עזרה | one drive - איך מרוקנים בלי לפגוע בקבצים שעל המחשב שלי
-
שאלה קצת מורכבת. אבל אולי למי שיודע התשובה עליה פשוטה.
אשמח להסבר ברור, או להפנייה להדרכה מדוייקת:
אני מעוניין להעזר ב-one drive בשביל לגבות את החומר שלי, ולא בשביל 'גישה מכל מקום' בלא"ה יש לי גישה רק מן המחשב שלי בבית שלי.
לכן - לפני כמה שבועות [כשקניתי מחשב חדש] - התקנתי one drive והגדרתי להעלות לענן תיקיות שבהן שמורים הקבצים החשובים לי.אלא שמאז הסתבכו לי כמה דברים:
א. השתנתה הגדרת ברירת המחדל של תיקיות: מסמכים, תמונות, ובעיקר הורדות.
אני רוצה להחזיר את ההגדרות לצורתם הפשוטה והנוחה.ב. לאחר כמה [וכמה] חדשים - התמלא מקום האחסון בדרייב [15 ג"ב] ואני רוצה להסיר משם את כל הקבצים שאין לי ענין בגיבוי שלהם, בלי למחוק חלילה שום דבר מהמחשב שלי.
אני לא יודע האם יש קבצים בדרייב שאינם נמצאים אצלי במחשב [או בכונן חיצוני שאליו העברתי תיקיות כבדות של הקלטות שיעורים וכד'].ג. על הדרך - אדרבה, כיוון שבטעות נמחקו לי המון קבצים מתיקייה מסויימת בכונן חיצוני [דיסק של אור החכמה, לא מהסוג החדש הקטן והשקט] - אשמח למצוא אותם בדרייב...
אלא שאליה וקוץ בה. את התיקייה הזאת כצורתה [כלומר בשם ובנתיב שהיא מופיעה בכונן D:, לצורך הענין] ודאי לא העלתי לדרייב, אבל לפני שאספתי לשם את הקבצים - הם הרי היו במחשב שלי בתיקיות האמורות להסתנכרן עם הענן ['שלחן עבודה', 'מסמכים']. האם יש לי דרך למצוא אותם בדרייב ולהציל אותם לפני המחיקה הנ"ל?
[האם אצטרך לחפש אחת אחת לפי שם, או שיש דרך לחפש לפי טווח תאריכים?] -
שאלה קצת מורכבת. אבל אולי למי שיודע התשובה עליה פשוטה.
אשמח להסבר ברור, או להפנייה להדרכה מדוייקת:
אני מעוניין להעזר ב-one drive בשביל לגבות את החומר שלי, ולא בשביל 'גישה מכל מקום' בלא"ה יש לי גישה רק מן המחשב שלי בבית שלי.
לכן - לפני כמה שבועות [כשקניתי מחשב חדש] - התקנתי one drive והגדרתי להעלות לענן תיקיות שבהן שמורים הקבצים החשובים לי.אלא שמאז הסתבכו לי כמה דברים:
א. השתנתה הגדרת ברירת המחדל של תיקיות: מסמכים, תמונות, ובעיקר הורדות.
אני רוצה להחזיר את ההגדרות לצורתם הפשוטה והנוחה.ב. לאחר כמה [וכמה] חדשים - התמלא מקום האחסון בדרייב [15 ג"ב] ואני רוצה להסיר משם את כל הקבצים שאין לי ענין בגיבוי שלהם, בלי למחוק חלילה שום דבר מהמחשב שלי.
אני לא יודע האם יש קבצים בדרייב שאינם נמצאים אצלי במחשב [או בכונן חיצוני שאליו העברתי תיקיות כבדות של הקלטות שיעורים וכד'].ג. על הדרך - אדרבה, כיוון שבטעות נמחקו לי המון קבצים מתיקייה מסויימת בכונן חיצוני [דיסק של אור החכמה, לא מהסוג החדש הקטן והשקט] - אשמח למצוא אותם בדרייב...
אלא שאליה וקוץ בה. את התיקייה הזאת כצורתה [כלומר בשם ובנתיב שהיא מופיעה בכונן D:, לצורך הענין] ודאי לא העלתי לדרייב, אבל לפני שאספתי לשם את הקבצים - הם הרי היו במחשב שלי בתיקיות האמורות להסתנכרן עם הענן ['שלחן עבודה', 'מסמכים']. האם יש לי דרך למצוא אותם בדרייב ולהציל אותם לפני המחיקה הנ"ל?
[האם אצטרך לחפש אחת אחת לפי שם, או שיש דרך לחפש לפי טווח תאריכים?]עכשיו אני שם לב, כי בבורותי בעניינים הללו - עירבתי פרשיות:
אני רואה שיש הבדל וחילוק בין one drive ובין google drive.
הראשון הוא זה שהסתבכתי איתו.
השני - כפי שראיתי עכשיו - מומלץ [גם ע"י נטפרי עצמם] לצורך גיבוי.
ועי' https://madrichim.ovh/topic/323/תוכנת-גוגל-דרייבאולי יחכימוני המבינים בענין?
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות