בירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח
-
@ראובן-שבתי כתב בבירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח:
@pcinfogmach דעתי היא שמדובר בדיני נפשות לא רצים לשאול רב, אבל אני לא מחליט לאף אחד, כמובן שאפשר לשאול רב, ברור לי כשמש שזה מותר לחלוטין
בזה תם החלק שלי בויכוח ההלכתיאני שאלתי רב
הוא ענה לי שאם יש בור פתוח ברחוב לא שואלים אם מותר לסגור אותו (זה עושה נזק למי שחפר..) -
@ראובן-שבתי כתב בבירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח:
נזק זה לא
מי אמר?
הרי יתכן שזה פרוץ משום שהוא בנתיב בתוכנה\ שהוא לא עשה סיסמה כי הוא פשוט לא מבין במחשבים ואם תחסום לו את זה הוא יזמין טכנאי כפי שכבר כתבו כאן
ב. סביר שגם אדם מהשורה יזמין טכנאי\יתקין אנטי וירוס וכדו' מפריצה לראוטר אפשר לגשת למידע של כרטיסי אשראי וכו'
מבחינה הלכתית זה לא פשוט
ומדיני נפשות יפה שאתה אומר שמותר אבל למעשה יש לזה המשך שמתי שמציל עצמו בממון חברו- צריך לשלם לו ע"ז ואיך תדע מי זה וכמה הוציא ע"ז? -
@פראירי כתב בבירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח:
הרי יתכן שזה שהוא לא עשה סיסמה כי הוא פשט לא מבין במחשבים ואם תחסום לו את זה הוא יזמין טכנאי כפי שכבר כתבו כאן
לא צריך להזמין טכנאי צריך לחכות 5 דקות לשירות בטלפון
פריצה לראוטר אפשר לגשת למידע של כרטיסי אשראי וכו'
מבחינה הלכתית זה לא פשוטלא נראה לי שאתה צודק אבל אם כן חובה לחסום את האדם הזה זה ממש השבת אבידה
ומדיני נפשות יפה שאתה אומר שמותר אבל למעשה יש לזה המשך שמתי שמציל עצמו בממון חברו- צריך לשלם לו ע"ז ואיך תדע מי זה וכמה הוציא ע"ז
הוא סוגר בור ברה"ר וודאי שפטור
-
@פראירי
לגבי השאלה של האם זה נזק טעם המתירים כאן הוי משום שאין זה נזק ישיר וייתכן שהוא רק בגדר גרמת אי נוחות.
מאוד נהניתי מהמקור שלך לגבי מציל חבירו בממון חבירו למרות שיש לדון בזה שכאן זה דיני נפשות של רוחניות דחמיר טפי.למעשה כמדומני שקצת סטינו מהנושא כאן של השרשור ומחוקי הפורום במקצת ולכן כדאי לסיים נידון זה וכל אחד ילך וילמד את הנושא מפי רבותיו
-
פוסט זה נמחק!
-
@פראירי אינטרנט פתוח זה ייהרג ועל יעבור
פשוט שמותר לחסום
למעשה קבל את עצתי ותמחק את הפוסטים שלך
אנשים לא מבינים כמה הם מספרים על עצמם...@פראירי כתב בבירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח:
מבחינה הלכתית?!
אלא מה מבחינה רפואית, נפשית, כלכלית, מוסרית?
האמת שגם -
@צור @ראובן-שבתי
גם הדימוי לבור לא כ"כ מדויק מכיון שבבור ברה"ר זה לא ממונו אלא רק התורה הפכה לממונו כדי שיתחייב משא"כ כאן שזה ממונו גמורחאלס זה לא מעניין אף אחד
-
צר לי לחלוק עליך ואני כמעט בטוח שאין רב שיחלוק ע"ז כיון שא"כ כל רשת שהיא יהיה מותר לחסום
נכון מאוד
אינטרנט הוא מזיק
אגב אם כבר אינטרנט לא דומה לבור אלא למחבל עם סכין ובכליו יש לו דין רודף (כן גם תינוק במעי אמו שמסכן אותה נחשב לכזה) -
פוסט זה נמחק!
-
@צור כתב בבירור | האם ניתן לחסום כתובת wifi פתוח:
למעשה קבל את עצתי ותמחק את הפוסטים שלך
אנשים לא מבינים כמה הם מספרים על עצמם...אני ב"ה יש לי נטפרי ואתרוג
מעניין אני חשבתי שזה ויכוח תורני ולא אישי
מותר לך לחלוק עליי ללא ספק אבל בבקשה תבוא עם משהו גמ' הוראה מרב לא פשפוטי מילי וע"ז נאמר "כליא ריקא קיש קיש קריא" -
סתם כך אני גם הייתי צריך את זה ועזרו לי פה https://mitmachim.top/post/855298 ועזר