הצעת ייעול | כללי בקשת עזרה באקסל
-
ברוך ה' הפורום פעיל להפליא, ומדי פעם החברים מסייעים אחד לשני בשאלות מורכבות ופשוטות כאחד.
הריני לייעץ כמה כללים על מנת להקל על כולנו:- ניסוח. יש לנסח את השאלה במונחי אקסל מופשטים
כמו "אני רוצה לדעת כמה סכום יש לי בעמודה B לעומת עמודה D" ולא "כמה כסף יתרה יש לי באזור הוצאות מול הכנסות"- קובץ דוגמה. שאלות בעלי אופי מורכב עם הפניות מכמה מקומות בגיליון\גיליון אחר, - יש להעלות קובץ דוגמה על מנת שיבינו את השאלה יותר טוב.
במקום לשאול: "מה הבעיה בנוסה הבאה: =SUMIFS(SUM(F2:F4,F5,F6:F8),H2:H8,MAX(SUM(H2:H4,H5,H6:H8))" הרבה יותר ברור ונהיר שתעלה קובץ עם הפרטים ויוכלו להבין מה הצורך שלך כדי לענות "מה הבעיה"- בינה. מותר בהחלט לנסות לשאול במקביל צ'אטבוט על מנת לעזור לחברים, אבל אסור בהחלט לקשקש בפורום "העתק-הדבק" מתוך תשובת הבינה ללא שאתה מבין את משמעות התשובה שלך.
מבקש העזרה יכול בהחלט גם הוא לשאול את הבינה, ואם בכל אופן הוא החליט לדון על זה בפורום המכובד שלנו, תניח שהוא מצפה ליותר ירידה לפרטים. -
@מטעמים כתב בהצעת ייעול | כללי בקשת עזרה באקסל:
בינה. מותר בהחלט לנסות לשאול במקביל צ'אטבוט על מנת לעזור לחברים, אבל אסור בהחלט לקשקש בפורום "העתק-הדבק" מתוך תשובת הבינה ללא שאתה מבין את משמעות התשובה שלך.
למה לא?
הרי יש כאלו (ואני בתוכם) שרוב מודלי הבינה חסומים לי לפי הגדרות הקהילה בנטפרי, ואני בהחלט מעוניין שכשאשאל שאלה תשאלו את הבינה ותביאו לי את תשובתהואגב, גם לדבריך אין הכלל הזה קשור לאקסל דווקא, אלא לפורום באופן כללי... -
@פלמנמוני כתב בהצעת ייעול | כללי בקשת עזרה באקסל:
ואני בהחלט מעוניין שכשאשאל שאלה תשאלו את הבינה ותביאו לי את תשובתה
אז תשאל "מי יכול לשאול בשבילי שאלה פלונית את הבינה"
אין קשר לפורום אקסל, זה פורום גמ"ח עזרה הדדית בפעולות אינטרנטיות.לרוב זה פוגע במקצועיות של הפורום.
-
@מטעמים
שוב ראיתי שגם @שמואל כתב בחוקי פורום מתמחים טופ - חובה לקרוא:מטרת הפורום היא לתת תשובה מדויקת ומקצועית לשואל על-פי המידע והניסיון האישי של המשתמשים העונים, ולכן אין להגיב לשואל במענה ממנוע בינה מלאכותית כמו "צ'אט GPT" וכד', השואל יכול לעשות זאת בעצמו ולא לשם כך הוא פתח את הנושא.
אבל כאמור אין לזה קשר לאקסל דווקא אלא לפורום באופן כללי
@מטעמים כתב בהצעת ייעול | כללי בקשת עזרה באקסל:
אז תשאל "מי יכול לשאול בשבילי שאלה פלונית את הבינה"
אין לי עניין דווקא בבינה, אבל אם אף אחד לא יודע אז שמישהו ישאל את הבינה
-
-
@צדיק-וטוב-לו-0 תסתכל בפוסט הקודם שלי ותראה בדיוק אותו דבר...
-