בירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור
-
@Yanky כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
אני מנסה להבין איך נטפרי מסננים קבצי Google Drive שפורסמו לציבור. איך הם מזהים אם קובץ משותף כציבורי?
ניסיתי ליצור סקריפט באמצעות AI שיזהה אם קובץ פורסם לציבור (למשל, אם הוא מופיע בתוצאות חיפוש בגוגל) וינתח את התוכן שלו, אבל לא הצלחתי להגיע לתוצאה מלאה. מישהו יודע להסביר איך זה עובד, או יש רעיון איך אפשר ליישם את זה?
אם הקובץ מוגדר כבעל גישה בלי לבדוק לפי (טוקן
) של חשבון - ציבורי
ואם יש בדיקה/זיהוי חשבון וכו' פרטי
גם אם תיתן גישה למיליארד חשבונות זה פרטי -
@Yanky שום AI, הכל מפורט בויקי https://netfree.link/wiki/שיתוף_והעברת_קבצים_בנטפרי:
כל זמן שקישור (לינק) לקובץ או לתיקיה לא התפרסם לציבור, אלא התקבל באופן פרטי, לדוגמה במייל, אפשר לצפות בו ולהורידו.
קובץ ששותף והתפרסם לציבור - דהיינו פורסם באתר שמוגדר כציבורי, כגון חלק מהפורומים, נחסם אוטומטית ודורש בדיקה פרטית על כל קישור בנפרד.
קבצים ששותפו באמצעות שיתוף פרטי - כלומר שהגישה לקובץ לא פתוחה לכל מי שמקבל את הקישור, אלא רק לאנשים מסוימים - לא נחסמים גם אם הלינק מופיע במקום ציבורי, אלא אם כן נחסם באופן יזום - לדוגמה בעקבות דיווח של משתמש. ראו להלן קישורים להסברים מפורטים כיצד לבצע שיתוף פרטי בכל אתר.
טכנית זה נעשה ברגע שמשתמש נטפרי גולש לאתר שמוגדר כציבורי, לדוגמה מתמחים, והרובוט מזהה בתוכן הדף (שעובר דרך שרת הסינון) קישור, אם הוא לא מוגדר כפרטי הוא נחסם מיד עד לבדיקה
אם לא תפרסם אותו שם הוא לא ייחסם גם אם תשלח אותו למליארד איש (אלא אם כן אחד מהם יכנס אליו וילחץ דיווח, מה שעלול לקרות גם בטעות לגמרי אצל כאלה שלא מבינים במחשבים) -
@צדיק-תמים כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
טכנית זה נעשה ברגע שמשתמש נטפרי גולש לאתר שמוגדר כציבורי,
בשלב של הגלישה או של הקליק?
-
@ARI כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
@צדיק-תמים כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
טכנית זה נעשה ברגע שמשתמש נטפרי גולש לאתר שמוגדר כציבורי,
בשלב של הגלישה או של הקליק?
למאי נפקא מינה?
-
@ARI בשלב של הגלישה
- ואפילו אם אתה לא מודע לזה (לדוגמה כאן בפורום, ברגע שאתה מדביק את הקישור הוא נחסם אפילו בלי ששלחת את הפוסט - לכאורה לא עובר בנטפרי? אלא שהפורום מציג תצוגה מקדימה תוך כדי כתיבה, וזה עובר דרך השרת, וככה עובר דרך נטפרי ונחסם מיד) -
@צדיק-תמים מה שמעניין, שהוא לא בודק רק דברים חדשים, אלא עובר כל הזמן גם על טקסטים ישנים...
נכון?
-
@יוסף-אלחנן כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
@צדיק-תמים מה שמעניין, שהוא לא בודק רק דברים חדשים, אלא עובר כל הזמן גם על טקסטים ישנים...
נכון?
מה כוונתך, דברים שעלו פעם לפני 30 שנה?
-
@יוסף-אלחנן מה הכוונה עובר? כל טעינת דף של משתמש נטפרי מאתר שמוגדר ציבורי, עוברת דרך הפילטר שחוסם קישורים
אין להם איזה רובוט שזוחל ומחפש קישורים -
@ראובן-שבתי לא יודע לגבי 30 שנה
@צדיק-תמים אני פעם שלחתי למישהו תוכנה בדרייב על ידי לינק שפתוח רק למי שקיבל הרשאת גישה, כמובן ששלחתי לו את זה ללא כוכביות, זה היה מיותר...
לאחר מכן, אאל"ט כמה שבועות אחרי זה, פרסמתי את זה באחד הפוסטים עם כוכביות, ואישרתי גישה לכל מי שיש את הלינק בידו.
רק העלתי את הפוסט הלינק נחסם בנטפרי...
-
@יוסף-אלחנן את הכוכביות הוספת לפני שהדבקת את הקישור או אחרי?
-
@צדיק-תמים אמממ, הדבקתי קודם את הלינק לטיוטה ואז הוספתי כוכביות...
אבל אני תמיד עושה ככה, וזה לא נחסם...
-
@יוסף-אלחנן כתב בבירור | נטפרי, סינון בדרייב שהתפרסם לציבור:
אבל אני תמיד עושה ככה, וזה לא נחסם...
!
-
@צדיק-תמים מותר לי לחלוק עליך?
אני בטוח שהעלתי פוסטים על תצוגה מקדימה והעתקתי קודם את הלינק ואחר כך הוספתי כוכביות וזה לא נחסם!
ליתר בטחון, עשיתי עכשיו ניסוי, וזה צידד אותי...
-
@יוסף-אלחנן מעניין, באמת זה לא נחסם, אולי היה שינוי בנטפרי
-
@צדיק-תמים אז אנחנו חוזרים למה שסיפרתי מקודם, העלתי לינק ללא כוכביות אבל ללא הרשאת גישה
לאחר יותר משבוע / שבועיים העלתי את זה עם כוכביות וזה נחסםזה אומר שהבוט עובר על קישורים ישנים, לא?