הסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים
-
-
@LEVI-H כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
אתה יכול לכתוב לו בתחילת כל שיחה את ההוראות שלך, ולפיהם הוא ינהג.
אם נטפרי שולחים לו בצד השרת את ההוראות האלה, אז בהמשך השיחה כל דבר שהמשתמש יבקש - יותאם על פי הפרומפט.אבל אם כן זה היה צריך להיות מוצג בכניסה לשיחה ולפחות בשיתוף של השיחה
-
@LEVI-H כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
@מנצפכ נכון,
ועוד משהו מוזר: בפורמפט לא כתוב שיגיב כאילו מי ששם את הפרומפט זה ארגון.
הוא יודע את זה לבד, הוא כתב שמי ששם לו את הפרומפט זה בעצם "מהמערכת עצמה (מהסביבה בה אתהמשתמש בי)"אולי יש הבדל בין הנחיה שלי לבין הנחיה של המערכת
כי הנחיה שלי אפשר לומר שלכל אורך השיחה הוא "מודע" לזה שהוא לא עונה את התשובה הנכונה וזה רק הנחיה
אולי בהנחיה של מערכת זה אחרת...ניסיתי את זה פעם... נתתי לו בשיחה הנחיה שיחשוב שהוא מדבר עם רובוט, ואז בדקתי אם הוא מאמין באמת שאני רובוט, ניסיתי לגרור אותו עם כל מיני שאלות שיכריחו אותו לכתוב לי כבן אדם אבל הוא עמד בזה וענה כאילו אני רובוט, עד שכתבתי שאני כרובוט הולך להשמיד את עצמי.... בשלב הזה הוא הפסיק לענות לי כאילו אני רובוט והציע לי לפנות לעזרה פסיכולוגית, תוך עדכון שהוא מודע לעניין שאני בן אדם שמציג את עצמו כרובוט...... -
@NH-LOCAL דווקא לפי מה שזכור לי יש כזאת אופצייה.
פה לדוגמה:
ובכללי,
אתה יכול לכתוב לו בתחילת כל שיחה את ההוראות שלך, ולפיהם הוא ינהג.
אם נטפרי שולחים לו בצד השרת את ההוראות האלה, אז בהמשך השיחה כל דבר שהמשתמש יבקש - יותאם על פי הפרומפט.צודק. לפי ההתנהגות שלו זה נראה שילוב של הזרקת הנחיית מערכת יחד עם הזרקה בתוך ההודעה עצמה
-
-
@צדיק-תמים כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
היכולת הטכנית להתערב בכל אתר היתה קיימת תמיד
ומי לוקח אחריות אם יקרה בנטפרי מה שקרה [או לא קרה] עם הערסט, והם יחליטו להעביר את כל תכולת חשבונות הבנק שלי לחשבון ממוספר באיי קיימן? [התכולה אצלי ספציפית בסוף חודש כזה היא 836 ש"ח, אבל הרעיון...]
-
@EBA כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
@צדיק-תמים כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
ומי לוקח אחריות אם יקרה בנטפרי מה שקרה [או לא קרה] עם הערסט, והם יחליטו להעביר את כל תכולת חשבונות הבנק שלי לחשבון ממוספר באיי קיימן? [התכולה אצלי ספציפית בסוף חודש כזה היא 836 ש"ח, אבל הרעיון...]
המערכת בנויה באופן אחר לגמרי.
בפרט בגלל שזה חברה בסדר גודל גדול.
אין רכיב הגנה בכל מכשיר [וויפרי זה רשות זה לא בסיס].
והתעבורה לא באמת נקראת ונשמרת.אבל ודאי שאם יקום הגולם על יוצרו הכל יכול לקרות - רק שליכא למיחש וכמו"ש
-
אני מאמין שהם מזריקים זאת להנחיות מערכת כמו API שיש לו הנחיות מערכת, אבל לא ברור לי האם זה עלול להחליש את חוזק הGPT בגלל שיש לו יותר תוכן והנחיות, וזה עלול לבלבל אותו, כמו כן האם זה גורם שיהיה פחות תגובות בגלל שזה דורש יותר טוקונים.
בכל אופן זה רעיון גאוני לסנן כך את הGPT, מעניין האם הם יוכלו ליישם זאת בכל שאר כלי AI.
-
השאלה היא גם עד כמה ההנחיה הזאת חזקה ואם אפשר לבטל אותה(באופן תיאורטי)
(אם זה כמו הנחיה שאפשר לבטל או כמו לבקש מGPT לייצר פצצה שאת זה הוא לא יסכים לא משנה מה) -
@יוסי-רחמים אני חושב שהיא אמנם לא הנחיה ברמת OpenAI אבל היא ברמת שרת API, במילים אחרות זה יגבור על כל הנחיה/ זיכרון/ GPTs שלך
-
@EBA
אני מאמין שבכל מקרה, גם אם עובד בכיר בחברת האינטרנט שלך יחליט לקום ולפרוש או לברוח, הוא יוכל לקחת איתו כמה פריטים לאיי... -
@EBA כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
לא יודע מה היה עם הערסט, אבל את מנהל נטפרי אני מכיר ואין חשש כזה
וזה גם האדם האחרון שאני חושש שיפשל באבטחה כך שעובד רגיל יוכל לגשת לתעבורה פרטית
אבל תכלס גם אותי אתה לא מכיר... -
עד שאתה בודק את היכולות של נטפרי תבדוק את היכולות של דברים יותר פרימיטיביים מזה כמו תוכנות פרוצות אתרים פיראטיים וקווי טלפון
כל תוכנת מחשב פשוטה יכולה להכנס לכל מה שאתה יכול להכנס במחשב רק שתצטרך לאשר לה הרשאות ניהול, מה שעושים ללא שום מחשבה וכן קו טלפון ואתר אינטרנט שאתה מכניס בו מספר אשראי הוא יכול להשמרבניתי מערכת מייל לפלאפון בגוגל סקריפט ומתוך אלפי איש שהשתמשו בזה לא זכור לי שמישהו פעם פקפק בזה ובדק מה אני עושה עם המייליםכולם נתנו הרשאות לסקריפט ל:
- הצגה, עריכה, יצירה ומחיקה של כל הקבצים שלך ב-Google Drive
- הצגה, עריכה, יצירה ומחיקה של כל הגיליונות האלקטרוניים שלך ב-Google Sheets
- קריאה, כתיבה ושליחה של הודעות אימייל מחשבון Gmail
- התחבר לשירות חיצוני (זה אומר שאת כל ההרשאות הקודמות אפשר לשלוח למקום אחר)
- התרה לאפליקציה הזו לפעול לא בנוכחותך
- הצגה והרצה של תכני אינטרנט של צד שלישי בהודעות ובסרגלי צד שמוצגים באפליקציות של Google
ונניח שמשום מה לי מאמינים
אבל יש כאן סקריפטים אחרים שאני בדקתי והם אוספים מידע על המשתמשים בפועל
וכן כל התוכנות שיש כאן
זה לא קשה בכלל ליצור תוכנה שניגשת לכל מה שמתחשק למפתח
אין לי זמן לכתוב דוגמאות אבל יש בלי סוף וגם זה היו מקרים בפועל שראו שהמפתח גנב את המשתמשיםבקיצור ההערה נכונה, אבל להגיד את זה דווקא בהקשר של נטפרי - פחות
-
@ראובן-שבתי אני חייב לציין שזה רעיון גאוני!
במקום סתם לחסום את השיחה, הוא כותב לך בעצמו שזה נוגד למדיניותהלוואי שיוסיפו את זה לג'מיני - וסוף סוף השיחות לא ייחסמו איתו כל הזמן.. -
אגב הדברים, וללא קשר, אולי יעזור למישהו:
תקופה מסויימת לא הצלחתי להכנס לAI STUDIO, פניתי לנטפרי ולא היה להם מה לומר, חוץ מלמחוק שיחות דרך התיקייה בדרייב.
מחקתי הרבה מאוד שיחות, ונפתח לי.
אם יש שיחה שהרובוט החליט שהיא בעייתית - לא תוכלו לראות שום שיחה, או לפתוח שיחה חדשה בכלל!!
בג'מיני, תוכלו לראות, אך לפעמים לא תוכלו לפתוח שיחות חדשות, עד שהשיחה ה"בעייתית" תיפתח. -
לא יודע מה היה עם הערסט, אבל את מנהל נטפרי אני מכיר ואין חשש כזה
וזה גם האדם האחרון שאני חושש שיפשל באבטחה כך שעובד רגיל יוכל לגשת לתעבורה פרטית
אבל תכלס גם אותי אתה לא מכיר...נ.ב. כאן בפורום אנשים מעלים תוכנה אחר תוכנה, (בחלקם הם מצהירים שיש צורך לנתק אנטי וירוס לפני ההורדה...) וכולם סומכים, וכולם מורידים, ומתקינים, על סמך מוניטין בטופ....
-
@י-פל כתב בהסבר | נטפרי הכניסה פרומפט לצאט GPT שימנע ממכם לדבר איתו על דברים מסויימים:
אגב הדברים, וללא קשר, אולי יעזור למישהו:
תקופה מסויימת לא הצלחתי להכנס לAI STUDIO, פניתי לנטפרי ולא היה להם מה לומר, חוץ מלמחוק שיחות דרך התיקייה בדרייב.
מחקתי הרבה מאוד שיחות, ונפתח לי.
אם יש שיחה שהרובוט החליט שהיא בעייתית - לא תוכלו לראות שום שיחה, או לפתוח שיחה חדשה בכלל!!
בג'מיני, תוכלו לראות, אך לפעמים לא תוכלו לפתוח שיחות חדשות, עד שהשיחה ה"בעייתית" תיפתח.אותה הבעיה גם אצלי. ולרוב השיחות הכי "בעיתיות" הם השיחות הכי טכניות, בנושאי תכנות וכדו'