המלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון
-
@ישראל-142 כתב בהמלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון:
מראה מיושן זה דבר נפוץ בסדרה העסקית, היתרון המשמעותי בשבילך זה המסך מגע
אבל מסך מגע זה דבר עדיןאני לא חושב שהמראה שלו מיושן. אני מאד אוהב את המראה של הX1 ולדעתי הוא הרבה יותר יפה מהליטטוד. אבל זה עניין של טעם.
לעניין המעבד, מבלי להכריע במקרה כאן תמיד צריך לקחת בחשבון שלפעמים מעבד חלש בסדרה טובה יעבוד טוב יותר ממעבד חזק יותר שנמצא בממחשב סדרה חלשה. -
@ישראל-142 כתב בהמלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון:
זה לדעתי נותן תמורה הכי טובה למחיר
https://www.copytech.co.il/items/6074133
- מחיר זול
- יש לו גם מסך מונע החזרת אור
- שלוש שנים אחריות
- כולל מערכת הפעלה ווינדוס 11 פרו
- סדרה איכותית
- מעבד דור 12
לזה יש נתונים גבוהים, וזה יחסית חדיש אבל זה סדרה פשוטה
- מחיר זול
- מעבד i7 דור 13
- איחסון דור 4
אבל יש גם חסרונות
- סדרה פשוטה
- יותר יקר מהקודם
- ללא מערכת הפעלה
זה מחשב מהסדרה האמינה והאיכותית של דל
https://18comp.co.il/CATALOG.asp?Page=NewShowProd.asp&PRodID=2665108&aff=Zap
- סדרה איכותית
- שלוש שנים אחריות
- דור 12
- מסך נוגד ברק
- מערכת הפעלה פרו (אבל אנגלית בנתיים)
יש לו חיסרון קטן שהוא קצת יותר כבד
זה כבר המחשב הכי אמין ואיכותי אבל מאוד יקר
https://bandm.co.il/p/Dell_Latitude_5430_14_FHD_i5-1235U_16GB_512SSD_INTEL_IRIS_XE_FP_DOS_4C__5YOS
- חמש שנים אחריות
- קל משקל
- מסך נוגד ברק
- דור 12
חסרונות
- מחיר גבוה
- ללא מערכת הפעלה
וזה מחשב קל משקל מסדרה איכותית עם מסך מגע
https://www.gamestorm.co.il/products/item/14908&utm_source=zap
יש לו יתרונות
- מסך מגע
- זיכרון 32 ג'יגה
- קל משקל
- איכות, סדרה עיסקית
אבל יש לו גם חסרונות
- הוא היחיד מדור 11
- מעבד פשוט יחסית
- אחסון קטן יותר 256 במקום 512
- ורק שנה אחריות
- (מראה מיושן)
ופה יש את זה גם, עם 512 איחסון, אבל 16 ראם, אבל יקר ורק מחודש
https://www.pc365.co.il/product/lenovo-thinkpad-x1-carbon-gen-9-20xxx04300-מחודש/את הטושיבה אני לא מכיר בכלל. את השאר נראה לי סיכמת יפה...
-
@aiib כתב בהמלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון:
את הטושיבה אני לא מכיר בכלל. את השאר נראה לי סיכמת יפה...
נראה ש-@איש-שלו כבר מכיר את הסדרה של הטושיבה
@איש-שלו כתב בהמלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון:
[למעשה מבחי' מסויימת אני נמשך לטושיבה שהצעת,
- המחשב שהשתמשתי בו עד עתה {ושבק סופית כנראה הערב...} הוא משלהם מסדרת סטלייט מתכתי חזק ועבד יותר מעשר שנים ברצף...
-
עזרתם לי מאוד, שניכם. תודה רבה, תבורכו ותוסיפו לעשות טוב.
את הטושיבה אני מכיר מסדרה אחרת, [מסך מגע מתהפך, דגם satelitte].
אכן אמר לי איש מחשבים ותיק שבאמת היא היתה סדרה איכותית ועמידה [גוף מתכת חזק, מסך זכוכית חלק - וכל אלה גם חסרונות מבחינתי כנ"ל. היה מבריק ממש, וגם כבד. אבל באמת החזיק מעמד יפה מאוד].
לדבריו - איכות העבודה של שלושת המחשבים הנ"ל [דל לנובו וטושיבה] בס"ה היא מקבילה.
ההבדלים הם בעיקר בעמידות של הפלסטיקה. ובזה - אם רוצים מחשב יותר חזק [באותה רמה של עבודה] - צריך להשקיע 1,000 עד 1,500 ש"ח יותר, בסידרה של thinkpad וכד'.על ה־X1 אוותר לכאורה, ולו מצד הגודל [14".]
-
@איש-שלו
יש לי כמה יחידות של מחשב (חדש) לנובו ThinkPad T14s gen4
מעבד ryzen 7 7840u חזק יותר ממעבד i7 דור 13!
זיכרון ram בנפח 32gb
דיסק ssd מהיר 512gb
מסך מגע!מחשב סוף הדרך!! גם מבחינת חומרה וגם מבחינת חוזק פיזי.
מחיר למחשב מוכן כולל התקנות 4600 שח. כולל מע"מ. (מחשב שעולה בקלות 8000-9000 שח. תעשו גוגל). עד 10 תשל' באשראי.
עריכה: לאחר בדיקת מלאי, נשארו 2 יחידות אחרונות.
-
@ComFix כתב בהמלצה | בקשת המלצה לקניית מחשב נייד בעל כשרון:
ThinkPad T14s gen4
תוכל לתת קישור לראותו?
