בירור | אלקטור, ושאר ירקות - קיים? חוקי?
-
קראתי בגיקטיים שאלקטור הודלף [כנראה] פעמיים, ומלבדו הודלף גם קובץ נוסף של מידע על כל אזרחי המדינה השוכנת בתחומי ארץ ישראל.
האם חוקי להחזיק את המידע, לאחר שהוא הודלף לציבור?
האם הוא קיים בכלל?
כמובן, שכמנוטפר אני בכלל לא יכול להגיע אליו, אני שואל ברמת העיקרון [וגם, אם זה לא לא-חוקי, בטח יש כמה פה שיכולים להשיג... -
לא חוקי.
הייתי בעבר במטה מחשוב של אחת המפלגות, הייתי אחראי על ניתוח דאטא.
אפילו בשביל לקבל גישה למאגרי הנתונים של המפלגה עצמה (או שהמפלגה קנתה מחברות שאין לי מושג איך זה חוקי אצלן... אבל יש חוקים מסודרים לניהול מאגרי מידע, אז כנראה החברות האלו יודעות מה הן עושות. מאגרי מספרי טלפון וכדומה), רק במטה וכדומה - הייתי צריך לחתום על איזה שהוא מסמך סודיות.
וזה מאגרים לא מאוד גדולים, ושמכילים בדרך כלל בעיקר שמות ומספרי טלפון ולא יותר מזה.אז קל וחומר כמו אלקטור (שזה בעצם כל פנקס הבוחרים).
קחו הכל בעירבון מוגבל ואל תיראו בזה יעוץ חוקי
-
פעם אחת חבר הראה לי בטלגרם איזה בוט כזה מעודכן משהו מטורף למישהו פה ידוע את שמו\האם ניתן להוריד את כל המאגר מידע הזה
-
@מישהו12 כתב בבירור | אלקטור, ושאר ירקות - קיים? חוקי?:
@אלף-שין אני לא יודע באיזה שנה זהותון דלף, ובאיזה שנה אלקטור. אני לא נוהג להחזיק חומרים לא חוקיים במחשב שלי
.
אבל אלקטור מתעדכן בכל בחירות בכל פנקס הבוחרים, וזה אומר שהוא עדכני לשנה בה דלף.
אלקטור מתעדכן (בפנקס הבוחרים), בדיוק כמו שאגרון מתעדכן (בכלל מחזיקי תעודת הזהות).
אגרון דלף ב 2006, אלקטור דלף (בעיקר) ב2013.
אבל היות שמטבע הדברים אלקטור מוחזק בידי אנשים פחות אחראיים, הרי יש שמועות שהוא דולף מידי בחירות ברמה מסויימת. -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בבירור | אלקטור, ושאר ירקות - קיים? חוקי?:
ממש לא. תסתכל בכתבה, אלקטור דלף ב2021.
@אלף-שין אני לא יודע באיזה שנה זהותון דלף, ובאיזה שנה אלקטור. אני לא נוהג להחזיק חומרים לא חוקיים במחשב שלי .
@מישהו12 להסתכל בכתבה זה חוקי...
-
לא חוקי.
אפילו בשביל לקבל גישה למאגרי הנתונים של המפלגה עצמה (או שהמפלגה קנתה מחברות שאין לי מושג איך זה חוקי אצלן... אבל יש חוקים מסודרים לניהול מאגרי מידע, אז כנראה החברות האלו יודעות מה הן עושות. מאגרי מספרי טלפון וכדומה), רק במטה וכדומה - הייתי צריך לחתום על איזה שהוא מסמך סודיות.
וזה מאגרים לא מאוד גדולים, ושמכילים בדרך כלל בעיקר שמות ומספרי טלפון ולא יותר מזה.אז קל וחומר כמו אלקטור (שזה בעצם כל פנקס הבוחרים).
אתה צודק.
אני שאלתי בנקודה אחרת - כיון שהחומר דלף, האם הורדתו כעת היא חוקית.
אתה התעסקת בחומר שרשמית לא דלף. -
@י-פל כתב בבירור | אלקטור, ושאר ירקות - קיים? חוקי?:
הכתבה מדברת על דליפה חלקית, ושמקור הנתונים הוא שנה לפחות אחורה. (מלבד טענת אלקטור שזה לא מידע ממנה)
-
הכתבה מדברת על דליפה חלקית, ושמקור הנתונים הוא שנה לפחות אחורה. (מלבד טענת אלקטור שזה לא מידע ממנה)
שנה אחורה - 2020. 14 שנה לאחר אגרון.
טענת אלקטור מעניינת אותי כטענות היועצת המשפטית וכולי... -
לא חוקי.
אתה צודק.
אני שאלתי בנקודה אחרת - כיון שהחומר דלף, האם הורדתו כעת היא חוקית.
אתה התעסקת בחומר שרשמית לא דלף.למיטב ידיעתי לא ניתן להאשים אותך במשהו רציני אחרי שזה דלף.
אם כי שמעתי מקרים על אנשים שמחשבם נלקח לבדיקה במש"י וכשזה חזר הם גילו שהתכנה נמחקה...
עכשיו ראיתי את זה
https://www.geektime.co.il/company-fined-for-illegal-trade-in-information/ -
הייתה דליפת אלקטור גדולה גם באחד מסבבי הבחירות האחרונים.
@מישהו12 להסתכל בכתבה זה חוקי...
ברגע שמשהו לא מעניין אותי, אני לא כל כך טורח לקרוא עליו