הצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר
-
@אלישי כתב בהצעת ייעול | סינדרום חבר מביא חבר:
אשמח מאוד לקבל דיווחים על:
משתמשים שמבקשים לייקים באישי.
משתמשים שאתם סבורים שנרשמו כמה וכמה פעמים לפורום.לגבי כל הנושא המדובר, אני מכיר היטב את הנושא וזה נושא שדורש מחשבה מעמיקה.
לרוב משתמשים חדשים נרשמים בגלל תקלה באחד מכלי הטכנולוגיה שלהם.
לרוב הם חושבים שזה ממש דחוף והעולם עצר מלכת.
לרוב אין להם אז זמן לשבת בניחותא ולשתות כוס קפה ולקרוא את החוקים ואת המדריך למשתמש.
גם אם זה משתמש שלא קרה לו משהו מיוחד, אין לו גם סיבה לקרוא את החוקים ואת המדריך, בדיוק כמו שאתם לא תקראו חוקים או מדריכים לאתר שזה עתה נרשמתם בו כדי להתרשם ממנו (וכל ההדרכות הראשוניות סתם מציקות, וכ"ש אם זה מטשטש את המסך ומשאיר רק את ה"הדרכה"), אני מאמין שנתקלתם בכאלו אתרים, וזה עצבן אתכם.
כי ללמוד משהו, צריכים אחרי שמרגישים את זה בידיים.אלא מה, יש תמיד כמה משתמשים טרולים שעושים בעיות, או כאילו שהם לא קולטים אבל הם משאירים אחריהם הרבה לכלוך אלקטרוני...
זה בעיה של חוסר יכולת לגשר בין 2 סוגי המשתמשים.
לרוב, משתמש שנרשם לכזו פלטפורמה, כן ינסה ללמוד (גם ללא קריאה של חוקים), איך הפורום מתנהל, ולכן קשה לומר משהו חד וברור בנידון זה.אפשרות של אישור פוסטים ע"י צוות ייעודי לכך, אינו פיתרון לפורום כאן, ולו בגלל שמדובר באלפי פוסטים מידי יום, ואין אף אחד שמוכן לקחת על עצמו דבר כזה למשך זמן ארוך יותר מחודשיים.
אולי המודל של stack overflow יכול לשמש פיתרון נאה
- הצוות המנהל כולל גם את צוות המנהלים וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
- מערכת אוטומטית שחוסמת משתמש בעל כמות פוסטים מוגזמת שמוגדים כזבל.
- מודל יותר דינאמי להגדרת זבל.
קשה לי להאריך אבל מי שיעיין שם יראה שיש להם מודל מורכב ודי חכם איך לשמור על פורום איכותי למרות כמות הפוסטים שעוברים שם מדי יום. (הבעיה שהם סנובים אבל המודל שלהם עובד מצויין).
-
@אלישי כתב בהצעת ייעול | סינדרום חבר מביא חבר:
אשמח מאוד לקבל דיווחים על:
משתמשים שמבקשים לייקים באישי.
משתמשים שאתם סבורים שנרשמו כמה וכמה פעמים לפורום.לגבי כל הנושא המדובר, אני מכיר היטב את הנושא וזה נושא שדורש מחשבה מעמיקה.
לרוב משתמשים חדשים נרשמים בגלל תקלה באחד מכלי הטכנולוגיה שלהם.
לרוב הם חושבים שזה ממש דחוף והעולם עצר מלכת.
לרוב אין להם אז זמן לשבת בניחותא ולשתות כוס קפה ולקרוא את החוקים ואת המדריך למשתמש.
גם אם זה משתמש שלא קרה לו משהו מיוחד, אין לו גם סיבה לקרוא את החוקים ואת המדריך, בדיוק כמו שאתם לא תקראו חוקים או מדריכים לאתר שזה עתה נרשמתם בו כדי להתרשם ממנו (וכל ההדרכות הראשוניות סתם מציקות, וכ"ש אם זה מטשטש את המסך ומשאיר רק את ה"הדרכה"), אני מאמין שנתקלתם בכאלו אתרים, וזה עצבן אתכם.
כי ללמוד משהו, צריכים אחרי שמרגישים את זה בידיים.אלא מה, יש תמיד כמה משתמשים טרולים שעושים בעיות, או כאילו שהם לא קולטים אבל הם משאירים אחריהם הרבה לכלוך אלקטרוני...
זה בעיה של חוסר יכולת לגשר בין 2 סוגי המשתמשים.
