בירור | המלצה אופנים חשמליות.
-
@simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יואל-אברהם כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יאיר-ס כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@simon הוא מחפש ב- 2000 !!!
אני גם מחפש רכב 9 מקומות בין פחות מ10 שנים אמין וחסכוני נוסע ללא תקלות ב 10,000₪ אולי תמצא לי?
בסדר אני לא צריך משהו הכי טוב אתה יודע משהו שיסחוב זה הכי חשוב אני לא הולך לסוע אתו מחוץ לעיר משהו פשוט אבל שנוסע.
אגב אתה מכיר אחד מהר נוף שמוכר אתה מזמין אצלו במחיר טוב?אני לא מירושלים ולכן לא מכיר חנויות בירושלים.
לסחוב בעליות של ירושלים לאורך זמן דורש משהו טוב, זה דעתי.
מקווה בשבילך שתמצא.תודה רבה!!
על איזה עליות אתה מדבר אני צריך לעלות רחובות בקטנה.
העליה הכי חדה שאני מכיר זה רב שפע.
למה צריך משהו כזה חזק? -
תראה אני יגיד מהי דעתי וכל הרוצה יבוא ויחלוק
ברמת העיקרון אופניים עם מנוע 350 מספיקים גם לעליות וגם לטווח ארוך- אני הייתי שנה בבני ברק עם אופניים כאלה ועוד שנה בירושלים (כל יום מרמות לאיזור רב שפע הלוך ושוב) וזה סביר לגמרי
נכון שבעליות צריך לפדל אבל תכלס' אופניים אמורים לשרוד את זה בצורה ממש טובה
מכאן והלאה השמים הם הגבול
לשדרג אופנים (או לקנות יותר טובים) זה בהחלט יהיה יותר טוב ויותר מהיר וכו'
אבל האם זה חובה? ממש לא!!
זה ייתן אכן, יותר נוחות ומהירות וכח לעליות וכו' אבל זה בגדר ה'מותרות' של האופניים ולכן אם יש תקציב גם לזה הנה מה טוב ומה נעים, גם אני בסוף החלטתי שאני נוסע מספיק הרבה באופניים (כ25 ק"מ כל יום לפחות) בשביל להנות מהם ולכן שידרגתי אותם למנוע 1500 וכו' אבל האם אני מרגיש שזה היה חובה?
התשובה היא לא רבתי!!. נכון שאני נהנה עד הגג מהמנוע שיש לי ומהביצועים, אבל הסתדרתי גם לפני זה, היה לי אחלה אופניים והייתי יכול להמשיך להיות איתם עוד שנים רבות בעז"ה, ולא שאני מתחרט ששידרגתי, אלא רק בא לומר שאין שום חובה במנוע חזק ולא בסוללה חזקה- אלא במנוע סטנדרטי והכל יהיה מצויין (מנוע 250 מבחינתי זה לא מנוע בכלל) ואם אין לו תקציב אז הוא יסתדר מעולה עם מערכת חשמלים כזאת וזהו -
@אביעד כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
תראה אני יגיד מהי דעתי וכל הרוצה יבוא ויחלוק
ברמת העיקרון אופניים עם מנוע 350 מספיקים גם לעליות וגם לטווח ארוך- אני הייתי שנה בבני ברק עם אופניים כאלה ועוד שנה בירושלים (כל יום מרמות לאיזור רב שפע הלוך ושוב) וזה סביר לגמרי
נכון שבעליות צריך לפדל אבל תכלס' אופניים אמורים לשרוד את זה בצורה ממש טובה
מכאן והלאה השמים הם הגבול
לשדרג אופנים (או לקנות יותר טובים) זה בהחלט יהיה יותר טוב ויותר מהיר וכו'
אבל האם זה חובה? ממש לא!!
זה ייתן אכן, יותר נוחות ומהירות וכח לעליות וכו' אבל זה בגדר ה'מותרות' של האופניים ולכן אם יש תקציב גם לזה הנה מה טוב ומה נעים, גם אני בסוף החלטתי שאני נוסע מספיק הרבה באופניים (כ25 ק"מ כל יום לפחות) בשביל להנות מהם ולכן שידרגתי אותם למנוע 1500 וכו' אבל האם אני מרגיש שזה היה חובה?
