בעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב
-
שלום חברים,
יש לי כונן קשיח חיצוני של Silicon Power בנפח 1 טרה. הוא עבד מצוין במשך כמה שנים, אבל בחודשים האחרונים התחיל לעשות לי בעיות.
עריכה: תודה על כל העזרה עד כה.
כרגע, הדבר שהכי חשוב לי זה למצוא כונן חדש שאפשר לסמוך עליו. אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם, על כונן שלא מאכזב ומחזיק מעמד שנים ללא תקלות.
מצב הכונן:
- המחשב מזהה את הכונן ומציג את התיקיות.
- ברגע שאני מנסה להיכנס לתיקייה או להעתיק קובץ, הכונן 'קופא', הופך ל "לא מגיב" (Not Responding) ותוקע את סייר הקבצים.
- בפעמים המעטות שהוא כן מאפשר גישה, הוא איטי בצורה קיצונית. ניסיון לגבות חומר נמשך שעות על גבי שעות ללא הצלחה.
- ביום האחרון המצב החמיר - עכשיו אני כבר בכלל לא מצליח לגשת לכונן, ובכל ניסיון פתיחה קופצת הודעה שאין גישה לכונן.
- בנוסף, המחשב הציע לי כמה פעמים לאתחל את הכונן - כמובן שלא אישרתי כדי לא למחוק את החומר.
אני ממש אובד עצות ומקווה שתוכלו לעזור לי בשאלות הבאות:
- הצלת הנתונים: בהתחשב בשגיאה החדשה ("The parameter is incorrect"), האם יש עדיין תוכנה שמומלץ לנסות לבד, או שזהו מצב שמחייב פנייה ישירה למישהו מקצועי?
- תיקון הכונן עצמו: האם יש איזשהו סיכוי לתקן את הכונן, או שתקלות מסוג זה הן סוף הדרך עבורו?
- המלצה לכונן אמין לעתיד: על איזה כונן חיצוני אתם ממליצים? אני מחפש משהו אמין שיחזיק לשנים, כי הנוכחי (שעלה לי כ 250 ש"ח) התגלה כעת כאכזבה גדולה.
תודה מראש על כל עזרה!
@I-believe אני יכול לבדוק את הכונן ולראות אם אוכל לשחזר ממנו את החומר
שים לב שאם זה חומר ששווה לך כמה אלפי שקלים לך למעבדת שחזור - רק שם תוכל להיות בטוח שהכונן לא יהרס יותר ממה שהוא עכשיו
אם אתה לא מוכן להוציא על זה יותר מכמה מאות שקלים תוכל לפנות אלי במייל egozkokus1 בג'ימייל -
@I-believe אני יכול לבדוק את הכונן ולראות אם אוכל לשחזר ממנו את החומר
שים לב שאם זה חומר ששווה לך כמה אלפי שקלים לך למעבדת שחזור - רק שם תוכל להיות בטוח שהכונן לא יהרס יותר ממה שהוא עכשיו
אם אתה לא מוכן להוציא על זה יותר מכמה מאות שקלים תוכל לפנות אלי במייל egozkokus1 בג'ימייל@מתכנת-חובב תודה רבה.
אני מבין מדברייך שהמצב של הכונן כעת הוא בלתי הפיך, כלומר אין דרך לתקן את הכונן, אלא רק לדאוג שלא יתקלקל יותר.המצב כעת הוא שלפעמים אני כן מצליח להיכנס אל הכונן ולראות את הקבצים, חשבתי אולי קודם לנסות להעביר באופן עצמאי את כל התוכן לכונן אחר שארכוש ביום הקרוב, אבל כפי ששאלתי אני לא יודע כבר איזה כונן לרכוש, האם Silicon Power נחשב לכונן טוב, או שהוא דפוק, ואיזה כונן בטוח לא עושה בעיות כאלו, ויחזיק לי לאורך שנים?
-
@מתכנת-חובב תודה רבה.
אני מבין מדברייך שהמצב של הכונן כעת הוא בלתי הפיך, כלומר אין דרך לתקן את הכונן, אלא רק לדאוג שלא יתקלקל יותר.המצב כעת הוא שלפעמים אני כן מצליח להיכנס אל הכונן ולראות את הקבצים, חשבתי אולי קודם לנסות להעביר באופן עצמאי את כל התוכן לכונן אחר שארכוש ביום הקרוב, אבל כפי ששאלתי אני לא יודע כבר איזה כונן לרכוש, האם Silicon Power נחשב לכונן טוב, או שהוא דפוק, ואיזה כונן בטוח לא עושה בעיות כאלו, ויחזיק לי לאורך שנים?
