בירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח
-
יש לי מחשב נייח של לנובו ideaCentre aio 324itl6 שלאחר שכיביתי אותו ביום שישי הוא לא מצליח להפעיל את עצמו ונראה שהוא לא מזהה את הדיסק הקשיח
זה מה שהמחשב מראה לי
מה ניתן לעשות? -
יש לי מחשב נייח של לנובו ideaCentre aio 324itl6 שלאחר שכיביתי אותו ביום שישי הוא לא מצליח להפעיל את עצמו ונראה שהוא לא מזהה את הדיסק הקשיח
זה מה שהמחשב מראה לי
מה ניתן לעשות?@מחפש1 דווקא נראה שהוא מזהה 2 כוננים מחוברים.
על מה מותקן הווינדוס? על הטרה או על ה 250? -
@מחפש1 דווקא נראה שהוא מזהה 2 כוננים מחוברים.
על מה מותקן הווינדוס? על הטרה או על ה 250?@מים-אחרונים נכון, וגם עשיתי בדיקת דיאגנוזה ומראה לי שהכל תקין, ובכל זאת שני הדיסקים לא מזוהים על ידי הווינדוז, וכשאני מנסה לעשות התקנה חדשה עם USB המחשב כותב שאין לו שום דיסק מקומי, וגם כשאני נכנס עם דיסק טכנאים מבחוץ, הדיסק לא קיים. וגם כשאני נכנס עם שורת הפקודה, אין שום דיסק
מה עושים?????@משחזר-מידע עזרה בבקשה
-
-
@מים-אחרונים נכון, וגם עשיתי בדיקת דיאגנוזה ומראה לי שהכל תקין, ובכל זאת שני הדיסקים לא מזוהים על ידי הווינדוז, וכשאני מנסה לעשות התקנה חדשה עם USB המחשב כותב שאין לו שום דיסק מקומי, וגם כשאני נכנס עם דיסק טכנאים מבחוץ, הדיסק לא קיים. וגם כשאני נכנס עם שורת הפקודה, אין שום דיסק
מה עושים?????@משחזר-מידע עזרה בבקשה
@מחפש1 כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
כשאני מנסה לעשות התקנה חדשה עם USB המחשב כותב שאין לו שום דיסק מקומי, וגם כשאני נכנס עם דיסק טכנאים מבחוץ, הדיסק לא קיים. וגם כשאני נכנס עם שורת הפקודה, אין שום דיסק
זה בגלל שאין לו דרייברים ל-RAID.
לגבי עצם בעייתך, ראשית כל, האם בלחיצה על F12 (boot menu), בחרת בדיסק הקשיח WDC PC SN530?
אם זה עזר, אתה צריך בהגדרות הביוס פשוט להחליף את סדר כונני האיתחול.אם זה לא עזר, בתמונה האחרונה, בשורה השנייה, תשנה במקום RST, ל-AHCI, ותפעיל מחדש.
אם זה לא עזר, תשנה שוב ל-RST, ותכניס און קי של התקנת הווינדוס, בעת נסיון התקנת ווינדוס, במקום "התקן כעת", בחר "תקן את המחשב שלך" ואז נווט אל פתרון בעיות > אפשרויות מתקדמות > תיקון אתחול. -
כשאני מנסה לעשות התקנה חדשה עם USB המחשב כותב שאין לו שום דיסק מקומי, וגם כשאני נכנס עם דיסק טכנאים מבחוץ, הדיסק לא קיים. וגם כשאני נכנס עם שורת הפקודה, אין שום דיסק
זה בגלל שאין לו דרייברים ל-RAID.
לגבי עצם בעייתך, ראשית כל, האם בלחיצה על F12 (boot menu), בחרת בדיסק הקשיח WDC PC SN530?
אם זה עזר, אתה צריך בהגדרות הביוס פשוט להחליף את סדר כונני האיתחול.אם זה לא עזר, בתמונה האחרונה, בשורה השנייה, תשנה במקום RST, ל-AHCI, ותפעיל מחדש.
אם זה לא עזר, תשנה שוב ל-RST, ותכניס און קי של התקנת הווינדוס, בעת נסיון התקנת ווינדוס, במקום "התקן כעת", בחר "תקן את המחשב שלך" ואז נווט אל פתרון בעיות > אפשרויות מתקדמות > תיקון אתחול. -
@אלישי תודה רבה. עשיתי כך ולא עזר.
