בקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?
-
@יוסף-ח כתב בבקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?:
@דאבל
אם אתה משתמש עם מטען נייד של חברה נורמלית שמכבדת את עצמה לדוג' מירקס הטעינה אמורה להיות סבבה לגמרי...סורי - אבל ממש לא.
מתח שלא מותאם לצריכה/לא יציב הורס נקודה
יש מטענים חכמים שמתאימים את העוצמה לצריכה,
מש"כ נכון אולי עבור המכשיר שבו אתה משתמש.
אתה לוקח מטען של אפל בעוצה של 15V2A ומטעין איתו 44 - זה יהרוס, מה אכפת לפלאפון שזה אפל - זה מידי חזק! -
בגדול אין היום (כמעט) מטענים ניידים סבירים שמתאימים לטלפון כשר,
רובם 'מהירים' שמספקים 2 אמפר ומעלה.
אני אישית רוכש מטענים שהמוכר מעיד שהם 'דפוקים' וכך הם מספקים מחות מ-1 אמפר...
מוכר אחד אמר לי שאם לא מטעינים עד הסוף (מה שדווקא כן מומלץ לעשות במטען מתאים) זה לא הורס, אפשר לסמוך בשעת הדחק,
וכל זה עוד לפני שמדברים על בעיית היציבות, שלענ"ד היא הבעיה הקטנה, שכן כל שיחה שאתה עושה מאיטה את קצב הטעינה, אז למה כ"כ חשוב שהמטען יהיה יציב? אולי למי שמטעין קבוע במטען נייד, אני ממליץ להטעין כמה שיותר במטען ביתי 1A וכשצריך, צריך... -
@דוד-טרייטל כתב בבקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?:
בגדול אין היום (כמעט) מטענים ניידים סבירים שמתאימים לטלפון כשר,
רובם 'מהירים' שמספקים 2 אמפר ומעלה.
אני אישית רוכש מטענים שהמוכר מעיד שהם 'דפוקים' וכך הם מספקים מחות מ-1 אמפר...
מוכר אחד אמר לי שאם לא מטעינים עד הסוף (מה שדווקא כן מומלץ לעשות במטען מתאים) זה לא הורס, אפשר לסמוך בשעת הדחק,
וכל זה עוד לפני שמדברים על בעיית היציבות, שלענ"ד היא הבעיה הקטנה, שכן כל שיחה שאתה עושה מאיטה את קצב הטעינה, אז למה כ"כ חשוב שהמטען יהיה יציב? אולי למי שמטעין קבוע במטען נייד, אני ממליץ להטעין כמה שיותר במטען ביתי 1A וכשצריך, צריך...לכן יש מטעינם חכמים.
מטען חכם באמת ינתק למכשיר את החשמל כשהוא חושב שהוא מלא! -
@DANIEL-4 כתב בבקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?:
מטען חכם באמת ינתק למכשיר את החשמל כשהוא חושב שהוא מלא!
זה לא יעזור, כי סוללה קטנה יותר ממה שהוא רגיל/מיועד להטעין, תשדר לו שהיא מלאה הרבה אחרי שהזרם מספיק לה
זה עובד באמצעות 'התנגדות' של החשמל מצד הסוללה-לזרם מהמטען, אם הזרם מותאם לכוח הסוללה, הוא ייפסק כשהסוללה מלאה (לכן בתחילת הטעינה זה מתחמם יותר וצורך יותר אנרגיה) ואם הכוח מהמטען חזק יותר, אין בכוח הסוללה להתנגד לו [בזמן] והוא ימשיך 'להטעין' אותה, מה שמביא את התופעה הידועה שהסוללה מתנפחת -
מטען חכם באמת ינתק למכשיר את החשמל כשהוא חושב שהוא מלא!