@I-believe כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
@מתכנת-חובב תודה רבה.
אני מבין מדברייך שהמצב של הכונן כעת הוא בלתי הפיך, כלומר אין דרך לתקן את הכונן, אלא רק לדאוג שלא יתקלקל יותר.המצב כעת הוא שלפעמים אני כן מצליח להיכנס אל הכונן ולראות את הקבצים, חשבתי אולי קודם לנסות להעביר באופן עצמאי את כל התוכן לכונן אחר שארכוש ביום הקרוב
לא מומלץ להעתיק
כדאי מאוד לעשות גיבוי SBS לפני
העתקה זה פעולות קריאה מרובות שרק עלולות להחמיר את המצב של הכונן ולגרום לו לעוד יותר נזק -
@מתכנת-חובב תודה רבה.
אני מבין מדברייך שהמצב של הכונן כעת הוא בלתי הפיך, כלומר אין דרך לתקן את הכונן, אלא רק לדאוג שלא יתקלקל יותר.המצב כעת הוא שלפעמים אני כן מצליח להיכנס אל הכונן ולראות את הקבצים, חשבתי אולי קודם לנסות להעביר באופן עצמאי את כל התוכן לכונן אחר שארכוש ביום הקרוב
לא מומלץ להעתיק
כדאי מאוד לעשות גיבוי SBS לפני
העתקה זה פעולות קריאה מרובות שרק עלולות להחמיר את המצב של הכונן ולגרום לו לעוד יותר נזק@מתכנת-חובב תודה
האם אתה יודע להמליץ לי על כונן חזק שלא עושה בעיות? -
@מתכנת-חובב תודה
האם אתה יודע להמליץ לי על כונן חזק שלא עושה בעיות?@I-believe כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
@מתכנת-חובב תודה
האם אתה יודע להמליץ לי על כונן חזק שלא עושה בעיות?אני נתקל רק באלו שעושים בעיות...
-
שלום חברים,
יש לי כונן קשיח חיצוני של Silicon Power בנפח 1 טרה. הוא עבד מצוין במשך כמה שנים, אבל בחודשים האחרונים התחיל לעשות לי בעיות.
עריכה: תודה על כל העזרה עד כה.
כרגע, הדבר שהכי חשוב לי זה למצוא כונן חדש שאפשר לסמוך עליו. אשמח לשמוע המלצות מניסיונכם, על כונן שלא מאכזב ומחזיק מעמד שנים ללא תקלות.
מצב הכונן:
- המחשב מזהה את הכונן ומציג את התיקיות.
- ברגע שאני מנסה להיכנס לתיקייה או להעתיק קובץ, הכונן 'קופא', הופך ל "לא מגיב" (Not Responding) ותוקע את סייר הקבצים.
- בפעמים המעטות שהוא כן מאפשר גישה, הוא איטי בצורה קיצונית. ניסיון לגבות חומר נמשך שעות על גבי שעות ללא הצלחה.
- ביום האחרון המצב החמיר - עכשיו אני כבר בכלל לא מצליח לגשת לכונן, ובכל ניסיון פתיחה קופצת הודעה שאין גישה לכונן.
- בנוסף, המחשב הציע לי כמה פעמים לאתחל את הכונן - כמובן שלא אישרתי כדי לא למחוק את החומר.
אני ממש אובד עצות ומקווה שתוכלו לעזור לי בשאלות הבאות:
- הצלת הנתונים: בהתחשב בשגיאה החדשה ("The parameter is incorrect"), האם יש עדיין תוכנה שמומלץ לנסות לבד, או שזהו מצב שמחייב פנייה ישירה למישהו מקצועי?
- תיקון הכונן עצמו: האם יש איזשהו סיכוי לתקן את הכונן, או שתקלות מסוג זה הן סוף הדרך עבורו?
- המלצה לכונן אמין לעתיד: על איזה כונן חיצוני אתם ממליצים? אני מחפש משהו אמין שיחזיק לשנים, כי הנוכחי (שעלה לי כ 250 ש"ח) התגלה כעת כאכזבה גדולה.
