מהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?
-
במקום לעשות שינויים דרסטיים, כדאי שתנסה תחילה את עצתו של @A0533057932 . תעבור לפיירפוקס. בצילומי מסך שהעלית בולט שכרום זולל חלק ניכר מהמשאבים.
https://mitmachim.top/post/112549 -
@נגן הוא ניסה
@TipTop אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:@A0533057932 זה לא עוזר משמועתי
-
@MERS אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:
@TipTop אני רק מקווה שאתה מבין במחשבים כי בשביל מי שלא מבין זה יכול לעשות בעיות כבר הלכו לי שני מערכות הפעלה כי הבוט היה מכוון על המחיצה הלא פעילה בדיסק וזה עלול להיות אבוד [בכל מקרה אל תשכח לגבות הכל מראש]
בהצלחהאני יוצר קודם שתי מחיצות דיסק, מפעיל מחשב מחדש עם אתחול של USB להתקנה של וינדוס בוחר מחיצת דיסק 1, אחרי התקנה נכנס לוינדוס ומתקין EasyBCD - להגדרות תפריט אתחול. אח"כ מפעל מחדש מתקין על מחיצה 2 כשמסתיים ההתקנה, מפעיל מחדש המחשב יעלה את תפריט אתחול (מתוכנת EASYBCD) בוחר מערכת ההפעלה 1 נכנס ומעדכן בתוכנה על מערכת הפעלה שניה במחיצה 2 - וזהו בהדלקת המחשב יעלה תפריט האתחול עם אפשרות אחת ממערכות ההפעלה.
אשמח אם למישהו יש רעיון קלה יותר- ע"י התקנה מלכתחילה לא דרך USB אלא חיבור הדיסק קשיח למחשב אחר ועל ידה לצרוב במחיצות הדיסק (להרדיסק שמחובר חיצונית) את קבצי ההתקנה הISO של המערכות השונות כ"א במחיצה שלה. (זה יחסוך זמן ונוחה בהרבה).
ושוב תודה לכולם!
-
@TipTop אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:
@TipTop אני רק מקווה שאתה מבין במחשבים כי בשביל מי שלא מבין זה יכול לעשות בעיות כבר הלכו לי שני מערכות הפעלה כי הבוט היה מכוון על המחיצה הלא פעילה בדיסק וזה עלול להיות אבוד [בכל מקרה אל תשכח לגבות הכל מראש]
בהצלחהאני יוצר קודם שתי מחיצות דיסק, מפעיל מחשב מחדש עם אתחול של USB להתקנה של וינדוס בוחר מחיצת דיסק 1, אחרי התקנה נכנס לוינדוס ומתקין EasyBCD - להגדרות תפריט אתחול. אח"כ מפעל מחדש מתקין על מחיצה 2 כשמסתיים ההתקנה, מפעיל מחדש המחשב יעלה את תפריט אתחול (מתוכנת EASYBCD) בוחר מערכת ההפעלה 1 נכנס ומעדכן בתוכנה על מערכת הפעלה שניה במחיצה 2 - וזהו בהדלקת המחשב יעלה תפריט האתחול עם אפשרות אחת ממערכות ההפעלה.
אשמח אם למישהו יש רעיון קלה יותר- ע"י התקנה מלכתחילה לא דרך USB אלא חיבור הדיסק קשיח למחשב אחר ועל ידה לצרוב במחיצות הדיסק (להרדיסק שמחובר חיצונית) את קבצי ההתקנה הISO של המערכות השונות כ"א במחיצה שלה. (זה יחסוך זמן ונוחה בהרבה).
ושוב תודה לכולם!
אין לי ראש לעבור על כל מה שכתבת [אולי בהמשך אם יהיה לי זמן] אבל העיקרון הוא שהביוס קורא דיסק פיזי דהיינו שאתה בוחר מה שמחיצה הראשית והוא מזהה רק אותה [הממשק התקנה של ווינדוס כמדומני מזהה 2 אבל ג"כ יכול להתקין רק על הראשי לאידע למה- אולי זה בר שינוי צריך לשאול מומחים],
כך שאם לדוגמא עברת למערכת הפעלה שאין בה אפשרות לשנות מחיצה ראשית אתה לא יכול לחזור למחיצה השניה כי הביוס תמיד יפעיל את המערכת מאותו מקום- אני מאמין שבכל הווינדוסים יש אופציה לשנות מחיצה ראשיצ השאלה רק איפה ולזה התכוונתי כשאמרתי שאני מקווה שאתה מבין בזה
בהצלחה -
@זמני-זמני-זמני עם אותם תוספים וסימניות? כנראה שלא. טובים ממני וממך בדקו את זה.
-
הלכו לי שני מערכות הפעלה כי הבוט היה מכוון על המחיצה הלא פעילה בדיסק וזה עלול להיות אבוד [בכל מקרה אל תשכח לגבות הכל מראש]
וגם @TipTop יש תוכנה בשם BOOT ICE ואיתה ועם הדומות לה אפשר להגדיר את הבוט איך שצריך ואיך שרוצים גם לאחר מעשה. מערכת הפעלה לא יכולה ללכת בגלל שאין בוט, פשוט מגדירים בוט כמו שצריך.
-
@yosi44
@TipTop אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:(אחרי החלפה לדיסק קשיח SSD)
-
@yosi44 אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:
לא קראתי הכל אבל יש כזה דבר וינדוס 10 לייט אולי יתאים
מבדיקה ראשונית זה לא ממייקרוסופט - לקחו את ווינדוס 10 ופתחו אותו מחדש שזה יהיה יותר קל מי כן עשה את זה? ומה רמת האבטחה אם כן?
-
@זמני-זמני-זמני EDGE המותקן עם וינדוס?
-
@TipTop אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:
@yosi44 אמר במהי מערכת הפעלה מומלצת למחשב חלש? להוציא תפוקה ומהירות המקסימלית?:
לא קראתי הכל אבל יש כזה דבר וינדוס 10 לייט אולי יתאים
מבדיקה ראשונית זה לא ממייקרוסופט - לקחו את ווינדוס 10 ופתחו אותו מחדש שזה יהיה יותר קל מי כן עשה את זה? ומה רמת האבטחה אם כן?
לא נראה לי גם שיש לו תמכה מלאה בעברית, וכנראה בעוד תוכנות יהיה בעיות עם הוינדוס הזה [לפי מה שקראתי, הבנתי שהוינודס הזה תומך רק בתוכנות מסויימות, אולי אני טועה]