למעשה עכשיו כשאני נכנס דרך שורת הפקודה אני רואה את 2 הכוננים המקומיים וכותב שהם מלאים עד אפס מקום ולא נותן לי לעשות שם כלום. וכשאני מנסה להתקין מחדש דרך USB הווינדוס לא רואה בכלל את הכונן המקומי@מחפש1 כשאתה מנסה להתקין מחדש (מה שלא מומלץ לכאורה - בגלל איבוד החומר), אתה צריך להתקין דרייבר של RAID.
אותו דבר אם תנסה להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים (שזה כן מומלץ במקרה שלנו), תצטרך להתקין דרייבר RAID ואז תוכל לראות את הכוננים.את הדרייבר שלך תוריד מכאן:
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/desktops-and-all-in-ones/3-series/aio-3-24itl6/downloads/ds550283-intel-rst-driver-for-windows-10-64-bit-version-2009-ideacentre-aio-3-22itl6-aio-3-24itl6-aio-3-27itl6ותכניס לדיסק אונקי תחת תיקייה VMD_DRIVER
לאחר שתפעיל את המערכת עם דיסק טכנאים פתח את מנהל ההתקנים (לחץ על מקש Windows + X ובחר "מנהל ההתקנים", או הקלד devmgmt.msc בשורת החיפוש או בחלון "התחל").
אתר את ההתקן הלא מזוהה או את בקר ה-VMD שמופיע עם סימן קריאה צהוב. הוא עשוי להיות תחת "בקרי אחסון" (Storage controllers) או "התקנים אחרים" (Other devices) עם שם גנרי כמו "RAID Controller", "Mass Storage Controller", או אפילו "Unknown device".
לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על ההתקן ובחר "עדכן מנהל התקן" (Update driver).
בחר באפשרות "עיין במחשב שלי אחר תוכנת מנהל התקן" (Browse my computer for driver software).
לחץ על "עיון" (Browse) ונווט לתיקיית ה-VMD_DRIVER שהכנת עם הדרייברים. ודא שתיבת הסימון "כלול תיקיות משנה" (Include subfolders) מסומנת.
לחץ על "הבא" (Next). Windows ינסה להתקין את הדרייבר מהתיקייה שסיפקת.
אם ההתקנה תצליח, ההתקן יזוהה כראוי במנהל ההתקנים (למשל, "Intel VMD Controller"). ובסייר הווינדוס, שם תמחק כמה קבצים לא נחוצים או העבר לדיסק אונקי. -
@אלישי תודה רבה. עשיתי כך ולא עזר.
למעשה עכשיו כשאני נכנס דרך שורת הפקודה אני רואה את 2 הכוננים המקומיים וכותב שהם מלאים עד אפס מקום ולא נותן לי לעשות שם כלום. וכשאני מנסה להתקין מחדש דרך USB הווינדוס לא רואה בכלל את הכונן המקומי@מחפש1 כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
כשאני נכנס דרך שורת הפקודה אני רואה את 2 הכוננים המקומיים וכותב שהם מלאים עד אפס מקום ולא נותן לי לעשות שם כלום.
היה ל @חיים-יענקל-0 את הבעיה הזו כאן שהשורת הפקודה הראתה שהכונן מלא עד 0 מקום, אולי הוא יכתוב איך זה הסתדר בזמנו.
-
@מחפש1 כשאתה מנסה להתקין מחדש (מה שלא מומלץ לכאורה - בגלל איבוד החומר), אתה צריך להתקין דרייבר של RAID.
אותו דבר אם תנסה להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים (שזה כן מומלץ במקרה שלנו), תצטרך להתקין דרייבר RAID ואז תוכל לראות את הכוננים.את הדרייבר שלך תוריד מכאן:
https://pcsupport.lenovo.com/us/en/products/desktops-and-all-in-ones/3-series/aio-3-24itl6/downloads/ds550283-intel-rst-driver-for-windows-10-64-bit-version-2009-ideacentre-aio-3-22itl6-aio-3-24itl6-aio-3-27itl6ותכניס לדיסק אונקי תחת תיקייה VMD_DRIVER
לאחר שתפעיל את המערכת עם דיסק טכנאים פתח את מנהל ההתקנים (לחץ על מקש Windows + X ובחר "מנהל ההתקנים", או הקלד devmgmt.msc בשורת החיפוש או בחלון "התחל").
אתר את ההתקן הלא מזוהה או את בקר ה-VMD שמופיע עם סימן קריאה צהוב. הוא עשוי להיות תחת "בקרי אחסון" (Storage controllers) או "התקנים אחרים" (Other devices) עם שם גנרי כמו "RAID Controller", "Mass Storage Controller", או אפילו "Unknown device".
