בקשת מידע | שאלה בחשמל
-
@menajemmendel כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
אפשר קצת יותר פירוט?
אסביר לך את כוונת @אבי-ים.
החשמל מגיע מנקודת החשמל לתוך הגוף שקנית, שם יש פיצול למאוורר ולמנורה.
המנורה לא יכולה לפעול עם מתח הרשת, כלומר החשמל של הבית שלך, אלא היא עוברת תהליך אלקטרוני מסויים עם מה שנקרא 'דרייבר', שם החשמל עובר התאמה לצריכת המנורה. ברור?
עכשיו אם הלך המנורה, הפיתרון האפשרי הוא לנתק את המנורה + הדרייבר, ואז - או לקנות דרייבר חלופי, או לקנות מנורה חדשה עם דרייבר מתאים, ולחבר לחשמל.
והוסיף @אבי-ים, שטכנית אפשר לקחת נורת לד רגילה, לפרק את הפלסטיק, ולקחת את הלוח עם הלדים + הדרייבר שלו, ולחבר.
אדגיש: חשמל אינו משחק, ויש להיות בעל הכשרה מתאימה לפני התעסקות בו.
בהצלחה! -
@menajemmendel מי החליט שהנורה תתקלקל קודם? אולי המאוורר יתקלקל ראשון, ואז מה תעשה?
ואלי בכלל הבית מנורה שבתקרה יתקלקל, ואז צריך להחליף את כל התקרה, וזה באמת מסובך, אלא אם כן אתה בקומת גג...
חוץ מזה, עד אז....
ודרך אגב, אני אוהב קונספירציות, ואני חושב שהם עשו ששניהם יתלקלו באותו זמן!!! -
האם יש פתרון להחליף לו את המנורה
-
@aharontz כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
ודרך אגב, אני אוהב קונספירציות, ואני חושב שהם עשו ששניהם יתלקלו באותו זמן!!!
אני פחות אהבתי את זה...
-
@menajemmendel סתם סקרן,זה בכלל נותן רוח? זה רק 30W בגודל פצפון(לפי היחס של המאורר לכף היד נראה שזה קטן) ואם זה יסתובב מהר מאוד זה כנראה גם לא יציב כל כך(בסך הכל מחובר דרך ההברגה של מנורה,כן?)
-
@רפאל-0 כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
עכשיו אם הלך המנורה, הפיתרון האפשרי הוא לנתק את המנורה + הדרייבר, ואז - או לקנות דרייבר חלופי, או לקנות מנורה חדשה עם דרייבר מתאים, ולחבר לחשמל.
סיכוי סביר שזה אותו לוח אם למאוורר ולמנורה יחד,
לא כך?? -
@jack כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
ואם זה יסתובב מהר מאוד זה כנראה גם לא יציב כל כך(בסך הכל מחובר דרך ההברגה של מנורה,כן?)
כמדומני שכל מאוורר תקרה אינו מחובר באופן קבוע לתקרה בלי אפשרות תזוזה,
אלא להיפך, הוא בנוי על שיווי משקל שמאזן אותו כשהוא מסתובב במהירות -
@menajemmendel סתם סקרן,זה בכלל נותן רוח? זה רק 30W בגודל פצפון(לפי היחס של המאורר לכף היד נראה שזה קטן) ואם זה יסתובב מהר מאוד זה כנראה גם לא יציב כל כך(בסך הכל מחובר דרך ההברגה של מנורה,כן?)
שלי הוא הדגם של 40W, וזה לא ממש פצפון, סה''כ מצד לצד הוא 52 ס''מ, פחות או יותר כמו מאוור 18 אינצ', למעשה לענין הרוח, אני יכול לומר לך שזה טוב, ומועיל, הוא לא עושה המון רוח,הוא לא כמו מאוור מגדל, אבל עושה עבודה שעוזרת בחלק גדול מהמקרים. מאוררים רגילים (קיר, עמוד או מגדל) הם זורקים אויר לנקודה אחת מאד חזק אבל לשאר המקומות לא עושים כלום (גם במצב מסתובב, הם עושים כל שניה רק לכיון אחד, ואתה צריך להמתין עד לפעם הבא שיחזור) ואילו כאן האויר יותר חלש, אבל עושה בו-זמנית כל הזמן לכל האזור, מה שעושה שנרגש מאד טוב, בזמנים שאין חום חזק.
אני אישית מאד מרוצה ממנו, יש לי 2 בבית (כלומר בשתי חדרים) קרוב לשנה (זאת אומרת שהשתמשתי בהם בקיץ הקודם) ורוצה עכשיו לקנות עוד 2, תקחו בחשבון שאני גר בגוש דן, ומאז שקניתי השמוש במזגן ירד מלא בבית. הוא טוב לזמנים שאתה נמצא במקום קבוע, לדוגמא בזמן השינה, מאז שקניתי לא יושן עם מזגן חוץ מבלילות ממש חמות, או בחדר שאשתי עובדת במחשב. ובכל אופן כשאתה מגיע מהחוץ ורוצה אוויר חזק עליך, זה לא יעשה את זה. בקיצור יש לו מעלות מסוימות, לא תמיד הוא הפתרון הכי טוב. אבל ודאי שווה את זה. חוץ מזה גם בימים שצריך מזגן, הוא מעצים את המזגן. -
@menajemmendel בול הסיבה שהזמנתי מוקדם יותר את המאוורר הנ"ל
אבל רק מס' שאלות ברשותך
איך עוצמת האור של ה-40W לעומת פלורסנט לד בודד (לחדר של פחות מ-9 מ"ר)?
