בקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?
-
המחשב נרטב במים (כמות גדולה וכמה ימים ללא טיפול), הלכתי לטכנאי עשה יבוש וכו' ואמר לי לצערי שבק חיים! בד"ה.
הוא הסביר לי שהלך משהו בלוח אם, אבל לא נהרס לגמרי, אפשר להחליף חלק וזה אמור לעלות 300 ש"ח.
אבל כיון שהמחשב חדש יחסית עדין חלקי חילוף. לכן צריך לחכות משהו כמו שנה לפחות שאז יהיה כבר חלקי חילוף (להחליף לוח אם גם ככה לא משתלם).
הוסיף ואמר מי שיגיד לך שהלך הלוח הוא לא טכנאי!.
כעבור 3 שנים הלכתי לטכנאי אחר (עברתי דירה ואין לי גישה אל הטכנאי הקודם) וסיפרתי לו את הסיפור אמר לי ברכה לבטלה "מי שאמר ככה הוא לא טכנאי".
עם מי הצדק??בהנחה שהצדק עם השני איזה לחלקים שויי ערך מלבד הדיסק קשיח וראם?
יש מה לעשות עם המעבד (I5 דור 8 ) והכרטיס מסך? -
מה שאני מכיר ויודע, (ואני לא מאוד מומחה... אולי נקרא לזה טכנאי חובבן לשעבר?) זה כשמכשיר עם בטריה נרטב במים החשמל שזורם מהבטריה יוצר קצרים באלקטרוניקה ונוצר מה שנקרא קורוזיה ברכיבים האלקטרוניים של המכשיר וזה דופק את הרכיבים השונים
זה כמובן תהליך שלוקח זמן מסויים עד שהקורוזיה הזו נוצרת, (יכול להיות שהזמן שזה לוקח תלוי גם בעוצמת החשמל שיוצא מהבטריה) ולכן אם נרטב המכשיר חייבים לפרק לו את הבטריה וככה לא מתפתחת הקורוזיה (מחכים עד שיתייבש ואז המכשיר מצויין)
השאלה היא אחרי כמה זמן ממתי שהמכשיר נרטב הוציאו את הבטריה? אם זה היה ממש מיידי יכול להיות סביר שזה רק לוח אם נדפק וכו' אבל אם לקח זמן אז גם אם הטכנאי הראשון אמר לך שזה רק לוח אם לא הייתי מתלהב לתקן את זה כי גם שאר החלקים גם אם הם עדיין עובדים הם לא בטוח שאפשר לסמוך עליהם לאורך זמן ולכן גם הדיסק הקשיח שלו אם המים ממש הציפו שם וגם הוא הצליח להתקלח שם אז אם תיקח אותו יכול להיות מצב שהוא יעבוד לך שנה וילך באמצע הדרך וכל מה שבפנים ליכאורה גם יהיה קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשחזר -
@בעל-שם-טוב כתב בבקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?:
עם מי הצדק??
רק אם אפשר להסביר לבור כמוני
איך אפשר לשפוט עם מי הצדק מבלי לבדוק את המחשב?אבל על פי התיאור
המחשב נרטב במים (כמות גדולה וכמה ימים ללא טיפול)
המצב לא נשמע טוב
ואם הדליקו את זה כשעדין היה רטוב אז בכלל -
המחשב נרטב במים (כמות גדולה וכמה ימים ללא טיפול), הלכתי לטכנאי עשה יבוש וכו' ואמר לי לצערי שבק חיים! בד"ה.
הוא הסביר לי שהלך משהו בלוח אם, אבל לא נהרס לגמרי, אפשר להחליף חלק וזה אמור לעלות 300 ש"ח.
אבל כיון שהמחשב חדש יחסית עדין חלקי חילוף. לכן צריך לחכות משהו כמו שנה לפחות שאז יהיה כבר חלקי חילוף (להחליף לוח אם גם ככה לא משתלם).
הוסיף ואמר מי שיגיד לך שהלך הלוח הוא לא טכנאי!.
כעבור 3 שנים הלכתי לטכנאי אחר (עברתי דירה ואין לי גישה אל הטכנאי הקודם) וסיפרתי לו את הסיפור אמר לי ברכה לבטלה "מי שאמר ככה הוא לא טכנאי".
עם מי הצדק??בהנחה שהצדק עם השני איזה לחלקים שויי ערך מלבד הדיסק קשיח וראם?
יש מה לעשות עם המעבד (I5 דור 8 ) והכרטיס מסך?אם זה לא מחשב מסדרה יוקרתית זה כנראה לא שווה את הטרחה והמאמץ
תוכל למכור אותו ב 1000 שקל +- ואחרי הוצאות תיקון זה יהיה חצי מזה (בתקווה)
תוכל לפרק רכיבים כמו ram דיסק קשיח ואולי אפילו מסך ולמכור ביד 2 -
הטכנאי השני גם לא ראה את המחשב הוא רק אמר לי שאין מה לראות ולפי מה שאני מתאר הטכנאי הראשון לא יודע על מה הוא מדבר.
הטכנאי הראשון בדק את המחשב ואמר שהכל תקין, השאלה אם כטכנאים אתם יכולים להבין על איזה חלק הוא דיבר ואם שייך דבר כזה שאין חלקי חילוף בתחילה ואח"כ יש.
הדיסק קשיח תקין לחלוטין. -
הטכנאי השני גם לא ראה את המחשב
אז איך הוא יכול לומר ש:
הטכנאי הראשון לא יודע על מה הוא מדבר.
אתם יכולים להבין על איזה חלק הוא דיבר
כשאתה כותב שאמר:
שהלך משהו בלוח אם
אף אחד לא יכול לדעת באיזה חלק מדובר אאכ ברוהק
ואם שייך דבר כזה שאין חלקי חילוף בתחילה ואח"כ יש.
לענד הקלושה והרטושה
לא שאין, יש! אבל רק אצל החברה וזה מאד יקר
כשעובר תקופה מסויימת אז
א. גם אצל החברה המחירים יורדים
ב. יש כבר למצוא ממה שאנשים פרטיים מוכרים את שלהם וזה הרבה יותר זול ממחירי החברה -
-
@web_master כתב בבקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?:
@למה-באתי על פי רוב מחשבים עם מעבד מתחת דור 10 נמכרים בסביבות ה1000 שקל ומטה(בהנחה והכל תקין)
נראה לי שזה ממש משתנה בין הדגמים
-
@kasnik כתב בבקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?:
@web_master חדשים?
אני קיבלתי קרבון x1 חדש ב-2300
וזה מחיר ממש טובדרך אגב זה סטיה מהנושאא. הוא דיבר על יד שניה
ב. קרבון זה סדרה יקרה (אולי גם יש לך מסך מגע ואז זה בכלל מקפיץ את המחיר) -
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?:
@kasnik כתב בבקשת מידע | מחלוקת בין טכנאים עם מי הצדק?:
@web_master חדשים?
אני קיבלתי קרבון x1 חדש ב-2300
וזה מחיר ממש טובדרך אגב זה סטיה מהנושאא. הוא דיבר על יד שניה
ב. קרבון זה סדרה יקרה (אולי גם יש לך מסך מגע ואז זה בכלל מקפיץ את המחיר)א. צודק (אגב מדובר במחודש תיקנתי בפוסט)
ב. את המגע קיבלתי בחינם, בלי תוספת.אמנם זה לא קשור לכאן...
אבל תחושת בטן שלי שהוא קצת איטי, מהיום שקניתי אותו,
התקנתי ווינדוס נקי ועדיין....
יש לי איך לבדוק את התחושות בטן הזו?