להורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!
-
-
סליחה שאני מתפרץ
איך אני מקשר תיבות אחת לשניה בעמודים נפרדים פשוט איבדתי ראש פה בכל ה134 פוסטים שיש כאן@u88 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
איך אני מקשר תיבות אחת לשניה בעמודים נפרדים פשוט איבדתי ראש פה בכל ה134 פוסטים שיש כאן
בשביל זה יש את הכפתור של 'קשר לקודם'
כרגע זה ידני, כלומר: לבחור את התיבת טקסט הראשונה 'הירוקה' ללחוץ על קשר לקודם וזה מקשר אוטומטי לתיבה הירוקה האחרונה בעמוד הקודם, והטקסט משתרשר לעמוד הנוכחי (כמובן שבלי התוסף זה לוקח יותר זמן, לחזור לעמוד הקודם לבחור את התיבה לבחור צור קישור ולחזור לעמוד הנוכחי, אבל מסתבר שבעתיד יהיה עוד יותר קצר, שיהיה אופציה של שכפל עמוד+ קשר לקודם)
וחוזר חלילה בתיבה הכחולה, ובטקסט הראשי (התיבה האדומה).
התיבות עצמם שבכל עמוד מקושרים אוטומטי אחת לשניה.
חשוב: באם רוצים להכין מתחילה כמה עמודים ואז להכניס את הטקסט, צריך להוסיף בעמוד הראשון 4 שכבות (לפחות בטקסט שידוע שהוא הארוך יותר מבין השניים), ואז לשכפל את העמוד. הסיבה: כי הוספת שכבה שלישית בעמוד הראשון אחרי שנעשה העמוד השני נכשלת, כי התיבות מקושרות כבר לעמוד הבא וא"א לדחוף עוד אחת באמצע.
אבל אם מכינים מראש 4 שכבות בכל עמוד, ואח"כ מוחקים בעמוד שמיותר, אז הקישורים מסתדרים לבד. -
@u88 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
איך אני מקשר תיבות אחת לשניה בעמודים נפרדים פשוט איבדתי ראש פה בכל ה134 פוסטים שיש כאן
כרגע זה ידני, כלומר: לבחור את התיבת טקסט הראשונה 'הירוקה' ללחוץ על קשר לקודם וזה מקשר אוטומטי לתיבה הירוקה האחרונה בעמוד הקודם, והטקסט משתרשר לעמוד הנוכחי (כמובן שבלי התוסף זה לוקח יותר זמן, לחזור לעמוד הקודם לבחור את התיבה לבחור צור קישור ולחזור לעמוד הנוכחי, אבל מסתבר שבעתיד יהיה עוד יותר קצר, שיהיה אופציה של שכפל עמוד+ קשר לקודם)
חשוב: באם רוצים להכין מתחילה כמה עמודים ואז להכניס את הטקסט, צריך להוסיף בעמוד הראשון 4 שכבות (לפחות בטקסט שידוע שהוא הארוך יותר מבין השניים), ואז לשכפל את העמוד. הסיבה: כי הוספת שכבה שלישית בעמוד הראשון אחרי שנעשה העמוד השני נכשלת, כי התיבות מקושרות כבר לעמוד הבא וא"א לדחוף עוד אחת באמצע.
אבל אם מכינים מראש 4 שכבות בכל עמוד, ואח"כ מוחקים בעמוד שמיותר, אז הקישורים מסתדרים לבד. -
אבל אם מכינים מראש 4 שכבות בכל עמוד, ואח"כ מוחקים בעמוד שמיותר, אז הקישורים מסתדרים לבד.@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
אבל אם מכינים מראש 4 שכבות בכל עמוד, ואח"כ מוחקים בעמוד שמיותר, אז הקישורים מסתדרים לבד.אשמח לקצת יותר ביאור בזה
-
@שלמה11
יש לי איזה באג.
כשאני משכפל עמוד בקובץ שיש בו כבר טקסט בדף עצמו, אח"כ כשאני מנסה להגדיל או להקטין את התיבות בעמוד השני (המשוכפל), הם משתבשות וקופצות. ואם אני משכפל עמוד בקובץ שאין בו טקסט זה כן עובד טוב.
