-
-
@רפאל-0 כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
@רפאל-0 אולי כדאי להכניס את המידע הזה במדריך הנ"ל?
בגדול שימוש במהדק מהיר כניתוק דו"ק הוא פחות מומלץ.
התכוונתי להוסיף את המידע שהבאתי לאחר מכן ולא על מהדק מהיר
ציטטתי את עניין המהדק שמשתמשים בו במזגנים וכדו', והכל עניין אחד.
כל התקן לניתוק דו קוטבי, העניין הוא שטכנאי יוכל לבטח את ניתוק החשמל ולהשגיח ע"כ.
ולכן אמרתי להביא את התקנים בעניין הניתוק בסמוך למוצר -
@תלת-פאזי כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
ולכן אמרתי להביא את התקנים בעניין הניתוק בסמוך למוצר
אה, הבנתי.
אני ציינתי את זה, עכשיו גם הדגשתי.
אני מתכנן אי"ה לעשות פוסט עם כל מיני תקנות חשמל שחשוב לדעת (או שסתם מעניין לדעת, בפרט אנ"ש המקפדים על קלה כבחמורה...), ושם ארחיב על זה.
אבל בא לא נקדים את המאוחר. -
@רפאל-0
מדירך מדהים מושלם ויפה תמשיך עוד דברים...
לגבי מה שכתבתכמו כן, בדרך כלל יש למפסק נורת בקרה (כמו של הדוד). איך זה עובד? במקביל ליציאה לצרכן מחברים נורה קטנה, שבעצם מקבלת מתח רק כאשר המפסק לחוץ ויש מתח בצרכן.
לכן, חשוב להקפיד שלא לחבר את הכניסה בצד של הנורה, כי אז הנורה תקבל מתח קבוע ולא תיכבה... (הצרכן יעבוד!)*אז אני רוצה להוסיף שמאד חשוב בניסקו וכד' לחבר את הנורה שגם ה0 יהיה הס הנכון,
ושזה לא יהיה גם זרם מה0
מה שקרה לי פעם שאיזה חשמלאי חיבר בטעות לנורה (במצב כבוי ) את ה0 הפעיל שמגיע מהלוח. ולצידו את הפאזה שהולכת לדוד אז מה שקורה שגם במצב ניתוק יש זרם גם ב0 שמגיע לדוד. -
@רפאל-0 כתב במדריך | מדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
עוד תקנה חשובה: כיווני המפסקים להפעלה ולכיבוי חייבים להיות אחידים. אסור שתהיה שוני בכיווני המפסקים (למעט מפסק מחליף - להלן). והאמת - החוק מחייב שבכל הבית כיוון המפסקים יהיו אחידים.
איך זה מסתדר עם זה?
מפסק מחליף
זה בטח רובכם ככולכם מכירים: הדלקת מנורה משתי מפסקים הממוקמים בשני מקומות שונים (שני צידי המסדרון, וכדו').
החלק המדהים בזה הוא, שבשונה ממפסק רגיל (יחיד) בו כיוון המפסק קובע אם האור יהיה דלוק או מכובה (כלומר, תמיד למעלה יהיה מצב 1 ולמטה מצב הפוך), במפסק מחליף זה יכול להשתנות. בכל מצב המפסק מחליף את המצב הנתון. אם דלוק - הוא מכבה. ואם מכובה - הוא מדליק.הרי במחליף אין הכיוון תמיד שווה?
-
@רפאל-0 כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
@מנחמן
קושייה בגופה מתורצת...
שים לב:@מנחמן כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
אסור שתהיה שוני בכיווני המפסקים (למעט מפסק מחליף - להלן)
החוק החריג להדיא מפסק מחליף...
לא אחזתי!
...
תודה... -
@mirol כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
מאד מושקע, אבל שחכת את הקנייטש!
שרטוט לכמה מפסקי צלב במעגלאתה צודק. כתבתי שאפשר לשים כמה במעגל, רק חשוב שהראשון והאחרון יהיה מפסק מחליף. אבל לא היה לי כח לשרטט... את השירטוט ששמתי לקחתי ממשהו ששירטתי פעם לפוס אחר...
בכל אופן, יש שם בלאגן עם האותיות שליד הכניסות, ואני מתכן ביום מן הימים לערוך את העניין של המפסק מצלב, ואז בל"נ אשרטט גם את זה. -
@mirol כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
עדיף כמובן לעבוד עם גיד חום ב 3 צבעים...
זה למשל ממש היה רעיון שאציין...
גם במפסק מחליף, וק"ו במפסק מצלב...
ממש מומלץ לעבוד עם מספר צבעים, פאזות חוזרות וכיוצ"ב!וכתבת:
אני כשעשיתי בבית עבדתי עם אמפרמטר ובדיקת רציפות ל 3 מפסקי צלב... כיף חיים
אוי ויי!
-
@תלת-פאזי כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
אולי כדאי להוסיף [עכ"פ במאמר המוסגר- להשלמת המדריך] מפסק חוזר עם ממסר צעד שבעצם נותן את אותו רעיון של מפסק מחלף/ מצלב ובדרך מעט יותר פשוטה (כמובן שמצריך קו מכל נקודת מפסק עד ללוח/ ממסר).
זה הפוסט הבא.
אל תהיה ספוילר! -
@האיש-הלבן כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
יש דבר כזה מתג דו קוטבי ללא תאורה?
אישית לא נתקלתי ולא מכיר.
אבל אולי שאר החכמים פה ידעו יותר טוב. -
@האיש-הלבן כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
https://topirzul.co.il/--36/מפסק-דו-קוטבי-גביס-לדוד-חשמל-בוילר.html
אא"כ הם התבלבלו בתמונה והתכוונו לכזה
-
לכאורה, לא אמור להיות!
בכל מקרה, (כמעט) תמיד, אתה יכול לנתק את הנורה/ החיבורים שלה.
ברעיון, האפשרות לניתוק- זה עניין בטיחותי, שטכנאי שבא לטפל, ידע האם יש מתח במכשיר או לא,
לכן מלבד האפשרות לניתוק, יש צורך גם שיהיה ניתן 'לוודא' שאין מתח,
ברוב המוצרים- זה בצורה פשוטה [כמו: להוציא מהשקע] אך במכשיר שמחובר בחיבור קבוע ויש לו מתג צריך סימון האם המתג במצב דולק/ כבוי.
לכן, חובה שיהיה סימון ברור האם המתג במצב דולק/כבוי, אך, לא חובה שיהיה דווקא נורת סימון, וכמו מפסק 'פאקט' ששמים למזגנים לדוגמא, שהוא מסומן באופן ברור. -
@שטיגליץ כתב בהסבר | תגובות למדריך | חיווט מפסקים שונים - מפסק כפול / דו קוטבי / מחליף / מצלב:
https://topirzul.co.il/--36/מפסק-דו-קוטבי-גביס-לדוד-חשמל-בוילר.html
אא"כ הם התבלבלו בתמונה והתכוונו לכזה
במתגים של חברת גוויס, יש הבדלה ברורה חיצונית האם יש נורה או לא,
אך [כמדומני] שבחברת ניסקו, אין הבדלה חיצונית האם יש נורה, אלא רק כשהיא דולקת רואים את זה חיצונית (מבעד לפלסטיק)אז כנראה שהם שמו תמונה לא נכונה!