אזהרה | **⚠️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! 📱🔒
-
בשבוע האחרון נחשפו עשרות מקרים שבהם האקרים פתחו חשבונות טלגרם חדשים על גבי מספרים כשרים של אנשים שכלל אינם משתמשים בטלגרם. רוב המקרים התרחשו במהלך השבת, כאשר מכשירים רבים היו כבויים, מה שהקל על ההאקרים לנצל את המצב. ️
כיצד ההונאה מתבצעת?
-
ניצול הזמן שבו המכשיר כבוי:
האקרים מנצלים את העובדה שמשתמשים רבים מכבים את המכשיר שלהם בשבת, ומבקשים לפתוח חשבון טלגרם חדש על מספר הטלפון שלכם. -
קבלת קוד האימות לתא הקולי:
קוד האימות הדרוש לפתיחת החשבון נשלח על ידם כהודעה קולית ומגיע לתא הקולי שלכם. -
גישה לתא הקולי:
האקרים משתמשים בקוד ברירת מחדל (כגון 1234 או 0000 וכדו') כדי לגשת מרחוק למערכת המשיבון הקולי וכך להאזין להודעה ובה הקוד בתא הקולי. -
פתיחת חשבון טלגרם חדש:
עם קוד האימות שגנבו, הם פותחים חשבון טלגרם חדש על המספר שלכם.
כך תשמרו על עצמכם מפני ההונאה:
- שינוי קוד התא הקולי:
ודאו שהסיסמה לתא הקולי אינה ברירת מחדל כמו 1234, 0000 או 1111 וכדו'. אם אינכם מצליחים לשנות את הקוד, פנו לספק הסלולר ובקשו לסגור את התא הקולי לחלוטין.
שימו לב: מדובר בפעולה קריטית במיוחד למשתמשים שמכבים את המכשיר בשבתות ובחגים.
- מניעת ניצול המספר שלכם:
גם אם אינכם משתמשים בטלגרם, היו ערניים. בקשו מספק התקשורת שלכם פתרונות אבטחה נוספים לשמירה על המספר.
מה לעשות אם נפתח חשבון טלגרם על המספר שלכם?
-
דווחו לטלגרם:
גשו לאתר התמיכה של טלגרם (או בקשו עזרה ממישהו שמבין), ודווחו על החשבון. -
פנו למשטרה:
דווחו למחלקת הסייבר במשטרה כדי להגן על עצמכם משפטית ולסייע במניעת המשך ההונאה. -
הזהירו את הקרובים אליכם:
עדכנו משפחה וחברים על המצב כדי שיזהו פעילות חשודה בזמן.
איך לזהות פעילות חשודה?
שמעתם על "חבר" שהצטרף לטלגרם, אבל אתם יודעים שהוא לא משתמש בטכנולוגיה הזו? 🤨
הופיעה הודעה מחשבון חדש עם פרטים מוזרים או תמונה חשודה? 🧐
️ בדקו מיידית עם אותו אדם אם הוא פתח חשבון בטלגרם או אם מדובר בפריצה.
️ קידומות בסיכון מוגבר:
מרבית המקרים שדווחו התרחשו במספרים עם קידומת 055-67, במיוחד ברשת רמי לוי תקשורת. אם המספר שלכם נמצא בקבוצה זו, היו זהירים במיוחד! ️
רעיונות נוספים להגנה:
בטלו את התא הקולי: אם אינכם זקוקים לו, זו הדרך הבטוחה ביותר להימנע מהונאות מסוג זה.
הימנעו משימוש בקודי ברירת מחדל לכל שירות: ודאו שכל חשבון או שירות שמחובר למספר שלכם מאובטח היטב.
שתפו את המידע: העלאת מודעות יכולה למנוע פגיעות נוספות.אל תחכו! פעלו עוד היום כדי להגן על המספר שלכם.
