בעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???
-
יש לי מחשב לנובו
כנראה שבטעות הפעלתי עדכון ביוס, (זו פשוט חלונית באנגלית שהיתה קופצת מידי פעם ובטעות אישרתי),
באמצע ההפעלה מחדש בבורותי חשבתי שהעסק תקוע, וכפיתי כיבוי על המחשב באמצעות לחיצה ארוכה על לחצן ההפעלה,
מאז בהדלקת המחשב נדלקת נורת הפעולה, וכן נורת הטעינה והמאוור המנוע וכו', אבל המסך מת לגמרי!
(שחור, בלי שורת קוד ובלי אור כחול או משהו),
הבנתי שבגדול זה קדיש על המחשב,
אשמח להעזר בידע של החברים אם יש משהו לעשות, עדכון ע"י כונן או משהו בסגנון, או לפחות מעבדה זולה שמתמחה בזה, -
יש לי מחשב לנובו
כנראה שבטעות הפעלתי עדכון ביוס, (זו פשוט חלונית באנגלית שהיתה קופצת מידי פעם ובטעות אישרתי),
באמצע ההפעלה מחדש בבורותי חשבתי שהעסק תקוע, וכפיתי כיבוי על המחשב באמצעות לחיצה ארוכה על לחצן ההפעלה,
מאז בהדלקת המחשב נדלקת נורת הפעולה, וכן נורת הטעינה והמאוור המנוע וכו', אבל המסך מת לגמרי!
אשמח להעזר בידע של החברים אם יש משהו לעשות, עדכון ע"י כונן או משהו בסגנון, או לפחות מעבדה זולה שמתמחה בזה, -
מצאתי בשרשור ההוא קיושר להורדת קובץ כלשהו,
ואז כנראה לעדכן דרך אונקי,
רק שלא ממש הבנתי מה לעשות,
מישהו יוכל להסביר?
https://www.bios-mods.com/forum/Thread-MUST-READ-LENOVO-Laptops-bios-recovery-by-USB-VERY-IMPORTANT -
@בן-בלי-שם תנסה לאפס את הביוס
תוציא את הבטרייה
תוציא גם את בטריית הcmos
חכה חצי שעה שעה
תחבר הכל
תנסה -
@Yanky כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
תנסה לאפס את הביוס
תוציא את הבטרייה
תוציא גם את בטריית הcmos
חכה חצי שעה שעה
תחבר הכל
תנסהניסית רק להוציא את הבטריה הרגילה, מומלץ שתנסה לעשות בדיוק כמו ש@Yanky אמר לך.
-
לא ניסיתי בעצמי אלא נתתי לאדם שמתעסק בזה קצת ואחרי שראיתי פה, העברתי לו ואמר שכבר ניסה ולא הועיל,
@בן-בלי-שם אגב אם ארצה לנסות בעצמי שוב, מה זה בטרית הcmos?
-
@בן-בלי-שם אגב אם ארצה לנסות בעצמי שוב, מה זה בטרית הcmos?
@בן-בלי-שם עוד בטריה קטנטנה שיש בתוך רוב המחשבים לצורך הBIOS, איזה דגם יש לך?
-
לרוב בכזה מקרה הפיתרון היחיד הוא לפנות למעבדה שמתמחה בענין ולפרק את הצ'יפ של הביוס ולצרוב אותו מחדש ולהחזיר
דא עקא, שזה עולה איזה 800 ש''ח מינימום, השאלה אם המחשב שווה את זה
אולי הרב @משחזר-מידע ידע לעזור (משום מה זכור לי שהוא כתב שהוא עושה את הפעולה הזו, במידה ואני טועה מתנצל) -
יש לי מחשב לנובו
אשמח להעזר בידע של החברים אם יש משהו לעשות, עדכון ע"י כונן או משהו בסגנון, או לפחות מעבדה זולה שמתמחה בזה,@בן-בלי-שם כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
אם יש משהו לעשות, עדכון ע"י כונן או משהו בסגנון
כמו שנכתב מעלי
אם מדובר בעדכון BIOS שנעצר באמצע אין מנוס רק להוריד את הציפ ולצרוב לו ידנית BIOS -
תוציא את הבטרייה
תוציא גם את בטריית הcmos
חכה חצי שעה שעה
תחבר הכל
תנסה -
@בן-בלי-שם כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
אם יש משהו לעשות, עדכון ע"י כונן או משהו בסגנון
כמו שנכתב מעלי
אם מדובר בעדכון BIOS שנעצר באמצע אין מנוס רק להוריד את הציפ ולצרוב לו ידנית BIOS@משחזר-מידע אתה מתעסק בזה?
ומה העלות של דבר כזה? -
@Yanky כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
חכה חצי שעה שעה
אם הוא חדש יחסית
שימתין יותר, אפי' 24 ש'
(חוץ מזה שהיה לי מחשב שגם זה לא עזר)אני אומר את זה כללית
כי לכאן ספציפית זה לא רלוונטי -
יש לי מחשב לנובו
@בן-בלי-שם כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
לחכות 24 שעות?
כן
בהתבסס על זה@Yanky כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
תוציא את הבטרייה
תוציא גם את בטריית הcmos
חכה חצי שעה שעה
תחבר הכל
תנסה -
מצאתי בשרשור ההוא קיושר להורדת קובץ כלשהו,
ואז כנראה לעדכן דרך אונקי,
רק שלא ממש הבנתי מה לעשות,
מישהו יוכל להסביר?
https://www.bios-mods.com/forum/Thread-MUST-READ-LENOVO-Laptops-bios-recovery-by-USB-VERY-IMPORTANT@בן-בלי-שם
קרא לי אותה בעייה במחשב אסוס רק שהיה כיתוב על המסך להתקין מחדש צרבתי את העדכון ביוס על אונקי הפעלתי כשהאונקי בפנים והמחשב התעדכן וחזר לפעול -
@בן-בלי-שם
קרא לי אותה בעייה במחשב אסוס רק שהיה כיתוב על המסך להתקין מחדש צרבתי את העדכון ביוס על אונקי הפעלתי כשהאונקי בפנים והמחשב התעדכן וחזר לפעול -
@בן-בלי-שם נסה ללחוץ F12 וחביריו תיכף בהפעלת המחשב, אולי ירחם..
-
@ejay כתב בבעיה | מחשב מת בעקבות שגיאה בעדכון ביוס???:
אם כבר https://www.aliexpress.com/item/1005008528666455.html
אולי באמת אם ניתוק הסוללות לא יעזור הפתרון הכי זול יהיה לקנות לוח אם מהקישור שצירפתי