סקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה | האם יבוא היום?
-
@kasnik כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
כי אני כאן בפורום כבר שנה
שנה ו12 יום... טוב סיימתי עם השטויות -
@רושיבה כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
@kasnik כבר בערך חצי שנה , אבל מכיון שאני התנסיתי בעוד כה פלאפונים בערך אחרי חצי שנה הם מתחילים עם בעיות ו5X5 לא התחיל , וגם זה לא פלאפון חדש זה מבוסס עךל 4X4 רק יותר טוב ופותר את כל הבעיות
כמה בערך עולה מכשיר כזה?
-
@לעשות-רצונך 450 בחניות אבל אפשר להשיג בקלות ביותר זול
-
@kasnik הרבה בעיות נפתרו מאז אבל אםפ אתם בודקים פלאפון רק לאחר שנתים למה שמישהו ישקיע לפתח פלאפון חדש אם אולי זה יכנס לשוק לאחר שנתייים ולא ישכחו זה ובמיוחד שזה כנראה יהיה יקר מאוד אז למה שאנשים יקנו בכלל
וכל ההשקעה תילך אז בינתיים הוויכוח חסר תועלת ועוד שנה וחצי אני יעדכן אותכם אם הפלאפון הזה טוב או לא -
@רושיבה כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
@kasnik הרבה בעיות נפתרו מאז אבל אםפ אתם בודקים פלאפון רק לאחר שנתים למה שמישהו ישקיע לפתח פלאפון חדש אם אולי זה יכנס לשוק לאחר שנתייים ולא ישכחו זה ובמיוחד שזה כנראה יהיה יקר מאוד אז למה שאנשים יקנו בכלל
וכל ההשקעה תילך אז בינתיים הוויכוח חסר תועלת ועוד שנה וחצי אני יעדכן אותכם אם הפלאפון הזה טוב או לאאני סבור שהגוף היחידי שיש לו היתכנות להרים פרויקט טלפון כשר איכותי זו ועדת הרבנים אבל זה בתנאי כפול ומכופל שכל העוסקים במלאכה(למעט אנשי המקצוע שיקבלו כמובן את שכרם כמו פועלים שמועסקים על ידי יזם) יפעלו שלא לשם כוונת רווח יהיו קשובים לדרישות הציבור ואף ישכנעו את הציבור בנקיות כפים על ידי דוחות מסודרים.(למרות שע"פ ההלכה גבאי צדקה לא צריכים לתת דו"ח)
וזאת משום שלועדת הרבנים יש ביקוש קשיח של מיליוני צרכנים שבויים ויכולים (ואף צריכים לדעתי) להתעקש על אישור טלפון כשר רק אם הוא איכותי, ללא באגים כנהוג במדינות מפותחות ולא ברמה ובסגנון שנהוגים במדינות עולם שלישי(שם באמת נפוצים המכשירים הטיפשים ולפיכך "מגיירים" אותם לישראל)
ואם צריך מה שנקרא "השקעה ראשונית" על מנת להתניע את הפרויקט אפשר לפתור זאת באחד מהשתים:
1.גיוס כספים במודל מימון המונים
2.תרומות מפילנטרופים
ישנה עוד אפשרות אבל היא ככה"נ כבר לא רלוונטית.
-
@jack כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
ישנה עוד אפשרות אבל היא ככה"נ כבר לא רלוונטית
מסקרן, למה התכוונת?
-
@מישהו12 כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
בא נסביר קצת:
כיום, לייצר מכשיר עולה כמה מאות אלפי שקלים, בהזמנת מינימום של 3000-5000 יחידות.אם רוצים ליצר מכשיר טוב באמת, העלות נוסקת למיליון או שניים בלי למצמץ, וכנראה אף יותר. במקרה של כשר ועדת הרבנים, כנראה הרבה הרבה יותר, כי אי אפשר להשתמש באנדרואיד
אני מעריך בין 30 ל 50 מיליון לפחות משום שזה לא רק מערכת הפעלה אלא גם מעבד
-
במקרה של כשר ועדת הרבנים, כנראה הרבה הרבה יותר, כי אי אפשר להשתמש באנדרואיד
-
@גדלות-האדם
לדעתי הפתרון היחיד,
שיבוא מישהו ויתרום למטרה הקדושה סכום נכבד של מיליונים, כמו שתורמים לבית כנסת גדול,
ואז ייצרו מכשיר כשר איכותי וטוב ע"י אחד היצרניות הגדולות כגון סמסונג,
גם בלי מיליון מכשירים לפס ייצור,
וזה מה שישמש יהודים כשרים בכל העולם עם התאמות שונות לפי הדרישות,
לדוג: בארץ ללא SMS ובניו יורק ואירופה עם SMS. -
@רושיבה אני די מסכים איתך בנקודה העיקרית
אנשים אמנם נאמנים לC2 ויש להם נוסטלגיה אליו אבל אין מה להשוות אותו לפלאפונים החדשים הסינים כיום, לי אישית היה קשה להשתמש במקשים הקטנטנים שלו, ויש לו עוד הרבה חסרונות וחוסר של פונקציות כמו זמני הלכה וכדומה.הפלאפונים הכשרים של 2025 הרבה יותר טובים משל 2023, וכמו שכתבתי בעבר הסינים מתקדמים במהירות לייצור המכשירים הרצויים.