בדקתי וזה קורה רק בגירסה 3 והלאה, התקנתי מחדש גירסה 2.3 וזה לא קרה. -
@שמעון-פרידנן כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
אבל אם מכינים מראש 4 שכבות בכל עמוד, ואח"כ מוחקים בעמוד שמיותר, אז הקישורים מסתדרים לבד.אשמח לקצת יותר ביאור בזה
אשמח לקצת יותר ביאור בזה
אם מוסיפים בעמוד הראשון 2 שכבות, ואז משכפלים בעמוד הבא ומקשרים לקודם, התוצאה היא: שהתיבה - למשל הירוקה - הראשונה בעמוד השני מקושרת, לתיבה הירוקה האחרונה בעמוד הראשון. ואם אח"כ כשמוסיפים את הטקסט רוצים להוסיף בעמוד הראשון שכבה שלישית או רביעית בזרם הירוק. התוסף לא נותן, כי תיבת טקסט יכולה להיות מקושרת רק לתיבה אחרת אחת, ומכיון שהתיבה הירוקה השניה שבעמוד הראשון מקושרת כבר לתיבה הירוקה הראשונה שבעמוד השני, לא ניתן להוסיף עוד שכבה שתקושר אוטמטית לתיבה הקודמת לה. ולכן הפיתרון הוא להוסיף בעמוד הראשון 4 שכבות ואותם לשכפל לעמודים הבאים ואם אח"כ בעימוד, מספיק 3 שכבות בעמוד הראשון אפשר פשוט למחוק את הרביעי, ואז אוטומטית התיבה השלישית מתקשרת לעמוד הבא.
-
אשמח לקצת יותר ביאור בזה
אם מוסיפים בעמוד הראשון 2 שכבות, ואז משכפלים בעמוד הבא ומקשרים לקודם, התוצאה היא: שהתיבה - למשל הירוקה - הראשונה בעמוד השני מקושרת, לתיבה הירוקה האחרונה בעמוד הראשון. ואם אח"כ כשמוסיפים את הטקסט רוצים להוסיף בעמוד הראשון שכבה שלישית או רביעית בזרם הירוק. התוסף לא נותן, כי תיבת טקסט יכולה להיות מקושרת רק לתיבה אחרת אחת, ומכיון שהתיבה הירוקה השניה שבעמוד הראשון מקושרת כבר לתיבה הירוקה הראשונה שבעמוד השני, לא ניתן להוסיף עוד שכבה שתקושר אוטמטית לתיבה הקודמת לה. ולכן הפיתרון הוא להוסיף בעמוד הראשון 4 שכבות ואותם לשכפל לעמודים הבאים ואם אח"כ בעימוד, מספיק 3 שכבות בעמוד הראשון אפשר פשוט למחוק את הרביעי, ואז אוטומטית התיבה השלישית מתקשרת לעמוד הבא.
@שמעון-פרידנן מעולה תודה רבה
מה שהבנתי לפי דבריך שבשביל שיהיה מסודר עדיף לפני השירשור לעשות את סדר התיבות ולאח"מ לעשות את השירשור.
ועוד משהוא קטן אם כבר הסברת כל כך ניפלא
איך אני יכול לעשות 2 תיבות טקסט מתחת לכל הדבר הנפלא הזה למשל אם עשיתי שולחן ערוך ש"ך ט"ז
ולמטה אני רוצה לעשות באר היטב ופתחי תשובה איך עושים זאת?ושוב תודה ענקית
-
@שמעון-פרידנן מעולה תודה רבה
מה שהבנתי לפי דבריך שבשביל שיהיה מסודר עדיף לפני השירשור לעשות את סדר התיבות ולאח"מ לעשות את השירשור.
ועוד משהוא קטן אם כבר הסברת כל כך ניפלא
איך אני יכול לעשות 2 תיבות טקסט מתחת לכל הדבר הנפלא הזה למשל אם עשיתי שולחן ערוך ש"ך ט"ז
ולמטה אני רוצה לעשות באר היטב ופתחי תשובה איך עושים זאת?ושוב תודה ענקית
ועוד משהוא קטן אם כבר הסברת כל כך ניפלאב מקרה ורוצים להכין עמודים מראש, אפשר גם להכין עמוד אחד ולשכפל את העמוד אחרי גמר העימוד הקודם, כ"א איך שנח לו.