זה לא יעזור, כי סוללה קטנה יותר ממה שהוא רגיל/מיועד להטעין, תשדר לו שהיא מלאה הרבה אחרי שהזרם מספיק לה
זה עובד באמצעות 'התנגדות' של החשמל מצד הסוללה-לזרם מהמטען, אם הזרם מותאם לכוח הסוללה, הוא ייפסק כשהסוללה מלאה (לכן בתחילת הטעינה זה מתחמם יותר וצורך יותר אנרגיה) ואם הכוח מהמטען חזק יותר, אין בכוח הסוללה להתנגד לו [בזמן] והוא ימשיך 'להטעין' אותה, מה שמביא את התופעה הידועה שהסוללה מתנפחתממש לא.
אני רואה אצלי 4*4 קודם רשום לי בפלא' סוללה מלאה, ורק אחרי כמה דקות עולה הודעה שפלא' נותק מהחשמל - מה שאומר שעד אז הוא ממשיך להזרים חשמל.
נ.ב. זה דגם מתקדם של חכם יש גם חכם שרק מווסת זרם אבל לא מזהה מתי לנתק.
לי יש את 2, בנייד וברגיל -
אני רואה אצלי 4*4 קודם רשום לי בפלא' סוללה מלאה, ורק אחרי כמה דקות עולה הודעה שפלא' נותק מהחשמל - מה שאומר שעד אז הוא ממשיך להזרים חשמל.
טוב שהוא מנתק, וטוב שהטלפון יישאר במטען עוד כמה דקות יש לא מעט טלפונים שכותבים שהם מלאין כמה דקות טובות לפני שזה לגמרי נכון.
אבל אם זה כח חזק מדי, אז ייתכן מאד שהפלאפון כותב שהוא מלא והמטען מתנתק-כל זה קורה לאחר זמן ממושך ממה שהיה צריך להיות, אדרבא, תשווה במדוייק ממתי שהפלאפון כבה מחוסר סוללה כמה זמן לאחר מכן הוא כותב שהסוללה מלאה במטען 1A בייתי, ולעומת זאת כמה זמן לוקח במטען נייד 'מהיר', לדעתי תגלה שדווקא במהיר לוקח יותר זמן!
והלוואי שאני טועה, תעדכן לטובת כולנו@שלום-שלמה כתב בבקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?:
ואני לא מטעין פלאפון אני מטעין נגן Z80 זה משנה?
לא מכיר את הנגן, אבל אם רשמית הוא צריך 500mah או 1A אז הוא כמו כל הפלאפונים והנגנים הרגילים/פשוטים/כשרים שנידונו כאן, אם הוא חכם יותר, ייתכן שהוא צורך יותר אנרגיה ואז זה לא רלוונטי עבורו, כמו שסמארטפון/טאבלט לא נידון כאן.
@שלום-שלמה כתב בבקשת מידע | הטענה במטען נייד - הורס את הסוללה?:
כל מה שכתבתם נוגע גם להטענה קבועה במטען נייד?
כל הטענה מזיקה, קבוע=נזק קבוע, כשזה פעם ב.. הנזק קטן
-
טוב שהוא מנתק, וטוב שהטלפון יישאר במטען עוד כמה דקות יש לא מעט טלפונים שכותבים שהם מלאין כמה דקות טובות לפני שזה לגמרי נכון.
אבל אם זה כח חזק מדי, אז ייתכן מאד שהפלאפון כותב שהוא מלא והמטען מתנתק-כל זה קורה לאחר זמן ממושך ממה שהיה צריך להיות, אדרבא, תשווה במדוייק ממתי שהפלאפון כבה מחוסר סוללה כמה זמן לאחר מכן הוא כותב שהסוללה מלאה במטען 1A בייתי, ולעומת זאת כמה זמן לוקח במטען נייד 'מהיר', לדעתי תגלה שדווקא במהיר לוקח יותר זמן!
והלוואי שאני טועה, תעדכן לטובת כולנוזה לא מטען מהיר, זה מטען חכם, אוטומטית הוא גם מהיר - כי הוא יודע לתת בין 0.2W-45W