בירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים
-
אם אתה מוריד את השלישייה, זה לא מכבה את הקונטקטור...
אחדד מה שאני אשמח שתבדוק:
כאשר המא"ז שלישייה מחובר, והקונטקטור לחוץ, אתה מקבל מתח בקופסא?@רפאל-0 כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
כאשר המא"ז שלישייה מחובר, והקונטקטור לחוץ, אתה מקבל מתח בקופסא?
כן!!
מה זה אומר מבחינתי?
אם אני מבין נכון זה רק מסבך אותי. כי זה אמור לשלול את התזה שניסיתי להאמין בה שבחדרים אין קונקטר והרי עכשיו אני רואה שהקונקטר שולט על הקופסה הזו.אולי זה מחזק את מה שאתה אמרת שהקופסה הזו היא רק לסלון מטבח ומסדרון ולשאר החדרים אין בכלל קופסה.
אשמח שתעשה לי סדר...
-
@רפאל-0 כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
כאשר המא"ז שלישייה מחובר, והקונטקטור לחוץ, אתה מקבל מתח בקופסא?
כן!!
מה זה אומר מבחינתי?
אם אני מבין נכון זה רק מסבך אותי. כי זה אמור לשלול את התזה שניסיתי להאמין בה שבחדרים אין קונקטר והרי עכשיו אני רואה שהקונקטר שולט על הקופסה הזו.אולי זה מחזק את מה שאתה אמרת שהקופסה הזו היא רק לסלון מטבח ומסדרון ולשאר החדרים אין בכלל קופסה.
אשמח שתעשה לי סדר...
@aiib כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
אשמח שתעשה לי סדר...
אני אנסה...
אכן להערכתי ולדעתי וגם כפי שמתואר בדפי החברה, הקופסא הזו היא של "פריט 1A" שזה סלון, מטבח ומסדרון.
יש לך שישה מא"זים חד פאזיים בלוח שהולכים ישירות לשישה אזורים שנקראים "פריט 1", ועוד מא"ז שלישייה שהוא יוצא לקונטקטור, ומשם לקופסא שלך.
השליטה על הפעלת הקונטקטור היא מהטרמוסטט, המוזן (כנראה) מהמא"ז השביעי החד פאזי (תבדוק אם הוא של 10A, ואם כן זה עוד יותר מחזק את ההשערה הזו, לא מצליח לראות בתמונה).
וכל שאר החוטים הם יוצאים לגופי החימום.
יש משהו בשטח או שאתה יודע שלא מסתדר עם זה? -
אשמח שתעשה לי סדר...
אני אנסה...
אכן להערכתי ולדעתי וגם כפי שמתואר בדפי החברה, הקופסא הזו היא של "פריט 1A" שזה סלון, מטבח ומסדרון.
יש לך שישה מא"זים חד פאזיים בלוח שהולכים ישירות לשישה אזורים שנקראים "פריט 1", ועוד מא"ז שלישייה שהוא יוצא לקונטקטור, ומשם לקופסא שלך.
השליטה על הפעלת הקונטקטור היא מהטרמוסטט, המוזן (כנראה) מהמא"ז השביעי החד פאזי (תבדוק אם הוא של 10A, ואם כן זה עוד יותר מחזק את ההשערה הזו, לא מצליח לראות בתמונה).
יש משהו בשטח או שאתה יודע שלא מסתדר עם זה?@רפאל-0 כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
אשמח שתעשה לי סדר...
אני אנסה...
יש לך שישה מא"זים חד פאזיים בלוח שהולכים ישירות לשישה אזורים שנקראים "פריט 1", ועוד מא"ז שלישייה שהוא יוצא לקונטקטור, ומשם לקופסא שלך.אז למה כשאני מוריד את השלישיה עדיין יש חשמל בקופסה? (זה לא ממש חשמל אלא אור חלש שמשתנה לאפס כשהקונקטור נכבה)
זה מחוק אבל לכאורה הוא של 10
יש משהו בשטח או שאתה יודע שלא מסתדר עם זה?צריך לבדוק בפועל האם הדירה מתחממת....
יש עוד בדיקה שיכולה לאשש את מה שאתה אומר? -
אשמח שתעשה לי סדר...
אני אנסה...
יש לך שישה מא"זים חד פאזיים בלוח שהולכים ישירות לשישה אזורים שנקראים "פריט 1", ועוד מא"ז שלישייה שהוא יוצא לקונטקטור, ומשם לקופסא שלך.אז למה כשאני מוריד את השלישיה עדיין יש חשמל בקופסה? (זה לא ממש חשמל אלא אור חלש שמשתנה לאפס כשהקונקטור נכבה)
זה מחוק אבל לכאורה הוא של 10
יש משהו בשטח או שאתה יודע שלא מסתדר עם זה?צריך לבדוק בפועל האם הדירה מתחממת....
