בקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?
-
@חיים-יענקל-0 הם מחייבים לפרט את הסיבה
וחוץ מזה אם את היכול לגנוב בקלות זאת אומרת שמותר? -
@חיים-יענקל-0 הם מחייבים לפרט את הסיבה
וחוץ מזה אם את היכול לגנוב בקלות זאת אומרת שמותר?@שלמה-ברייר
טעיתי אולי הם כן מחייבים אבל אלי אקספרס לא מחייבים,
אמרתי שמכיוון שהם נותנים את האפשרות הזאת אז מבחינתם הם מאפשרים את זה בחופשי ואין להם בעייה שתשתמש עם זה.
הם היו יכולים לבטל את האפשרות אף אחד לא מחייב אותם לתת את זה,
הם היו יכולים לעבור על הסיבות ואז להחליט אם לתת לך החזר או לא אבל הם לא עושים אלא זה אוטומטי.
פעם קניתי אוזניות באיזה חברה אמריקאית והם אמרו לי שאם אני רוצה החזר שאני אשלח להם תמונה שהאוזניות קרועות, כי החברה הזאת רצתה לתת החזר רק למי שבאמת לא מעוניין להמשיך להשתמש עם המוצר. -
@צדיק-תמים
מה הקשר גזל הגוי ומה הקשר טעות הגוי?
זאת אפשרות שהם נותנים לך אתה לא מרמה אותם ולא עובד עליהם,
אתה כותב שאתה רוצה להחזיר כי אתה לא צריך את זה והם נותנים לך מבחירתם זיכוי.@חיים-יענקל-0 כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
@צדיק-תמים
אתה כותב שאתה רוצה להחזיר כי אתה לא צריך את זה והם נותנים לך מבחירתם זיכוי.הוא כתב שהוא מזמין מוצרים ואז אומר שהוא לא מרוצה למרות שהוא כן מרוצה
"על כל הזמנה אני כותב להם שאני לא מרוצה"
מה זה אם לא רמאות? -
@חיים-יענקל-0 כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
@צדיק-תמים
אתה כותב שאתה רוצה להחזיר כי אתה לא צריך את זה והם נותנים לך מבחירתם זיכוי.הוא כתב שהוא מזמין מוצרים ואז אומר שהוא לא מרוצה למרות שהוא כן מרוצה
"על כל הזמנה אני כותב להם שאני לא מרוצה"
מה זה אם לא רמאות?@צדיק-תמים
הם לא בודקים למה אתה לא מרוצה זאת אומרת שאין להם בעייה שתשתמש עם הכלי הזה,
כמו שהסברתי בפוסטים הקודמים, עם זה באמת היה מיועד רק למי שלא מרוצה הם היו מגבילים את השימוש בזה, לדוגמא: בדיקת הבקשות וכו' עיין לעיל.בכל מקרה בשביל לצאת ידי ספק אתה יכול לציין בבקשה שאתה סתם כך רוצה החזר ולא כי אתה לא מרוצה,
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו. -
@צדיק-תמים יש לדון בהחלט האם זה גזל הגוי או טעותם
כי טעותם מותרת ומוכח בגמרא שטעותם זה גם לכתחילהעריכה: לפי מה שהביאו למטה יש לדון טובא על היתר של טעותם בכה"ג
אבל כמובן שהכל צריך להעשות ע"פ מורה הוראה שבקי בחושן משפט@מיאני-ומהשמי כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
@צדיק-תמים יש לדון בהחלט האם זה גזל הגוי או טעותם כי טעותם מותרת ומוכח בגמרא שטעותם זה גם לכתחילה
אבל כמובן שהכל צריך להעשות ע"פ מורה הוראה שבקי בחושן משפטמה שכתוב שטעותם מותר לכתחילה זה רק ב'טעו מעצמם' אבל להטעותם זה לא לכתחילה בכלל ויש דעות שזה אפילו אסור.
ולהלן לשון הבאר הגולה בהלכות גזילה סימן שמ"ח:
(ז) ה) וכ"כ הרמב"ם בפי"א מה' גזילה ד"ד שהי' כאבידתו ומותר' וביאר שם כיצד כגון שעשה העכו"ם חשבון וטעה צריך שיאמר לו ישראל ראה שעל חשבונך אני סימך וכו' ע"כ וכתב ה"ה פסק כרב כהנא שם דעביד הכין וע"ל ר"ס רס"ו ושאם החזיר האבידה לעכו"ם לקדש את השם כדי שיפארו את ישראל וידעו שהם בעלי אמונה ה"ז משובח וכו' ע"כ וכן הדין בחזר' הטעות שטעה העכו"ם מעצמו ואני כותב זאת לדורות שראיתי רבים גדלו והעשירו מן טעות שהטעו העכו"ם ולא הצליחו וירדו נכסיה' לטמיון ולא הניחו אחריהם ברכה וכמ"ש בספר חסידים סימן תתרע"ד רבים אשר קדשו ה' והחזירו טעיו' העכו"ם בדבר חשוב גדלו והעשירו והצליחו והניחו יתרם לעולליה'אבל לעניות דעתי במקרה הזה אין לא טעות ולא גזל עכו"ם.
-
@מיאני-ומהשמי כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
@צדיק-תמים יש לדון בהחלט האם זה גזל הגוי או טעותם כי טעותם מותרת ומוכח בגמרא שטעותם זה גם לכתחילה
אבל כמובן שהכל צריך להעשות ע"פ מורה הוראה שבקי בחושן משפטמה שכתוב שטעותם מותר לכתחילה זה רק ב'טעו מעצמם' אבל להטעותם זה לא לכתחילה בכלל ויש דעות שזה אפילו אסור.
ולהלן לשון הבאר הגולה בהלכות גזילה סימן שמ"ח:
(ז) ה) וכ"כ הרמב"ם בפי"א מה' גזילה ד"ד שהי' כאבידתו ומותר' וביאר שם כיצד כגון שעשה העכו"ם חשבון וטעה צריך שיאמר לו ישראל ראה שעל חשבונך אני סימך וכו' ע"כ וכתב ה"ה פסק כרב כהנא שם דעביד הכין וע"ל ר"ס רס"ו ושאם החזיר האבידה לעכו"ם לקדש את השם כדי שיפארו את ישראל וידעו שהם בעלי אמונה ה"ז משובח וכו' ע"כ וכן הדין בחזר' הטעות שטעה העכו"ם מעצמו ואני כותב זאת לדורות שראיתי רבים גדלו והעשירו מן טעות שהטעו העכו"ם ולא הצליחו וירדו נכסיה' לטמיון ולא הניחו אחריהם ברכה וכמ"ש בספר חסידים סימן תתרע"ד רבים אשר קדשו ה' והחזירו טעיו' העכו"ם בדבר חשוב גדלו והעשירו והצליחו והניחו יתרם לעולליה'אבל לעניות דעתי במקרה הזה אין לא טעות ולא גזל עכו"ם.
@חיים-יענקל-0 מה שבטוח כולם יפסידו אם תתלוננו סתם ותחזירו בלי כל סיבה...
-
@צדיק-תמים
כמו שהסברתי בפוסטים הקודמים, עם זה באמת היה מיועד רק למי שלא מרוצה הם היו מגבילים את השימוש בזה, לדוגמא: בדיקת הבקשות וכו' עיין לעיל.בכל מקרה בשביל לצאת ידי ספק אתה יכול לציין בבקשה שאתה סתם כך רוצה החזר ולא כי אתה לא מרוצה,
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו.@חיים-יענקל-0 כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
בכל מקרה בשביל לצאת ידי ספק אתה יכול לציין בבקשה שאתה סתם כך רוצה החזר ולא כי אתה לא מרוצה,
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו.אין אפשרות לבחור שאתה רוצה סתם כך להחזיר צריך סיבה
ולכן זה נראה לי גם שקר- אתה טוען משהו לא נכון, וגם גזל/הונאה או מה שזה בדיוק אך עדיין לא בדקתי את הענין לעומק... -
@צדיק-תמים
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו.@חיים-יענקל-0 כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
@צדיק-תמים
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו.אתה חייב לכתוב למה אתה לא מרוצה
לא יכול סתם לכתוב"אני לא מרוצה" -
@חיים-יענקל-0 מה שבטוח כולם יפסידו אם תתלוננו סתם ותחזירו בלי כל סיבה...
@ריזי
תמיד כדאי לבקש הנחה לפני התשלום- בצאט ... הרבה פעמים נתנו לי 20% הנחה!
ואם הם מתעכבים יותר מהתאריך שציינו- הם מזכים ב20% הנחה נוספים...
אני קונה המון בטימו. שימו לב לכמה נקודות חשובות:- כל הפרסומים שיצאו נגדם יצאו באותה הדקה בכל האתרים. מה שאומר שמדובר בפרסום ממומן של אחת המתחרות (שיין. אליאקספרס וכו).
- כל הפרסומים מדברים רק על האפליקציה. דרך האתר אין בעיה.
- האתר הזה מוכר בהיקף של אמזון. לכל העולם ורק לאחרונה נכנס לישראל. נשמע לי הזוי עד בלתי הגיוני שלא ישקיעו באבטחה. כל העולם רוכש מהם במליונים.
בכל אופן ממליצה מאוד לקנות באתר. מי שחושש שיפתח חשבון פייפאל או שישלם בגוגל פיי. ואז זה אקסטרה מאובטח.
ולמי שלא מכיר, אתר סיני , מוצרים במחירי אלי אקספרס ושיין. משלוחים סופר מהירים עד פתח הבית. חינם בכל קניה.
יש מינימום להזמנה שניתן לפנות לשירות לקוחות בצאט ולבקש להוריד את המינימום לרכישה. כמו כן אפשר לבקש מהם קופון בצאט. בד"כ נותנים 20 אחוז בלי בעיהטימו אני מזמינה באתר ומשלמת עם פייפאל
חינם לגמרי לפתוח חשבון פייפאל, תעשו חיפוש בגוגל,
מגיע תוך שבוע וחצי- שבועיים עד פתח הבית. חלום!
וגם הצאט זמין בעברית 24 שעות., יש עוד משהו שווה - התאמת מחיר.
בתוך 30 יום מההזמנה יש אפשרות לעשות בדיקת התאמת מחיר ואם מחיר המוצר ירד אחרי הרכישה אפשר לבקש החזר!
נכנסים ללשונית הזמנות- פרטי הזמנה- התאמת מחיר -
@חיים-יענקל-0 כתב בבקשת מידע | האם טמו גונב כסף מהאשראי?:
בכל מקרה בשביל לצאת ידי ספק אתה יכול לציין בבקשה שאתה סתם כך רוצה החזר ולא כי אתה לא מרוצה,
ככה תהיה מכוסה לכל הדיעות כי ציינת להם בפירוש והם בכל זאת הסכימו.אין אפשרות לבחור שאתה רוצה סתם כך להחזיר צריך סיבה
ולכן זה נראה לי גם שקר- אתה טוען משהו לא נכון, וגם גזל/הונאה או מה שזה בדיוק אך עדיין לא בדקתי את הענין לעומק...@היי-לכולם
אבל נראה לי שאתה יכול לכתוב הערה, אז בהערה תוכל לציין את זה,
בכל אופן באלי אקספרס אפשר למיין איני זקוק יותר לפריט.בסניף דואר איפה שאני אוסף את הפריט יש שם שלט מטעם הדואר שמדריך איך להחזיר את המוצר וכותבים שם לבחור באפשרות של 'איני זקוק יותר לפריט'
אם זה לא היה מאושר רשמית מטעם אלי אקספרס דואר ישראל לא הייתה מעודדת לעשות את זה. -
זה לא רק במקרה שלא צריך
היתה לי חבילה של דבר שהרבה זמן רציתי לקנות אבל לא פירגנתי לעצמי
באלי הוא עולה 120+
בטמו אחרי קופונים קניתי אותו ב 50 ש"ח
למעשה המשלוח הגיע אלי אחרי התאריך (עיכוב קטן בתהליך השילוח + חג השבועות שהוסיף עוד שני ימים שאינם ימי עסקים)
קיבלתי אוטומטית
זיכוי 20 ש"ח על משלוח שהתעכב
בנוסף כתבתי להם שהמוצר הגיע אחרי הזמן
וקיבלתי זיכוי על הכסף
בשום שלב לא התלוננתי על המוצר
כמה ימים אחרי זה קניתי מוצר וכשהוא הגיע נוכחתי לראות שטעיתי בצבע
גם כאן קיבלתי זיכוי מלא על הכסף גם כאן בסביבות ה 50 ש"ח ללא צורך בהחזרת המוצר
מאידך קניתי כמה פריטי לבוש וכשביקשתי החזר מפאת חוסר התאמה במידות
נדרשתי להחזיר את המוצר -
זה לא רק במקרה שלא צריך
היתה לי חבילה של דבר שהרבה זמן רציתי לקנות אבל לא פירגנתי לעצמי
באלי הוא עולה 120+
בטמו אחרי קופונים קניתי אותו ב 50 ש"ח
למעשה המשלוח הגיע אלי אחרי התאריך (עיכוב קטן בתהליך השילוח + חג השבועות שהוסיף עוד שני ימים שאינם ימי עסקים)
קיבלתי אוטומטית
זיכוי 20 ש"ח על משלוח שהתעכב
בנוסף כתבתי להם שהמוצר הגיע אחרי הזמן
וקיבלתי זיכוי על הכסף
בשום שלב לא התלוננתי על המוצר
כמה ימים אחרי זה קניתי מוצר וכשהוא הגיע נוכחתי לראות שטעיתי בצבע
גם כאן קיבלתי זיכוי מלא על הכסף גם כאן בסביבות ה 50 ש"ח ללא צורך בהחזרת המוצר
מאידך קניתי כמה פריטי לבוש וכשביקשתי החזר מפאת חוסר התאמה במידות
נדרשתי להחזיר את המוצר@כהן-צדק
זה שוב מוכיח שזה לא גניבה או הטעייה,
אלא משהו שהם מאפשרים משיקולים שלהם,
והם גם יודעים לעצור את זה כשלא בא להם.