התשובה היא לא רבתי!!. נכון שאני נהנה עד הגג מהמנוע שיש לי ומהביצועים, אבל הסתדרתי גם לפני זה, היה לי אחלה אופניים והייתי יכול להמשיך להיות איתם עוד שנים רבות בעז"ה, ולא שאני מתחרט ששידרגתי, אלא רק בא לומר שאין שום חובה במנוע חזק ולא בסוללה חזקה- אלא במנוע סטנדרטי והכל יהיה מצויין (מנוע 250 מבחינתי זה לא מנוע בכלל) ואם אין לו תקציב אז הוא יסתדר מעולה עם מערכת חשמלים כזאת וזהואז על מה אתה ממליץ?
-
@יואל-אברהם תקרא שוב
-
@אביעד כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יואל-אברהם תקרא שוב
כן אני רואה אבל אני לא יודע מה זה אומראופנים עם מנוע 350.
יש לך אולי קישור?
וכמה זה עולה? -
@יואל-אברהם
מה השימוש שלך? -
@ejay כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יואל-אברהם
מה השימוש שלך?נסיעה בתוך השכונה אולי קצת יותר קניה פה ושם לא משהו מיוחד.
-
@יואל-אברהם
משו הכי פשוט יספיק לך עדיף לשדרג סוללה קצת יותר חזקה
משום שהיא נחלשת עם הזמן -
@ejay כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יואל-אברהם
משו הכי פשוט יספיק לך עדיף לשדרג סוללה קצת יותר חזקה
משום שהיא נחלשת עם הזמןלא הבנתי אז מה אתה אומר לעשות?
-
10 אמפר נגמר מהר, החלק שהכי טוחן את הסוללה זה 20 אחוז האחרונים ויש אומרים גם הראשונים (טעינה מ80 אחוז עד 100 אחוז), כך שסוללה קטנה לא מספיקה וגם נשחקת מהר יותר.
סתם בשביל הידע:
בכל סוללה יש מתח מקסימאלי מתח נומינלי ומתח מינימלי
מתח מקסימלי זה שהסוללה מלאה - לדוגמה סוללה 60V במתח מלא תהיה 67V וכשהיא ריקה היא תהיה 54V (בערך) ובאמצע היא תהיה 60V
ככל שהמתח יהיה יותר גדול- ככה האופניים יקבלו יותר מומנט- והיינו שהדחיפה מהסוללה תהיה יותר חזקה- שזה אומר מהירות וכח יותר גדולים- אך מצד שני הסוללה נגמרת יותר מהר
ולכן ככל שהסוללה יותר מלאה ככה היא תיגמר יותר מהר (היינו שאם האופנים יקחו כח מהסוללה כמו שהם לוקחים ב30% הראשונים אז הם יגמרו הרבה יותר מהר)
לגבי מה שאמרת שיש אומרים שה20% אחוז האחרונים לוקחים הכי הרבה- זה לא מדוייק
בכל סוללה יש את הבקר שלה לוח BMS והוא נותן גבולות ברורים לסוללה כמה המקסימום שהיא תיטען ומה המינימום לפני שהיא נכבית כי אם אתה תטעין יותר מדאי, או לחילופין תפרוק אוה יותר מדאי אתה תהרוס את כל מבני התאים של הסוללה ולכן יש את הלוח הזה.
(ספויילר קטן- למי שרוצה להשהות סוללה בלי להשתמש בה הרבה זמן- שידאג שתהיה על המתח נומינלי וככה היא מצד אחד לא תיקרע- כי היא מלאה וסוללות לתיון פורקות גם כשהם מכובות וגם לא תהיה ריקה) ולכן ה20 אחוז האחרונים בכלל לא נגמרים אלא שהלוח BMS לא נותן לך להשתמש בהם כדי שלא תהרוס את הסוללה. -
@אביעד
כמה דברים
לגבי הסוללה, לא הבנת אותי, 20 אחוז האחרונים והראשונים שוחקים את הסוללה בעת ההטענה, זה נכון בכל סוללה גם של פלאפון.
ובדיוק בגלל זה הבקר של הסוללה משתדל לחלק את האנרגיה בין הסוללות בשווה ומכבה את המנוע לפני שהסוללות מתרוקנות.
אמנם במציאות בנסיעה ארוכה ורציפה שמרוקנת את הסוללה, הבקר לא מצליח לקחת רק חלק מסוים מכל תא במדויק, והוא לא מצליח לחלק את הנטל בשווה בין התאים תוך כדי נסיעה, וכך יוצא שחלק המתאים נגמרים וחלק עדין מלאים, אם אתה עוצר להפסקה, הבקר מאזן את זה ומנסה לקחת מהמלא ומעביר לתאים שהתרוקנו, ואם לא, אז לא אחיד.
