בקשת מידע | החשמל נופל שוב ושוב
-
אשמח מאוד לעזרה בהבנה ממי שיוכל,
הענין הוא בנקודת חשמל שבביתי, שבמשך תקופה כשהפיוז למעלה הפחת הראשי קופץ, ואף אם כל הצרכנים מכובים, ואייני מצליח לפתור, ובנוסף, בימים האחרונים אני עקב התקלה ניתקתי את כל הנורות המחוברות לפיוז זה (בקופסת המתג, כולל פאזה אפס וארקה) וכן שקע אחד המחובר לפיוז הנל, בנסיון לעלות על מוקד התקלה, ועדיין הפחת נופל, אינני מצליח להבין למה???
המדובר הינו בפיוז הפונה לחשמל במרפסת, כמו כן מחובר לפיוז זה שקע נוסף בתוך הבית שכרגע לא מחובר לו שום מכשיר, ואתו לא הספקתי לפרק, האם זה יכול להיות קשור?
היה תקופות שבהם הרמת הפיוז כללה גם נפילה של הפיוז הראשי (תלת פאזי) בלוח חשמל ראשי\משני (תגובת שרשרת?).אני לא מצליח להעלות בראשי בדל של רעיון הגיוני להנל.
אשמח לעזרת המבינים ו @רפאל-0 @mirol @תלת-פאזי @יצחק-e ושאר המומחים. -
@זקצ כתב בבקשת מידע | החשמל נופל שוב ושוב:
אני לא מצליח להעלות בראשי בדל של רעיון הגיוני להנל.
אם אכן הוא קופץ במיידי, אפשר לבדוק את זה ע"י רב מודד> בבדיקת התנגדות [אום],
אתה כבר ממוקד על הפיוז של המרפסת, וזה דבר הגיוני (אם לא גשם אז אולי ממזגן או לחות).
אתה צריך לבדוק התנגדות בין המוליכים (חיובי ושלילי) לבין הארקה. -
כפי ש @תלת-פאזי כתב, נדרשת כאן בדיקת רציפות.
אבל אכתוב את מה שנראה לי סביר:
ייתכן כי מדובר על מגע בין אפס להארקה, שגורם לפחת לקפוץ.
אתה מציין שבמשך תקופה גם הראשי היה קופץ. הפיוז עצמו גם?
כי הראשי קופץ רק כאשר זורם דרכו זרם גבוה.
מכיוון שמדובר על משהו חיצוני, הייתי בודק היטב שאין מגע בין החוטים בחוץ, ושהם מבודדים כראוי.
וכמובן, תבדוק גם את השקע, ושהכל מבודד כראוי.
בהצלחה, תעדכן! -
-
והאם יש הצדקה לקפיצת פיוז ראשי במקרה נזילה?
צריך להבין למה פיוז קופץ.
פיוז קופץ כאשר הזרם שעובר דרכו גדול יותר מהערך הנקוב שלו.
לפעמים מה שקורה זה שיש צריכה גדולה כללית במתקן, ולמרות שבכל הפיוזים הזרמים לא עולים על ערכם הנקוב - יכול להיות שסך הזרמים גדול מידי עבור הפיוז הראשי.
לכן גם שאלתי אם רק הראשי קופץ או גם הפיוז עצמו.
אז לענייננו - יכול להיות שרטיבות גורמת לקצר חלש בין הפאזה והאפס, בצורה שלא גרמה לפיוז לקפוץ, אבל כן הצטרף לצריכה כבדה של כל הבית שגרם לפיוז הראשי לקפוץ. -
@ידיד @תלת-פאזי @רפאל-0 @דוד-משה-1 ולכל אלו שקראו ולא מצאו עבורי מזור..
תודה רבה!
אכן נבדק מארון החשמל על ידי מגר ונמצא שאין בידוד בין שלילי לארקה, בקו זה עוד לפני נקודת החשמל הראשונה, ואף מחיובי לארקה יש בעיה מסוימת בבידוד (כנראה על ידי מים.. השם יעזור בשאר החשמל..) יישר כוחכם. .
(אמנם עדיין לא הבנתי מדוע לפעמים נפל -הפחת- רק כשהרמתי בבת אחת את החשמל בבית ולא כשהרמתי את הפיוז הזה לבדו. ויותר מזה: אחרי שנפל פעם אחת אחר כך נפל תמיד בכל מצב עד להורדת הפיוז לגמרי). -
אמנם עדיין לא הבנתי מדוע לפעמים נפל -הפחת- רק כשהרמתי בבת אחת את החשמל בבית ולא כשהרמתי את הפיוז הזה לבדו
ההסבר לזה נמצא איפוא שהו באחד הפוסטים שלי. מקווה שבעז"ה יהיה על זה מדריך.
בגדול - כאשר יש זרם בהארקה זה אמור לגרום לפחת לקפוץ. אבל בתנאי שהזרם גדול מ 30 מילי אמפר.
וכשההארקה נוגע באפס, הזרם עלול לחזור דרך ההארקה (כי מבחינה חשמלית מדובר על אותה סגירת מעגל, ואכמ"ל).
וכשאני אומר "הזרם", אני מתכוון לכל זרם שיש בכל המתקן, לא רק של המעגל הספציפי הזה.
לכן זה מאוד תלוי ראשית באופן הלקוי של הבידוד של ההארקה והאפס ובאיכות המגע שביניהם, וכן בגדלי הזרמים שיש בכל המתקן, ובסך הזרם ש'יחליט' לחזור דרך ההארקה.
וזה יכול ליצור מצב שאתה מרים את הפיוז של המעגל עם הליקוי, אבל בגלל ששום דבר לא מחובר אז אין שום זרם שיחזור דרך ההארקה.
אבל אז כשאתה מרים את שאר הפיוזים ונוצר זרמים במתקן, חלק עלול לחזור דרך ההארקה ולהקפיץ את הפחת.
מקווה שהובנתי דיו. -
האם זה מסביר גם למה קפץ כשעלה דווקא בבת אחת (ולא עוד תאורה ועוד, וכמדומני דווקא במעגל התאורה)? ולמה אחר כך הפחת הפך ל'רגיש' וקפץ אף בהרמה בעלמא?
כל מה שכתבתי זה תיאוריה.
בהחלט הכל יכול להיות הגיוני, אין כ"כ איך לבדוק את זה.