בעיה | אזהרה חשובה בנוגע להונאת טלגרם שהתפשטה לאחרונה, איך ניתן להתמודד מולה?
-
לאחרונה נפוצה הונאה במסגרתה נפתחים חשבונות טלגרם על מספרי טלפון של אנשים – ללא ידיעתם.
כך זה פועל: התוקפים משתלטים על תיבת הדואר הקולי, ומשם משיגים את קוד האימות הקולי שטלגרם שולחת בעת פתיחת חשבון חדש.איך הם עושים את זה?
-
לאחר ההשתלטות על התא הקולי, הם משנים את סיסמת הדואר הקולי של הקורבן מראש.
-
הם מנצלים את העובדה שרוב האנשים לא משנים את סיסמת ברירת המחדל – שלרוב היא 1234 או משהו דומה.
-
במקרים רבים הם מתקשרים למספר ממספרי טלפון מחו"ל לפני פתיחת החשבון, כך שהקורבן יחשוב שמדובר בטעות במספר ולא יענה – וההודעה תועבר אוטומטית לתא הקולי.
-
לפעמים הם מבצעים את זה דווקא בסופי שבוע, כשהמכשיר כבוי או לא זמין, וכך השיחה מנותבת ישר לתא הקולי.
לאחר שהם פותחים את החשבון, הם מאבטחים אותו באמצעות הגדרות נוספות – כמו אימות דו-שלבי או התחברות דרך מייל – מה שחוסם את האפשרות להתחבר מחדש לחשבון באמצעות SMS או שיחה קולית.
לאחר שזה קרה לי, ניסיתי להתחבר לחשבון – ואז הופיעה לי ההודעה: "איפוס דוא"ל".
בלחיצה על האפשרות הזו קפצה הודעה שטענה כי בשל העלות הגבוהה של שליחת SMS במדינה שלנו, השירות זמין רק למנויי פרימיום, ושאפשר לבקש מחבר לרכוש עבורי מנוי פרימיום למספר שלי.
עשיתי את זה.לאחר התשלום והגדרת החשבון כחשבון פרימיום , ניסתי שוב להתחבר לחשבון ולאחר שקיבלתי את קוד האימות במייל (כפי שכתוב), הופיעה אפשרות נוספת: "אין לי גישה למייל". בלחיצה עליה, הופיעה הודעה שמסבירה שהתהליך ייקח דקה אחת בלבד, ובסופה כפתור נוסף: "אפס כתובת מייל להתחברות".
אבל בלחיצה עליו – לא קרה כלום.אני מניחה שזה נובע מהעובדה שמדובר במספר כשר שלא תומך בקבלת SMS.
אז השאלה היא – מה עושים במצב כזה?
האם יש דרך להשתלט מחדש על החשבון? למחוק אותו?
אם מישהו נתקל במקרה דומה – אשמח מאוד לשמוע אם ואיך הצלחתם לפתור את זה.ולסיום – למי שזה עדיין לא קרה לו:
מומלץ מאוד:
לשנות את סיסמת הדואר הקולי שלכם.
או פשוט לבטל את השירות לגמרי –(מי משתמש בזה היום?!)
-
-
-
@ראובן-שבתי ראיתי שכתבת שם לאפס..
איך מאפסים?