דילוג לתוכן
  • חוקי הפורום
  • פופולרי
  • לא נפתר
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • צור קשר
עיצובים
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• ברירת מחדל (ללא עיצוב (ברירת מחדל))
  • ללא עיצוב (ברירת מחדל)
כיווץ
מתמחים טופ
  1. דף הבית
  2. אזור המערכת
  3. אופן השימוש בפורום
  4. הצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר

הצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר

מתוזמן נעוץ נעול הועבר אופן השימוש בפורום
28 פוסטים 13 כותבים 715 צפיות 21 עוקבים
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • P מנותק
    P מנותק
    pcinfogmach
    מדריכים
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלישי כתב בהצעת ייעול | סינדרום חבר מביא חבר:

אשמח מאוד לקבל דיווחים על:
    משתמשים שמבקשים לייקים באישי.
    משתמשים שאתם סבורים שנרשמו כמה וכמה פעמים לפורום.

לגבי כל הנושא המדובר, אני מכיר היטב את הנושא וזה נושא שדורש מחשבה מעמיקה.
    לרוב משתמשים חדשים נרשמים בגלל תקלה באחד מכלי הטכנולוגיה שלהם.
    לרוב הם חושבים שזה ממש דחוף והעולם עצר מלכת.
    לרוב אין להם אז זמן לשבת בניחותא ולשתות כוס קפה ולקרוא את החוקים ואת המדריך למשתמש.
    גם אם זה משתמש שלא קרה לו משהו מיוחד, אין לו גם סיבה לקרוא את החוקים ואת המדריך, בדיוק כמו שאתם לא תקראו חוקים או מדריכים לאתר שזה עתה נרשמתם בו כדי להתרשם ממנו (וכל ההדרכות הראשוניות סתם מציקות, וכ"ש אם זה מטשטש את המסך ומשאיר רק את ה"הדרכה"), אני מאמין שנתקלתם בכאלו אתרים, וזה עצבן אתכם.
    כי ללמוד משהו, צריכים אחרי שמרגישים את זה בידיים.

אלא מה, יש תמיד כמה משתמשים טרולים שעושים בעיות, או כאילו שהם לא קולטים אבל הם משאירים אחריהם הרבה לכלוך אלקטרוני...
    זה בעיה של חוסר יכולת לגשר בין 2 סוגי המשתמשים.
    לרוב, משתמש שנרשם לכזו פלטפורמה, כן ינסה ללמוד (גם ללא קריאה של חוקים), איך הפורום מתנהל, ולכן קשה לומר משהו חד וברור בנידון זה.

אפשרות של אישור פוסטים ע"י צוות ייעודי לכך, אינו פיתרון לפורום כאן, ולו בגלל שמדובר באלפי פוסטים מידי יום, ואין אף אחד שמוכן לקחת על עצמו דבר כזה למשך זמן ארוך יותר מחודשיים.

אולי המודל של stack overflow יכול לשמש פיתרון נאה

1. הצוות המנהל כולל גם את צוות המנהלים וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
    2. מערכת אוטומטית שחוסמת משתמש בעל כמות פוסטים מוגזמת שמוגדים כזבל.
    3. מודל יותר דינאמי להגדרת זבל.

קשה לי להאריך אבל מי שיעיין שם יראה שיש להם מודל מורכב ודי חכם איך לשמור על פורום איכותי למרות כמות הפוסטים שעוברים שם מדי יום. (הבעיה שהם סנובים אבל המודל שלהם עובד מצויין).

גמ"ח עזרה וייעוץ בנושאי מחשבים

י תגובה 1 תגובה אחרונה
    4
    • P pcinfogmach

@אלישי כתב בהצעת ייעול | סינדרום חבר מביא חבר:

אשמח מאוד לקבל דיווחים על:
      משתמשים שמבקשים לייקים באישי.
      משתמשים שאתם סבורים שנרשמו כמה וכמה פעמים לפורום.

לגבי כל הנושא המדובר, אני מכיר היטב את הנושא וזה נושא שדורש מחשבה מעמיקה.
      לרוב משתמשים חדשים נרשמים בגלל תקלה באחד מכלי הטכנולוגיה שלהם.
      לרוב הם חושבים שזה ממש דחוף והעולם עצר מלכת.
      לרוב אין להם אז זמן לשבת בניחותא ולשתות כוס קפה ולקרוא את החוקים ואת המדריך למשתמש.
      גם אם זה משתמש שלא קרה לו משהו מיוחד, אין לו גם סיבה לקרוא את החוקים ואת המדריך, בדיוק כמו שאתם לא תקראו חוקים או מדריכים לאתר שזה עתה נרשמתם בו כדי להתרשם ממנו (וכל ההדרכות הראשוניות סתם מציקות, וכ"ש אם זה מטשטש את המסך ומשאיר רק את ה"הדרכה"), אני מאמין שנתקלתם בכאלו אתרים, וזה עצבן אתכם.
      כי ללמוד משהו, צריכים אחרי שמרגישים את זה בידיים.