והאם יש אפשרות לעגן את המאוורר שלא יפול או לחילופין אתה מרגיש שזה מספיק יציב? -
@אבי-ים כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
איך עוצמת האור של ה-40W לעומת פלורסנט לד בודד (לחדר של פחות מ-9 מ"ר)?
האור הוא בסדר גמור, לדעתי מצויין, אף פעם לא התלוננתי, (אני קצת חושש מלהגיד את זה במספרים, כי אני לא מבין כמעט בתאורה וכו', ואז יכול להיות שאני רק מבלבל את המח, אבל נראה לי שהוא מקביל למנורת לד הרגילות לבתים [אגס] LED של 18W) מספיק לחדר שינה. בסלון שלי (הוא קטן, 15 מטר) יש לי בצד 1 מאוורר ובצד השני נורא רגילה ואף פעם לא הרגשתי שחסר אור.
אבל כאן נכנס השאלה שאני לו יודע כמה זמן יחזיקו המנורות, ומה לעשות אז, וע''ז אין לי מידע.והאם יש אפשרות לעגן את המאוורר שלא יפול או לחילופין אתה מרגיש שזה מספיק יציב?
לא ידוע לי דרך לעגן את המאורר, תמיד היה נראה לי יציב, רק עכשיו שמעתי על החששות האלה, אתה יכול להזמין ואם אתה לא רוצה להחזיר בחינם
-
סתם סקרן,זה בכלל נותן רוח?
מאווררי תיקרה לא נועדו לעשות רוח על הפנים, הם רק מערבלים את האויר בעדינות ונותנים הרגשה מאוד טובה בכל מקום ובכל זמן!
שים לב בכל המקומות שתראה מאווררי תיקרה אתה רואה את הכנפיים מסתובבות.ולעניין תוספת למזגן, זה עושה מאוד מאוד נעים גם בטמפרטורת מזגן יותר גבוהה [או מאוד מאוד קר בטמפרטורה נמוכה], וזה חוסך בעלויות המזגן- המון!!
-
@תלת-פאזי כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
סתם סקרן,זה בכלל נותן רוח?
מאווררי תיקרה לא נועדו לעשות רוח על הפנים, הם רק מערבלים את האויר בעדינות ונותנים הרגשה מאוד טובה בכל מקום ובכל זמן!
שים לב בכל המקומות שתראה מאווררי תיקרה אתה רואה את הכנפיים מסתובבות.ולעניין תוספת למזגן, זה עושה מאוד מאוד נעים גם בטמפרטורת מזגן יותר גבוהה [או מאוד מאוד קר בטמפרטורה נמוכה], וזה חוסך בעלויות המזגן- המון!!
בדיוק ככה, תודה רבה
עכשיו שאלה קטנה לי אליך, כמה אנשים נבהלו מזה שהוא מחובר רק לE27, ואמרו לי שיכול ליפול, כי זה מחובר רק על ידי שוקולד, האם זה באמת חשש אמיתי, לפעמים נופלים השוקולדים? -
כמה אנשים נבהלו מזה שהוא מחובר רק לE27,
בניהם אני...
עכשיו שאני חושב על זה אפשר לחבר לבית מנורה כזה שיש לו אפשרו להתחבר עם קדיחה לתקרה
-
@menajemmendel,
@אבי-ים כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:עכשיו שאני חושב על זה אפשר לחבר לבית מנורה כזה שיש לו אפשרו להתחבר עם קדיחה לתקרה
ופיתרון אפשרי נוסף לתפוס את גוף התאורה עם חוט ההארקה.
עושים חור קטן בתחתי הפעמון ומוציאים משם הארקה ומלפפים סביב החוט הלבן. ככה:
-
סליחה על הבורות אבל האם הארקה לא מחוברת עם שוקולד?
לנורות בד"כ אין חיבור הארקה
גם בנברשות שיש שוקולד של 3 הארקה עצמה מחוברת למתכת של הנברשת
ובבתי מנורה הפשוטים הם מגיעים עם שוקולד של 2 חיבורים ובאמת משתמשים בהארקה כמו ש @רפאל-0 אמר לתפוס את הבית מנורה -
@menajemmendel
@אבי-ים
אכן תלוי בהתקנה.
יש פעמים שבהתקנה משחילים שלשה חוטים או כבל (לי התקן בכל נקודה חייבת להיות גם הארקה, גם אם היא לא שימושית) וחותכים ושמים שלשיית מהדקים. ואז אכן אם רוצים הארקה, מחברים למהדק. ובכהג"ו לא עסקינן. (למרות שלענ"ד אם שלשה מהדקים תופסים את המנורה קשה לי להאמין שהיא תיפול מהמאוורר הזה).
ויש פעמים שאת ההארקה משאירים יותר ארוך, בשביל הזנב שרוצים להוציא מהמנורה (לצורך טסט של חח"י), ואז זה מצויין. -
@menajemmendel
בעיקרון זה בעייה כללית בכל הגופי תאורה של לדים שהם לא ברי החלפה כ"כ
זה לא כזה קל להשיג דרייבר מתאים או להחליף את הלדים עצמם
כמובן שהכל אפשרי אבל צריך לזה ידיים טובות -
@meir-lamdan כתב בבקשת מידע | שאלה בחשמל:
בעיקרון זה בעייה כללית בכל הגופי תאורה של לדים שהם לא ברי החלפה כ"כ
זה לא כזה קל להשיג דרייבר מתאים או להחליף את הלדים עצמם
כמובן שהכל אפשרי אבל צריך לזה ידיים טובותאם ככה, אז לא שווה את המאוורר הזה, כי כל פעם שהנגמר הLED (שנה-שנתיים?) צריך לקנות מאורר חדש?