בקשת מידע | שאלה ב phyton
-
אני עכשיו לומד לטכנת ב phyton ולא הבנתי למה אני צריך להשתמש במשתנה i בקוד הזה
elemen = "aaa, bbb, ccc" elemen = elemen.split(", ") for i in range(len(elemen)): elemen[i] = elemen[i].capitalize() print(elemen)
ו gpt לא מבין מה אני שואל אותו
-
אתה הכנסת ברנג' א המשתנה I אז אתה חייב להשתמש בו אבל אתה יכול ברנג' לכתוב d למשל וזה יהיה משתנה d!
@המלאך זה שאני יכול לשנות ל d אני יודע אבל למה אני בכלל צריך אותו, למה שלא יעבות בלעדיו ארי הוא לא חלק מהרשימה
-
elemen = "aaa, bbb, ccc" elemen = elemen.split(", ") for i in range(len(elemen)): elemen[i] = elemen[i].capitalize() print(elemen)
@RearmostPant23 כתב בבקשת מידע | שאלה ב phyton:
המשתנה i מבטא בכל סיבוב של הלולאה את האיבר הנוכחי ברשימה.
בשורה הראשונה מוגדרת מחרוזת עם פסיקים בין מילה למילה.
בשורה השניה המחרוזת מחולקת לרשימת מחרוזות - לפי הפסיקים.
בשורה השלישית והרביעית מתבצע מעבר של לולאה על הרשימה שקיימת בelement.
כדי לעבור על הרשימה ולהחליף את כל המחרוזות במחרוזת תואמת עם אות גדולה בהתחלה צריך את המשתנה i.
בכל סיבוב i מייצג מחרוזת מהרשימה לדוג' בסיבוב הראשון ערכו 0 בסיבוב השני 2 וכו'.
בשורה החמישית מתבצעת החלפה של המחרוזת במחרוזת הרצויה.אפשר לבקש הסבר מGPT.
שיסביר כל שורה ומשתנה. -
המשתנה i מבטא בכל סיבוב של הלולאה את האיבר הנוכחי ברשימה.
בשורה הראשונה מוגדרת מחרוזת עם פסיקים בין מילה למילה.
בשורה השניה המחרוזת מחולקת לרשימת מחרוזות - לפי הפסיקים.
בשורה השלישית והרביעית מתבצע מעבר של לולאה על הרשימה שקיימת בelement.
כדי לעבור על הרשימה ולהחליף את כל המחרוזות במחרוזת תואמת עם אות גדולה בהתחלה צריך את המשתנה i.
בכל סיבוב i מייצג מחרוזת מהרשימה לדוג' בסיבוב הראשון ערכו 0 בסיבוב השני 2 וכו'.
בשורה החמישית מתבצעת החלפה של המחרוזת במחרוזת הרצויה.אפשר לבקש הסבר מGPT.
שיסביר כל שורה ומשתנה.@Sara-Rivka לא אמור להספיק ל phyton זה שאני עם מספיק רווחים ונמצא בתוך הלולאה של for ? אני צריך כל פעם להגיד לו שהלולאה הזאת (i) מפעילה את capitalize
-
@Sara-Rivka לא אמור להספיק ל phyton זה שאני עם מספיק רווחים ונמצא בתוך הלולאה של for ? אני צריך כל פעם להגיד לו שהלולאה הזאת (i) מפעילה את capitalize
@Sara-Rivka לא אמור להספיק ל phyton זה שאני עם מספיק רווחים ונמצא בתוך הלולאה של for ? אני צריך כל פעם להגיד לו שהלולאה הזאת (i) מפעילה את capitalize
בכל מעבר לולאה צריך משתנה שיקדם אותך או תנאי עצירה(לולאות while).
מלבד זאת, כדי להפעיל את הפונקציה על מקום מסוים במערך צריך לתת לו מיקום.