אלא מה, יש תמיד כמה משתמשים טרולים שעושים בעיות, או כאילו שהם לא קולטים אבל הם משאירים אחריהם הרבה לכלוך אלקטרוני...
      זה בעיה של חוסר יכולת לגשר בין 2 סוגי המשתמשים.
      לרוב, משתמש שנרשם לכזו פלטפורמה, כן ינסה ללמוד (גם ללא קריאה של חוקים), איך הפורום מתנהל, ולכן קשה לומר משהו חד וברור בנידון זה.

אפשרות של אישור פוסטים ע"י צוות ייעודי לכך, אינו פיתרון לפורום כאן, ולו בגלל שמדובר באלפי פוסטים מידי יום, ואין אף אחד שמוכן לקחת על עצמו דבר כזה למשך זמן ארוך יותר מחודשיים.

אולי המודל של stack overflow יכול לשמש פיתרון נאה

1. הצוות המנהל כולל גם את צוות המנהלים וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.
      2. מערכת אוטומטית שחוסמת משתמש בעל כמות פוסטים מוגזמת שמוגדים כזבל.
      3. מודל יותר דינאמי להגדרת זבל.

קשה לי להאריך אבל מי שיעיין שם יראה שיש להם מודל מורכב ודי חכם איך לשמור על פורום איכותי למרות כמות הפוסטים שעוברים שם מדי יום. (הבעיה שהם סנובים אבל המודל שלהם עובד מצויין).

י מנותק
      י מנותק
      יצחק המלך והחכם
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@pcinfogmach
      @pcinfogmach כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:

וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.

סתם שאלה מה יקרה אם אחד מהם יתעצבן על אחד אחר בעל מוניטין נמוך ויחליט להרחיק אותו בגלל שעצבן אותו או דבר אחר ?

מישהו12מ עם ישראל חייע P 3 תגובות תגובה אחרונה
      0
      • י יצחק המלך והחכם

@pcinfogmach

וגם את המשתמשים בעלי מוניטין גבוה שמבצעים פעולות של סינון, תיקונים ומענה לשאלות שנדרשות פיקוח.

סתם שאלה מה יקרה אם אחד מהם יתעצבן על אחד אחר בעל מוניטין נמוך ויחליט להרחיק אותו בגלל שעצבן אותו או דבר אחר ?

מישהו12מ מנותק
        מישהו12מ מנותק
        מישהו12
        מדריכים
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-המלך-והחכם אפשר שיהיה מנגנון ערעור להנהלה שתוכל לשפוט.

הבלוג שלי
        https://aiv-dev.com/he-IL/

י תגובה 1 תגובה אחרונה
        2
        • י יצחק המלך והחכם

@pcinfogmach

עם ישראל חייע מנותק
          עם ישראל חייע מנותק
          עם ישראל חיי
          כתב נערך לאחרונה על ידי עם ישראל חיי

@יצחק-המלך-והחכם כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:

@pcinfogmach

לא הגיוני שדבר כזה יקרה סתם...
          וגם אם כן, הגיוני שמי שיעשה דבר כזה הוא לא יהיה מאנשים שהיו בפורום הרבה זמן ובעלי מוניטין גבוה...

י עם ישראל חייע 2 תגובות תגובה אחרונה
          2
          • עם ישראל חייע עם ישראל חיי

@pcinfogmach

וגם אם כן, הגיוני שמי שיעשה דבר כזה הוא לא יהיה מאנשים שהיו בפורום הרבה זמן ובעלי מוניטין גבוה...

י מנותק
            י מנותק
            יצחק המלך והחכם
            כתב נערך לאחרונה על ידי יצחק המלך והחכם

@עם-ישראל-חיי למה לא היה כמה שהורחקו עם מוניטין גבוה ושהיו הרבה זמן בפורום וגם אם הגיוני-עדיין מספיק שתי מקרים ושני אנשים מורחקים

תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • מישהו12מ מישהו12

@יצחק-המלך-והחכם אפשר שיהיה מנגנון ערעור להנהלה שתוכל לשפוט.

