בקשת מידע | בעיה במאקרו לפעולות שונות בכל פעם
-
אני מנסה לעשות מאקרו באקסל שירשום לי בתא מסויים את השעה בזמן הלחיצה.
אני רוצה שהשעה לא תשתנה כשיעבור אותו הזמן אלא הזמן בו לחצתי ירשם בצורה קבועה.
יש לי שני בעיות. הצורה שאני מכיר לרשום שעה קבועה היא על ידי קיצור המקשים 'קונטרול שיפט ף", אבל המאקרו רושם תמיד את השעה שבה הכנתי את המאקרו ולא באמת עושה את פעולת הלחיצה.
אם יש נוסחא לכך לכאו' זה יעזור אם מישהו יודע ויכול לרשום אודה לו מאוד.
כמו כן יש לי בעיה זהה אם התא בו אני רוצה שהוא ירשום את השעה. הכנתי היפר קישור באקסל אם הפניה לתא שבו אני רוצה שירשום, ועשיתי את זה עם עוד נוסחא שכל פעם מביאה משבצת אחרת (את הראשונה הריקה בעמודה B), וגם שם יש לי את אותו הבעיה שהמאקרו חוזר תמיד למשבצת אליה נשלח בשעת ההקלטה ולא למשבצת שהוא אמור להגיע עכשיו.
יצויין שאין לי כמעט הבנה במאקרו ובטח לא בויזואל בייסיק.
תודה רבה. -
עמוד על הגיליון הפעיל,
פתח את עורך המאקרו (Alt+F11).
בכרטיסיה "INSERT", בחר "MODULE".הדבק את הקוד הבא בתוך המודול,
Sub שעה_נוכחית() Range("B1").End(xlDown).Offset(1, 0).Select Selection.Value = Now() End Sub
ולחץ על "פליי" (הכפתור הירוק או F5)
-
@מטעמים
תודה רבה!!!
אם תוכל לפרט יותר מה זה עושה.
ניסיתי ואני מקבל הודעת שגיאה.
צילום מסך 2024-11-06 210552.png -
כאן הגעתי למאקרו שנותן את השעה עכשיו וזה לא משתנה גם לאחר מכן.
Sub InsertCurrentTime() ActiveCell.Value = Now ActiveCell.NumberFormat = "hh:mm:ss" End Sub
בכל אופן - כלפי הנידון השני איך אני יכול לעשות מאקרו שילחץ על קישור (או מאקרו שיהיה במקום קישור) לתא משתנה בטבלה?
(הצורה שעשיתי שהקישור ישתנה זה על ידי ADDRESS ושם בשורות עשיתי שיקח את הנתונים מתוך נוסחת COUNTAׂ, אבל זה לא עקרוני כמובן) -
@מענין-לשמוע כתב בבקשת מידע | בעיה במאקרו לפעולות שונות בכל פעם:
כאן הגעתי למאקרו שנותן את השעה עכשיו וזה לא משתנה גם לאחר מכן.
Sub InsertCurrentTime() ActiveCell.Value = Now ActiveCell.NumberFormat = "hh:mm:ss" End Sub
זה מחייב אותי להריץ את המקרו בכל תא מחדש. זה עוזר לך?
-
@מענין-לשמוע כתב בבקשת מידע | בעיה במאקרו לפעולות שונות בכל פעם:
בכל אופן - כלפי הנידון השני איך אני יכול לעשות מאקרו שילחץ על קישור (או מאקרו שיהיה במקום קישור) לתא משתנה בטבלה?
(הצורה שעשיתי שהקישור ישתנה זה על ידי ADDRESS ושם בשורות עשיתי שיקח את הנתונים מתוך נוסחת COUNTAׂ, אבל זה לא עקרוני כמובן)אשמח בל''נ לעזור אבל לא הבנתי את השאלה, מה חסר בקוד שיש לך?
-
אני רוצה מאקרו שיהיה קישור לתא שאני ירשום לדוגמא בA1, כך שאם ארשום שם C3 לחיצה על המאקרו תעביר אותי לתא C3.
תודה רבה.
עריכה:
הצלחתי שוב עם הבינה מלאכותית.Sub GoToCell() Dim cellRef As String cellRef = Range("A1").Value Range(cellRef).Select End Sub
תודה רבה!!!
-
@מענין-לשמוע זה המאקרו למעבר לאן שכתוב בתא שנבחר
Sub מעבר_לפי_התא_שנבחר() Range(Selection).Select End Sub
וזה כמו שלך בקצר יותר
Sub GoToCell() Range(Range("A1")).Select End Sub
וזה לפתיחת תיבה לכתיבת התא אליו ברצונך לעבור
Sub תיבת_בחירת_תא() Dim a As String a = InputBox("בחר את התא אליו ברצונך לעבור", "מעבר תאים") Range(a).Select End Sub
-
@מענין-לשמוע
ממליץ לך לראות כמה סרטונים, אני מאוד נעזרתי בחומר שיש כאן בפורום.
https://mitmachim.top/post/384676