סקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה | האם יבוא היום?
-
@דב-אורב-הוא-לי כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
את הדברים האלו אולי שווה להקריב למען המונופול
על זה הויכוח בין גדו"י, לא בתוך החבר'ה של סימהדרין
הם לא רוצים להתיר יותר כמו שנכתב למעלה
כמו שנכתב למעלה הם רוצים להתיר SMS
-
@גדלות-האדם כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
הם לא רוצים להתיר יותר כמו שנכתב למעלה
-
אם הבנתי נכון זה נאמר רק על מקרים מיוחדים באישור רב
והרעיון היה להיות יותר גמישים בהתאם לצרכי הדור ולא ללכת בכל דבר ראש בקיר -
@מיאני-ומהשמי ואת זה הם לא יכולים לעשות אם הם כפופים לוועדת הרבנים הקיימת, לתשומת לב @דב-אורב-הוא-לי
-
פוסט זה נמחק!
-
@מיאני-ומהשמי ואת זה הם לא יכולים לעשות אם הם כפופים לוועדת הרבנים הקיימת, לתשומת לב @דב-אורב-הוא-לי
ולכן אני חוזר וכותב,
הם לא רוצים להתיר שום דבר שאסור בוועדת הרבנים הם רוצים רק להחמיר יותר.
אין להם שום בעיה להיות כמו רבנות מהדרין- יש את התנאים של הרבנות הראשית ויש רבנות מהדרין שמוסיפה על הרבנות הראשית, זה הכל.
כל השאר הכפשות. -
ולכן אני חוזר וכותב,
הם לא רוצים להתיר שום דבר שאסור בוועדת הרבנים הם רוצים רק להחמיר יותרעל זה אנחנו חולקים עליך (@מיאני-ומהשמי ואנכי הקטן), לא יודע מה באשר למכתב שהבאת, לפי מה שאני יודע הם אמורים להתנהל באופן יותר מותאם למצב כיום ופחות להיות "נעולים" מוועדת הרבנים
מה הקשר "ולכן אני חוזר וכותב", לא הסכמנו אתך... -
ולכן אני חוזר וכותב,
הם לא רוצים להתיר שום דבר שאסור בוועדת הרבנים הם רוצים רק להחמיר יותרעל זה אנחנו חולקים עליך (@מיאני-ומהשמי ואנכי הקטן), לא יודע מה באשר למכתב שהבאת, לפי מה שאני יודע הם אמורים להתנהל באופן יותר מותאם למצב כיום ופחות להיות "נעולים" מוועדת הרבנים
מה הקשר "ולכן אני חוזר וכותב", לא הסכמנו אתך...כתבת לתשומת לב על משהו שאני לא מסכים איתו ולכן חזרתי על דעתי שלפיה זה לא רלוונטי.
גם אם היה רצון גם להתיר דברים שלא כמו שמופיע במכתב (מה שאומר שגם אם היה צד כזה היום הוא כבר לא קיים אחרי שיצא מכתב רשמי לא כך) זו לא היתה עיקר המטרה.
המטרה העיקרית הייתה להחמיר, ולכן אם תשאל את רבני "ועד בני תורה" האם הם מעוניינים להיות תחת ועדת הרבנים התשובה היא- כן.
ואני יודע שהם רוצים ועושים מאמצים בעניין.
ולמי שיש שאלות על ועדת הרבנים מוזמן לשאול אותם.
לי אישית יש עוד כמה שאלות שאין לי עליהם תשובות ביחס לועדת הרבנים -
@דב-אורב-הוא-לי כתב ב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
אני לא יודע מאיפה הבאת את הדברים האלו,
אבל מידיעה ברורה לא היה ולא נבראמה לא היה, הרעיון של ייצור מכשיר או הויכוח בין גדו"י כפי שצייר @תותחוביץ
אני לא קראתי את הפוסטים שהיו קודם רק קיבלתי התראה ש @דב-אורב-הוא-לי הזכיר אותי והצצתי לראות במה מדובר
יש משהו שאמרתי לא נכון או לא מדויק? כי אני די מונח בפרטים, ואשמח לשמוע אם מישהו חושב שאמרתי משהו לא נכון... -
@תותחוביץ כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
אבל מידיעה ברורה לא היה ולא נבראמה לא היה, הרעיון של ייצור מכשיר או הויכוח בין גדו"י כפי שצייר @תותחוביץ
אני לא קראתי את הפוסטים שהיו קודם רק קיבלתי התראה ש @דב-אורב-הוא-לי הזכיר אותי והצצתי לראות במה מדובר
יש משהו שאמרתי לא נכון או לא מדויק? כי אני די מונח בפרטים, ואשמח לשמוע אם מישהו חושב שאמרתי משהו לא נכון... -
יש משהו שאמרתי לא נכון או לא מדויק? כי אני די מונח בפרטים, ואשמח לשמוע אם מישהו חושב שאמרתי משהו לא נכון...הוא אשר אמרתי "באופן רשמי עדיין אין הסכמה גם לפלאפונים הכשרים של סים מהדרין"...
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@דב-אורב-הוא-לי
אני יודע שלפני פטירת ר' גרשון היה תכנון לפתוח בכדי לקחת מאנשים את התרוץ לקנות סמארטפון לאחר פטירתו של ר' גרשון ר' משה הלל התנגד לרעיון מכמה סיבות (כדי שלא כל אחד יקים ועדה שנוחה לו, והתנגדות אמיתית לרעיון...)ואז הוציאו הרבנים מכתב התנגדות (המכתבים הנ"ל לסים מהדרין בהוראת ר' דב לנדו (בגמ"ח פלאפונים של הרבה מהישיבות מחזיקים פלאפונים של סים מהדרין-ההתנגדות היא בעיקר רשמית)מסובך לענות על זה.
המכתב שהבאתי הוא מכתב התומך בסים מהדרין, אני מקווה שזה מובן.
הגרמ"ה מתנגד עד היום ומפני כבודו זה לא מתפרסם ביתד לעת עתה.
הגרב"ד שהוא האבא והאמא של סים מהדרין כותב במכתב הנ"ל שועד בני תורה נועד להחמיר ולא להקל.הגרד"ל מעולם לא התנגד לסים מהדרין והחתימה שלו על מכתב הייתה מרמה ואכ"מ.
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@משה-הישראלי כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה:
תראה מה זה, הועלת לי מאד בלי שתכננת, תמיד אני מתחרפן עד שהאימוג'ים נפתחים בפורום (לפעמים זה מהר ולפעמים שעות) ופתאום... שכייעח -
@שאול-208 כתב בסקר | סקר | פלאפון איכותי באמת בעלות גבוהה | האם יבוא היום?:
חברים, דיון מרתק,
ממש נסחפתם,
הגיע הזמן לעצור.איפה הענין אם יש אנשים שזה טוב להם לחלום על עתיד טוב יותר שיערב להם
אני לא הבנתי מה הציפיות שיהיה במכשיר הנכסף שאין היום אם הוא יהיה כשר קלאסי קצת יותר חזק מה הרוחנו ואם הוא יכלול דברים נוספים שאין היום בפלאפונים הכשרים של הוועדה הוא שום רב לא יסכים להעביר כזה דבר
אני חושב שהעתיד זה מה שחברת שואו עשתה אם המכשיר היה יותר טוב ו100% לא פריץ קיבלנו את התוצאה המושלמת רק שוועדת הרבנים לא תאשר דבר כזה