לחץ באמצעות לחצן העכבר הימני על ההתקן ובחר "עדכן מנהל התקן" (Update driver).
בחר באפשרות "עיין במחשב שלי אחר תוכנת מנהל התקן" (Browse my computer for driver software).
לחץ על "עיון" (Browse) ונווט לתיקיית ה-VMD_DRIVER שהכנת עם הדרייברים. ודא שתיבת הסימון "כלול תיקיות משנה" (Include subfolders) מסומנת.
לחץ על "הבא" (Next). Windows ינסה להתקין את הדרייבר מהתיקייה שסיפקת.
אם ההתקנה תצליח, ההתקן יזוהה כראוי במנהל ההתקנים (למשל, "Intel VMD Controller"). ובסייר הווינדוס, שם תמחק כמה קבצים לא נחוצים או העבר לדיסק אונקי.@אלישי תודה. אנסה לעשות את זה
אבל קודם אני רוצה להסביר מה קרה פה
יש למחשב 2 כונניםSSD 256 gb
- כונן רגיל של 1000 גב
לפני כמה שבועות ניסיתי להסתיר תיקיה שנמצאת בכונן D דרך תוכנת טוטל קומנדר, ובטעות זה פעל על כל הכונן D ולא הצלחתי לראות כלום. לאחר הפעלה מחדש, ראיתי את הכל, אבל לא הצלחתי לשנות ולכתוב או למחוק כי הודיע לי שהכונן מוגן מפני כתיבה.
ביום שישי האחרון העתקתי מהכונן את כל החומר. וגם השתמש בתוכנת דיסק דריל לשחזר חומר שהיה בתיקיה שלא היה לי גישה אליה והכל עבר בהצלחה. וכיביתי את המחשב
ובמוצ"ש לא הצלחתי להפעיל את המחשב, כי הוא לא רואה שום דיסק מקומי, וכשניסיתי לאפס את המחשב, זה כותב לי שאני צריך קוד לפתוח את הדיסק
האם אתה עדיין סבור שזו בעיה של דרייברים? -
@אלישי תודה. אנסה לעשות את זה
אבל קודם אני רוצה להסביר מה קרה פה
יש למחשב 2 כונניםSSD 256 gb
- כונן רגיל של 1000 גב
לפני כמה שבועות ניסיתי להסתיר תיקיה שנמצאת בכונן D דרך תוכנת טוטל קומנדר, ובטעות זה פעל על כל הכונן D ולא הצלחתי לראות כלום. לאחר הפעלה מחדש, ראיתי את הכל, אבל לא הצלחתי לשנות ולכתוב או למחוק כי הודיע לי שהכונן מוגן מפני כתיבה.
ביום שישי האחרון העתקתי מהכונן את כל החומר. וגם השתמש בתוכנת דיסק דריל לשחזר חומר שהיה בתיקיה שלא היה לי גישה אליה והכל עבר בהצלחה. וכיביתי את המחשב
ובמוצ"ש לא הצלחתי להפעיל את המחשב, כי הוא לא רואה שום דיסק מקומי, וכשניסיתי לאפס את המחשב, זה כותב לי שאני צריך קוד לפתוח את הדיסק
האם אתה עדיין סבור שזו בעיה של דרייברים?@מחפש1 הסתרת תיקיות לא מסתירה אותה באמת, אלא בסייר הקבצים כשלא מופעל האפשרות של "הצגת תיקיות וכוננים מוסתרים" או משהו כזה. זה לא באמת הסתרה, והיית יכול לתקן את זה..
מה שאתה מתאר מוזר מאוד, זה נשמע יותר בעיה באינדקס של הקבצים או של המחיצה וכדומה.
לגבי קוד לפתוח את הדיסק זה כנראה מוגן עם ביט לוקר ואז הסיפור מסתבך והולך.עצה שלי, אם אכן הכונן מוצפן, ויש לך עליו חומר, אל תאפס ואל תתקין שום דבר מחדש, ואל תעשה שום דבר בלתי הפיך.
-
@מחפש1 הסתרת תיקיות לא מסתירה אותה באמת, אלא בסייר הקבצים כשלא מופעל האפשרות של "הצגת תיקיות וכוננים מוסתרים" או משהו כזה. זה לא באמת הסתרה, והיית יכול לתקן את זה..
מה שאתה מתאר מוזר מאוד, זה נשמע יותר בעיה באינדקס של הקבצים או של המחיצה וכדומה.