י מנותק
              י מנותק
              יצחק המלך והחכם
              כתב נערך לאחרונה על ידי יצחק המלך והחכם

@מישהו12 בסדר אבל כמה מקרים היא כבר יכולה לשפוט?? (כי אני רואה כמה אנשים שדעותיהם חריפות ממש בנושא הזה וכמה אנשים שדעותיהם יותר סלחניות בנושא)

מישהו12מ תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • י יצחק המלך והחכם

@מישהו12 בסדר אבל כמה מקרים היא כבר יכולה לשפוט?? (כי אני רואה כמה אנשים שדעותיהם חריפות ממש בנושא הזה וכמה אנשים שדעותיהם יותר סלחניות בנושא)

מישהו12מ מנותק
                מישהו12מ מנותק
                מישהו12
                מדריכים
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-המלך-והחכם את המעט מאוד מקרים האלו שיקרו - שוב, כנראה שמישהו מותיקי ומעוטרי הפורום לא ירחיק מישהו סתם (בטח שבמקרה שהוא עושה את זה הוא יחסם בעצמו מיידית), היא מן הסתם תוכל לשפוט.

הבלוג שלי

י תגובה 1 תגובה אחרונה
                5
                • עם ישראל חייע עם ישראל חיי

@pcinfogmach

עם ישראל חייע מנותק
                  עם ישראל חייע מנותק
                  עם ישראל חיי
                  כתב נערך לאחרונה על ידי
                  פוסט זה נמחק!
                  תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • מישהו12מ מישהו12

@יצחק-המלך-והחכם את המעט מאוד מקרים האלו שיקרו - שוב, כנראה שמישהו מותיקי ומעוטרי הפורום לא ירחיק מישהו סתם (בטח שבמקרה שהוא עושה את זה הוא יחסם בעצמו מיידית), היא מן הסתם תוכל לשפוט.

י מנותק
                    י מנותק
                    יצחק המלך והחכם
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מישהו12 נכון צודק שלא יהיה הרבה מקרים כאלה אבל למשל תאר לעצמך מה יקרה אם קמתי היום עצבני במיוחד כתבתי פוסט פתאום מישהו דיסלייק גיליתי מי דיסלייק ישר אני מוצא פוסט כלשהו שלו מפעם ואופס הבן אדם מורחק

מישהו12מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • משה מזרחימ מנותק
                      משה מזרחימ מנותק
                      משה מזרחי
                      מדריכים
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

לא חושב שהנושא הקודם ננעל לחינם...

הסיסמה לקבצים הדחוסים שלי : 1234

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      3
                      • י יצחק המלך והחכם

@מישהו12 נכון צודק שלא יהיה הרבה מקרים כאלה אבל למשל תאר לעצמך מה יקרה אם קמתי היום עצבני במיוחד כתבתי פוסט פתאום מישהו דיסלייק גיליתי מי דיסלייק ישר אני מוצא פוסט כלשהו שלו מפעם ואופס הבן אדם מורחק

מישהו12מ מנותק
                        מישהו12מ מנותק
                        מישהו12
                        מדריכים
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-המלך-והחכם אז בשביל המקרים האלו יהיה מערכת ערעור. זה לא דבר שיקרה פעם ביום וגם לא פעם בחודש כנראה.

הבלוג שלי

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        2
                        • משה מזרחימ משה מזרחי

מ מנותק
                          מ מנותק
                          משה ג.כ
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@משה-מזרחי כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:

*ונמחק

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • י. פל.י מנותק
                            י. פל.י מנותק
                            י. פל.
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

יש בעייה בסיסית:
                            כמעט כל אחד מגיע לפה כשהוא לא יודע כלום, ובשלב שהוא לומד ומבין, הפורום כבר לא מתאים לו...
                            הייתי אומר - ולא בציניות - שיש כאן משהו כמו חיידר... מגיעים, לומדים, אבל בשלב כלשהוא מתבגרים...
                            לכן המומחים של פעם לא נמצאים פה כמעט, ומגיעים חדשים, שבתורם הולכים ג"כ.
                            לא רואה בזה רע, כשהגעתי לפורום לא ידעתי כלום על תרגום/תכנות ועוד הרבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                            6
                            • ש מנותק
                              ש מנותק
                              שלמה רביב
                              כתב נערך לאחרונה על ידי שלמה רביב

@י.-פל. אני חושב שלכל אדם לא משנה לרמת הבנתו בטכנולוגיה צריך את הפורום הניפלא הזה האנשים שהולכים לא הולכים בגלל שמיצו אלא בגלל שהם לא יכולים יותר, ישיבה גדולה-שידוכים ועוד
                              יש כן מלא אקרים ברמה גבוה שנישארים כי תמיד צריך את הפורום הזה
                              ומי שמיתבגר עוזר לאחרים וכן הלאה
                              ואיזה מומחים של פעם לא נימצאים כאן?
                              מישהו 12 הוא דוגמה מצוינת לכך תן לי מישהו אחד טוב ככל שיהיה בטכנולוגיה מהפורום שלא היה צריך מידע לפעמים

ו @pcinfogmach זה רעיון מצוין אבל כמו שאמרו אם ההנהלה מחקה את הנושא אז כניראה שהיא לא רצתה שיפתחו עוד פעם

אביעדא P 2 תגובות תגובה אחרונה
                              1
                              • ש שלמה רביב

@י.-פל. אני חושב שלכל אדם לא משנה לרמת הבנתו בטכנולוגיה צריך את הפורום הניפלא הזה האנשים שהולכים לא הולכים בגלל שמיצו אלא בגלל שהם לא יכולים יותר, ישיבה גדולה-שידוכים ועוד
                                מישהו 12 הוא דוגמה מצוינת לכך תן לי מישהו אחד טוב ככל שיהיה בטכנולוגיה מהפורום שלא היה צריך מידע לפעמים

ו @pcinfogmach זה רעיון מצוין אבל כמו שאמרו אם ההנהלה מחקה את הנושא אז כניראה שהיא לא רצתה שיפתחו עוד פעם

אביעדא מנותק
                                אביעדא מנותק
                                אביעד
                                מדריכים
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה-רביב כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:

bbn, yair, אביי, hvusv123, שמואל, שלמה ו, itapi, והרשימה עוד ארוכה
                                תכנס למשתמשים עם המוניטין הגבוהביותר ותגיד לי מי נמצא שם כיום
                                @מישהו12 דיברנו על זה

לכל המדריכים שלי
                                מסקרן אותך להבין יותר לעומק מה זה מחשב?
                                תראה את זה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                2
                                • ש מנותק
                                  ש מנותק
                                  שלמה רביב
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי שלמה רביב

זה לא בגלל שהם לא צריכים כבר את הפורום זה בגלל שאדם יכול להיות זמן מסוים בפורום אבל יש כבר הגבלה אני מאמין שאחרי 6 שנים בפורום מיצת כבר ונימאס לך או שאתה לא יכול כבר
                                  לאף אחד לא יש את כל המידע כמו בפורום עם מעל 27 אלף אנשים ב'ה!

כמו שאמרתי שידוכין ישיבה גדולה ועוד

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  1
                                  • י יצחק המלך והחכם

@pcinfogmach

P מנותק
                                    P מנותק
                                    pcinfogmach
                                    מדריכים
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי pcinfogmach

ב-StackOverflow למיטב הבנתי אין למישהו סמכות להרחיק משתמשים מהפורום. ב-StackOverflow, יש אפשרות לציין מה לא היה בסדר במעשה מסוים, ואם עשית טעות – תמיד יש אפשרות לתקן אותה. אם יש הרבה טעויות שהמשתמש לא מתקן, ייתכן ויחסם אוטומטית עד לתיקון הטעויות. כמו כן יש מערכת עם מוניטין שמאזנת את רגישות המערכת לטעויות.
                                    בנוסף, יש צוות פיקוח רק הרעיון הוא שאיןצורך שהצוות פיקוח יטפל בכל פרט קטן.

למעשה אני לא יודע כמה הרעיון שלי ישים. כי הפורום הוא בעצם פורום של nodebb ויש גבול לכמות השליטה שיש לבעלי הפורום על צורתו

לסיום, מדובר בהצעה בלבד, ולא צריך לפתוח מחדש את כל הדיון, כיוון שהנושא הזה כבר נדוש. אם למישהו יש רעיון חדש ומועיל, נשמח לשמוע אותו, אבל אין צורך להפריח שוב טענות שנידושו כבר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • ש שלמה רביב

P מנותק
                                      P מנותק
                                      pcinfogmach
                                      מדריכים
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי pcinfogmach

@שלמה-רביב כתב בהצעת ייעול | תגובה ל- סינדרום חבר מביא חבר:

אני לא יודע איך להתחיל להגיב למילים הללו! אם הבנתי נכון אתה חושב שהפורום בעצם כולו של בחורים?
                                      הפורום בבסיס היה של אנשים בוגרים ואיכותיים - בכמה שנים האחרונות הבחורים השתלטו פה אבל הוא ממש לא שייך לבחורים וביום שזה יקרה כל משתמש וותיק פשוט יקום ויעזוב.

למה באתיל תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      4
                                      • ש מנותק
                                        ש מנותק
                                        שלמה רביב
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

כן הפורום מורכב גם מהרבה בחורים איכותיים מה הבעיה?

P תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • ש שלמה רביב

כן הפורום מורכב גם מהרבה בחורים איכותיים מה הבעיה?

P מנותק
                                          P מנותק
                                          pcinfogmach
                                          מדריכים
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה-רביב
                                          אין לי שום דבר נגד בחורים. אני מעודד בחורים איכותיים (ראה למשל ערך ר' @ -שלמה11). אנא תקרא שוב מה כתבתי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0

• התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה

• התחברו או הירשמו כדי לחפש.
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון
                                          0
                                          • חוקי הפורום
                                          • פופולרי
                                          • לא נפתר