עזרה בבחירת מחשב
-
@יהודה-12 אמר בעזרה בבחירת מחשב:
@בנצי-20 אמר בעזרה בבחירת מחשב:
@יהודה-12 המעבדים מסדרה שונה תראה כאן השוואה
2. בשאר המפרט הם דומים אחד לאחדבאחוז אחד יותר טוב אם זה מה שאתה מתכוון.
דוקא אני גם אוחז שה 1035G1 יותר טוב, אבל בגלל הביצועים הגרפיים והחסכון בסוללה
2. יש עוד דברים להסתכל חוץ מדגם מעבד ונפח וסוג הדיסק קשיח, והזכרון ראם, וזה שאתה לא יודע את זה זה עדיין לא אומר שהם לא קיימים- אם תדפדף מעט בדף של ההשוואה תראה שבכל סקטור יש לו פער של בין 5 ל 13 אחוז... לא צריך לסגור את הדף מיד.
- אם תואיל בטובך לעבור על כל המפרט ולהשוות תראה שהם שווים אחד לאחד בכל רכיב, והסיבה היחידה לפער במחיר הוא בגלל המסך טאצ', (למה להתווכח לפני שאתה בודק).
-
@נהוראי אז אם ככה אני במקומך הייתי מסתכל על החיצוניות ואני אסביר כוונתי שתקנה מחשב עם מארז חזק שמישהו כבר משתמש בו המליץ לך עליו ושיש לו סוללה טובה לפי השמועות דל הכי טובה בתחום הניידים כי תכלס מבחינת מעבד וראם אין לך צורך בביצועים גבוהים יתר על המידה
-
@יהודה-12 אמר בעזרה בבחירת מחשב:
@יהודה-12 המעבדים מסדרה שונה תראה כאן השוואה
2. בשאר המפרט הם דומים אחד לאחדבאחוז אחד יותר טוב אם זה מה שאתה מתכוון.
דוקא אני גם אוחז שה 1035G1 יותר טוב, אבל בגלל הביצועים הגרפיים והחסכון בסוללה
2. יש עוד דברים להסתכל חוץ מדגם מעבד ונפח וסוג הדיסק קשיח, והזכרון ראם, וזה שאתה לא יודע את זה זה עדיין לא אומר שהם לא קיימים- אם תדפדף מעט בדף של ההשוואה תראה שבכל סקטור יש לו פער של בין 5 ל 13 אחוז... לא צריך לסגור את הדף מיד.
- אם תואיל בטובך לעבור על כל המפרט ולהשוות תראה שהם שווים אחד לאחד בכל רכיב, והסיבה היחידה לפער במחיר הוא בגלל המסך טאצ', (למה להתווכח לפני שאתה בודק).
דוקא ראיתי ואם אתה רוצה השוואה יותר טובה תסתכל פה
דרך אגב המסך בדגם הראשון שהבאתי לא טאצ'
ובקשר לסוללה כל דגם לגופו, ובדל שהבאתי הסוללה יותר טובה מהדגם של לנובו שהבאת [L3]
עכשיו אני יסביר ההבדל בין 2 הדגמים שהבאתי של דל הם שהיקר הוא סדרה יותר טובה [בניה יותר איכותית], מסך יותר טוב משקל נמוך יותר ויותר קומפקטי
דרך אגב נראה לי ש @bbn מרוצה מאד מהדגם הראשון [אותה סדרה רק יותר ישן] -
@bbn אמר בעזרה בבחירת מחשב:
פה משמע
שאם זה ללא הגבלת תקציב זה DELL
אם זה עם הגגבלת תקציב זה לנובו או HPאחלה כתבה, רק חבל שזה לא מעודכן, חלו הרבה שינויים באיכויות בניה , לדוגמה אסוס בסדרות האחרונות (zenbook ו vivobook) שידרגו מאוד את האיכות בניה ( והמחיר אומנם בהתאם) , ומנסיון של שנים והרבה מחשבים לנובו מעולים ומחזיקים הרבה שנים.
-
אני לא רוצה להתערב בויכוח.
אני רק אכתוב שלדעתי - כל אחד מסכים שלצורך עבודה טובה ואיכותית, רציפה וכו' - כלומר לאורך שנים, ועם דרישות קצת מעל הממוצע לפעמים - בקיצור מחשבים עמידים - זה רק דל. כן, גם הסדרות הביתיות\משרדיות כגון ווסטרו. מי שרוצה למצוא כאלו מחשבים בלנובו יצטרך לקנות טינקפד מסדרות כמו T4XX וכדו' כדי להיות בטוח שהמחשב יחזיק. וכל אחד מכיר כמה מחשבים ויכול לראות בעיניים מה עושה פגעי הזמן והמכות וכו' למחשבי איידיאפד, שלא לדבר על HP ( ) וגרורותיהן (כל מי שעבר את הגיל יודע שאסוס אין בהם שום דבר חוץ מגימיק אחד גדול).
עוד דבר שרציתי לכתוב - ראיתי כאן דיון על מעבד U ומעבד G - מהפוסט הראשון באשכול משמע שהצורך הוא בעבודה משרדית והסביבה ולא ביצועים גרפיים\סימולטוריים גבוהים, א"כ דווקא עדיף לכאורה מעבד U שיהיה בכל מצב יותר חסכוני בחשמל מG. כמו כן לא יהיה שום נפק"מ בעבודה משרדית - בין שני המעבדים. ההבדלים מתחילים בליגות הגבוהות, כשהעניינים מתחממים, לא כשפותחים שלושים כרטיסיות בדפדפן.
עוד הערה קטנטונת - הבטריות של דל מאוד שונות בין דגם לדגם, וגם יש הבדלים בין סדרות, אבל ההבדלים בין דגמים יכולים להיות דרסטיים ממש. המלצה שלי - לבדוק כל דגם ב notebookcheck.com (אם יש עליו רוויו שם. על חדשים לפעמים אין עדיין) בעיקר בנושא של בטריה. אני למדתי משם המון ממש בהקשר של דל ובטריות.
עכשיו אני חושב שיכול להיות שיש לי ממש המון דעות קדומות בנושא של ניידים. נצטרך להשתפר.
יאללה, תריבו.
ברוך הבא לקבוצה, @בנצי-20