לרוב, משתמש שנרשם לכזו פלטפורמה, כן ינסה ללמוד (גם ללא קריאה של חוקים), איך הפורום מתנהל, ולכן קשה לומר משהו חד וברור בנידון זה.אפשרות של אישור פוסטים ע"י צוות ייעודי לכך, אינו פיתרון לפורום כאן, ולו בגלל שמדובר באלפי פוסטים מידי יום, ואין אף אחד שמוכן לקחת על עצמו דבר כזה למשך זמן ארוך יותר מחודשיים.
אולי המודל של stack overflow יכול לשמש פיתרון נאה
- הצוות המנהל כולל גם את צוות המנהלים וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
- מערכת אוטומטית שחוסמת משתמש בעל כמות פוסטים מוגזמת שמוגדים כזבל.
- מודל יותר דינאמי להגדרת זבל.
קשה לי להאריך אבל מי שיעיין שם יראה שיש להם מודל מורכב ודי חכם איך לשמור על פורום איכותי למרות כמות הפוסטים שעוברים שם מדי יום. (הבעיה שהם סנובים אבל המודל שלהם עובד מצויין).
@pcinfogmach
@pcinfogmach כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
סתם שאלה מה יקרה אם אחד מהם יתעצבן על אחד אחר בעל מוניטין נמוך ויחליט להרחיק אותו בגלל שעצבן אותו או דבר אחר ?
-
@pcinfogmach
@pcinfogmach כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
סתם שאלה מה יקרה אם אחד מהם יתעצבן על אחד אחר בעל מוניטין נמוך ויחליט להרחיק אותו בגלל שעצבן אותו או דבר אחר ?
-
@pcinfogmach
@יצחק-המלך-והחכם כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:
@pcinfogmach
לא הגיוני שדבר כזה יקרה סתם...
וגם אם כן, הגיוני שמי שיעשה דבר כזה הוא לא יהיה מאנשים שהיו בפורום הרבה זמן ובעלי מוניטין גבוה... -
@pcinfogmach
וגם אם כן, הגיוני שמי שיעשה דבר כזה הוא לא יהיה מאנשים שהיו בפורום הרבה זמן ובעלי מוניטין גבוה...@עם-ישראל-חיי למה לא היה כמה שהורחקו עם מוניטין גבוה ושהיו הרבה זמן בפורום וגם אם הגיוני-עדיין מספיק שתי מקרים ושני אנשים מורחקים
-
@יצחק-המלך-והחכם אפשר שיהיה מנגנון ערעור להנהלה שתוכל לשפוט.
@מישהו12 בסדר אבל כמה מקרים היא כבר יכולה לשפוט?? (כי אני רואה כמה אנשים שדעותיהם חריפות ממש בנושא הזה וכמה אנשים שדעותיהם יותר סלחניות בנושא)
-
@מישהו12 בסדר אבל כמה מקרים היא כבר יכולה לשפוט?? (כי אני רואה כמה אנשים שדעותיהם חריפות ממש בנושא הזה וכמה אנשים שדעותיהם יותר סלחניות בנושא)
-
@pcinfogmach
וגם אם כן, הגיוני שמי שיעשה דבר כזה הוא לא יהיה מאנשים שהיו בפורום הרבה זמן ובעלי מוניטין גבוה...פוסט זה נמחק! -
@יצחק-המלך-והחכם את המעט מאוד מקרים האלו שיקרו - שוב, כנראה שמישהו מותיקי ומעוטרי הפורום לא ירחיק מישהו סתם (בטח שבמקרה שהוא עושה את זה הוא יחסם בעצמו מיידית), היא מן הסתם תוכל לשפוט.
@מישהו12 נכון צודק שלא יהיה הרבה מקרים כאלה אבל למשל תאר לעצמך מה יקרה אם קמתי היום עצבני במיוחד כתבתי פוסט פתאום מישהו דיסלייק גיליתי מי דיסלייק ישר אני מוצא פוסט כלשהו שלו מפעם ואופס הבן אדם מורחק
-
@מישהו12 נכון צודק שלא יהיה הרבה מקרים כאלה אבל למשל תאר לעצמך מה יקרה אם קמתי היום עצבני במיוחד כתבתי פוסט פתאום מישהו דיסלייק גיליתי מי דיסלייק ישר אני מוצא פוסט כלשהו שלו מפעם ואופס הבן אדם מורחק
-
@משה-מזרחי כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:
לא חושב שהנושא הקודם ננעל לחינם...
*ונמחק
-
יש בעייה בסיסית:
כמעט כל אחד מגיע לפה כשהוא לא יודע כלום, ובשלב שהוא לומד ומבין, הפורום כבר לא מתאים לו...
הייתי אומר - ולא בציניות - שיש כאן משהו כמו חיידר... מגיעים, לומדים, אבל בשלב כלשהוא מתבגרים...