תודה מראש על כל עזרה!
יש לי כונן קשיח חיצוני של Silicon Power בנפח 1 טרה
לא נראה לי
ביום האחרון המצב החמיר
זה מה שקורה כשממשיכים להתעלל בכונן מקרטע
-
יש לי כונן קשיח חיצוני של Silicon Power בנפח 1 טרה
לא נראה לי
ביום האחרון המצב החמיר
זה מה שקורה כשממשיכים להתעלל בכונן מקרטע
@משחזר-מידע כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
לא נראה לי
מה לא נראה לך?
האם יש לך כונן מומלץ? -
או שזהו מצב שמחייב פנייה ישירה למישהו מקצועי?
לכאורה כן
או שתקלות מסוג זה הן סוף הדרך עבורו?
לרוב כן
המלצה לכונן אמין לעתיד
רק גיבויים גיבויים ועוד פעם גיבויים
-
לא נראה לי
מה לא נראה לך?
האם יש לך כונן מומלץ?@I-believe כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
מה לא נראה לך?
שיש לך כונן של החברה הנל
-
מה לא נראה לך?
שיש לך כונן של החברה הנל
@משחזר-מידע צרפתי תמונה, כזה כונן בדיוק יש לי.
-
זאת לא החברה שייצרה את הכונן עצמו
-
צרפתי תמונה,
ראיתי
מה שיש לך זה גומיות ופלסטיקה ועל זה כיתוב של SP
הכונן בפנים... ממש לא! -
@מתכנת-חובב כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
צרפתי תמונה,
ראיתי
הכונן בפנים... ממש לא!אוקי, תודה על העמדת הדברים על דיוקן, האם הכונן הזה נחשב למשהו טוב?
זה אני יודע, ואכן יש לי גיבוי על רוב החומר שקיים שם (מפוזר בכמה דיסק און קי), ולכן אני לא כל כך ממהר לשחזר בתשלום. אבל אני רוצה לדעת באיזה כוננים לשמור את הגיבויים, אני רוצה כעת לקנות 2 כוננים מוצלחים ואמינים ולשמור בשתיהם את כל החומר.
-
צרפתי תמונה,
ראיתי
הכונן בפנים... ממש לא!אוקי, תודה על העמדת הדברים על דיוקן, האם הכונן הזה נחשב למשהו טוב?
זה אני יודע, ואכן יש לי גיבוי על רוב החומר שקיים שם (מפוזר בכמה דיסק און קי), ולכן אני לא כל כך ממהר לשחזר בתשלום. אבל אני רוצה לדעת באיזה כוננים לשמור את הגיבויים, אני רוצה כעת לקנות 2 כוננים מוצלחים ואמינים ולשמור בשתיהם את כל החומר.
האם הכונן הזה נחשב למשהו טוב?
איך מישהו יכול לענות לך כשרואים רק פלסטיקה גומיות
אם יש לך בפנים ST1000LMxxx אז זה כונן זבל
ואם יש לך בפנים.... -
צרפתי תמונה,
ראיתי
מפוזר בכמה דיסק און קי
מה מה?
תתחיל מהר לגבות את החומר
דיסק או קי?
לא נחשב גיבוי בכלל
עדיף שתתחיל לחשוב במונחים של
backup rule 3-2-1 -
מפוזר בכמה דיסק און קי
מה מה?
תתחיל מהר לגבות את החומר
דיסק או קי?
לא נחשב גיבוי בכלל
backup rule 3-2-1@משחזר-מידע כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
מפוזר בכמה דיסק און קי
מה מה?
תתחיל מהר לגבות את החומר
דיסק או קי?
לא נחשב גיבוי בכלל
backup rule 3-2-1@מתכנת-חובב כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
@מתכנת-חובב תודה
האם אתה יודע להמליץ לי על כונן חזק שלא עושה בעיות?אני נתקל רק באלו שעושים בעיות...
לא הצלחתי להבין האם העניין הוא שמומחי שחזור נתקלים בעיקר בבאגים ולא יכולים להמליץ על כונן טוב, או שבאמת אין כונן איכותי שמחזיק לאורך שנים בשקט?
-
-
טוב, קצת נברתי בפורום ועוד בנוגע לכונן אחסון מומלץ
אז הבנתי שבגדול קיימות 2 משפחות כוננים:-
כונן HDD (מכני): מבוסס על חלקים נעים, ורגיש מאוד לזעזועים ונפילות. אבל, אם הוא נכשל, לרוב ניתן לשחזר ממנו את המידע במעבדה מקצועית. בתוך כונן זה קיימים שני סוגים עיקריים: טכנולוגיית CMR האמינה יותר, שבה המידע נכתב בצורה מרווחת, וטכנולוגיית SMR הזולה יותר, המצמצמת את הריווח ונחשבת למועדת יותר לתקלות ולאיטיות פתאומית.
-
כונן SSD (דיגיטלי): מבוסס על רכיבים אלקטרוניים בלבד, עמיד בצורה יוצאת דופן בפני זעזועים ונפילות כי אין בו חלקים נעים. אבל, במקרה (הנדיר יותר) של תקלה אלקטרונית, שחזור המידע הוא כמעט בלתי אפשרי.
אז לאחר שנכוויתי כעת עם כונן HDD, חשבתי אולי ללכת על כונן SDD שעמיד יותר בפני תקלות, אבל ראיתי שיש שטענו שדווקא כונן HDD כדאי יותר, כנראה בטענה שהתקלות שבכונן SSD אינן נדירות כל כך, וכשהן קורות הן כמעט ובלתי ניתנות לשיחזור, אז אולי כדאי כן ללכת עדיין על כונן HDD, (מקווה שאמצא CMR).
אשמח לשמוע מה דעת המומחים כאן
@משחזר-מידע האם אתה עדיין ממליץ היום על כונן HDD יותר מ SSD עבור אחסון חומר כפי שכתבת כאן?
@אלף-שין אשמח לשמוע על המלצתך, והאם עדיין ניתן לרכוש את הכוננים שבהזמנה המרוכזת.
@KINGYOS האם אתה עדיין ממליץ על הכונן הזה.
@מישהו12 ראיתי ששאלת כאן, בטח מאז כבר הסתדרת, אשמח לשמוע אם יש לך המלצה. -
-
טוב, קצת נברתי בפורום ועוד בנוגע לכונן אחסון מומלץ
אז הבנתי שבגדול קיימות 2 משפחות כוננים:-
כונן HDD (מכני): מבוסס על חלקים נעים, ורגיש מאוד לזעזועים ונפילות. אבל, אם הוא נכשל, לרוב ניתן לשחזר ממנו את המידע במעבדה מקצועית. בתוך כונן זה קיימים שני סוגים עיקריים: טכנולוגיית CMR האמינה יותר, שבה המידע נכתב בצורה מרווחת, וטכנולוגיית SMR הזולה יותר, המצמצמת את הריווח ונחשבת למועדת יותר לתקלות ולאיטיות פתאומית.
-
כונן SSD (דיגיטלי): מבוסס על רכיבים אלקטרוניים בלבד, עמיד בצורה יוצאת דופן בפני זעזועים ונפילות כי אין בו חלקים נעים. אבל, במקרה (הנדיר יותר) של תקלה אלקטרונית, שחזור המידע הוא כמעט בלתי אפשרי.
אז לאחר שנכוויתי כעת עם כונן HDD, חשבתי אולי ללכת על כונן SDD שעמיד יותר בפני תקלות, אבל ראיתי שיש שטענו שדווקא כונן HDD כדאי יותר, כנראה בטענה שהתקלות שבכונן SSD אינן נדירות כל כך, וכשהן קורות הן כמעט ובלתי ניתנות לשיחזור, אז אולי כדאי כן ללכת עדיין על כונן HDD, (מקווה שאמצא CMR).
אשמח לשמוע מה דעת המומחים כאן
@משחזר-מידע האם אתה עדיין ממליץ היום על כונן HDD יותר מ SSD עבור אחסון חומר כפי שכתבת כאן?
@אלף-שין אשמח לשמוע על המלצתך, והאם עדיין ניתן לרכוש את הכוננים שבהזמנה המרוכזת.
@KINGYOS האם אתה עדיין ממליץ על הכונן הזה.
@מישהו12 ראיתי ששאלת כאן, בטח מאז כבר הסתדרת, אשמח לשמוע אם יש לך המלצה.@I-believe אתה מחפש כונן לגיבוי או כונן לאחסון?
קח כונן אחסון SSD (אם לא יקר לך) וכונן HDD לגיבוי
הגיבוי לא עובד הרבה טלטלות ולכן ה HDD יהיה מוגן יחסית וביום יום תהנה מהיתרונות של ה SSD
אף אחד לא ימליץ לך פה על משהו ספציפי בלי להמליץ על גיבוי ומשכך קח גיבוי ואז אתה לא צריך בכלל המלצה -
-
@I-believe אתה מחפש כונן לגיבוי או כונן לאחסון?
הגיבוי לא עובד הרבה טלטלות ולכן ה HDD יהיה מוגן יחסית וביום יום תהנה מהיתרונות של ה SSD
אף אחד לא ימליץ לך פה על משהו ספציפי בלי להמליץ על גיבוי ומשכך קח גיבוי ואז אתה לא צריך בכלל המלצה@מתכנת-חובב כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:
אף אחד לא ימליץ לך פה על משהו ספציפי בלי להמליץ על גיבוי ומשכך קח גיבוי ואז אתה לא צריך בכלל המלצהתודה על העצה החכמה.
הכונן שהשתמשתי בו עד עכשיו וכעת נתקע, היה כונן לגיבוי, הוא ישב בקופסה בבית, וכמעט ולא נגעתי בו, רק בערך פעם בחודש כדי לגבות, ובכל זאת קרה לו מה שקרה.אציין, שאין לי שום צורך במהירות של כונן SSD, המהירות שהייתה לי עד עכשיו מספקת מבחינתי, השאלה שלי רק מבחינת עמידות לאורך זמן, האם מהבחינה הזאת כונן HDD עדיף?
והאם באמת זה כזה משמעותי שהוא לא יהיה SMR?
אם הבנתי נכון זו כוונת @ משחזר-מידע:
@משחזר-מידע כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:אם יש לך בפנים ST1000LMxxx אז זה כונן זבל
-
אף אחד לא ימליץ לך פה על משהו ספציפי בלי להמליץ על גיבוי ומשכך קח גיבוי ואז אתה לא צריך בכלל המלצהתודה על העצה החכמה.
הכונן שהשתמשתי בו עד עכשיו וכעת נתקע, היה כונן לגיבוי, הוא ישב בקופסה בבית, וכמעט ולא נגעתי בו, רק בערך פעם בחודש כדי לגבות, ובכל זאת קרה לו מה שקרה.אציין, שאין לי שום צורך במהירות של כונן SSD, המהירות שהייתה לי עד עכשיו מספקת מבחינתי, השאלה שלי רק מבחינת עמידות לאורך זמן, האם מהבחינה הזאת כונן HDD עדיף?
והאם באמת זה כזה משמעותי שהוא לא יהיה SMR?
אם הבנתי נכון זו כוונת @ משחזר-מידע:
@משחזר-מידע כתב בבעיה | כונן חיצוני Silicon Power נתקע ולא מגיב:אם יש לך בפנים ST1000LMxxx אז זה כונן זבל
הכונן שהשתמשתי בו עד עכשיו וכעת נתקע, היה כונן לגיבוי, הוא ישב בקופסה בבית, וכמעט ולא נגעתי בו, רק בערך פעם בחודש כדי לגבות, ובכל זאת קרה לו מה שקרה.
זה לא קורה הרבה והמקרה החד פעמי הזה הוא יוצא מן הכלל
כמובן שיש גם סדרות של דיסקים גרועים כמו הסדרה שציין משחזר מידע ודיסקים כאלו נוטים להיפגם בקלות
העניין הוא שכשאתה קונה דיסקים "ארוזים" כאלו קשה לדעת איזה דיסק יש בפנים אז הנה המלצה שאני יכול לתת
אל תקנה דיסקים שיתכן שהם של חברת seagate (שאותה משחזר מידע שונא כי היא מביאה לו הרבה פרנסה) והאופציה היחידה לוודא את זה לדעתי זה לקנות כונן שנארז על ידי WD אבל כדאי לך לחכות לראות את @משחזר-מידע יסכים עם העצה הזאת
ובכל אופן מהסיבה שכתבתי למעלה לאורך זמן ולגיבוי אני חושב ש HDD עדיף ואין סיבה להשקיע ב SSD היקר וברגע שה HDD מתחיל לעשות בעיות לגבות אותו לכונן אחר מיידית או למסור למעבדת שחזור