שאלה | ייעוץ לגבי מפרט מחשב
-
קצת ראם בשביל אפטר. הראם לא הכי מהיר.
כרטיס מסך גרוע.
מה התקציב שלך? -
@אפטר-אפקט אם המחיר הוא בסביבות ה400-500 יש על מה לדבר, לאפטר גרסה ישנה זה יעבוד אבל זה דורש שדרוג ל32 ראם.
בקיצור אל תיגע. -
@אפטר-אפקט מכיר את המוכר (לפי הניסוח...) אמין, והמוצר מוצר בהחלט טוב
אני היתי ממליץ להתקדם באיזה 2 - 3 דורות לדור 8 - 9 ולהוסיף קצת
אצלי למשל ניתן להשיג את זה -
@DAVID-MMOD כתב בשאלה | ייעוץ לגבי מפרט מחשב:
@אפטר-אפקט מכיר את המוכר (לפי הניסוח...) אמין, והמוצר מוצר בהחלט טוב
אני היתי ממליץ להתקדם באיזה 2 - 3 דורות לדור 8 - 9 ולהוסיף קצת
אצלי למשל ניתן להשיג את זהלאפטר?
אני חושב שדור 6 זה אפילו לא שווה מבט
דור 8 זה מתחיל - אבל עדיין הייתי מתקדם מינימום ל11 -
@גאון בהחלט יעבוד
האם מהר מאוד? כמובן שכמה שתשקיע יותר תקבל יותר
אני מבין שמדובר במישהו שיש לו מסגרת תקציב פחות או יותר ולכן זה מה שהומלץ לו..יש בדבריך
-
@DAVID-MMOD מצאתי את המוכר ולא, 2299 זה מחיר מוגזם לכל הדעות למחשב כזה ולא משנה איזה מחשב הוא.
זה שווה פי כמה אבל הוא יקר יחסית למפרט. זה דור 8. זה כבר ממש מתקדם ויותר זול ושל חברה ידועה באיכותה. זה לנובו לגיון הסדרה המוצלחת ממש של לנובו, יותר מתקדם והרבה יותר זול. הלאה, זה רייזר, חברה שמתמחה רק במוצרים שקשורים לאנשים שרוצים כוח גרפי. זה דל, באחת מסדרות הטובות שלה.
בקיצור פחות מכמה מאות בודדות המחשב ההוא כבר לא שווה. -
@MOSHEMOSE1 כתב בשאלה | ייעוץ לגבי מפרט מחשב:
בקיצור פחות מכמה מאות בודדות המחשב ההוא כבר לא שווה.
סליחה, אבל אתה ממש לא מבין במחירים
יש שוק לזה, וזה מחיר סביר בהחלט למוצר
מדובר במוצר עסקי+ שאמור לעבוד עכשיו כמו בשנה הראשונה שקנו אותו בשונה מהמחשבים האחרים שציינת שהם מסדרות הרבה יותר פשוטות
יהיו הרבה שמשיקולי תקציב ואמינות יעדיפו את הP50 או הHP ZBOOK למרות החסרונות של הגיל וכו' -
@DAVID-MMOD לא הכחשתי שיקולי אמינות. הכחשתי שיקולי תקציב. היתרון מאמינות לא תואם מחיר מופרז.
חלק מהמחשבים שהבאתי מתעלים בכמה רמות על האמינות של המחשב שהוצע כאן. ויותר זולים. -
חלק מהמחשבים שהבאתי מתעלים בכמה רמות על האמינות של המחשב שהוצע כאן. ויותר זולים
לא ראיתי
ואין כאן המקום להאריך
רק בקצרה ולדוגמא ACER NITRO אחרי שנתיים הוא כבר....
LENOVO LEGION אחרי 3 שנים ויותר, כבר עשה את שלו באובר
והP50 (כמובן לאחר החלפת דיסק וזיכרון, ובדיקת טכנאי) עושה עבודה טובה מאוד בלי קרעכצים -
חלק מהמחשבים שהבאתי מתעלים בכמה רמות על האמינות של המחשב שהוצע כאן. ויותר זולים
לא ראיתי
ואין כאן המקום להאריך
רק בקצרה ולדוגמא ACER NITRO אחרי שנתיים הוא כבר....
LENOVO LEGION אחרי 3 שנים ויותר, כבר עשה את שלו באובר
והP50 (כמובן לאחר החלפת דיסק וזיכרון, ובדיקת טכנאי) עושה עבודה טובה מאוד בלי קרעכציםהשאלה היא האם הפתרון הוא ללכת כ"כ רחוק עם מחשב באיכות (של ביצועים) נמוכה ובסופו של דבר גם סוס מנצח מתעייף... דור 7 זה בערך 10 שנים אחורה, זה קצת מוגזם.
הפתרון לדעתי הוא ללכת על תחנת עבודה של לנובו גם מסדרת P אבל כמה שנים קדימה.
ומבחינת המחיר למצוא דרך להביא מאיביי... -
@DAVID-MMOD לגיון עושה את העבודה שלו גם 7 שנים אחרי בלי שום בעיה, מנסיון.
לא תאמין אבל יש לי asus tuf דור 8 וגם הוא שרד (חיצונית הוא חטף מכות) אבל ביצועים נשארו נהדרים.