יש עוד בדיקה שיכולה לאשש את מה שאתה אומר?@aiib כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
אז למה כשאני מוריד את השלישיה עדיין יש חשמל בקופסה? (זה לא ממש חשמל אלא אור חלש שמשתנה לאפס כשהקונקטור נכבה)
כמו מליון פעמים שעדיין מקבלים אור חלש. זה מכל מיני סיבות.
יש עוד בדיקה שיכולה לאשש את מה שאתה אומר?
מה שכתבתי זה השערה ממה שהבנתי כשלמדתי את הסוגייא שהעלית כאן עם כל ה"מראי מקומות"...
אני די משוכנע שזה נכון, אבל בדיקות נוספות הן תמיד אפשריות.תוריד את כל המא"זים של המערכת, כולל השביעי בפינה שם.
להבנתי - המא"ז הפינתי מפעיל את הטרמוסטט וממילא את הקונטקטור. תרים אותו, זה מה שקרה? הקונטקטור נלחץ?תרים את כל ששת המא"זים החד פאזיים (לא השלישייה). תבדוק אם יש מתח בקופסא. לא אמור להיות. אני צודק?
עכשיו תרים את השלישייה ותוריד את הפינתי. עדיין אין מתח בקופסא?
עכשיו תרים את הפינתי - אמור להיות עכשיו מתח בקופסא. האמנם?אם עד כאן צדקתי, אז כנרה זה המבנה של המערכת.
תעדכן תוצאות.
-
אז למה כשאני מוריד את השלישיה עדיין יש חשמל בקופסה? (זה לא ממש חשמל אלא אור חלש שמשתנה לאפס כשהקונקטור נכבה)
מה שכתבתי זה השערה ממה שהבנתי כשלמדתי את הסוגייא שהעלית כאן עם כל ה"מראי מקומות"...
אני די משוכנע שזה נכון, אבל בדיקות נוספות הן תמיד אפשריות.תוריד את כל המא"זים של המערכת, כולל השביעי בפינה שם.
להבנתי - המא"ז הפינתי מפעיל את הטרמוסטט וממילא את הקונטקטור. תרים אותו, זה מה שקרה? הקונטקטור נלחץ?תרים את כל ששת המא"זים החד פאזיים (לא השלישייה). תבדוק אם יש מתח בקופסא. לא אמור להיות. אני צודק?
עכשיו תרים את הפינתי - אמור להיות עכשיו מתח בקופסא. האמנם?אם עד כאן צדקתי, אז כנרה זה המבנה של המערכת.
תעדכן תוצאות.
להבנתי - המא"ז הפינתי מפעיל את הטרמוסטט וממילא את הקונטקטור. תרים אותו, זה מה שקרה? הקונטקטור נלחץ?כן! רק הפניתי מפעיל ומכבה את הקונקטור, לא השלישיה ולא ה6 האחרים
תרים את כל ששת המא"זים החד פאזיים (לא השלישייה). תבדוק אם יש מתח בקופסא. לא אמור להיות. אני צודק?
נכון!
נכון!
עכשיו תרים את הפינתי - אמור להיות עכשיו מתח בקופסא. האמנם?
נכון!
אם עד כאן צדקתי, אז כנרה זה המבנה של המערכת.
תעדכן תוצאות.
אוקי, עכשיו רק נשאר לחכות לראות אם הבית מתחמם....
-
תעדכן תוצאות.
-
אתה מכיר מערכות כאלו? (על חשמל- לא על מים) תוך כמה זמן הרצפה אמורה להרגיש חמה?
האמת שלא..
אין לי מושג.@רפאל-0 כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
האמת שלא..
אין לי מושג.עבר שעה ולא נראה שמשהו מתחמם... הטרמוסטט נמצא על מעלות פחותות ממעלות היעד...
מה עושים?...
למדוד עם מונה זרם אם הדירה צורכת? -
האמת שלא..
אין לי מושג.עבר שעה ולא נראה שמשהו מתחמם... הטרמוסטט נמצא על מעלות פחותות ממעלות היעד...
מה עושים?...
למדוד עם מונה זרם אם הדירה צורכת?@aiib כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
מה עושים?...
לא יודע.
