סקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?
-
@לייזער-ס כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
@מישהו12 אבל גם שיאומי פיתחו מכשיר מקשים
איזה מכשיר?
לא מכיר -
@מישהו12 כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
@לייזער-ס כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
@מישהו12 אבל גם שיאומי פיתחו מכשיר מקשים
איזה מכשיר?
לא מכירזה:
...
-
@דב-אורב-הוא-לי כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
@רפאל-vnkl כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
לא אפליקציות אלא אינטרנט.
אם המכשיר לא פתוח לאינטרנט בשום דרך - לכאורה אין בעיה באפליקציות.כל מכשיר תומך דור 4 עובד על אינטרנט.
אם המכשיר הוא מכשיר שמבחינת מעבד יכול להחזיק ואטספ זה בעיה כיון שמחר יהיה מכשיר כזה לא כשר ויהיה בו ואטספ.
לכן הם רוצים רק מכשיר עם מאבד חלש שלא יצליח להפעיל אפליקציות יותר משיחות ונגן וכך גם אם מישהו יצליח לשים עליו ואטספ זה יהיה החטא ועונשו...האמת היא שבתחילה שלא רציתי להגיב על דבריך אבל אתה נראה לי רציני בדבריך ולא מבין כמה זה מופרך אז אני נאלץ להסביר:
אם האסטרטגיה של הוועדה להילחם בלא מאושר היא בדרך הזו של "החטא ועונשו" הרי שזה יגרום לכך שהציבור יתנזר מטלפון כשר שבקושי עובד כי המציאות היא שמעבד חלש גורם לבעיות תקשורות(שלא לדבר על דור 5 שמצריך מעבד סופר חזק) ,באגים וחווית משתמש מתסכלת.
אני מאוד מקווה שוועדת הרבנים החדשה יתנערו מהאסטרטגיה הזו שהובילה ותוביל את הוועדה לתהום.
בנוסף,למה להסתפק במעבד? למה לא לשדך מסך שחור לבן ברזולוציה נמוכה למעבד "הנפלא" -זה אפילו יתרום לביצועים ובוודאי ימנע התקנת אפליקציות.....
-
כל מכשיר תומך דור 4 עובד על אינטרנט.
מה פתאום? הכשרים ועדה דור 4 (קיוליקס וכו') עובדים על אינטרנט??
-
@jack כמדומני שהבעיות המדוברות בנוקיה הם לא בעיות בשיחה, כלומר המעבד מספיק חזק לשיחות וממילא אין צורך ביותר מזה.
בנוגע לדור 5, אני לא חושב שאי פעם ישתמשו רק בו בגלל המרחק המוגבל שלו, וכל עוד לא מדובר על גלישה באינטרנט אין שום צורך במהירות כזאת. -
@רפאל-vnkl כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
כל מכשיר תומך דור 4 עובד על אינטרנט.
מה פתאום? הכשרים ועדה דור 4 (קיוליקס וכו') עובדים על אינטרנט??
דור 4 זה שיחות באמצעות אינטרנט, ואכן הכשרים הנ"ל עובדים על אינטרנט.
-
@דב-אורב-הוא-לי אבל זה לא משתמש בנתונים. ואם יוצרים את הטלפון ללא תמיכה בנתונים, אז לא אמורה להיות בעיה, לא משנה איזה אפליקציות תתקין.
-
@דב-אורב-הוא-לי זה פוגע בהוצאת וקבלת שיחות ולפעמים גם לניתוקים מהרשת
לגבי דור 5 אתה לכאורה צודק אבל גם אין לנו צורך אמיתי לעבור לדור 4 וכעת מכריחים את כולנו לנטוש את דור 2 ו3 "לטובת הציבור" אז גם את דור 4 יצטרכו מתישהו לנטוש לטובת דור 5 ו6 ו7....
-
אין שום בעיה בעיני במעבד חזק.
אם היה לי את התקציב המתאים, הייתי יכול לייצר מכשיר כשר הרמטית לחלוטין, עם אנדרואיד 15, מעבד קוואלקום סנאפדרגון ו8 GB RAM, ולחתום על בלעדיות עם המפעל הסיני ככה שלא יגיע לארץ מכשיר דומה פרוץ.
עכשיו, ברור שמכשיר כזה יעלה הון תועפות לצרכן
זה רק לשבר את האוזן.
אפשר לקחת מכשיר חזק ואיכותי, עם מערכת הפעלה מתקדמת, ולחסום אותו הרמטית לחלוטין. זה לא מסובך מידי
-
@רפאל-vnkl כתב
אם המכשיר לא פתוח לאינטרנט בשום דרך - לכאורה אין בעיה באפליקציות.
אני מתאר לעצמי שיש בעיה עם אפליקציות צפיה בסרטים, קוראי ספרים אלקטרונים, ומשחקים...
חוץ מהקטע ש @מישהו12 כתב בעבר שברגע שהמכשיר פתוח להתקנות, החסימה לא שווה כלום. -
אם היה לי את התקציב המתאים, הייתי יכול לייצר מכשיר כשר הרמטית לחלוטין, עם אנדרואיד 15, מעבד קוואלקום סנאפדרגון ו8 GB RAM, ולחתום על בלעדיות עם המפעל הסיני ככה שלא יגיע לארץ מכשיר דומה פרוץ.
זה רק לשבר את האוזן.
אפשר לקחת מכשיר חזק ואיכותי, עם מערכת הפעלה מתקדמת, ולחסום אותו הרמטית לחלוטין. זה לא מסובך מידי
אם יהיה דגם עם בלעדיות לכשר זה יתקבל בסים מהדרין ויתכן גם בועדת הרבנים.
כמה יעלה מכשיר המכיל את מה שצריך לשיחות? (לא צריך 8 ג'יגה ראם לשיחות...) -
זה רק לשבר את האוזן.
כמה יעלה מכשיר המכיל את מה שצריך לשיחות? (לא צריך 8 ג'יגה ראם לשיחות...)אולי זה יתקבל בסים מהדרין ברמה התיאורטית אבל שוב, אין להם בזה צורך זה לא הבעיה כבר יש להם מכשירים...
ובוועדה אין מצב שזה יתקבל כי זה אנדרואיד ולא נראה לי שאתה תצליח לשכנע אותם שמשהו ישתנה (אלא אם אתה מישהו או מכיר מישהו מבפנים....) -
@תותחוביץ כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
זה רק לשבר את האוזן.
כמה יעלה מכשיר המכיל את מה שצריך לשיחות? (לא צריך 8 ג'יגה ראם לשיחות...)אולי זה יתקבל בסים מהדרין ברמה התיאורטית אבל שוב, אין להם בזה צורך זה לא הבעיה כבר יש להם מכשירים...
ובוועדה אין מצב שזה יתקבל כי זה אנדרואיד ולא נראה לי שאתה תצליח לשכנע אותם שמשהו ישתנה (אלא אם אתה מישהו או מכיר מישהו מבפנים....)יש להם צורך כי יש להם עניין להביא יתרון יותר מועדת הרבנים,
כרגע מי שמצטרף אליהם זה רק בשביל החסימות, אם יהיה להם מכשיר טוב אנשים יעברו בשביל זה. -
@jack
GPT כתב לי שלא צריך מעבד חזק יותר לG5 אלא שכדי לנצל את היכולות שלו צריך מעבד חזק,
כלומר- בשביל להעביר נתונים במהירות שG5 מאפשר צריך מעבד חזק, אבל בשביל שימוש שקיים היום בG4 לא צריך מעבד חזק יותר.
מישהו יודע לאשר או להכחיש את דעתו? -
@אזולאי כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
אני מתאר לעצמי שיש בעיה עם אפליקציות צפיה בסרטים, קוראי ספרים אלקטרונים, ומשחקים...
אני מסכים איתך באופן עקרוני, אבל אל תשכח שבמקרה שלנו זה יהיה מקסימום כמו צפייה בסרטים בנוקיה, ומשחקים שמסוגלים להגיע עד רמה של סנייק. בגלל שלא מדובר במערכת הפעלה חכמה באמת.
חוץ מזה שמשחקים וסרטים זה עניין של דעות בהלכה, לא כולם אוסרים את זה. יש דעות שמתירות משחקים וסרטים כל עוד הם ראויים. -
@דב-אורב-הוא-לי זה משום שכאשר אין קליטה ב5G הוא נופל חזרה ל4G אבל אני מדבר על מצב שבעתיד יבטלו את דור 4 (כי למשתמשי האינטרנט החילונים לא יהיה עניין להחזיק את דור 4 "המיושן" ולחברות הסלולר יש תמריץ לסגור אנטנות)
-
@jack כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
@דב-אורב-הוא-לי זה משום שכאשר אין קליטה ב5G הוא נופל חזרה ל4G אבל אני מדבר על מצב שבעתיד יבטלו את דור 4 (כי למשתמשי האינטרנט החילונים לא יהיה עניין להחזיק את דור 4 "המיושן" ולחברות הסלולר יש תמריץ לסגור אנטנות)
ומה תהיה הבעיה אז?
-
@jack כתב בסקר | מה הולך לקרות לדעתכם ביום 31/12/2025?:
ומה תהיה הבעיה אז?
שלא יהיה קליטה בכלל... כי אין לאן ליפול, אין G4!