יבוסס על גיבוב?
ונראה לכם שהנגנים מהעלי אקספרס גם כן יאמצו את זה? (אם אני לא חוסם אז הפליי לא עובד הוא שהוא נהיה לא רשמי?)וודאי שלא יחסמו דרך adb זה לא הגיוני, ואני מאוד שמח שזה יפסק (אבל זה לא יפסק) כל התעשייה הזאת,כי אני חושב שזה לא טוב ומאוד מסוכן.
-
@דודי-ענהאל זה דבר מאוד טוב, על מפתח יהיה חייב לאמת את עצמו וממלא אם אחד יעשה ווירוס, נוכל לדעת מי זה אבל זה ממש לא ימנע התקנה מצד שלישי
@לא-מתייאש כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
נוכל לדעת מי זה
אני הבנתי שלא יהיה כ"כ קשה להירשם בשם בדוי, ככה לפחות ראיתי טענה איפשהו ברדיט
-
@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
זה יבוסס על גיבוב?
ונראה לכם שהנגנים מהעלי אקספרס גם כן יאמצו את זה? (אם אני לא חוסם אז הפליי לא עובד הוא שהוא נהיה לא רשמי?)וודאי שלא יחסמו דרך adb זה לא הגיוני, ואני מאוד שמח שזה יפסק (אבל זה לא יפסק) כל התעשייה הזאת,כי אני חושב שזה לא טוב ומאוד מסוכן.
@לא-מתייאש ואני חושב שאת ההחלטה הזאת צריך לתת למשתמש אם הוא רוצה להיחשף לסיכון או לא
מי אתם (google) שתקחו לי בעלות על הסיכונים במכשיר מקסימום תסבכו קצת את הפתיחה של האופציה אבל בסוף זה ניהול הסיכונים שלי ולא של אף אחד אחר -
@ע-ה-דכו-ע כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@לא-מתייאש כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@חכם-בלילה-1 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@לא-מתייאש מישהו חושב שלא יצליחו לעקוף את זה?
זה נראה שאתם מתייחסים לזה ברצינותכן וודאי עם רוט, או רום לא רשמית, אבל בלי זה וודאי שלא יצליחו
לא כזה בטוח, הרי לצורכי פיתוח ודאי שיתאפשר התקנות לא מאושרות, ולא כזה מופקע שיהיה ניתן להרחיב את האפשרות הזו הלאה.
כלומר, יתכן מאוד שיספיק נניח הפעלת מצב מפתח וכדו'.
לא, הם כתבו שכולם יצטרכו. הם מפתחים "קונסול מיוחד" למפתחים חובבים
@iosi-poli כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
אני מתחיל לחשוב שגוגל לא עושה את זה רק בשביל האבטחה...
זה ברור כשמש.
@נחמן-פלח כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@דודי-ענהאל רעיון גרוע מאוד אם זה אכן יקרה כבר לא יהיה סיבה שאעדיף אנדרואיד על אייפון
במיוחד עכשיו שסמסונג נועלים באנדרואיד 16 את הבוטלואדר בלי אפשרות פתיחה.
כתבתי על המהלך של גוגל בבלוג שלי (והייתי כנראה הראשון בארץ, לפני אתרי הטק כגון גיקטיים
)
https://aiv-dev.com/he-IL/2025/08/15/GoogleWalledGarden/@מישהו12 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@ע-ה-דכו-ע כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
@חכם-בלילה-1 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
זה נראה שאתם מתייחסים לזה ברצינותכן וודאי עם רוט, או רום לא רשמית, אבל בלי זה וודאי שלא יצליחו
לא כזה בטוח, הרי לצורכי פיתוח ודאי שיתאפשר התקנות לא מאושרות, ולא כזה מופקע שיהיה ניתן להרחיב את האפשרות הזו הלאה.
ברור, על זה מדובר פה כל הזמן, אף אחד לא חשב שכל אפליקציה תצטרך לעלות דוקא לגוגל פליי, רק יצטרכו אימות בAndroid Developer Console.
אני מדבר על ענין אחר, כאשר אני מפתח אפליקציה, אפילו אם זה במטרה להעלות אותה לגוגל פליי, אני ודאי לא יעשה את זה לפני שהיא מוכנה, ואיך בינתיים אני אוכל לנסות אותה? רק על אימולטור? (גם האימולטור בטח לא יאפשר התקנה לא חתומה...)
לכן פשוט שיהיה אפשרות כלשהי להתקין בללי אימות בכלל על החתימה.
