בירור | האם אפשר לעשות מפסקים נפרדים לתלת פאזי לפני הפחת?
-
שלום וברכה לי יש לוח (שמשכו אותו מלוח אחר) תלת פאזי עם מפסק ראשי ואח"כ פחת תלת פאזי ואח"כ זה מתפצל ל3 שקעים שהם בשימוש נפרד כל אחד ואני רוצה לעשות מפסק לכל שקע בנפרד אבל אין כבר מקום בלוח, השאלה היא האם אני יכול להחליף את המפסק הראשי של התלת פאזי ל3 מפסקים נפרדים כלומר האם הפחת יעבוד תקין (כי יש פעמים שהפחת יקבל חשמל מפאזה מספר אחד ויש פעמים שרק מפאזה מספר 2-האם זה יעבוד)
ואם אי אפשר האם אני יכול להחליף שהפחת יהיה לפני הראשי ואז את הראשי אני יפצל -
@אחד-מאנש כתב בבירור | האם אפשר לעשות מפסקים נפרדים לתלת פאזי לפני הפחת?:
האם הפחת יעבוד תקין (כי יש פעמים שהפחת יקבל חשמל מפאזה מספר אחד ויש פעמים שרק מפאזה מספר 2-האם זה יעבוד)
לא, אם הפחת לא מקבל מתח משלושת הפאזות הוא לא עובד תקין.
@אחד-מאנש כתב בבירור | האם אפשר לעשות מפסקים נפרדים לתלת פאזי לפני הפחת?:
האם אני יכול להחליף שהפחת יהיה לפני הראשי ואז את הראשי אני יפצל
לכאורה, כן.
המפסק הראשי הוא להגנה שלא תעבור את הזרם הנקוב, וישרף לך הנתיך (במקרה הטוב) או החוטים (במקרה הפחות טוב).יתכן שלפי תקנות החשמל זה לא תקין
נצטרך לחכות ל @רפאל-0 או מישהו אחר שיודע יותר טוב ממני. -
האמת שאני לא ממש מבין. כרגע אין מבטחים ייעודים לשקעים? כלומר בלוח יש רק ראשי ופחת?
בכל מקרה,
לפי תקנות החשמל:
1. כל לוח חייב שיהיה לו מבטח ראשי מפסקי המעגלים.
מבטח ראשי תלת פאזי חייב להיות כזה שהם מחוברים יחד. או שלישייה או 3 בודדים שמחוברים עם גשר.
אין בעיה (לפי התקנות, אבל לא מומלץ) שהמבטח הראשי יהיה אחרי הפחת.
2. מפסק פחת עובד מעולה גם אם עובר דרכו רק פאזה אחת. רק מה - לחצן הבדיקה עלול לא לעבוד, תלוי באיזה פאזות זורמות זרם.
אולי תשקול להחליף את הלוח הזה לחד פאזי? -
@רפאל-0 כתב בבירור | האם אפשר לעשות מפסקים נפרדים לתלת פאזי לפני הפחת?:
כרגע אין מבטחים ייעודים לשקעים? כלומר בלוח יש רק ראשי ופחת?
מדובר בלוח בערך בסגנון הזה
שמשכו אותו מלוח אחר ויש שמה רק ראשי ופחת
או 3 בודדים שמחוברים עם גשר.
לא הבנתי מה זה אומר
לפי התקנות, אבל לא מומלץ
למה לא מומלץ
רק מה - לחצן הבדיקה עלול לא לעבוד
אבל האם זה בטיחותי? ואיך אני בודק שזה באמת עובד
-
שלוש בודדים עם גשר זה בעצם שלישייה. יש אפשרות, טכנית, לקחת שלוש בודדים, ולחבר על הסוויץ' גשר כזה שכשאחד נופל הוא מפיל את כולם.
הסיבה שלא מומלץ פחת לפני הראשי, כי למרות שהם מחוברים אחד ליד השני, הרבה פעמים יכולים קצרים בין הראשי לפחת, ובמקרה שהפחת קודם אין הגנה על קצר זה.
אבל האמת - זה יותר משמעותי בלוח הראשי, שאז מי שיגן קצר זה יהיה הנתיכים של חברת חשמל - שממש לא רצוי שהם יישרפו. אבל בלוח משנה יש הגנה של המבטח שחובה להתקין בלוח הראשי.
בנוגע ללחצן הבדיקה - הבדיקה עובדת על עיקרון של זליגה שהלחצן יוצר באחת הפאזות. אז צריך לדאוג שפאזה זו תהיה בפעולה. או לפי השירטוט שעל הפחת, או פשוט לדאוג שכל הפאזות יהיו בפעולה
ראשית כל, במקרה שלך אתה יכול להחליף לשלוש מא"זים נפרדים. זה בעצם הפרדה לשלשה מעגלים.
אבל קח בחשבון שאם יש פאזה אחת שלא פועלת, ושאר המעגלים עובדים בעומס גדול, יש סיכוי טוב שאתה צריך להגדיל את שטח החתך, בגלל האפס.
זה משהו שצריך ייעוץ מקצועי.ובלי קשר:
א. אם הלוח במרחק קרוב (למיטב זכרוני, עד 3 מטר), מספיק שיש בלוח הראשי מפסק ללוח המשנה. ואז זה מוסיף להיתר שלך לוותר על ראשי).
ב. האם הפחת שבלוח הראשי מנתק גם את הלוח הזה? אם כן, אתה יכול פשוט להסיר את הפחת. -
ובלי קשר:
א. אם הלוח במרחק קרוב (למיטב זכרוני, עד 3 מטר), מספיק שיש בלוח הראשי מפסק ללוח המשנה. ואז זה מוסיף להיתר שלך לוותר על ראשי).
ב. האם הפחת שבלוח הראשי מנתק גם את הלוח הזה? אם כן, אתה יכול פשוט להסיר את הפחת.זה צריך שיהיה באותו חדר ללא דלת ביניהם
בנוגע ללחצן הבדיקה - הבדיקה עובדת על עיקרון של זליגה שהלחצן יוצר באחת הפאזות. אז צריך לדאוג שפאזה זו תהיה בפעולה. או לפי השירטוט שעל הפחת, או פשוט לדאוג שכל הפאזות יהיו בפעולה
מעניין, כי אני פעם השתמשתי בפחת תלת פאזי ובאמת הלחצן בדיקה לא עבד לי, ושאלתי אמרו לי שצריך את שלושתם אז גישרתי ביניהם.
תודה רבה! -
אבל קח בחשבון שאם יש פאזה אחת שלא פועלת, ושאר המעגלים עובדים בעומס גדול, יש סיכוי טוב שאתה צריך להגדיל את שטח החתך, בגלל האפס
פרט נמק והסבר כי למיטב הבנתי גם אם עובדי רק שני מעגלים העומס באפס יורד