אבל הנה תגובה של AI בחיפוש בגוגלחימום תת רצפתי חשמלי לוקח מספר שעות עד שהבית מתחמם, בדרך כלל בין שעה לארבע שעות. תקופת ההתחממות הראשונית יכולה להיות ארוכה יותר, עד כ-48-72 שעות להגעה לטמפרטורה אופטימלית, אך לאחר מכן החימום נשאר יציב ונעים.
התחממות איטית היא אחד החסרונות של חימום תת רצפתי, מכיוון שהיא דורשת זמן עד שהרצפה וחלל הבית מגיעים לטמפרטורה הרצויה. עם זאת, לאחר שהמערכת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, היא שומרת על חום אחיד ונעים לאורך זמן. כמו כן, המערכת דורשת זמן התאקלמות ראשוני, במיוחד לאחר שינויי טמפרטורה גדולים.
לכן, מומלץ להפעיל את החימום התת רצפתי מראש כדי להימנע מהמתנה ארוכה. יש לקחת בחשבון גם את העובדה שהמערכת מיועדת לחימום בלבד, ולא לקירור כמו מזגנים.
בנוסף, זמן החימום יכול להשתנות בהתאם לגורמים כמו בידוד החדר, גודל החלל, וסוג הריצוף. -
מה עושים?...
לא יודע.
אבל הנה תגובה של AI בחיפוש בגוגלחימום תת רצפתי חשמלי לוקח מספר שעות עד שהבית מתחמם, בדרך כלל בין שעה לארבע שעות. תקופת ההתחממות הראשונית יכולה להיות ארוכה יותר, עד כ-48-72 שעות להגעה לטמפרטורה אופטימלית, אך לאחר מכן החימום נשאר יציב ונעים.
התחממות איטית היא אחד החסרונות של חימום תת רצפתי, מכיוון שהיא דורשת זמן עד שהרצפה וחלל הבית מגיעים לטמפרטורה הרצויה. עם זאת, לאחר שהמערכת מגיעה לטמפרטורה הרצויה, היא שומרת על חום אחיד ונעים לאורך זמן. כמו כן, המערכת דורשת זמן התאקלמות ראשוני, במיוחד לאחר שינויי טמפרטורה גדולים.
לכן, מומלץ להפעיל את החימום התת רצפתי מראש כדי להימנע מהמתנה ארוכה. יש לקחת בחשבון גם את העובדה שהמערכת מיועדת לחימום בלבד, ולא לקירור כמו מזגנים.
בנוסף, זמן החימום יכול להשתנות בהתאם לגורמים כמו בידוד החדר, גודל החלל, וסוג הריצוף.@רפאל-0 ברור. אבל אני נוגע ברצפה ולא מרגיש חם.
בדקתי עכשיו במונה החשמל הדיגיטלי, יש שם מנורה שכתוב עליה משהו כמו 1000LIP/WHTT או משהו בסגנון והיא מהבהבת יחסית מהר, אצל השכנים חלקם המנורה בכלל לא עובדת או רק מדי כמה שניות. זה אומר שיש צריכה משמעותית?
(המספר הכי ימני לא זז בדקה שתיים שהייתי שם- מה הקצב שהוא אמור לזוז? -במונה הישן היה גלגל שמסתובב והיה אפשר לדעת...) -
האמת שלא..
מה עושים?...
למדוד עם מונה זרם אם הדירה צורכת? -
הטרמוסטט נמצא על מעלות פחותות ממעלות היעד...
מה עושים?...תדליק מזגן על 16
-
@תלת-פאזי הפעלתי את החימום לזמן ארוך, הטמפרטורה בפנל שליטה עלה ועלה. בפועל לא הרגשתי חום מהרצפה.
אבל בדקתי במונה, אחרי כמה שעות של הפעלה המונה עלה מ155 ל185 (ה3 מספרים האחרונים) זה צריכה מכובדת אם רק זה מה שפעל? -
@יצחק-e כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
זה צריכה מכובדת אם רק זה מה שפעל?
כן
וזה מחייב הפעלה של הגופי חימום, נכון? אין סיכוי שהוא רק צרך חשמל מבלי להנפיק את האנרגיה הזו, נכון?
-
@יצחק-e כתב בבירור | עזרה בחיווט נכון של חוטים:
זה צריכה מכובדת אם רק זה מה שפעל?
כן
וזה מחייב הפעלה של הגופי חימום, נכון? אין סיכוי שהוא רק צרך חשמל מבלי להנפיק את האנרגיה הזו, נכון?
-
אין סיכוי שהוא רק צרך חשמל מבלי להנפיק את האנרגיה הזו, נכון?