הצעת ייעול | מקצוע חדש: מייעל צריכת חשמל
-
אני אתן קצת רקע להבשלת הרעיון:
התחלתי לעבוד בת"ת מסוים כאיש תחזוקה, כמה שבועות אחרי תחילת העבודה עליתי בערב לגג בעקבות נזילה קטנה בצנרת על הגג, ולפתע אני שומע רחש מאחד הדודי שמש שעל הגג, החימום החשמלי שבו התחיל לפעול, התקשרתי למנהל הת"ת לברר האם הדודים אמורים לפעול, הוא מאוד התפלא ואמר שבעבר היה במבנה הזה פנימייה ולכן יש שם דודים ואין לו מושג למה הדוד פועל...
חיפשתי את המפסק לדוד והתברר שהדוד ללא מפסק ואפילו ללא שלטר מיוחד עבורו... מחובר ישירות לקופסת חיבורים...
בקיצור, בשעה טובה ניתקתי את הדוד מהחשמל אחרי שעבד בערך 5 שנים (עם הפסקות של מנוחה כשהמים היו מספיק חמים...) המנהל אמר לי שבאמת היה פלא בעיניו לראות את צריכת החשמל גם בימי החופש ...
זה רק דוגמא (קיצונית קצת) לכך שבמוסדות כאשר אין שימת לב מספקת עלולה להיות צריכת חשמל ללא צורך שמזיקה למוסד.
דוגמא מצויה יותר - בת"ת ישנו מיני בר , הצעתי לשים לו שעון שבת שהמיני בר יתחיל לעבוד רק משבע בבוקר עד חמש אחר הצהריים - שעות פעילות הת"ת, המנהל אמר שהוא לא רוצה שיהיה שעון שבת שישחקו איתו וכו', ואז התברר לי מהמדריך של המיני בר שלמרות שהמיני בר הוא פשוט ביותר (עלה 900 ש"ח)- יש בו אפשרות לכיבוי והדלקה אוטומטית בשעות הרצויות, ומאז הוא לא פועל בשעות הלילה.
דוגמא אחרת - בת"ת משאירים פעמים רבות אורות ומזגנים דולקים כל הלילה, הפתרון הפשוט הוא להוריד את השלטר הראשי כשיוצאים, אבל ישנם דברים שצריכים להשאר דולקים תמיד - מצלמות, מקרר ומקפיא, שערים חשמליים, מחשבים שונים, היה הכי טוב להביא חשמלאי שיבודד לשלטר ראשי נפרד את כל מה שניתן לכבות ולשלטר שני את מה שלא ניתן לכבות וכך כל פעם האחרון שיוצא יוריד את החשמל לכל הבניין.
אם במוסדות פרטיים זה כך במוסדות ממשלתיים רבים הבזבוז הוא אדיר, כי שם באמת לאף אחד לא אכפת מהכסף, שהרי גם ככה המדינה משלמת... (ומי שיודע מה קורה במערכת הצבאית יודע על מה אני מדבר)
לאור כל הנ"ל רציתי להמציא מקצוע חדש:
"מייעל צריכת חשמל" או אולי "חסכנאי חשמל"
מטרת המקצוע - לחסוך בחשמל למוסדות.
החסכנאי עובר במוסד ומציע ומיישם פתרונות לחסכון בחשמל.
לגבי התשלום - חישוב התשלום מאוד פשוט, ומדרבן לשני הצדדים - החסכנאי מקבל לפני עבודתו מחברת חשמל את צריכת החשמל ב12 חודשים שלפני הטיפול במוסד ואת צריכת החשמל בחודשים שאחרי הטיפול שלו במוסד, והוא מקבל מהמוסד את הסכום שהצליח להפחית מחשבון החשמל כפול מספר חודשים, מספר החודשים שיקבל תלוי בזמן ההשקעה שלו בטיפול במוסד. החודשים מחושבים לפי התקופה המקבילה אשתקד - קיץ או חורף שבהם הצריכה שונה.
אני בטוח שמוסדות רבים מחכים לחשמלאי שיעזור להם בזה .
ואם נרצה למסד את זה:
משרד האנרגיה יעשה קורסים בחינם לחשמלאים להכשרה להיות חסכנאי חשמל.
מוסדות ממשלתיים יחוייבו בבדיקת חסכנאי כל 10 שנים , בסיסי צבא וכדומה ואולי לקבוע בחוק מהו מוסד "זולל חשמל" (מעל קוט"ש מסוים) שעליו להביא חסכנאי לבדיקה(אני מתאר לעצמי שהמונה החכם ומתגים חכמים כבר יעשו חלק מהעבודה, אבל זה עדיין בהתחלה ונראה מה יקרה עם זה...)
ואולי זה שירות שכבר חשמלאים מציעים למוסדות ולא ידעתי?
כאן המקום לשמוע מהציבור על עצות נוספות לחסכון בחשמל במוסדות ורעיונות נוספים. -
@תלת-פאזי כתב בהצעת ייעול | מקצוע חדש: מייעל צריכת חשמל:
@meir050 כתב בהצעת ייעול | מקצוע חדש: מייעל צריכת חשמל:
לשים שעון שבת על הפלטה שתכבה בשבת בצהרים אחרי האוכל שיכול לחסוך 20 שח בחודש חורפי ואפילו יותר
איך הגעת ל20 ש"ח חודשי, אם כל הפלטה למשך שבת שלמה בחודש בקושי מגיע ל- 20 ש"ח????
לי יצא 12 ש"ח לשבת אחת
800 וואט כפול 0.61 ש"ח (קילוואט לשעה) כפול 25 שעות
מתקן עכשיו רואה שפלטה 500 וואט. זה עדיין כ8 ש"ח לשבת.