מדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE)
-
@אליצפן כתב במדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE):
וא"כ, האם זה אומר שהחל מ-2026 לא תהיה לי קליטה היכן שכיום יש לי קליטה בלי שמופיע הסמל?
בעיקרון אחרי שייסגרו את דור 2 3 יתפנו יותר תדרים ודור 4 אמור להשתפר עוד יותר
-
@dudu מאיפה לקחת את זה יש היום מספיק דור 4 והביעה הוא כי למכשירים האלו אין מספיק קליטה לתדרים של דור 4 כי לסינים יש דור 4 אחר אצל המכשיר qinf21 לא ברור לי מה התדרים שלו
-
@יוסי1212 כתב במדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE):
מאיפה לקחת את זה
חפש ברשת תראה שזה נכון
@dudu כתב במדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE):
@יוסי1212 כתב במדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE):
מאיפה לקחת את זה
חפש ברשת תראה שזה נכון
מאוד נכון
אני עם אייפון 17 הרבה פעמים יורד לי לg3… (כמובן יש לי גם g5 ועדיין יורד!)
בוא נגיד שלחברות סלולר יש הרבה עבודה, וצריך לשפר את הg4 וg5 -
עשיתי את מה שמוצע פה ונוספה לי בהגדרות האופציה לשיחות 4G, ועדיין כשאני מתקשר זה יורד לי לדור 3? ניסיתי עם כמה סימים כולל של פרטנר, גם את הגרסה הקודמת וגם את המעודכנת. ניסיתי גם בשני טלפונים שונים ככה שזה די מוזר(וגם ניסיתי פעמיים עם LTE ONLY, זה פשוט לא חייג).. יש רעיונות?
-
עשיתי את מה שמוצע פה ונוספה לי בהגדרות האופציה לשיחות 4G, ועדיין כשאני מתקשר זה יורד לי לדור 3? ניסיתי עם כמה סימים כולל של פרטנר, גם את הגרסה הקודמת וגם את המעודכנת. ניסיתי גם בשני טלפונים שונים ככה שזה די מוזר(וגם ניסיתי פעמיים עם LTE ONLY, זה פשוט לא חייג).. יש רעיונות?
-
@שמשתמש שים לב שלכל סים צריך להתקין את האפליקציה מחדש...
(יש עוד דרכים אבל זה הכי נח)נוסף לך HD לייד הפסים של הקליטה?
יש apn מסוג ims בהגדרות של נקודות גישה?@נוחעם-FM כתב במדריך | VoLTE במכשיר Qin F21 Pro - בדרך פשוטה יותר ללא צורך במודול -אפשר להסיר רוט לאחר מכן (עודכן לעבוד גם עם HOT MOBILE):
שים לב שלכל סים צריך להתקין את האפליקציה מחדש...
(יש עוד דרכים אבל זה הכי נח)נוסף לך HD לייד הפסים של הקליטה?
יש apn מסוג ims בהגדרות של נקודות גישה?@urielk יש פרט שאני חושב שצריך להדגיש במדריך שחובה שהסים שרוצים להשתמש בו בטלפון יהיה במכשיר במהלך ההתקנה של המודול או של האפליקציה כי הרי בסופו של דבר האפליקציה מתאימה את ההגדרות לפי ה MCC MNC של הסים, אני צודק?
אני נתקלתי כמה פעמים באפליקציה שלא עזרה או מודול שלא עזר עד שהכנסתי סים לתוך המכשיר ואז זה הצליח. מה גם שבדרך כלל אנשים שמתעסקים עם גרסאות והגדרות של המכשיר בדרך כלל באותם שעות הסים שלהם במכשיר חלופי ולא שמים לב לכך שהסים צריך להיות במכשיר בזמן הפעלת האפליקציה או המודול
-
@urielk
האם יש סיכוי שהאפליקציה או המודול יעבדו על מכשיר מיצרן אחר ומעבד אחר? (קובוט פוקט)
והאם לנסות יכול להזיק? למחוק הגדרות קיימות כלשהם -
@נוחעם-FM
הבעיה שמה שבתוך התפריט מהנדסים הוא לא נותן לשנות הגדרות של ims משהו לא ברור
השאלה שלי עכשיו האם לנסות את המודל/ אפליקציה יכול להזיק -
@1020 לדעתי לא. אבל אף פעם אי אפשר לדעת...
לדוגמא הזמן שלח עד שגיליתי שהפיתרון לשלוחות בגולן וסלקום ביטל את הוועידה ועד שפתרתי את זה אם אתה יודע על מה אני מדבר.
-
@נוחעם-FM
העתקתי את הקוד מההודעה הראשונה ושאלתי את ג'מיני אם הוא יתאים והוא טוען שזה ממש לא אמור לעבוד
התשובה שלו בספויילרתשובה קצרה: לא, הקוד הזה לא יעבוד על מכשירים שאינם MTK (MediaTek).
הסקריפט הזה נכתב באופן ספציפי ובלעדי עבור ארכיטקטורת המעבדים של MediaTek. הרצת הקוד הזה על מכשיר עם מעבד אחר (כמו Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos או Google Tensor) לא תועיל במקרה הטוב, ולא תעשה כלום במקרה הפחות טוב (הסקריפט פשוט ייכשל בשלבים הראשונים).
