עזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.
-
ייש''כ לכולם. רק אוודה.
למעשה.
אני מבין כך :
א. עדיף לקחת של 12 v אין עניין ב 24.
עריכה: ראו פה שלכאורה 24 V יותר מומלץ. מה אומרים??
ב. אפשר לנסות שנאי אחד ל15 מטר, כמובן עם הספק מכובד - 30% יותר, אך אני לוקח סיכון שהמוליכים לא הכי איכותיים, ואצטרך לפצל את זה, ואז אוכל מקסימום להוציא מהשנאי עצמו חוטים לכל אחד בנפרד. אין עניין בשלוש שנאים.
ג. תאורת הלד שבחרתי לעיל היא הכי מאירה באופציות הנורמאליות.
ד. כדאי לי לחפש שנאי מחנות אחרת עם ביקורות יותר נחמדות בעניין החימום, יש לי לבדוק את הקישור ששלח @מיישה לעיל.יש עוד הארות בעניין? תרתי משמע.....
-
@aiib כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
ומי אמר לך שלא עשו שנאים נפרדים או הזנה ישירה?
אני עצמי, עשיתי פסים של 14 מטר, כבר כשנתיים עובד מעולה!
תשאל כל מוכר באליאקספרס תקבל את התשובה הזו. אני מכיר את הבעיה מניסיון.
אכן, אני קניתי בארץ [גם לא בכפר].
-
@תלת-פאזי כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
איזה מתח השתמשת?
לא זוכר
יכול להיות 220?
-
אני לא בקיא גדול. אבל לענ"ד אם לוקחים סרט לד של 24V לא אמור להיות הבדל. כל סרט לד תואם לשנאי שלו.
כמובן שהוא תואם, אבל לך תבדוק כמה מחזיק לד של 220V אם בכלל, למרות שהוא מתאים לכך.
גם לגבי הספק הW השנאי מוציא מה 'שמבקשים' ממנו... וכדאי תמיד שיהיה לכל הפחות 30 אחוז תוספת כדי למנוע בעיות של צריכה שהשנאי לא יוכל לספק ואז הכל יישרף.
בוודאי שצריך יותר, אבל לא להגזים יותר מכפול, או כפול 4 בנידו"ד.
-
@מיישה כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
אני לא בקיא גדול. אבל לענ"ד אם לוקחים סרט לד של 24V לא אמור להיות הבדל. כל סרט לד תואם לשנאי שלו.
כמובן שהוא תואם, אבל לך תבדוק כמה מחזיק לד של 220V אם בכלל, למרות שהוא מתאים לכך.
220V לא באמת תואם 12 ו24 זה הסטנדרט 48 לדוגמא זה בפסים מגנטיים שדורשים יותר.
גם לגבי הספק הW השנאי מוציא מה 'שמבקשים' ממנו... וכדאי תמיד שיהיה לכל הפחות 30 אחוז תוספת כדי למנוע בעיות של צריכה שהשנאי לא יוכל לספק ואז הכל יישרף.
בוודאי שצריך יותר, אבל לא להגזים יותר מכפול, או כפול 4 בנידו"ד.
אם כפול זה בעייתי אז גם 30 אחוז זה בעייתי.
אין צורך בכפול אבל מזיק הוא לא. -
@יצחק-e כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
@הרוששיבע כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
א. עדיף לקחת של 12 v אין עניין ב 24
יש בחשמל תופעה שנקראת נפילת מתח והיא עולה ככל שאורך החוט יותר ארוך ויורדת ככל שהמתח יותר גבוה ולכן כשרוצים פס ארוך כדאי מתח יותר גבוה
אתה מתכוון שכדאי לקחת לד של 24 ושנאי של 24, נכון? לא לקחת שנאי של 24 ללד של 12...
-
@תלת-פאזי כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
@מיישה כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
לקחת שנאי של 24 ללד של 12...
ח"ו
זהו, פחדתי שהוא לא התכוון לזה.
-
לא קראתי כל אחד מהפוסטים כאן, אבל אשמח להוסיף מספר נקודות.
ההבדל בין 2 סוגי מתחים הוא בעיקר כמות הזרם הנצרך.
כלומר - ככל שהמתח גבוה יותר, הזרם יהיה נמוך יותר.
כן, זה לא טעות. הכוונה היא, אנחנו יודעים שהספק הוא מכפלה של זרם ומתח. ניקח לדוג' צריכה של 24w. אז אם המתח עליו יהיה 24v, הזרם יהיה 1A (כי 24=124), אבל אם המתח יהיה 12v, א הזרם יהיה 2A (כי 24=212).
וזה משפיע על עובי המוליכים הנצרכים במערכת, ככל שהמתח יהיה גבוה יותר, המוליכים יכולים להיות קטנים ודקים יותר.
זה בגדול ההבדל בין שני סוגי מתחים.
ראיתי שהיה כאן דיון סוער על מפלי מתח, אז אומר לכם מנסיוני:
החל מ בערך 10 מ', מתחילים לראות בעין שהלדים יותר חלשים.
עכשיו, זה נובע ממפל מתח על אורך המוליך. כי הזרם הזורם במוליכים גורם למפלי מתח עליהם. אז בנקודה הקרובה לספק הכח - אין עדיין מפל מתח, כי אין אורך של מוליך. אבל ככל שהאורך הולך ומצטבר, אנחנו מאבדים עוד ועוד מתח.
והמפל מתח הזה, ככל שהמתח בכניסה קטן יותר, כך הוא מורגש יותר. (אפילו שמדובר על מפל מתח גדול יותר, הוא מורגש פחות). -
@רפאל-0 כתב בעזרה | יעוץ בענין תאורת לדים נסתרת.:
ראיתי שהיה כאן דיון סוער על מפלי מתח, אז אומר לכם מנסיוני:
החל מ בערך 10 מ', מתחילים לראות בעין שהלדים יותר חלשים.
עכשיו, זה נובע ממפל מתח על אורך המוליך. כי הזרם הזורם במוליכים גורם למפלי מתח עליהם. אז בנקודה הקרובה לספק הכח - אין עדיין מפל מתח, כי אין אורך של מוליך. אבל ככל שהאורך הולך ומצטבר, אנחנו מאבדים עוד ועוד מתח.צריך לומר שהכל תלוי באיכות החברה, כמה חומר מוליך ואיזה סוג היא פירגנה על המוצר.
וכנראה רוב החברות המיוצרות באליאקספרס, מפרגנים חומר בהתאם למחיר -
מצטרף לזה שמפל מתח מורגש במעל 10 מטר (פיתרון חלקי להוציא כבל 1.5 מהשנאי עד סמוך ככול האפשר ללד).
השנאי שהזמנת מומלץ כי הוא מאוורר.
אני גם שמעתי מכמה מוכרים (שלא מחזיקים את ה 220Vׂׂ) שה 220 נשרף מהר, מאידך שמעתי מכמה מוכרים אחרים שאין איתו בעיה, אני אישית לא נתקלתי איתו בבעיות.