עכ"פ במצבים אלו מתבצעת טעינה ב20 אחוז האחרונים של חלק או הרבה מהתאים, וזה גורם לבלאי מהיר מאד של שלהם.
בסוללה עם אמפר גבוה שמחזיקה המון, הבקר מצליח יותר לתמרן ולספק זרם ולשמור על תאים שלא יתרוקנו ב20 אחוז האחרונים שלהם.לגבי הסוללה, אתה אומר שהוא לא צריך איכותית עם כח פריקה טוב, אתה טועה בגדול! אם הוא יביא את הסוללה לשיא המאמץ שלה, היא תתחיל להתחמם ויתחיל תהליך של נזק לתאים, והסוללה תמות מהר מאד תוך שנה או פחות, כמו שקורה להרבה חכמים... אני החזקתי סוללה יד 2 5 שנים נוספות! אסור להביא את הסוללה לחצי מכח הפריקה שלה! ובעליות אם הוא מגיע למצב שהוא צריך לפדל, ז"א שהוא מאמץ אותה במקסימום שלה!
* ראה כאן חשוב! מומלץ מאוד לא לצרוך יותר מ-50% מכוח הפריקה על מנת לא לאמץ את הסוללה ולשמור על אורח חייה.
לדוגמא: סוללה בעלת קיבולת של 15 אמפר שעה וכוח פריקה של 2C אשר לפי החישוב שלמעלה יכולה לספק כ-30 אמפר, מומלץ לצרוך ממנה מקסימום 15 אמפר.לגבי המנוע, אתה אומר שמספיק 350, ומודה שצריך לפדל, שזה מוסיף בלאי לציר של הפדאלים ולהילוכים ולשרשרת שלא באמת אמורות לסחוב יותר מידי אופניים כבדות כאלו ועוד בעליות, ההילוכים החזיקו לך מעמד? הפדאלים והשרשרת או ההילוכים לא הרעישו לך באמצע נסיעה? לאיזה מהירות הגעת בעליות כשאתה גם עושה עם הפדלים?
אישית אני חושב שהגזמת עם מנוע 1500, הגזמת ובגדול, ולכן אתה מרשה לעצמך לכתוב לו שזה סתם פינוק וכו' וזה גם זולל לך הרבה סוללה, וחבל...
אני ממליץ על מנוע 500 וליתר פינוק 750 וזה די הותר, עם ה750 הוא יוכל יגיע עד למהירות 60 בעליות עם משקל כמו שלו, כמובן ללא ילדים או קניות וכו' -
@יואל-אברהם החלטת לאן אתה מתקדם?
שהיה לך בהצלחה בהחלטה! -
@יאיר-ס כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
@יואל-אברהם החלטת לאן אתה מתקדם?
שהיה לך בהצלחה בהחלטה!בעז"ה.
תודה רבה אמן!!! -
@simon @simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
לגבי הסוללה, לא הבנת אותי, 20 אחוז האחרונים והראשונים שוחקים את הסוללה בעת ההטענה, זה נכון בכל סוללה גם של פלאפון.
ובדיוק בגלל זה הבקר של הסוללה משתדל לחלק את האנרגיה בין הסוללות בשווה ומכבה את המנוע לפני שהסוללות מתרוקנות.
אמנם במציאות בנסיעה ארוכה ורציפה שמרוקנת את הסוללה, הבקר לא מצליח לקחת רק חלק מסוים מכל תא במדויק, והוא לא מצליח לחלק את הנטל בשווה בין התאים תוך כדי נסיעה, וכך יוצא שחלק המתאים נגמרים וחלק עדין מלאים, אם אתה עוצר להפסקה, הבקר מאזן את זה ומנסה לקחת מהמלא ומעביר לתאים שהתרוקנו, ואם לא, אז לא אחיד.
עכ"פ במצבים אלו מתבצעת טעינה ב20 אחוז האחרונים של חלק או הרבה מהתאים, וזה גורם לבלאי מהיר מאד של שלהם.
בסוללה עם אמפר גבוה שמחזיקה המון, הבקר מצליח יותר לתמרן ולספק זרם ולשמור על תאים שלא יתרוקנו ב20 אחוז האחרונים שלהם.אין קשר בין זה למה שאמרתי כי אם זה תוספת נכבדה
לגבי הסוללה, אתה אומר שהוא לא צריך איכותית עם כח פריקה טוב, אתה טועה בגדול! אם הוא יביא את הסוללה לשיא המאמץ שלה, היא תתחיל להתחמם ויתחיל תהליך של נזק לתאים, והסוללה תמות מהר מאד תוך שנה או פחות, כמו שקורה להרבה חכמים...