-
@לא-מתייאש ואני חושב שאת ההחלטה הזאת צריך לתת למשתמש אם הוא רוצה להיחשף לסיכון או לא
מי אתם (google) שתקחו לי בעלות על הסיכונים במכשיר מקסימום תסבכו קצת את הפתיחה של האופציה אבל בסוף זה ניהול הסיכונים שלי ולא של אף אחד אחר@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
מי אתם (google) שתקחו לי בעלות על הסיכונים במכשיר מקסימום תסבכו קצת את הפתיחה של האופציה אבל בסוף זה ניהול הסיכונים שלי ולא של אף אחד אחרהם הבעלים של הפלטפורמה, והם רוצים שזה יהיה מאובטח ושגם תשלם על האפליקציות ולא תפרוץ אותם. זה שני דברים מאוד הגיונים
-
@מישהו12 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
ברור, על זה מדובר פה כל הזמן, אף אחד לא חשב שכל אפליקציה תצטרך לעלות דוקא לגוגל פליי, רק יצטרכו אימות בAndroid Developer Console.
אני מדבר על ענין אחר, כאשר אני מפתח אפליקציה, אפילו אם זה במטרה להעלות אותה לגוגל פליי, אני ודאי לא יעשה את זה לפני שהיא מוכנה, ואיך בינתיים אני אוכל לנסות אותה? רק על אימולטור? (גם האימולטור בטח לא יאפשר התקנה לא חתומה...)
@מישהו12 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
יתכן וזה יהיה רק במצב debug כלומר שיהיה מאוד קשה לעשות את זה על אפליקציות אחרות או שזה יהיה כמו אפל שצריך להתקין כל שבוע
בקיצור זה ממש לא בעייה כי אפל עשו את זה שנים וכולם מצליחים לפתח אפליקציות בכל זאת וכמעט ואין זיוף של אפליקציות אפילו שיש sideloading עכשיו באירופה -
@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
מי אתם (google) שתקחו לי בעלות על הסיכונים במכשיר מקסימום תסבכו קצת את הפתיחה של האופציה אבל בסוף זה ניהול הסיכונים שלי ולא של אף אחד אחרהם הבעלים של הפלטפורמה, והם רוצים שזה יהיה מאובטח ושגם תשלם על האפליקציות ולא תפרוץ אותם. זה שני דברים מאוד הגיונים
@לא-מתייאש אם הם רוצים שזה יהיה מאובטח אז שבטלפון שלהם שיחסמו את זה, אני מוכן לקחת את הסיכון שיפרצו לי או שיכנסו לי נוזקות לטלפון זה עניין שלי וזה כמו שווינדוס לא יתנו לי לכבות את דיפנדר,
ולגבי התשלום על האפליקציות, אז אם היה הטענות שלהם ניחא זה מקובל על הדעת אבל אל תסובבו אותי עם סיבות של אבטחה ופרטיות -
@לא-מתייאש אם הם רוצים שזה יהיה מאובטח אז שבטלפון שלהם שיחסמו את זה, אני מוכן לקחת את הסיכון שיפרצו לי או שיכנסו לי נוזקות לטלפון זה עניין שלי וזה כמו שווינדוס לא יתנו לי לכבות את דיפנדר,
ולגבי התשלום על האפליקציות, אז אם היה הטענות שלהם ניחא זה מקובל על הדעת אבל אל תסובבו אותי עם סיבות של אבטחה ופרטיות -
ולגבי התשלום על האפליקציות, אז אם היה הטענות שלהם ניחא זה מקובל על הדעת אבל אל תסובבו אותי עם סיבות של אבטחה ופרטיות@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
ולגבי התשלום על האפליקציות, אז אם היה הטענות שלהם ניחא זה מקובל על הדעת אבל אל תסובבו אותי עם סיבות של אבטחה ופרטיותאתה לא מבין שזה לא רק אותך, רוצים לייאש את אלו שבונים ווירוסים ובשביל זה חייב למנוע לכולם
-
@EBA כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
גם כשיצא אנדרואיד 11 כולם חשבו שתם עידן הרוט, ובמקום זאת הוא רק הפך למשוכלל יותר.אני ממש לא מסכים, לינוקס בקוד פתוח והוא הכי מאובטח בעולם, הוא משמש 99% אוליי של השרתים בעולם.
בדרך כלל, כשהקוד פתוח זה מחייב אותך לכתוב קוד נקי כי זה בושה לכתוב קוד על פנים@לא-מתייאש כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
בדרך כלל, כשהקוד פתוח זה מחייב אותך לכתוב קוד נקי כי זה בושה לכתוב קוד על פנים
זה אצל אנשים מסודרים כמוך, אנחנו ישראלים פה...
-
@EBA כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
יש ישראלים מסודרים
הספרייה ההכי מוכרת של logging בקוטלין זה ישראלי https://github.com/oshai/kotlin-logging -
ולגבי התשלום על האפליקציות, אז אם היה הטענות שלהם ניחא זה מקובל על הדעת אבל אל תסובבו אותי עם סיבות של אבטחה ופרטיותאתה לא מבין שזה לא רק אותך, רוצים לייאש את אלו שבונים ווירוסים ובשביל זה חייב למנוע לכולם
@לא-מתייאש דעתי שזה לא מצדיק חסימה,
הכי הרבה סיבוך של הפתיחה להתקנות כאלה -
הכי הרבה סיבוך של הפתיחה להתקנות כאלה@פיני10 כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
הכי הרבה סיבוך של הפתיחה להתקנות כאלהזה לא ישנה את המצב, צריך להתקדם עם מה שיש.
-
לדעתי אם זה המכשיר שלי אני אמור להחליט מה יש או אין עליו.
רוצים להגן על אנשים שלא מבינים שימו את זה מאחורי 20 מסכי אזהרה, אבל שיהיה את האופצייה להתקין מצד שלישי.אבל כמובן לדעתי אנשים פשוט יתחילו לעשות רוט הרבה יותר כי יהיה לזה יתרון משמעותי.
אגב מה שלא מדברים בכלל זה שגוגל הפסיקו להוציא דרייברים וכו' של הפיקסלים החל מפיקסל 10,
זה אומר שאין יותר טלפונים נורמלים בשביל מערכת הפעלה מותאמת אישית. -
רוצים להגן על אנשים שלא מבינים שימו את זה מאחורי 20 מסכי אזהרה, אבל שיהיה את האופצייה להתקין מצד שלישי.אבל כמובן לדעתי אנשים פשוט יתחילו לעשות רוט הרבה יותר כי יהיה לזה יתרון משמעותי.
אגב מה שלא מדברים בכלל זה שגוגל הפסיקו להוציא דרייברים וכו' של הפיקסלים החל מפיקסל 10,
זה אומר שאין יותר טלפונים נורמלים בשביל מערכת הפעלה מותאמת אישית.@cfopuser כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
לדעתי לא
רוצים להגן על אנשים שלא מבינים שימו את זה מאחורי 20 מסכי אזהרה, אבל שיהיה את האופצייה להתקין מצד שלישי.
זה השיטה של מייקרוסופט וזה לא עובד, יש כל יום יותר ווירוסים על ווינדוס
אבל כמובן לדעתי אנשים פשוט יתחילו לעשות רוט הרבה יותר כי יהיה לזה יתרון משמעותי.
לא, אנשים פשוטים לא יודעים שאפשר בכלל להתקין אפליקצייה חוץ מהחנות, ורוב האנשים לא מוכנים לוותר על האחריות
-
@cfopuser כתב בהמלצה | מה אתם אומרים על זה? גוגל רוצה לחסום התקנות APK לא מאושרות:
לדעתי לא
רוצים להגן על אנשים שלא מבינים שימו את זה מאחורי 20 מסכי אזהרה, אבל שיהיה את האופצייה להתקין מצד שלישי.
זה השיטה של מייקרוסופט וזה לא עובד, יש כל יום יותר ווירוסים על ווינדוס
אבל כמובן לדעתי אנשים פשוט יתחילו לעשות רוט הרבה יותר כי יהיה לזה יתרון משמעותי.
לא, אנשים פשוטים לא יודעים שאפשר בכלל להתקין אפליקצייה חוץ מהחנות, ורוב האנשים לא מוכנים לוותר על האחריות
ורוב האנשים לא מוכנים לוותר על האחריות
תגדיר "רוב האנשים"??
אתה מדבר על רוב אחינו התועים שמסתובבים להם עם גלקסי S25 וכדו', החברה בפורום כאן מדברים על מכשירי מאליאקספרס, מקסימום מכשיר מKSP ב600 ש"ח... -
ורוב האנשים לא מוכנים לוותר על האחריות
תגדיר "רוב האנשים"??
אתה מדבר על רוב אחינו התועים שמסתובבים להם עם גלקסי S25 וכדו', החברה בפורום כאן מדברים על מכשירי מאליאקספרס, מקסימום מכשיר מKSP ב600 ש"ח...