מדריך | חיפוש והחלפה בוורד - סדרת מדריכים
-
נ.ב. לתועלת העניין אשמח מאוד מאוד לקבל הארות הערות או סתם שאלות.
מי שמרגיש שנושא מסויים לא מספיק ברור נא ונא להעלות זאת לתועלת העניין. -
בחיפוש מילה עם ראשי תיבות בתחילה היה קוד שנתן את כל המילים עד המילה עם הראשי תיבות, אני רואה שהחלפת באמת את הקוד, אם כי עדיין לא צריך סימון @ אחרי האות האחרונה.
ממש תודה על ההשקעה! -
@pcinfogmach דבר ראשון יישר כח על היוזמה הנפלאה ניכרת פה המון השקעה בכל פרט במדריך הנפלא הזה
רק אשמח לפירוט יותר בפרק שישי ושביעי (לדוגמא בפרק שביעי דוגמא 3 איך יוצרים את הקוד של טעמי המקרא או ניקוד וכו')
ובשנית יישר כח -
@pcinfogmach ראשית, תודה על הכל!
שאלה - האם יש אפשרות לעשות כמה חילופים בפעם אחת.
למשל, יש לי רשימת 50 קיצורים וראשי תיבות, וברצוני להחליף את כולם. האם יש אפשרות לתת פקודה אחת קבועה שתחליף את כולם?
משער שאפשר ע"י מאקרו, אבל אולי יש משהו פחות מורכב. -
@u88 @106 @ע-ה-דכו-ע
יש גם אפשרות בתוסף WordAccessories [עזרים לוורד]
-
@יום-חדש-מתחיל מעולה אבל לא לזאת היתה כוונתי
-
@u88
לא הבנתי למה מאקרו כל כך מורכב סך הכל חיפוש והחלפה עם לופ קטן תפתח על זה פוסט תתיג אותי ואת כל מי שבא לך ולך על זה. מסתמא זה משהו שהבינה יכולה לייצר לך ברגע אם תנסח ברור מה אתה רוצה.משהו כמו: יש לי חמישים מילים אני רוצה מאקרו שייקח את הרשימה של החמישים מילים ויעשה עליהם בלולאה חיפוש והחלפה.
או: יש לי גם רשימה מקבילה של החלפות. -
@pcinfogmach סליחה, פיסקה
-
אני משער שברצונך להחיל עיצוב מסוים.
ובכן, אין אפשרות ישירה לזהות תחילת פסקה בחיפוש והחלפה בוורד (אולי בעתיד באמצעות תוסף רגקס).
הדרך המקובלת לעשות זאת היא באמצעות זיהוי סוף הפסקה הקודמת, ובמקרה שלך זה יתבצע כך:חיפוש:
^13[!^13]@:
הסבר:
^13 – מסמן סוף פסקה.
[!^13] – מציין כל תו שאינו סוף פסקה (כדי למנוע מצב שבו הפסקה לא מכילה נקודתיים, מה שעלול לגרום לחיפוש לקלוט הכל עד לנקודתיים הבאים).
@: – מבטיח שהתנאי יכלול נקודתיים בסוף.כלומר, המחרוזת מחפשת סוף פסקה, שאחריו רצף תווים שאינם סוף פסקה, ולבסוף נקודתיים.
החלפה ב:
^&
ולצידו יש להגדיר את העיצוב הרצוי.
חסרונות השיטה:
אינה מזהה את הפסקה הראשונה במסמך (אך זהו חיסרון זניח לרוב השימושים).שים לב! יש לבחור סגנון תו ולא סגנון פסקה, אחרת העיצוב יחול גם על הפסקה הקודמת.