בקשת מידע | מתג תאורה- חיווט
-
@aiib אז לא בדיוק הבנתי את הצורה של העברה של כל החשמל אצלך אבל המתג חייב להיות על הפאזה שמגיעה ללד אז אם החום יוצא פאזה מהשקע איפה שהאפס לשנאי ועובר הלאה לקופסא של המתג אז פשוט תחברר אליו את המתג ותוציא מהצד השני תוציא את החוט עד ללד
התוצאה היא שהמפסק יושב על הפאזה של הלד ועוצר/ממשיך את זרימת החשמל לפס לד
@2580 כתב בבקשת מידע | מתג תאורה- חיווט:
אז לא בדיוק הבנתי את הצורה של העברה של כל החשמל אצלך
מקווה שהאיור הבא יעזור להבין ולא יפריע...
הריבוע השחור זה המתג, הריבוע הכחול זה קופסה שיש בה שקע.
ה3 חוטים הקצרים בשקע זה ההזנה לשקע.
מהשקע מחוברים פאזה והארקה לכיוון המתג. האפס לא מחובר לשום מקום, רק עובר מהקופסה של השקע לקופסה של המתג (מה שמעניין שהטסטר מראה שיש בו קצת חשמל- אולי השראה) -
@2580 כתב בבקשת מידע | מתג תאורה- חיווט:
אז לא בדיוק הבנתי את הצורה של העברה של כל החשמל אצלך
מקווה שהאיור הבא יעזור להבין ולא יפריע...
הריבוע השחור זה המתג, הריבוע הכחול זה קופסה שיש בה שקע.
ה3 חוטים הקצרים בשקע זה ההזנה לשקע.
מהשקע מחוברים פאזה והארקה לכיוון המתג. האפס לא מחובר לשום מקום, רק עובר מהקופסה של השקע לקופסה של המתג (מה שמעניין שהטסטר מראה שיש בו קצת חשמל- אולי השראה)@aiib כתב בבקשת מידע | מתג תאורה- חיווט:
(מה שמעניין שהטסטר מראה שיש בו קצת חשמל- אולי השראה)
שלילי זה לא שאין בכלל חשמל ואכמ"ל ולכן הטסטר מראה שיש חשמל (יש טסטרים שמראים ויש שלא תלוי בסוג הטסטר ואכמ"ל)
לגופו של עניין אם הבנתי נכון השנאי אמור להיות היכן שהשקע (איזה חיבורים אמורים להכנס לשנאי עצמו? לכאורה חיובי ושלילי. לא? או שרק השלילי?) בכל אופן אם החיובי מחובר גם הוא לשנאי אז לכאורה אתה אמור להפסיק את המתח לפניו אז לחבר את המתג (על החיובי) ולהחזיר ממנו פאזה עד לשנאי חזרה...
-
@aiib כתב בבקשת מידע | מתג תאורה- חיווט:
(מה שמעניין שהטסטר מראה שיש בו קצת חשמל- אולי השראה)
שלילי זה לא שאין בכלל חשמל ואכמ"ל ולכן הטסטר מראה שיש חשמל (יש טסטרים שמראים ויש שלא תלוי בסוג הטסטר ואכמ"ל)
לגופו של עניין אם הבנתי נכון השנאי אמור להיות היכן שהשקע (איזה חיבורים אמורים להכנס לשנאי עצמו? לכאורה חיובי ושלילי. לא? או שרק השלילי?) בכל אופן אם החיובי מחובר גם הוא לשנאי אז לכאורה אתה אמור להפסיק את המתח לפניו אז לחבר את המתג (על החיובי) ולהחזיר ממנו פאזה עד לשנאי חזרה...
@2580 השנאי אמור להיות איפה שהשקע.
אני עכשיו חושב שמה שהחשמלאי עשה זה ככה.
החום אמור להיכנס מצד אחד של המתג והכחול מצד שני של המתג ככה שהכחול שיוצא לי החוצה מהשקע בעצם יהיה פאזה ואז אני צריך למשוך מהשקע כחול נוסף שישמש כאפס ושניהם ייצאו לשנאי.זה יעבוד אבל לא תקני בעליל לכאורה...
-
@2580 השנאי אמור להיות איפה שהשקע.
החום אמור להיכנס מצד אחד של המתג והכחול מצד שני של המתג ככה שהכחול שיוצא לי החוצה מהשקע בעצם יהיה פאזה ואז אני צריך למשוך מהשקע כחול נוסף שישמש כאפס ושניהם ייצאו לשנאי.זה יעבוד אבל לא תקני בעליל לכאורה...
@aiib כתב בבקשת מידע | מתג תאורה- חיווט:
החום אמור להיכנס מצד אחד של המתג והכחול מצד שני של המתג ככה שהכחול שיוצא לי החוצה מהשקע בעצם יהיה פאזה ואז אני צריך למשוך מהשקע כחול נוסף שישמש כאפס ושניהם ייצאו לשנאי.שהחיינו!
באתי לכתוב לך את זה בדיוק. החום יוצא למפסק, הכחול חוזר כפאזה אחרי המפסק. זה תקני, רק תלפף עם איזולירבנד חום את הקצוות.
ומהכחול של השקע תמשוך אפס.
ולמען הבטיחות, על הקצוות של ההארקה (שאין לו שום תפקיד כאן) תשים 'שוקולד'.
בהצלחה רבה!