ולמטה אני רוצה לעשות באר היטב ופתחי תשובה איך עושים זאת?א"א כרגע בתוסף אולי בעתיד.
-
ועוד משהוא קטן אם כבר הסברת כל כך ניפלאב מקרה ורוצים להכין עמודים מראש, אפשר גם להכין עמוד אחד ולשכפל את העמוד אחרי גמר העימוד הקודם, כ"א איך שנח לו.
ולמטה אני רוצה לעשות באר היטב ופתחי תשובה איך עושים זאת?א"א כרגע בתוסף אולי בעתיד.
@שלמה11 בסרטון ראינו שצריך ליצור שכבות, לגזור טקסט מדף אחר, ולהדביק בעיצוב מקור לתוך השכבה, ואח"כ אפשר לעשות עימוד אוטומטי.
זה מדהים ומצויין, מי היה מאמין.
אבל אולי אפשר לעשות הכל אוטומטי, קודם כל להכין את הטקסטים, לבחור טקסט ראשי, ושיוכלו להגדיר בתוסף שהוא יהיה הראשי, ואז ביצירת השכבות הוא יודבק שם בעיצוב מקור, וכך להגדיר גם בשאר הטקסטים,
ואז כל מה שישאר זה רק לעשות עימוד אוטומטי, שיקח את הטקסטים הנכונים וידביקם במקומם בעיצובם.
האם זה אפשרי?אם יורשה לי, אולי אפשר גם ללכת צעד קדימה, הרי אנחנו צריכים קודם לסדר את ה'טיוטה' של שלשת הטקסטים, לפני תחילת העימוד, לראות שהכל נכנס.
לצורך כך יש לעשות שלשה זרמים זה תחת זה [במאונך במקום מאוזן], שיתפסו בברירת מחדל את כל העמוד - שליש כל אחד, עם כל האפשרויות של הגדלת והקטנת תיבה, וכך לסדר את המסמך מראש שיתאימו המפרשים לראשי בכל עמוד, ואז ב'עימוד אוטומטי' ימחקו אותם זרמים לטובת העימוד האוטומטי, לאחר שהוגדר מראש מה שייך למה.
ואם נעיז עוד יותר, אפשר אולי להגדיר מראש למספר גדול של עמודים, ובכל עמוד להזרים מה ששייך אליו.
רבי @שלמה11 המוכשר, אני מקוה שלא אכפת לך כל הרעיונות, זה רק הצעות להוספת דברים, אבל עכשיו זה כבר מדהים ומצויין! ותודה רבה על המאמצים והשעות הרבות שהשקעת! -
@שלמה11 בסרטון ראינו שצריך ליצור שכבות, לגזור טקסט מדף אחר, ולהדביק בעיצוב מקור לתוך השכבה, ואח"כ אפשר לעשות עימוד אוטומטי.
זה מדהים ומצויין, מי היה מאמין.
אבל אולי אפשר לעשות הכל אוטומטי, קודם כל להכין את הטקסטים, לבחור טקסט ראשי, ושיוכלו להגדיר בתוסף שהוא יהיה הראשי, ואז ביצירת השכבות הוא יודבק שם בעיצוב מקור, וכך להגדיר גם בשאר הטקסטים,
ואז כל מה שישאר זה רק לעשות עימוד אוטומטי, שיקח את הטקסטים הנכונים וידביקם במקומם בעיצובם.
האם זה אפשרי?אם יורשה לי, אולי אפשר גם ללכת צעד קדימה, הרי אנחנו צריכים קודם לסדר את ה'טיוטה' של שלשת הטקסטים, לפני תחילת העימוד, לראות שהכל נכנס.
לצורך כך יש לעשות שלשה זרמים זה תחת זה [במאונך במקום מאוזן], שיתפסו בברירת מחדל את כל העמוד - שליש כל אחד, עם כל האפשרויות של הגדלת והקטנת תיבה, וכך לסדר את המסמך מראש שיתאימו המפרשים לראשי בכל עמוד, ואז ב'עימוד אוטומטי' ימחקו אותם זרמים לטובת העימוד האוטומטי, לאחר שהוגדר מראש מה שייך למה.
