המלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!
-
@י.-פל.
נתקלתי לאחרונה במחשבים חלשים יחסית שטעינת הספרים אורכת דקה ויותר.
האם יש דרך לגרום לטעינה מהירה של עץ הספרים?@מענין-לשמוע יש לי את גירסא 56
-
@מענין-לשמוע יש לי את גירסא 56
@u88
תוריד את 65, ואם זה מה שהתכוונת שיש לך - עדיין תוריד, כי זה מתעדכן לפעמים גם אם זה לא מספר חדש של גירסא. -
רוחב השוליים אינו שווה בפריסה לאורך המחשב

-

@יאיר-דניאל כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:

האם יכול להיות שבחרת שוליים ימניות צרות ושמאליות רחבות ?
-

האם יכול להיות שבחרת שוליים ימניות צרות ושמאליות רחבות ?
@איש-שלו כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
בחרת כנראה שוליים ימניות צרות ושמאליות רחבות...
איפה אפשר לבחור דבר כזה בכלל?
-
אתה צודק, בגירסה החדשה אין ימין ושמאל [כמדומני שפעם היה]

-
@י.-פל.
עדיין יש איזה בעיה עם פרשנים תחת הטקסט שגם אחרי בחירה בהגדרות זה תמיד חוזר להציג אותם בצד. -
@u88
תוריד את 65, ואם זה מה שהתכוונת שיש לך - עדיין תוריד, כי זה מתעדכן לפעמים גם אם זה לא מספר חדש של גירסא.@מענין-לשמוע יש לי את הגירסה הזאת אבל לא השתנה החיפוש
-
@מענין-לשמוע יש לי את הגירסה הזאת אבל לא השתנה החיפוש
@u88
בתוך כל גירסא יש כמה שחרורים, תוריד שוב ותתקין, זה אמור להיות לך.
לפני שלוש שעות יצא עוד שחרור של 65. -
@u88
לפני שלוש שעות יצא עוד שחרור של 65.@מענין-לשמוע כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
@u88
לפני שלוש שעות יצא עוד שחרור של 65.זה לא נועד לפרסום.
זה לא סוד, אבלזו גרסה שעשוי להיות בה באגים, ולכן היא לא משוחררת לכולם! -
@מענין-לשמוע כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
@u88
לפני שלוש שעות יצא עוד שחרור של 65.זה לא נועד לפרסום.
זה לא סוד, אבלזו גרסה שעשוי להיות בה באגים, ולכן היא לא משוחררת לכולם! -
@י.-פל.
בגירסא האחרונה יש איזה שגיאה בכותרות, נוספו עוד כותרות בניווט למרות שאין בהם תגים כלל.
לדוגמא - בספר תומים.

כמו כן כשהתוכנה נדלקת היא קודם כל נפתחת במסך לבן ורק אחר כך טוענת את העיצוב, אבל לא משמעותי, זה לא הרבה זמן. -
@י.-פל.
בגירסא האחרונה יש איזה שגיאה בכותרות, נוספו עוד כותרות בניווט למרות שאין בהם תגים כלל.
לדוגמא - בספר תומים.

כמו כן כשהתוכנה נדלקת היא קודם כל נפתחת במסך לבן ורק אחר כך טוענת את העיצוב, אבל לא משמעותי, זה לא הרבה זמן.@מענין-לשמוע כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
כמו כן כשהתוכנה נדלקת היא קודם כל נפתחת במסך לבן ורק אחר כך טוענת את העיצוב, אבל לא משמעותי, זה לא הרבה זמן.
זה אמור להיות רק בהפעלה הראשונית, ואני מנסה לתקן זאת כעת.
-
@מענין-לשמוע כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
כמו כן כשהתוכנה נדלקת היא קודם כל נפתחת במסך לבן ורק אחר כך טוענת את העיצוב, אבל לא משמעותי, זה לא הרבה זמן.
זה אמור להיות רק בהפעלה הראשונית, ואני מנסה לתקן זאת כעת.
@י.-פל.
והענין של הכותרות? ראיתי את זה עכשיו גם בתהילים.
לא הצלחתי לעקוב מתי זה קורה, איך שם איזה תג מיוחד או משהו. -
@י.-פל.
והענין של הכותרות? ראיתי את זה עכשיו גם בתהילים.
לא הצלחתי לעקוב מתי זה קורה, איך שם איזה תג מיוחד או משהו.@מענין-לשמוע אצלי הכל תקין, גם בתומים וגם בתהילים.
-
@מענין-לשמוע אצלי הכל תקין, גם בתומים וגם בתהילים.
@יום-חדש-מתחיל כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
@מענין-לשמוע אצלי הכל תקין, גם בתומים וגם בתהילים.
נתקלתי בבעיה זו בספרים אחרים. חיפשתי היכן תווי הקידוד המיותרים ולא מצאתי.
כנראה הכל מאותו שורש בעיה.