מאחר ואתה רוצה להריץ את זה על כל הרשימה, אתה משתמש בלולאה ובמשתנה i - חלק מהלולאה, כדי לומר בכל סיבוב על איזה מקום ברשימה להפעיל את הפונקציה. -
בכל מעבר לולאה צריך משתנה שיקדם אותך או תנאי עצירה(לולאות while).
מלבד זאת, כדי להפעיל את הפונקציה על מקום מסוים במערך צריך לתת לו מיקום.
מאחר ואתה רוצה להריץ את זה על כל הרשימה, אתה משתמש בלולאה ובמשתנה i - חלק מהלולאה, כדי לומר בכל סיבוב על איזה מקום ברשימה להפעיל את הפונקציה.@Sara-Rivka תודה.
אני רק בודק אם הבנתי נכון, מכיון שכמות הפעמים שהלולאה עובדת היא אורך הרשימה (שלושה פעמים 0,1,2) בסיבוב הראשון של הלולאה המישתנה i יש לו אינדקס 0 (סיבוב ראשון), ובשורה ארביעית הוא בעצם אומר לcapitalize שהוא צריך לעבוד עם האינדקס הרשון שברשימה וככה עד סוף הלולאה.
ולחליפין אם אני אשתמש ב while אני אצתרך לתת לו תנאי שהוא יעבוד עד שcapitalize יסיים עם הרשימה וככה לא אצתרך להשתמש ב i.
הבנתי נכון? -
@Sara-Rivka תודה.
אני רק בודק אם הבנתי נכון, מכיון שכמות הפעמים שהלולאה עובדת היא אורך הרשימה (שלושה פעמים 0,1,2) בסיבוב הראשון של הלולאה המישתנה i יש לו אינדקס 0 (סיבוב ראשון), ובשורה ארביעית הוא בעצם אומר לcapitalize שהוא צריך לעבוד עם האינדקס הרשון שברשימה וככה עד סוף הלולאה.
ולחליפין אם אני אשתמש ב while אני אצתרך לתת לו תנאי שהוא יעבוד עד שcapitalize יסיים עם הרשימה וככה לא אצתרך להשתמש ב i.
הבנתי נכון?@RearmostPant23 כתב בבקשת מידע | שאלה ב phyton:
אני אצתרך לתת לו תנאי שהוא יעבוד עד שcapitalize יסיים עם הרשימה
הבנת נכון.
רק כמעט, כי capitalize היא רק פונקציה שמקבלת מחרוזת אחת ומחזירה עותק עם אות ראשונה גדולה.
היא לא "יודעת" על הרשימה בעצמה.
אז אי אפשר להגיד ש while עובד עד ש-capitalize יסיים...אבל זה אם אני ממש מתקטנן...
-
@Sara-Rivka תודה.
הבנתי נכון?@RearmostPant23 כתב בבקשת מידע | שאלה ב phyton:
@Sara-Rivka תודה.
אני רק בודק אם הבנתי נכון, מכיון שכמות הפעמים שהלולאה עובדת היא אורך הרשימה (שלושה פעמים 0,1,2) בסיבוב הרשון של הלולאה המישתנה i יש לו אינדקס 0 ובשורה ארביעית הוא בעצם אומר לcapitalize שהוא צריך לעבוד עם האינדקס הרשון שברשימה וככה עד סוף הלולאה.
הבנתי נכון?במקרה זה אם תעבוד עם while עדיין תצטרך משתנה עזר ותגדיר בתנאי שהלולאה תמשיך כל עוד i<3, ובגוף הלולאה בכל איטרציה תצטרך לקדם את i ב1 - מה שלולאת for בפייתון חוסכת במקרה הזה.
לולאות while הן בד"כ ללולאות שתלויות בתנאי מסוים. לדוג' במקרה שאני רוצה שהלולאה תמשיך לרוץ כל עוד משתנה מסוים עדיין false.
צריך לשים לב כשמתמשים בלולאה כזאת שיש תנאי עצירה - משהו שיגרום ללולאה להעצר והיא לא תרוץ ללא סוף. -
-