לראות איך הוא נראה? גוגל תמונות הכי פשוט
-
@ישראל-142
אתה צודק, ואכן בו בחרתי.
[רק שאותו איש מחשבים עצמו אמר לי אמנם הביצועים שלו יותר טובים ממה שיש לי (ואולי לכן הוא PRO) בכל זאת החומרים הפיסיים של המעטפת פחות חזקים. ירידת הדורות]אין היום לא PRO למיטב ידיעתי.
-
@איש-שלו באופן רשמי הפרו אמור להיות גם יותר עמיד, (יכול להיות שזה תקף באותה תקופה דווקא, אני לא יודע)
ההבדל בין סדרות Satellite Pro ו-Satellite של מחשבי טושיבה מתבטא בעיקר בקהל היעד ובמאפיינים המיועדים לשימושים שונים:
-
Satellite Pro: סדרה זו מיועדת בעיקר לשוק העסקי והחינוכי. מחשבים בסדרה זו נוטים לכלול תכונות שמתאימות לשימוש מקצועי, כמו אבטחה משופרת, עמידות גבוהה יותר, ותמיכה טובה יותר בעבודה משרדית. הם עשויים לכלול גם אפשרויות חיבור מתקדמות יותר ותמיכה בטכנולוגיות רשת מתקדמות.
-
Satellite: סדרה זו מיועדת בעיקר לשוק הצרכני הכללי. מחשבים בסדרה זו מתמקדים יותר בביצועים מולטימדיה, בידור ושימוש יומיומי. הם נוטים להיות מעוצבים בצורה אטרקטיבית יותר לצרכן הפרטי וכוללים תכונות שמתאימות לשימוש ביתי, כמו מסכים איכותיים יותר לצפייה בסרטים ומשחקים
-
-
זו אכן 'מציאה'.
אבל במחשבה מפוכחת אינני בטוח שזה מה שאני צריך:א. לפי מה שראיתי הוא 14", נכון?
זה חסרון משמעותי מבחינתי, כי אני פותח כמה חלונות מקבילים...ב. והכי חשוב - המעלות שלו אכן גדולות ועצומות.
אבל האם יש להן משמעות בשימוש שלי, עם כל הכבוד לכך שאני צריך מחשב חזק שיחזיק מסמכי וורד בעלי עשרות עמודים , תוך כדי עבודה באוצר החכמה ובר-אילן וכו'.
אבל בכל זאת - האם שווה לי להשקיע עוד 1,800 ש"ח ?אגב, האחריות - כמה? של מי? היכן?
-
זו אכן 'מציאה'.
אבל במחשבה מפוכחת אינני בטוח שזה מה שאני צריך:א. לפי מה שראיתי הוא 14", נכון?
זה חסרון משמעותי מבחינתי, כי אני פותח כמה חלונות מקבילים...ב. והכי חשוב - המעלות שלו אכן גדולות ועצומות.
אבל האם יש להן משמעות בשימוש שלי, עם כל הכבוד לכך שאני צריך מחשב חזק שיחזיק מסמכי וורד בעלי עשרות עמודים , תוך כדי עבודה באוצר החכמה ובר-אילן וכו'.
אבל בכל זאת - האם שווה לי להשקיע עוד 1,800 ש"ח ?אגב, האחריות - כמה? של מי? היכן?
ראיתי בתחילת הפוסט שאתה מחפש גודל 14 ומעלה. אם השתנו הדרישות- לא כתבתי כלום.
המחשב עצמו הוא מחשב מהכי איכותיים שיש בשוק. המחיר- ממש רצפה. יותר מזה- זה כבר שיקול שלך, אם שווה או לא שווה. זה מסוג המחשבים שעל פי רוב נמכרים אצלי עוד לפני שהם בארץ. הפעם הבאתי כמות גדולה יותר, נשארו 2. יום קודם עוד היה 3...האחריות- זה מחשב ביבוא מקביל (מגיע מארה"ב), כך שבעיקרון (בדגש על בעיקרון), האחריות שם. אבל- א. יש אחריות של היבואן המקביל למשך שנה. ב. וזה הכי חשוב- במחשבים עסקיים מהסוג הזה, אפשר להעביר את האחריות לארץ. ואז תקבל אחריות על המחשב בארץ כמו כל מחשב ביבוא רשמי!!
בדקתי כעת באתר הרשמי עד מתי יש אחריות על אחד מהמחשבים שבמלאי, וזו התוצאה:
-
א. תודה. אתה צודק שלא הדגשתי שנמלכתי ואני מחפש דוקא 15.6
ב. האם העברת אחריות לארץ היא חינם?
ג. האם מערכת הפעלה WIN11 מותקנת עם רשיון רשמי?
עכ"פ העברתי את הצעת לאנשים נוספים. כך שמהאכפתיות והחסד שלך איתי אני מקווה שלא תפסיד...
א. בשמחה רבה.
ב. כמובן. טופס אינטרנטי קצר של דקה. ולחכות כמה ימי עסקים לאישור במייל.
ג. כן.תודה רבה!
-
על הדרך - האם יתכן למצוא בפער מחירים כזה
ברמה היותר פשוטה שאני מחפש
נאמר - מחשב ThinkPad "15.6
עם מסך ips anty-glare
ברף מחיר סביבות ה-3,000 ש"ח
-- באיזו רמה הוא יהיה מבחינה ביצועית:
מעבד?
זיכרון?
מסך מגע?[אני מתכוון - אם אפשר להרויח את האיכות הפיזית, בלי להפסיד מדי באיכות הפנימית...]