לכן המומחים של פעם לא נמצאים פה כמעט, ומגיעים חדשים, שבתורם הולכים ג"כ.
לא רואה בזה רע, כשהגעתי לפורום לא ידעתי כלום על תרגום/תכנות ועוד הרבה! -
@י.-פל. אני חושב שלכל אדם לא משנה לרמת הבנתו בטכנולוגיה צריך את הפורום הניפלא הזה האנשים שהולכים לא הולכים בגלל שמיצו אלא בגלל שהם לא יכולים יותר, ישיבה גדולה-שידוכים ועוד
יש כן מלא אקרים ברמה גבוה שנישארים כי תמיד צריך את הפורום הזה
ומי שמיתבגר עוזר לאחרים וכן הלאה
ואיזה מומחים של פעם לא נימצאים כאן?
מישהו 12 הוא דוגמה מצוינת לכך תן לי מישהו אחד טוב ככל שיהיה בטכנולוגיה מהפורום שלא היה צריך מידע לפעמיםו @pcinfogmach זה רעיון מצוין אבל כמו שאמרו אם ההנהלה מחקה את הנושא אז כניראה שהיא לא רצתה שיפתחו עוד פעם
-
@י.-פל. אני חושב שלכל אדם לא משנה לרמת הבנתו בטכנולוגיה צריך את הפורום הניפלא הזה האנשים שהולכים לא הולכים בגלל שמיצו אלא בגלל שהם לא יכולים יותר, ישיבה גדולה-שידוכים ועוד
מישהו 12 הוא דוגמה מצוינת לכך תן לי מישהו אחד טוב ככל שיהיה בטכנולוגיה מהפורום שלא היה צריך מידע לפעמיםו @pcinfogmach זה רעיון מצוין אבל כמו שאמרו אם ההנהלה מחקה את הנושא אז כניראה שהיא לא רצתה שיפתחו עוד פעם
@שלמה-רביב כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:
מישהו 12 הוא דוגמה מצוינת לכך תן לי מישהו אחד טוב ככל שיהיה בטכנולוגיה מהפורום שלא היה צריך מידע לפעמים
bbn, yair, אביי, hvusv123, שמואל, שלמה ו, itapi, והרשימה עוד ארוכה
תכנס למשתמשים עם המוניטין הגבוהביותר ותגיד לי מי נמצא שם כיום
@מישהו12 דיברנו על זה -
זה לא בגלל שהם לא צריכים כבר את הפורום זה בגלל שאדם יכול להיות זמן מסוים בפורום אבל יש כבר הגבלה אני מאמין שאחרי 6 שנים בפורום מיצת כבר ונימאס לך או שאתה לא יכול כבר
לאף אחד לא יש את כל המידע כמו בפורום עם מעל 27 אלף אנשים ב'ה!כמו שאמרתי שידוכין ישיבה גדולה ועוד
-
@pcinfogmach
ב-StackOverflow למיטב הבנתי אין למישהו סמכות להרחיק משתמשים מהפורום. ב-StackOverflow, יש אפשרות לציין מה לא היה בסדר במעשה מסוים, ואם עשית טעות – תמיד יש אפשרות לתקן אותה. אם יש הרבה טעויות שהמשתמש לא מתקן, ייתכן ויחסם אוטומטית עד לתיקון הטעויות. כמו כן יש מערכת עם מוניטין שמאזנת את רגישות המערכת לטעויות.
בנוסף, יש צוות פיקוח רק הרעיון הוא שאיןצורך שהצוות פיקוח יטפל בכל פרט קטן.למעשה אני לא יודע כמה הרעיון שלי ישים. כי הפורום הוא בעצם פורום של nodebb ויש גבול לכמות השליטה שיש לבעלי הפורום על צורתו
לסיום, מדובר בהצעה בלבד, ולא צריך לפתוח מחדש את כל הדיון, כיוון שהנושא הזה כבר נדוש. אם למישהו יש רעיון חדש ומועיל, נשמח לשמוע אותו, אבל אין צורך להפריח שוב טענות שנידושו כבר.
-
@שלמה-רביב כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:
אני לא יודע איך להתחיל להגיב למילים הללו! אם הבנתי נכון אתה חושב שהפורום בעצם כולו של בחורים?
הפורום בבסיס היה של אנשים בוגרים ואיכותיים - בכמה שנים האחרונות הבחורים השתלטו פה אבל הוא ממש לא שייך לבחורים וביום שזה יקרה כל משתמש וותיק פשוט יקום ויעזוב. -
@שלמה-רביב
אין לי שום דבר נגד בחורים. אני מעודד בחורים איכותיים (ראה למשל ערך ר' @ -שלמה11). אנא תקרא שוב מה כתבתי.