ובאמת כדאי שתסתכל בדוגמאות שהבאתי. זה דורש כמה שניות ותבין שהבאתי מנעד של חברות ואיכויות וכולם חזקים הרבה יותר מבחינת מפרט וכולם זולים יותר.
ויש שם גיגהבייט ורייזר שמתעלים פי כמה על P50. ושורדים הרבה יותר.
ושוב הרעיון של מחשב ישן וחזק חייב להתאזן מול ביצועים ומחיר כי אחרי הכל המחשבים העתיקים של יבמ חזקים פיזית ברמה קיצונית אבל לא מסוגלים להרבה. ולכן כאן האיזון לא מתקבל על הדעת.
וגם איני מכיר את המוכר אבל לכתוב המחשב הטוב בעולם על הדבר הזה כשאנחנו כבר 9 שנים אחרי - זה בעיני סוג של רמאות. לכל היותר אפשר לכתוב המחשב שהיה הטוב בעולם. (מה שעדיין לא נכון כי יש את דל פרסישן) -
@DAVID-MMOD לגיון עושה את העבודה שלו גם 7 שנים אחרי בלי שום בעיה, מנסיון.
לא תאמין אבל יש לי asus tuf דור 8 וגם הוא שרד (חיצונית הוא חטף מכות) אבל ביצועים נשארו נהדרים.
ובאמת כדאי שתסתכל בדוגמאות שהבאתי. זה דורש כמה שניות ותבין שהבאתי מנעד של חברות ואיכויות וכולם חזקים הרבה יותר מבחינת מפרט וכולם זולים יותר.
ויש שם גיגהבייט ורייזר שמתעלים פי כמה על P50. ושורדים הרבה יותר.
ושוב הרעיון של מחשב ישן וחזק חייב להתאזן מול ביצועים ומחיר כי אחרי הכל המחשבים העתיקים של יבמ חזקים פיזית ברמה קיצונית אבל לא מסוגלים להרבה. ולכן כאן האיזון לא מתקבל על הדעת.
וגם איני מכיר את המוכר אבל לכתוב המחשב הטוב בעולם על הדבר הזה כשאנחנו כבר 9 שנים אחרי - זה בעיני סוג של רמאות. לכל היותר אפשר לכתוב המחשב שהיה הטוב בעולם. (מה שעדיין לא נכון כי יש את דל פרסישן)פרסיז'ן זה מחירון אחר, ומשום מה (ואין לי שום הסבר הגיוני למה) כמעט לא נתקלתי בו ביד שניה, כשאפשר לומר שלטיטיוד 7 לוקח את הכתר של דל -
@גאון ולמרות זאת הפריסז'ן שלי שבק חיים לפני שלוש שנים והASUA TUF שחדש ממנו בארבע שנים עדיין שורד יפה מאוד. כך שמבחינת מכסת השנים הם שרדו אותו דבר.
ועוד נקודה קריטית היא הדרייברים. אדובי מפסיקה לתמוך בכרטיסים ישנים כשאין להם דרייברים מעודכנים שזה משהו כמו שש שנים אחרי. וגם סדרת 1000 של אנוידיה עכשיו מפסיקה לקבל תמיכה. שזה משהו שחייבים לשים עליו את הדעת כך שאפטר מאחרי שנת 2021 כבר לא אפקטיבי. (הכרטיס יצא ב2015)
שלא לדבר על זה שמדובר כאן בכרטיס שיש לו 2 ג'יגה VRAM סך הכל. זה כלום ושום דבר גם יחסית לדורו. כבר שנתיים אחרי אחזו ב4 ג'גה כסטנדרט שאין למטה ממנו וגם שנתיים לפני כן זה היה הסטנדרט.
לכן אחזור שוב על מה שאמרתי קודם.@MOSHEMOSE1 כתב בשאלה | ייעוץ לגבי מפרט מחשב:
אם המחיר הוא בסביבות ה400-500 יש על מה לדבר, לאפטר גרסה ישנה זה יעבוד אבל זה דורש שדרוג ל32 ראם.
אל תקנה חתול כשמה שאתה צריך זה כלב.
-
שרוצים כוח גרפי. זה דל, באחת מסדרות הטובות שלה.
הדל הזה גרוע ביותר מנסיון ארוך עם הסדרה הזו. לא מומלץץ
-
ובאמת כדאי שתסתכל בדוגמאות שהבאתי. זה דורש כמה שניות ותבין שהבאתי מנעד של חברות ואיכויות וכולם חזקים
הסתכלתי, והבנתי.....
-
@אפטר-אפקט מה התקציב שלך?
-
@אפטר-אפקט xps של דל, אבל מפרט מדור 8.
HP דור 10.
Alienware עם דור 8 ו1070.
MSI דור 8 ו1080.
MSI דור 9 ו1660TI
דל לא מוזכר המעבד. עם 3050TI.
דל החזק ביותר וגם חדש יחסית, דור 12 ו3050TI. רק שהוא עולה 3500
כולם פה מחשבים חזקים ומוצלחים (חוץ מהHP שאין לי מושג עליו) וטובים פי כמה וכמה מהענתיקה שהציעו לך.
המלצה. ללכת על הדל G15. לבדוק אם אותו אחד שעולה 2800 הוא דור 12 ואם לא אז לשלם עוד קצת ולקבל את דור 12.
כמו כן שדרוג ל32 ראם זה דבר שהוא כמעט בסיסי בתוכנות הרנדור של ימינו. שווה ומומלץ.