כתגובה לנושא - מדריך למעבדים של אינטל - מה אומר אותיות אחרות בדגם?
-
@איציק-דייטש אה, אוקיי אני בעד ידע
HF זה כמו H עם ביצועים מעט יותר משודרגים.
HQ זה שוב על בסיס H אלא שהוא לא נעול (כמו K בנייחים ) (לא נעול פירושו שאפשר לשחק עם המהירות שעון ולהגביר אותו).
Y זה חסכוני מאוד בחשמל, וא"כ גם החלש מכולם.
אבל כמו שאתה רואה, כל אלה לא נפוצים, אז תבחר לך H/U/G -
@בנצי-20 תודה רבה, אבל דבר אחד מציק לי, כי לפי...
@A0533057932 אמר בכתגובה לנושא - מדריך למעבדים של אינטל - מה אומר אותיות אחרות בדגם?:
F פרושו ללא כרטיס מסך
והמדריך אומר שיש צירופים, אולי זה מחשבים נייחים וזה ניידים?
או שהמדריך מיושן ולא רלוונטי? -
@בנצי-20 אמר בכתגובה לנושא - מדריך למעבדים של אינטל - מה אומר אותיות אחרות בדגם?:
HQ זה שוב על בסיס H אלא שהוא לא נעול (כמו K בנייחים ) (לא נעול פירושו שאפשר לשחק עם המהירות שעון ולהגביר אותו).
היום זה נקרא HK למשל 9980HK או יותר חדש 10980HK
דרך אגב המדריך שם ממש ישן מלפני 4-5 שנים שזה נצח במושגים של מחשבים וטכנולוגיה
בקישור שמופיע שם מגיעים למדריך המעודכן אז מי שרוצה לדעת יסתכל בקישור ולא במה שהובא בפורום, [אולי @הרשי יעדכן את מה שהוא הביא בפורום]
עריכה : תיקון טעות גם אני התבלבלתי בהתחלה, חיפשתי כרגע ולא מצאתי בשום מקום שמעבדי HQ הינם ניתנים להמהרה, מעבדי HK [מתחיל מדור 8 - 8950HK] אכן ניתנים להמהרה -
@איציק-דייטש יש שם דברים לא נכונים במדריך, כי כתוב שם שלאינטל יש מעבדים I9 עם 12 ליבות ו 24 נימים וזה ממש לא נכון השיא שאינטל אוחזת היום למעבדים לא מסדרת XEON הוא 10 ליבות.
מעבדי XEON מיועדים לשרתים תחנות עבודה וכו' ויש להם היום כבר עד 28 ליבות -
@בנצי-20 אמר בכתגובה לנושא - מדריך למעבדים של אינטל - מה אומר אותיות אחרות בדגם?:
@יהודה-12 לא, HK זה לנייחים, בניידים זה נקרא HQ
בבקשה פעם הבאה תבדוק דברים לפני שאתה מגיב
זה קישור למעבד 9980HK
וזה קישור למעבד 10980HK
מה שאתה כותב היה נכון פעם וזה בגלל שפעם המעבדים החזקים היו עם 4 ליבות שזה הראשי תיבות Q - QUAD באנגלית 4 , ה H אומר HIGH זאת אומרת ביצועים גבוהים
היום המעבדים החזקים הם עם 6 ו8 ליבות לכן לא קוראים להם Q, האות K היא שזה ניתן להמהרה כמו בנייחים -
@יהודה-12 https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/97185/intel-core-i7-7700hq-processor-6m-cache-up-to-3-80-ghz.html
אתה מוכיח את מה שכתבתי שפעם זה היה נקרא HQ והיום זה HK
@יהודה-12 אמר בכתגובה לנושא - מדריך למעבדים של אינטל - מה אומר אותיות אחרות בדגם?:
תבדוק דברים לפני שאתה כותב זה קישור למעבד 9980HK
וזה קישור למעבד 10980HK
מה שאתה כותב היה נכון פעם