בקשת מידע | הפיכת מצגת שקופיות לתוכנה רגילה (EXE)
-
שלום וברכה, אני מחפס אפשרות להפוך מצגת פיירפונט או אפי' מצגת שנערכה באתר קנבה וכדו' לממשק תוכנה פשוטה שיוכל ליפתח באופן עצמאי בכל מחשב, גם בכזה שאין אופיס מותקן, שאלתי את הבינה מלאכותית והוא הביא לי קצת מידע בנושא, אבל לא הצלחתי ליישם משהו שעבד מדבריו (בכל אופן הוא מלאכותי) וע"כ בקשתי היא שמי שיש לו ידע בנושא ויוכל לעזור אני יודה לו מאוד, (אפי' מי שיוכל להעלות אפשרות ליצירת תוכנה פשוטה מלכתחילה ג"כ יעזור מאוד, אני פשוט לא מבין בכתיבת קוד וכו') אשמח לעזרתכם!!! (גם בתשלום).
-
שלום וברכה, אני מחפס אפשרות להפוך מצגת פיירפונט או אפי' מצגת שנערכה באתר קנבה וכדו' לממשק תוכנה פשוטה שיוכל ליפתח באופן עצמאי בכל מחשב, גם בכזה שאין אופיס מותקן, שאלתי את הבינה מלאכותית והוא הביא לי קצת מידע בנושא, אבל לא הצלחתי ליישם משהו שעבד מדבריו (בכל אופן הוא מלאכותי) וע"כ בקשתי היא שמי שיש לו ידע בנושא ויוכל לעזור אני יודה לו מאוד, (אפי' מי שיוכל להעלות אפשרות ליצירת תוכנה פשוטה מלכתחילה ג"כ יעזור מאוד, אני פשוט לא מבין בכתיבת קוד וכו') אשמח לעזרתכם!!! (גם בתשלום).
@צורבא-מרבנן כתב בבקשת מידע | הפיכת מצגת שקופיות לתוכנה רגילה (EXE):
הבינה יכולה לכתוב לך קוד ולהסביר לך מה אתה עושה איתו אני עשיתי את זה ואין לי שמץ של מושג בתיכנות
-
@צורבא-מרבנן בטח, אשמח לעזור לך עם זה!
כדי שאוכל לספק לך את הפתרון המדויק ביותר, אנא ספק לי את המידע הבא:
- שפת תכנות: האם יש לך העדפה לשפת תכנות מסוימת (למשל, Python, JavaScript, C#, Java)? אם לא, אני יכול להמליץ על שפות שמתאימות למטרה זו.
- תיאור המשימה: אתה רוצה ליצור ממשק תוכנה שייקח מצגת (מפאוורפוינט או קנבה) ויוכל להיפתח ולהציג אותה באופן עצמאי בכל מחשב, גם ללא התקנת אופיס.
- דרישות/אילוצים ספציפיים:
- פורמט מקור המצגת: האם יש לך קובץ פאוורפוינט (PPTX) או קובץ שניתן לייצא מקנבה (למשל, PDF, PNG, GIF, או פורמט אחר)?
- פלטפורמה: האם התוכנה צריכה לפעול על מערכות הפעלה ספציפיות (Windows, macOS, Linux)?
- אינטראקטיביות: האם הממשק צריך להיות פשוט להפעלה (לחיצה על כפתורים למעבר בין שקופיות) או שהוא צריך לתמוך באינטראקציות מורכבות יותר (כמו אנימציות, מעברים, הוספת מדיה)?
- הפצה: האם התוכנה צריכה להיות קובץ הפעלה יחיד (exe), או שחבילה של קבצים?
- תלות בחיבור אינטרנט: האם התוכנה צריכה לעבוד גם ללא חיבור אינטרנט? (חשוב במיוחד אם משתמשים בקבצים מקנבה שעלולים לדרוש טעינה).
- מראה ותחושה: האם חשוב שהממשק יהיה דומה למצגת המקור, או שממשק פשוט ופונקציונלי יספיק?
הסברים ראשוניים והצעות אפשריות (ללא מידע נוסף):
כדי ליצור ממשק תוכנה שיכול להציג מצגות ללא תלות באופיס, יש לנו כמה כיוונים עיקריים:
-
המרה לפורמט דיגיטלי אחר:
- PDF: ניתן להמיר את המצגת ל-PDF. קיימות ספריות רבות בשפות תכנות שונות שיכולות להציג קבצי PDF באופן עצמאי. זוהי אופציה טובה אם אין צורך באינטראקציות מורכבות מהמצגת המקורית.
- תמונות (PNG/JPG): כל שקופית יכולה להיות מומרת לתמונה. לאחר מכן, ניתן לבנות ממשק שיציג את התמונות האלה ויאפשר מעבר ביניהן. זהו פתרון פשוט מאוד, אך מאבד את כל הפונקציונליות של מצגת (כמו אנימציות, טקסט הניתן להעתקה וכו').
- פורמט וידאו (MP4/GIF): ניתן להקליט את המצגת כסרטון. זה יבטיח שהיא תנגן בכל מחשב, אך יהפוך אותה לפחות אינטראקטיבית.
-
שימוש בספריות המציגות קבצי מצגות (אך ללא תלות באופיס):
- Python עם ספריית
python-pptx
ו-tkinter
/PyQt
/Kivy
: ספרייתpython-pptx
יכולה לקרוא קבצי PPTX. לאחר מכן, אפשר לבנות ממשק משתמש גרפי (GUI) באמצעות אחת מהספריות הללו שיציג את התוכן של השקופיות. זה דורש בניית לוגיקה להצגת טקסט, תמונות, וכו'. - JavaScript עם ספריות web: אם אתה מכוון לממשק אינטרנטי או יישום desktop מבוסס web (כמו Electron), ניתן להשתמש בספריות JavaScript שיודעות לעבד קבצי PPTX או להציג תמונות/PDF.
- .NET (C#) עם ספריית Aspose.Slides או דומות: ישנן ספריות בתשלום (ולפעמים גם חינמיות עם הגבלות) שיכולות לקרוא ולעבד קבצי מצגות באופן עצמאי.
- Python עם ספריית
המלצה כללית (ללא פרטים נוספים):
אם המטרה היא פשטות וזמינות מקסימלית, המרת המצגת ל-PDF והצגתה באמצעות קורא PDF או ספריית תכנות שמציגה PDF היא כנראה הדרך הקלה והיעילה ביותר. רוב המחשבים כבר כוללים קורא PDF מובנה, או שניתן להפיץ עם התוכנה קורא PDF קל משקל (כמו SumatraPDF).
אני מחכה לפרטים הנוספים שלך כדי שאוכל לעזור בצורה ממוקדת יותר!
-
@צורבא-מרבנן כתב בבקשת מידע | הפיכת מצגת שקופיות לתוכנה רגילה (EXE):
https://www.ispringsolutions.com/blog/how-to-convert-powerpoint-to-exe
יש שם ניסיון חינם, ואם לא אכפת לך בתשלום זה ודאי טוב.
אם המטרה שלך היא רק לאפשר הפעלה בכל מחשב מספיק כמובן לייצא לוידאו כמו שכבר כתבו כאן.