ואם נעיז עוד יותר, אפשר אולי להגדיר מראש למספר גדול של עמודים, ובכל עמוד להזרים מה ששייך אליו.
רבי @שלמה11 המוכשר, אני מקוה שלא אכפת לך כל הרעיונות, זה רק הצעות להוספת דברים, אבל עכשיו זה כבר מדהים ומצויין! ותודה רבה על המאמצים והשעות הרבות שהשקעת!@ששמעון דבר ראשון אני לא יודע כמה עוד אני אוכל להמשיך לפתח את התוסף...
בנוגע לעניין הראשון שהזכרת שהטקסט יועתק אוטומטי, זה נראה לי יהיה הרבה יותר מסובך להגדיר טקסט ראשי וטקסט משני וכו' הרבה יותר פשוט וברור למשתמש האופציה הנוכחית, וכך גם אפשר לשלוט בשכבה הראשונה והשניה אם רוצים שיהיה 4 שורות למעלה לאחד הזרמים או ל2 מהם.
(גם מבחינת הפיתוח זה יותר מסובך ולא נראה לי שווה את ההשקעה)לגבי העניין השני: בגדול עכשיו אני עובד על אפשרות לפצל את התיבות ולהרחיב אחת מהן בלחיצה אחת
כלומר ניתן יהיה להרחיב את התיבה בצד שמאל למטה (לדוגמא) על מספר שורות לפי בחירת המשתמש, ואז התיבה תתפצל ל2 תיבות, והתיבה התחתונה תתרחב לפי מה שהוגדר.
כמו כן כאשר יוסיפו/יורידו שורה בתיבת טקסט, תיבת הטקסט שתחתיה תתרחב/תתכווץ כנגדה.
מה זה אומר?
ככל שהפעולות בתוסף יהיו יותר אוטומטיות יהיה לי יותר קל בהמשך להפוך אותו לאוטומטי לחלוטין.
הרעיון שעומד לי בראש כרגע זה שיהיה אפשר להוסיף 'הפניות' בטקסט הראשי והמשני והתוסף יחשב את כל הענין לבד!!!
בינתיים אין לי רעיון מושלם לעניין איך הקוד יודע לסדר את הכל, אבל לכל הפחות יהיה ניתן לסדר את הטקסט לפני העימוד האוטומטי עד לתפיסת 100% מהעמוד בצורה שבה הזכרת (3 טקסטים מסודרים אנכית), לאחמ"כ להריץ עימוד אוטומטי, ולאחמ"כ להשלים דברים קטנים ידנית. (כי בסוף בפועל זה אף פעם לא ייצא בדיוק כמו 3 טורים זה לצד זה) -
@ששמעון דבר ראשון אני לא יודע כמה עוד אני אוכל להמשיך לפתח את התוסף...
בנוגע לעניין הראשון שהזכרת שהטקסט יועתק אוטומטי, זה נראה לי יהיה הרבה יותר מסובך להגדיר טקסט ראשי וטקסט משני וכו' הרבה יותר פשוט וברור למשתמש האופציה הנוכחית, וכך גם אפשר לשלוט בשכבה הראשונה והשניה אם רוצים שיהיה 4 שורות למעלה לאחד הזרמים או ל2 מהם.
(גם מבחינת הפיתוח זה יותר מסובך ולא נראה לי שווה את ההשקעה)לגבי העניין השני: בגדול עכשיו אני עובד על אפשרות לפצל את התיבות ולהרחיב אחת מהן בלחיצה אחת
כלומר ניתן יהיה להרחיב את התיבה בצד שמאל למטה (לדוגמא) על מספר שורות לפי בחירת המשתמש, ואז התיבה תתפצל ל2 תיבות, והתיבה התחתונה תתרחב לפי מה שהוגדר.
כמו כן כאשר יוסיפו/יורידו שורה בתיבת טקסט, תיבת הטקסט שתחתיה תתרחב/תתכווץ כנגדה.
מה זה אומר?
ככל שהפעולות בתוסף יהיו יותר אוטומטיות יהיה לי יותר קל בהמשך להפוך אותו לאוטומטי לחלוטין.
הרעיון שעומד לי בראש כרגע זה שיהיה אפשר להוסיף 'הפניות' בטקסט הראשי והמשני והתוסף יחשב את כל הענין לבד!!!
בינתיים אין לי רעיון מושלם לעניין איך הקוד יודע לסדר את הכל, אבל לכל הפחות יהיה ניתן לסדר את הטקסט לפני העימוד האוטומטי עד לתפיסת 100% מהעמוד בצורה שבה הזכרת (3 טקסטים מסודרים אנכית), לאחמ"כ להריץ עימוד אוטומטי, ולאחמ"כ להשלים דברים קטנים ידנית. (כי בסוף בפועל זה אף פעם לא ייצא בדיוק כמו 3 טורים זה לצד זה)@שלמה11 אני עבדתי כמה ימים על דבר כזה, GPT נתן לי כמה קודים משוכללים יותר ויותר, שבעצם יוצרים 3 זרמים אחד תחת השני בצבעים שונים,
אבל לא הצלחתי להגיע להתאמת תיבות בעמוד באופן אוטומטי לאחר הרחבה של אחד התיבות. כלומר הוא נתן לי קודים לזה, וקורא לזה 'רענון עמודים' ומבטיח שזה יעבוד מצויין, אבל למעשה זה לא עובד.
רק שתדע שגם אני עובד על זה שעות רבות, ולא רק מבקש ממך לעשות בשבילי את העבודה...
מצו"ב חלק מהמאקרואים שהוא יצר עבורי.
b3c656d3-d92f-4978-a515-6698e1e9bdca-3מקרו.txt 599a6fcf-48f7-4d25-80de-8da684ee7d3e-מאקרו 1 הכל.txt -
@שלמה11
תודה על כל המאמצים שאתה עושה!
אם יורשה לי, באם אתה מצהיר שאתה לא בטוח כמה זמן תוכל להמשיך לפתח את התוסף, אולי עדיף להשקיע יותר בעימוד הידני מאשר העימוד האוטמטי.
כי גם בעימוד אוטומטי הרי אח"כ צריך לעבור שוב על הכל ולתקן ולפעמים יהיהו תיקונים משמעותיים שאולי ישבשו ויהיו עמודים שיצטרכו עימוד מחדש, וכידוע ברב טקסט כל עמוד תלוי באלו שלפניו ואחריו.
כך שזה יגרום שהפער בין עימוד ידני לאוטמטי לא יהיה משמעותי, וא"כ עדיף לשכלל את הפעולות של העימוד הידני.
כמו:- שהוספת שכבה שלישית, תהיה אוטומטית מורחבת כי בד"כ זו מטרתה.
- ששכפל עמוד יכול להיות בב"א עם קשר לקודם.
- מה שכתבת שהרחבה של תיבת טקטס תקטין אוטומטית את הסמוכות לה.
- אופציה לזרמים נוספים.
- פתרונות לטיפול בכותרות אוטומטיות.
- וכו' וכו'.
קידום העימוד הידני לדעתי יביא למהירות מספיקה שתייתר את הצורך בעימוד אוטומטי, שאחריו צריך תיקונים.
כמובן זו דעתי בלבד, מה שבעיני יקדם יוצר, אבל אתה כמובן עשה כטוב בעיניך, זה שלך!!@שלמה11 כתב בלהורדה | תוסף רב טקסט לוורד - גירסה 3 עם עימוד אוטומטי!!!:
לגבי העניין השני: בגדול עכשיו אני עובד על אפשרות לפצל את התיבות ולהרחיב אחת מהן בלחיצה אחת
כלומר ניתן יהיה להרחיב את התיבה בצד שמאל למטה (לדוגמא) על מספר שורות לפי בחירת המשתמש, ואז התיבה תתפצל ל2 תיבות, והתיבה התחתונה תתרחב לפי מה שהוגדר.אם יש למשל 5 שורות עודפות על הטקטס הראשי, אם הוא יבחר הרחבה על 5 שורות זה יהפוך (למשל) רק ל3 שורות ו2 שורות יהיה מיותרות, הכוונה שהתיבה גם תחשב את התוצאה של כמה שורות זה יתפוב כשזה רחב ולפי"ז יהיה גודל התיבה?