-
@גדלות-האדם כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
הם נפלו עם זה בשיאומי מקשים
הם לא יפלו עם זה שוב -
ואין לפרוך מהתם. דהא אמרינן התם, דאפשר טכנית, אך אמרינן דהועדה צריכין לאשר הני טלפונים.
ובקצרה; כתבתי שם שאפשר טכנית בצורה פשוטה בהרבה, אבל מי שצריך לקבל את ההחלטה לאשר כזה דבר זה הוועדה, והם כידוע לא מאשרים.
ולמי שרוצה טלפון כשר באיכות גבוהה ולא משנה המחיר, אומרים שזה מכשיר טוב מאוד, אבל אין לי שום ניסיון איתו או מידע לגבי VoLTE בישראל.
https://unicellphone.com/product/israel-vaada-hechsher-certified-phone-talk-only/
@חיים-יענקל-0 כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
החברות הגדולות באמת לא ישתפו איתך פעולה, פשוט לא שווה להם להתלכלך ולפגוע במותג על ידי יצור טלפון טיפש.
אבל כמה מיליונים יספיקו ליצור טלפון איכותי, לא חייבים ללכת דווקא למפעלים האלו.
-
@גדלות-האדם
לדעתי הפתרון היחיד,
שיבוא מישהו ויתרום למטרה הקדושה סכום נכבד של מיליונים, כמו שתורמים לבית כנסת גדול,
גם בלי מיליון מכשירים לפס ייצור,
וזה מה שישמש יהודים כשרים בכל העולם עם התאמות שונות לפי הדרישות,
לדוג: בארץ ללא SMS ובניו יורק ואירופה עם SMS.זה בדיוק מה שהצעתי למעלה, שמח שאתה מסכים איתי
-
@kasnik כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
הם נפלו עם זה בשיאומי מקשים
הם לא יפלו עם זה שובזו באמת היתה פארסה מפוארת, אבל מצד שני מה לנו כי נלין, הם באו להתיר כי אמרו להם שזו לא חכמה להגיד על כל דבר "אסור" וכשגילו את הנזק שזה עשה כבר היה מאוחר מידי
-
כן , אבל זה אותו אחד (@מישהו12) שכתב שני דברים הפוכים,
לא כתבתי שום דבר הפוך.
-
צודק, סליחה פשוט לא קראתי שם את הכל
-
@לייזער-ס כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
כי אי אפשר להשתמש באנדרואיד
@מישהו12 כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
לא צריך ללכת עד כדי כך רחוק, יש דרכים פשוטות בהרבה לחסום צריבה על ידי המפעל.
תקרא את כל ההודעה שלי שם.
ציטטת רק חלק.
ואם תרצה, כאן למעלה הסברתי@מישהו12 כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
ואין לפרוך מהתם. דהא אמרינן התם, דאפשר טכנית, אך אמרינן דהועדה צריכין לאשר הני טלפונים.
ובקצרה; כתבתי שם שאפשר טכנית בצורה פשוטה בהרבה, אבל מי שצריך לקבל את ההחלטה לאשר כזה דבר זה הוועדה, והם כידוע לא מאשרים.
ולמי שרוצה טלפון כשר באיכות גבוהה ולא משנה המחיר, אומרים שזה מכשיר טוב מאוד, אבל אין לי שום ניסיון איתו או מידע לגבי VoLTE בישראל.
https://unicellphone.com/product/israel-vaada-hechsher-certified-phone-talk-only/
החברות הגדולות באמת לא ישתפו איתך פעולה, פשוט לא שווה להם להתלכלך ולפגוע במותג על ידי יצור טלפון טיפש.
אבל כמה מיליונים יספיקו ליצור טלפון איכותי, לא חייבים ללכת דווקא למפעלים האלו.
-
@רפאל-vnkl כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
בחאיית, מי יוציא על זה מיליונים רק בגלל שכמה חרדים רוצים טלפון יותר טוב??
לא קראת את השרשור, עיין כאן ואילך