הנה ניתוח טכני של הקוד שמסביר בדיוק מדוע הוא לא תואם למכשירים אחרים:
- תלות בתהליך ה-RIL הספציפי של MTK
בשורה שמחפשת את המודם (PID=$(pidof mtkfusionrild)), הסקריפט מנסה למצוא תהליך שנקרא mtkfusionrild.
המשמעות: זהו ה-Radio Interface Layer Daemon של חברת MediaTek.
במכשירים אחרים: במכשירי קוואלקום (Snapdragon), התהליך נקרא בדרך כלל rild או qcrild, ובסמסונג יש שמות אחרים. הסקריפט לא ימצא את התהליך, ולכן ידלג על כל שלב שליחת הפקודות למודם.
- פקודות AT ייחודיות ליצרן
הסקריפט משתמש בפקודות AT קנייניות (Proprietary) שרק מודמים של MediaTek מבינים:
AT+ECFGSET: פקודה להגדרת פרמטרים פנימיים של MTK (Engineering Configuration).
AT+EIMSCFG: פקודה להגדרת תצורת IMS במודמים של MTK.
במכשירים אחרים: מודמים של יצרנים אחרים משתמשים בפקודות שונות לחלוטין כדי לבצע את אותן פעולות (לרוב פקודות המתחילות ב-AT+Q עבור Qualcomm או פקודות סטנדרטיות של 3GPP). שליחת הפקודות הללו למודם לא תואם תחזיר שגיאה (ERROR) או לא תעשה דבר.
- מאפייני מערכת (System Properties)
בשלב הראשון, הסקריפט מגדיר "דגלים" למערכת ההפעלה:
persist.vendor.mtk.volte.enable
persist.vendor.mtk.wfc.enable
הקידומת mtk מעידה שאלו הגדרות שהדרייברים של MediaTek מחפשים. דרייברים של יצרנים אחרים יתעלמו מהשורות האלו לחלוטין.
סיכום והמלצה
הסקריפט הזה הוא ייעודי ל-MediaTek. אם תנסה להריץ אותו על מכשיר אחר, הוא ככל הנראה פשוט יפלוט הודעת שגיאה שהוא לא מוצא את תהליך ה-mtkfusionrild ויסיים בלי לבצע שינויים משמעותיים. - תלות בתהליך ה-RIL הספציפי של MTK
-
@נוחעם-FM
העתקתי את הקוד מההודעה הראשונה ושאלתי את ג'מיני אם הוא יתאים והוא טוען שזה ממש לא אמור לעבוד
התשובה שלו בספויילרתשובה קצרה: לא, הקוד הזה לא יעבוד על מכשירים שאינם MTK (MediaTek).
הסקריפט הזה נכתב באופן ספציפי ובלעדי עבור ארכיטקטורת המעבדים של MediaTek. הרצת הקוד הזה על מכשיר עם מעבד אחר (כמו Qualcomm Snapdragon, Samsung Exynos או Google Tensor) לא תועיל במקרה הטוב, ולא תעשה כלום במקרה הפחות טוב (הסקריפט פשוט ייכשל בשלבים הראשונים).
הנה ניתוח טכני של הקוד שמסביר בדיוק מדוע הוא לא תואם למכשירים אחרים:
- תלות בתהליך ה-RIL הספציפי של MTK
בשורה שמחפשת את המודם (PID=$(pidof mtkfusionrild)), הסקריפט מנסה למצוא תהליך שנקרא mtkfusionrild.
המשמעות: זהו ה-Radio Interface Layer Daemon של חברת MediaTek.
במכשירים אחרים: במכשירי קוואלקום (Snapdragon), התהליך נקרא בדרך כלל rild או qcrild, ובסמסונג יש שמות אחרים. הסקריפט לא ימצא את התהליך, ולכן ידלג על כל שלב שליחת הפקודות למודם.
- פקודות AT ייחודיות ליצרן
הסקריפט משתמש בפקודות AT קנייניות (Proprietary) שרק מודמים של MediaTek מבינים:
AT+ECFGSET: פקודה להגדרת פרמטרים פנימיים של MTK (Engineering Configuration).
AT+EIMSCFG: פקודה להגדרת תצורת IMS במודמים של MTK.
במכשירים אחרים: מודמים של יצרנים אחרים משתמשים בפקודות שונות לחלוטין כדי לבצע את אותן פעולות (לרוב פקודות המתחילות ב-AT+Q עבור Qualcomm או פקודות סטנדרטיות של 3GPP). שליחת הפקודות הללו למודם לא תואם תחזיר שגיאה (ERROR) או לא תעשה דבר.
- מאפייני מערכת (System Properties)
בשלב הראשון, הסקריפט מגדיר "דגלים" למערכת ההפעלה:
persist.vendor.mtk.volte.enable
persist.vendor.mtk.wfc.enable
הקידומת mtk מעידה שאלו הגדרות שהדרייברים של MediaTek מחפשים. דרייברים של יצרנים אחרים יתעלמו מהשורות האלו לחלוטין.
סיכום והמלצה
הסקריפט הזה הוא ייעודי ל-MediaTek. אם תנסה להריץ אותו על מכשיר אחר, הוא ככל הנראה פשוט יפלוט הודעת שגיאה שהוא לא מוצא את תהליך ה-mtkfusionrild ויסיים בלי לבצע שינויים משמעותיים. - תלות בתהליך ה-RIL הספציפי של MTK