כדרך אגב אני ג"כ חכם שהחזיק סוללה 'רגילה' במשך 4 שנים (עד שנגנבה לי)
ואחרי שקרעתי אותה
ואיפה אמרתי שצריך סוללה זבל?
אמרתי שסוללה רגילה מספיקה (C4 מינימום 3.5 בפיק)@simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
- ראה
כאן
חשוב! מומלץ מאוד לא לצרוך יותר מ-50% מכוח הפריקה על מנת לא לאמץ את הסוללה ולשמור על אורח חייה.
לדוגמא: סוללה בעלת קיבולת של 15 אמפר שעה וכוח פריקה של 2C אשר לפי החישוב שלמעלה יכולה לספק כ-30 אמפר, מומלץ לצרוך ממנה מקסימום 15 אמפר.
שיגיד מה שבא לו אני לא מסכים עם זה בשום צורה שהיא ועשרות חברים שלי שבניתי\תיווכתי\מכרתי להם עושים כמוני ומרוצים עד הגג
אני אישית משתמש עד כ25% סוללה@simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
לגבי המנוע, אתה אומר שמספיק 350, ומודה שצריך לפדל, שזה מוסיף בלאי לציר של הפדאלים ולהילוכים ולשרשרת שלא באמת אמורות לסחוב יותר מידי אופניים כבדות כאלו ועוד בעליות, ההילוכים החזיקו לך מעמד? הפדאלים והשרשרת או ההילוכים לא הרעישו לך באמצע נסיעה? לאיזה מהירות הגעת בעליות כשאתה גם עושה עם הפדלים?
אתה חושב שיצרו את האופניים האלה בשביל ילדים?
זה מזכיר לי את אלה ששואלים אם רכב מסויים יכול להחזיק מעמד עד אילת, הם שוכחים שכל רכב נועד בעיקר לחו"ל ששם בין עיר לעיר זה 300 400 ק"מ אז כבר מה זה אילת
כך גם כאן זה מיועד לנסיעות והכל סבבה מניסיון
אולי אתה קנית משהו דפוק ובגלל שלא הלך לך אתה חושב שזה כולם ככה
אני חושב שאם יש לך שילדה טובה (לי היה סטארק מאך 3) ואמינה אין סיבה שיקרה משהו
אחרי שנה בעליות של רמות ובגין (יום יום נסיעה) הכל היה טוב ורק רציתי יותר טוב כי לא הספיק לי המהירות וסתם התעצלתי לפדל (וכן, גם רציתי להשויץ קצת )@simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
אישית אני חושב שהגזמת עם מנוע 1500, הגזמת ובגדול, ולכן אתה מרשה לעצמך לכתוב לו שזה סתם פינוק וכו' וזה גם זולל לך הרבה סוללה, וחבל...
לגבי זלילת סוללה חדמ"ש
פינוק? גם נכון. הגזמה? לא מסכים@simon כתב בבירור | המלצה אופנים חשמליות.:
אני ממליץ על מנוע 500 וליתר פינוק 750 וזה די הותר, עם ה750 הוא יוכל יגיע עד למהירות 60 בעליות עם משקל כמו שלו, כמובן ללא ילדים או קניות וכו'
ההבדלים בין מנוע 350 ל500 הוא די קטן ויותר רלוונטי למי ששוקל מעל 65 ק"ג
בין 500 ל750 נו נו תלוי כמה הבדל במחיר
עדיף כבר סוללה יותר חזקה
לסיכום:
נשמע שהאופניים הראשונות שלך (שמן הסתם היו 350) היו ממש מאכזבות
משתתף בצערך - ראה
-
@אביעד
שימחת אותי כהוגן....
אתה כנראה מאלה שכל מה שיש להם הוא טוב, גם אם הוא חורק.
ב"ה כרוכה אופניים חשמליות כמעט מאז שזה התחיל בארץ, אני עדין עומד על דעתי, מערכת ההילוכים ברוב האופניים היא של שימאנו, והיא לא באמת מחזיקה מעמד אצל רוכבים שמפדלים הרבה, האופניים כבדות מידי, והאמאץ גדול עבור מנוף עלוב כזה, זה סוחב כמעט כמו אופנוע, עם איכות נמוכה מאד.