בעיה | מפסק ביתי לשקע תלת פאזי- איך עושים?
-
@ניסן-ב כתב בבעיה | מפסק ביתי לשקע תלת פאזי- איך עושים?:
איך זה עובד?
אפשר הדרכה קצת יותר מורחבת?זה מנתק את שלושת המגעים ע"י פיקוד שעובד על פאזה אחת [מפסק אלקטרוני]
והאם יש קונטקטור שתופס מקום אחד או שיכול להחליף את הפקק של ה3 מקומות כי אני ממש מצומצם מבחינת המקומות
קונטקטור שתופס מקום אחד שהוא תלת פאזי- לא ידוע לי שיש
יש קונטקטורים קטנים שתופסים כשנים/ שנים וחצי מקומותויש גם מאמ"תים [מא"זים- בלשון ידידינו @רפאל-0] (ופיוזים בלשון העם) שתופסים חצי מקום כ"א
-
מוצר כזה לא טוב?
המוצר הזה הוא מאוד טוב,
אך הוא רק 2P [לשני פאזות], ואני לא חושב שיהיה כ"כ תיקני לשים שנים כאלו, @רפאל-0 ?
גם אם תשים 2 זה ייקח לך שני מקום, קצת פחות מקונטקטור 4P קטן.@ניסן-ב כתב בבעיה | מפסק ביתי לשקע תלת פאזי- איך עושים?:
במגען אפשר לחבר מפסק מואר?
אם הבנתי נכון אני מושך מהקונטקטור כבל הזנה שהוא שולט על הפיקוד ושם אותו ליד האמבטיה
אבל כבל של 0 איך אני עושה?לא הבנתי מה התכוונת!
במוצר כזה (מחמם מים) התקן מחייב לנתק את כל ה-4 גידים (כולל ה-0)
בחוק החשמל נקבע :” התקנת מפסק למכשיר קבוע או נייח
- (א) למכשיר חשמלי קבוע או נייח יותקן מפסק קבוע אשר יתאים לזרם הנקוב של המכשיר.
(ב) המפסק יהיה נפרד מהמכשיר ויותקן בטווח ראייה ממנו, אלא אם כן ניתן המפסק לנעילה במצב מופסק.
(ג) המפסק יהיה דו-קטבי למכשיר חד-מופעי ובעל שלושה או ארבעה קטבים למכשיר תלת-מופעי
וכן חובה שיהיה מפסק מואר
אני לא בטוח שזה תיקני לעשות בצורה כזו, אך יתכן שכן.
אני לא יודע מה האפשרויות שיש לך.
לענ"ד ליד המחמם מים תשים מתג דו קוטבי מואר, שהוא ינתק את הקונטקטור בארון חשמל, שהוא מנתק את ארבעת הקטבים של המחמם מים. -
אני לא מעוניין שיהיה מפסק פקט גדול ומסורבל
שאלה: אתה לא רוצה כי לא בא לך מפלצת על הקיר, או כי זה לא נוח?
אציע לך רעיון שתוכל רק לפתור את הנוחות, אבל פחות יפתור לך את המפלצתיות על הקיר.
תהפוך את נקודת החשמל (שיוצא לך שם 5 גידים) לארון חשמל קטן, של 8 מקום, עם מא"ז תלת פאזי (פיו"ז בלע"ז ומאמ"ת בשביל @תלת-פאזי ), ומשם תצא לקונטקטור.
ואת הפיקוד של הקונטקטור תעביר דרך המפסק.ותוך כדי כתיבה אני אומר לעצמי למה לי כל זה. אתה יכול פשוט להתקין לוח 4 מקום במקום מפסק, ולחבר שם מא"ז 4 מקום.
בלי מתג. המא"ז בעצמו יהיה המתג.חוץ מזה, יש גם מנתקי זרם לא מסורבלים כמו מפסק פקט (שהוא בעיני אחד המפסקים הדפוקים והגרועים ביותר שאני מכיר). פשוט תחפש "מנתק זרם" או :מנתק בעומס" וכיוצ"ב.