זכרו – המניעה הטובה ביותר היא מודעות ושיתוף המידע עם הקרובים אליכם. ️סג'עיה הפקות
צאפ מגזין
-
-
@נחמן-פלח לא כל כך הבנתי למה לרוץ להתקשר לאלף אנשים ולא לעשות את הפעולה הכי פשוטה, להוריד אפלקציית טלגרם ולאפס את החשבון,
(עשו את זה לפני שבוע לקרוב משפחה שלי וזה מה שעשיתי, איפסתי את החשבון ונמחק המחשבון מייד)
דבר נוסף מומלץ מייד (ברגע שעליתם על הפריצה- האפקט הוא דוקא בדקות שאחרי הפריצה) לשלוח הודעה למספר טלגרם שאליו פרצו ולכתוב שאתם יודעים שהמספר נפרץ לרשום כמה איומים שאתם מתכנתים ואם הוא לא יצא משם מייד יש לכם את הIP שלו ותלכו עם זה למשטרה,
למה זה עובד? כי זה שיטת מצליח, זה לא אנשים חכמים במיוחד אלא עבריינים (או לצערינו בחורי ישיבות שרוצים טלגרם אבל מפחדים לעשות על המספר שלהם) שמחפשים דרך להשתמש בטלגרם בלי להיות מופללים, ברגע שזה קצת מסתבך הם יעדיפו לעבור לחשבון הבא בתור,
נשמע קצת הזוי אבל זה טבעו של אדם, הפחד מכך שאתה מבין יותר טוב ממנו, ושהוא חשוף -
@ראובן-שבתי כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
להוריד אפלקציית טלגרם ולאפס את החשבון,
אחד יש הגנה דו שלבית 2 אין לכולם טלגרם....
-
@נחמן-פלח כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
אחד יש הגנה דו שלבית
בשביל להכנס לא בשביל לאפס
@נחמן-פלח כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
2 אין לכולם טלגרם....
גם לי לא היה נאצלתי להשיג עדיין יותר קל מלשלוח פנייה לטלגרם שעוד שנה מישהו ימחק את ההודעה כי כבר עבר שנה
-
שאלת תם: מה יקרה אם מישהו יפתח חשבון על המספר שלי??
-
@איש-צדיק-מידי הוא יכול להפיץ מידע נוראי והסתה וכו' על שמך,
-
@ראובן-שבתי אי אפשר להוריד טלגרם ולאפס כי בשניה שיש חשבון פתוח על המספר הזה אז הוא שולח את ההתראה לחשבון טלגרם ולא לטלפון
ומשהו מוזר שאני רואה כל החשבונות האלו שנפתחו על מספרים כשרים נסגרו תוך כמה ימים וכרגע מוגדים כחשבון חסום שאי אפשר בכלל לפתוח גם לא ע"י אימות לטלפון -
@א-מבין כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
בעיקרון גם בטלגרם על המחשב שולח שיחה
מבדיקה שלי זה רק בגרפיקה, זה מעולם לא באמת עובד
תמיד רושם לשלוח SMS ואז רושם ששלח לטלגרם (גם אם אין חשבון טלגרם פתוח על המספר הזה) -
@ראובן-שבתי כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
זה מעולם לא באמת עובד
אני שיחזרתי בשביל חבר חשבון שנחמק לו ע"י שליחת שיחה דרך המחשב
וככל הידוע לי הוא שולח לחשבון רק אם היה פעם חשבון כזה אפילו שהוא כבר נמחק
אבל מה שמוזר החשבונות שנפרצו של טלפונים כשרים מוגדירם כרגע כחסומים ואין גישה אליהם גם לא אם SMS -
@א-מבין כתב באזהרה | **️ פרצת אבטחה חמורה בתא הקולי ובטלגרם** - כך תשמרו על המספר שלכם! :
אני שיחזרתי בשביל חבר חשבון שנחמק לו ע"י שליחת שיחה דרך המחשב
וככל הידוע לי הוא שולח לחשבון רק אם היה פעם חשבון כזה אפילו שהוא כבר נמחק
זה סותר
אבל מה שמוזר החשבונות שנפרצו של טלפונים כשרים מוגדירם כרגע כחסומים ואין גישה אליהם גם לא אם SMS
מי אמר לך? לפי מה שאני יודע תמיד אפשר לאפס עם SMS
-
@ראובן-שבתי ניסתי
-
@ראובן-שבתי ניסתי
אתה כותב קצת בטלפון שבור
שורה תחתונה זה לא עובד דרך המחשב
אפשר להניח הרבה הנחות ולשער השערות