עזרה | one drive - איך מרוקנים בלי לפגוע בקבצים שעל המחשב שלי
-
שאלה קצת מורכבת. אבל אולי למי שיודע התשובה עליה פשוטה.
אשמח להסבר ברור, או להפנייה להדרכה מדוייקת:
אני מעוניין להעזר ב-one drive בשביל לגבות את החומר שלי, ולא בשביל 'גישה מכל מקום' בלא"ה יש לי גישה רק מן המחשב שלי בבית שלי.
לכן - לפני כמה שבועות [כשקניתי מחשב חדש] - התקנתי one drive והגדרתי להעלות לענן תיקיות שבהן שמורים הקבצים החשובים לי.אלא שמאז הסתבכו לי כמה דברים:
א. השתנתה הגדרת ברירת המחדל של תיקיות: מסמכים, תמונות, ובעיקר הורדות.
אני רוצה להחזיר את ההגדרות לצורתם הפשוטה והנוחה.ב. לאחר כמה [וכמה] חדשים - התמלא מקום האחסון בדרייב [15 ג"ב] ואני רוצה להסיר משם את כל הקבצים שאין לי ענין בגיבוי שלהם, בלי למחוק חלילה שום דבר מהמחשב שלי.
אני לא יודע האם יש קבצים בדרייב שאינם נמצאים אצלי במחשב [או בכונן חיצוני שאליו העברתי תיקיות כבדות של הקלטות שיעורים וכד'].ג. על הדרך - אדרבה, כיוון שבטעות נמחקו לי המון קבצים מתיקייה מסויימת בכונן חיצוני [דיסק של אור החכמה, לא מהסוג החדש הקטן והשקט] - אשמח למצוא אותם בדרייב...
אלא שאליה וקוץ בה. את התיקייה הזאת כצורתה [כלומר בשם ובנתיב שהיא מופיעה בכונן D:, לצורך הענין] ודאי לא העלתי לדרייב, אבל לפני שאספתי לשם את הקבצים - הם הרי היו במחשב שלי בתיקיות האמורות להסתנכרן עם הענן ['שלחן עבודה', 'מסמכים']. האם יש לי דרך למצוא אותם בדרייב ולהציל אותם לפני המחיקה הנ"ל?
[האם אצטרך לחפש אחת אחת לפי שם, או שיש דרך לחפש לפי טווח תאריכים?] -
עכשיו אני שם לב, כי בבורותי בעניינים הללו - עירבתי פרשיות:
אני רואה שיש הבדל וחילוק בין one drive ובין google drive.
הראשון הוא זה שהסתבכתי איתו.
השני - כפי שראיתי עכשיו - מומלץ [גם ע"י נטפרי עצמם] לצורך גיבוי.
ועי' https://madrichim.ovh/topic/323/תוכנת-גוגל-דרייבאולי יחכימוני המבינים בענין?