-
@י.-פל.
(חלק מההערות שלי הם דברים שכבר כתבתי בעבר אך – מכיון שאיני יודע אם זה בכוונה, או שהם נשמטו, אני מעלה אותם שוב).
שמור וזכור
א. הצעה לשיפור. אם אפשר להוסיף כפתור בחירה שבעת סימון של פרק שנלמד - יהיה אפשר לסמן את כל הפרקים אחורה. לדוגמא - אם אני לומד ספר ואני אוחז בפרק יט, שלא אצטרך לסמן את כל הפרקים אלא כל הפרקים אחורה יסומנו כנלמדו.
ב. בשמור וזכור – מופיע ליד הספר המשפט "לא התחיל" – אע"פ שכבר נלמדו מספר פרקים מהספר.

ג. אם אפשר להוסיף את האפשרות לגבות ולייבא גיבוי לשמור וזכור. – הבקשה מופנית אל @NH.LOCAL
ד. לא צריך את מצב מסך מלא בהגדרות – הוא כבר מופיע תחת עיון – במקומו המיועד.
ה. בלוח שנה – בזמני היום, מופיע כפול הזמן של עלות השחר לפי 72 דקות.

ו. לחיצה על דף היומי – פותחת את הדף באיחור רב – אורך לתוכנה זמן רב להגיב. לחיצה על דף היומי ירושלמי – פותחת את המסכת בתחילתה - ולא בעמוד הרלוונטי.
הערות אישיות:
א. משהו קרה להערות – זה מגיב מאד לאט, הפתיחה, עד שמסומן הטסקט, עד שנפתחת החלונית לכתיבת הערה וכו'.
ב. אין שום ענין בהערות אם א"א לדעת למה הם מתייחסות מתוך הטקסט – חוץ מזה שעולה הודעה למטה ניווט למיקום ומספר הקטע (- ומהיכן אני יכול לדעת מה המספר של כל קטע. וגם אם אדע אינני יודע לאיזה מילה בשורה מתייחסת ההערה.
לענ"ד צריך לעשות שבעת לחיצה על ההערה תיפתח חלונית וב"ה יוצג תוכן ההערה ןוהמילה שעליה נכתבה ההערה\ שבעת לחיצה על הערה כלשהי, אותה המילה שעליה נכתבה ההערה – תחליף צבע.
ג. אין אפשרות לערוך הערות שנכתבו.
ד. אין אפשרות לסגור את חלונית הצד של ההערות אחרי שהיא נפתחה, אפשר רק להקטין אותה הצידה, אבל לא לסגור.
שולחנות עבודה:
א. התוכנה שוב - אינה זוכרת את המיקום האחרון שבו אחזתי בספר וקופצת לראש הספר, באג שהיה בגירסאות טיפה יותר ישנות.
ב. בחלונית עיון - בריחוף על שולחן העבודה - לא מוצג שם שולחן העבודה, משאי"כ בחלונית ספריה, מה שלדעתי יותר רלוונטי בעיון - שאדם רוצה לעבור תוכ"ד הלימוד לשוחן עבודה אחר, מאשר בחלונית ספריה.

לא סודר הענין שבדפדוף בחיצים במקלדת בקבצי PDF - כל לחיצה מקפיצה עמוד.עוד הערות ישנות - בספויילר
א. בעיה בהקטנת התוכנה לגודל (כמעט) מינימלי. שמות הכרטיסיות עולות אחת על השניה.
לא משהו רלוונטי ודרמטי בכלל, - אף אחד לא משתמש בתוכנה בכזה גודל קטן, אבל אולי זה מראה על בעייה מסוימות בהתאמה למסך, לעיונך.

ב. עריכה: טעות, נמחק.
ג. הצעה לשיפור בדיווח על שגיאות:
ג,1. לדעתי כדאי להעביר את האפשרות של "שמור לדיווח מאוחר" החוצה, ולא שיהיה תחת שליחת דיווח במייל - נפק"מ לאדם שיושב על מחשב שאינו מחובר לאינטרנט, ורוצה לדווח על טעות, והוא לא יודע שאפשר לשמור דיווח על טעויות לזמן אחר, ורק אם הוא יפתח את "שליחת דוא"ל" הוא יגלה אפשרות זו.
ג,2. אפשר לשנות את הכותרת "דיווח רגיל" ל "שליחת דיווח" - יותר מדוייק.