לגבי קוד לפתוח את הדיסק זה כנראה מוגן עם ביט לוקר ואז הסיפור מסתבך והולך.עצה שלי, אם אכן הכונן מוצפן, ויש לך עליו חומר, אל תאפס ואל תתקין שום דבר מחדש, ואל תעשה שום דבר בלתי הפיך.
-
@אלישי מבחינת חומר אין לי בעיה, כי העתקתי הכל
זה לא מוצפן עם ביטלוקר אלא רק עם טוטל קומנדר,
ודבר נוסף את הפעולה הזו עשיתי רק על כונן D ולא על כונן C
אני מחפש לדעת איך ניתן למחוק את כל החומר -
@אלישי מבחינת חומר אין לי בעיה, כי העתקתי הכל
זה לא מוצפן עם ביטלוקר אלא רק עם טוטל קומנדר,
ודבר נוסף את הפעולה הזו עשיתי רק על כונן D ולא על כונן C
אני מחפש לדעת איך ניתן למחוק את כל החומר -
@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
@מחפש1 טוטאל קומנדר לא מצפין קבצים, הוא מסתיר אותם.
האם עשית את זה:
אני לא רק הסתרתי אלא גם סימנתי שהכל יהיה קבצי מערכת לקריאה בלבד (הכל היה בטעות כמובן) כך שגם כשניסיתי לשנות דרך הוינדוס לא הצליח. וכמובן כל זה היה עד לאחרונה. עכשיו אין לי כלוםםםםם
-
@חכם-וזקן כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
@מחפש1 תוציא את הכונן תחבר למחשב חיצוני ותאפס
איך אני מוציא. זה לא מחשב נייח רגיל. אלא הכל נמצא מאחורי המסך
-
@אלישי כתב בבירור | המחשב לא מזהה את הדיסק הקשיח:
@מחפש1 טוטאל קומנדר לא מצפין קבצים, הוא מסתיר אותם.
האם עשית את זה:
אני לא רק הסתרתי אלא גם סימנתי שהכל יהיה קבצי מערכת לקריאה בלבד (הכל היה בטעות כמובן) כך שגם כשניסיתי לשנות דרך הוינדוס לא הצליח. וכמובן כל זה היה עד לאחרונה. עכשיו אין לי כלוםםםםם
@מחפש1 זה לא מצפין ולא עושה שום דבר.
זה ס"ה דגלים שתוכל תמיד להחזיר לקדמותו.
מה שאתה מתאר זו בעיה אמיתית ולא משחק בדגל זה או אחר.זה בעיה במערכת הקבצים עצמה או בהגדרת המחיצה, אבל זה לא אומר כלום על הבעיה הנוכחית שלך שהווינדוס לא עולה.
כי כאמור זה בדיסקשיח אחר.
מה שנוכל לומר זה שאותו תהליך/וירוס/באג שגרם לבעיה בדיסק D גרם לאותה בעיה בדיסק C.לעניינינו תצטרך להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים כמו שפירטתי לך, ואז נהיה יותר חכמים.
-
מה שאתה מתאר זו בעיה אמיתית ולא משחק בדגל זה או אחר.זה בעיה במערכת הקבצים עצמה או בהגדרת המחיצה, אבל זה לא אומר כלום על הבעיה הנוכחית שלך שהווינדוס לא עולה.
מה שנוכל לומר זה שאותו תהליך/וירוס/באג שגרם לבעיה בדיסק D גרם לאותה בעיה בדיסק C.לעניינינו תצטרך להפעיל את המחשב עם דיסק טכנאים כמו שפירטתי לך, ואז נהיה יותר חכמים.
-
-
כשאני נכנס דרך שורת הפקודה אני רואה את 2 הכוננים המקומיים וכותב שהם מלאים עד אפס מקום ולא נותן לי לעשות שם כלום.
היה ל @חיים-יענקל-0 את הבעיה הזו כאן שהשורת הפקודה הראתה שהכונן מלא עד 0 מקום, אולי הוא יכתוב איך זה הסתדר בזמנו.
@ע-ה-דכו-ע
הלכתי לטכנאי שמכר לי את המחשב, הוא בדק והוא ראה שאין מה לעשות,
הוא העלה את המחשב עם כונן אחר ונכנס ל-C וראיתי מה יש לי שם ואיזה תוכנות התקנתי מאז שקניתי אותו ואז הוא פשוט איפס לי את ה-C ונראה לי התקין מחדש את מערכת ההפעלה.ב"ה שלא נמחק לי כלום כי הוא לכתחילה הגדיר לי שהכל יישמר ב-D שבאמת במקרים כאלו לא יהיה נזק גדול.