ד. אולי צריך לשנות את ההגדרה שבלחיצה פעמיים על קטע טקסט יוצגו המפרשים, ולא בלחיצה אחת, כיוון שלפעמים רוצים לדפדף בספר ולוחצים בטעות אל קטע וזה פותח את המפרשים - וזה קצת מפריע.
ה. עדיין לא נפתרו שתי הבעיות הבאות ב"הערות אישיות":
ה,1. אין אפשרות לדעת על איזה טקסט נכתבה ההערה. (אולי תעשה שיהיה אפשרות להגדיר האם יוצג הטקסט במסמך שיש עליו ההערות - בצבע שונה, כמו שהצעתי לעיל).
ה,2. אין אפשרות לערוך הערה שכבר נכתבה - לחיצה על "ערוך הערה" אינה מובילה לשום מקום.ו. בחיפוש - שברירת המחדל תהיה הצגת התוצאות לפי רלוונטיות ולא לפי סדר קטלוגי, לדעתי יותר שימושי ויותר רלוונטי...
או לכה"פ שהתוכנה תזכור את הבחירה האחרונה שנעשתה -האם להציג לפי סדר קטלוגי או לפי רלוונטיות. (או גם וגם...)

ז. בספרי PDF לחיצה על החיצים במקלדת - מעבירה לעמוד הבא, כך שכדי לגלול בעמוד חייבים להשתמש בעכבר\משטח מגע, אולי אפשר להגדיר שזה יגלול רק רבע עמוד או משהו כזה, או להחזיר את זה להגדרה שהייתה פעם.
(אפשר להשאיר את זה כמו שזה היום, ולהוסיף שלחיצה על מקש הרווח, תקפיץ את העמוד בשליש ממנו, כמו שיש בדפדפן איידג')ח. האם ישנה אפשרות להוסיף את הלחצן "סמן ספר זה כנלמד בשמור וזכור" - גם בספרי PDF. (רלוונטי כמובן רק לספרים שמגיעים עם התוכנה, כדוגמת תלמוד בבלי, בספרים אישיים אין לתוכנה אפשרות לזהות לפי מספר העמוד היכן אני אוחד ובאיזה ספר מדובר).
ט. כניסה ויציאה ממצב "מסך מלא" - מקפיצה את הספר לתחילת העמוד בספרי PDF.
י. נראה לי שהגיע הזמן לעדכן את הקובץ "ברוכים הבאים" שבתיקייה "אודות התוכנה"
יא. האם ישנה התקדמות בעניין שמור וזכור - אפשרות הוספת ספרים, ייבוא וייצוא של המעקב האישי, ושאר הדברים שישנם בתוכנה המקורית?
יב. ישנה שגיאה מוזרה - בעת פתיחת קבצי PDF גדולים דרך התוכנה - התוכנה דורשת להקיש קוד לפתיחה (הקשתי 1234 - וזה נפתח, אבל הדבר צריך בדיקה) - זה קרה לי רק בפעם הראשונה שפתחתי.

אגב, התוכנה נתקעת ועובדת מאד לאט בעת עיון בקבצי PDF גדולים (לי זה קרה בקבצים של 4500 עמודים בערך (מתיבתא)
עריכה: קרה לי כעת גם בקבצים של 350 עמודים).יג. בגירסאות האחרונות, אורך לתוכנה מלא זמן לפתוח קבצי PDF, מה שלא היה בגירסאות יותר ישנות.
יד. יש קישורים שאינם תקינים - מחמת שאינם רלוונטים כיום, לדוגמא בתמונה המצורפת, אין כזה נתיב בספריית אוצריא - אין תיקייה בשם "פירושים מודרניים על התלמוד" מצאתי עוד כמה כאלו בתקופה האחרונה.

טו. בקבצי PDF ההגדלה והקטנה של העמוד ע"י הכפורתים הגדלה והקטנה, לא פורפוצינלית, לחיצה אחת מגדילה\מקטינה את הטקסט מידי הרבה, צריך להגדיר שכל לחיצה תגדיל\תקטין ב25 אחוז, או כמו בדפדפן איידג' שיש רמות תצוגה - מצורף רמות התצוגה באיידג':

טז. לדעתי, אפשר להסיר את האופציה למסך מלא - מההגדרות, יש אותה בעיון, ששם היא רלוונטי.

יז. רוחב השוליים אינו שווה בפריסה לאורך המחשב

-
@userbot כתב בהמלצה | באגים\הצעות לשיפור באוצריא? כתבו כאן!:
בניתי כבר את הקוד שתומך בפתיחת הקישורים כעת אני באמצע לעבוד על סקריפט שיאתר את כל המקומות בספרים שאמורים להפוך לקישור
יש התקדמות?