בקשת מידע | תיאום הטסת רחפן עם הרשויות והצבא
-
קודם כל חיפשתי שם המון ואין כלום
דבר שני אני בטוח שזה עם הגורמים כמו בסיסים של צהל וכו או עיריות וכו ולא עם רתא
למשל ברתא כתוב שמותר להטיס ביוש אך למעשה יש צו של האלוף שמורה על איסור הטסה ביוש וכשמדברים עם רתא הם אומרים שהם לא קשורים להוראות שחיל האויק והצבא
ולכן בטוחני שצריך לתאם אם הצבא וכו
וחוזרת השאילה למי אני פונה שם -
@ayg
אתה בטוח שאפשר "הפעלה מיוחדת" כזאת, כי התבוננות קצרה בחומר ללמוד להוצאת רישיון כתוב שהפעלות מיוחדות אפשר רק ךתקנות כדלהלןהרשאה להפעלה מיוחדת
• התקנות שמהן ניתן לבקש הרשאה להפעלה מיוחדת:
• תקנה 2 )ב( – חובת רישיון למי שמטיס כטב"ם קטן
• תקנה 25 - איסור הטסת כטב"ם קטן מכלי טיס, מכלי רחיפה, מכלי רכב או מכלי שיט בתנועה
• תקנה 26 )ג()4( – הכטב"ם הקטן מוטס במרחק שאינו עולה על 500 מטרים מהמטיס;
• תקנה 27 – הפעלה בקשר עין ישיר
• תקנה 28 – תנאים להסתייעות בתצפיתן.
• תקנה 29 – איסור על הפעלת מספר כטב"מים קטנים בו זמנית
• תקנה 30 לעניין הפעלת כלי טיס בחקלאות לפי תקנה 18 )ג( – הפעלת חומר מסוכן בחקלאות
• תקנה 32 – הפעלה מעל אדם או תשתית
• תקנה 35 – מגבלות כלליות על מערכת כטב"ם קטן )גובה, מהירות, ראות וכד'...(
• את ההרשאה להפעלה חריגה מבקשים דרך אתר הרישום והבחינה , נדרש למלא ניהול סיכונים – קישור
למנחה לכתיבת ניהול סיכונים.
• במידה ורוצים לבקש פטור מתקנה אחרת שלא מופיעה ברשימה הזו נדרש לבקש פטור לפי סעיף 165 לחוק
הטיס – קישור לשירות בקשת הפטור לפי סעיף 165 לחוק הטיסאך לא מוזכר הטסה באזור מוגבל
-
אין קשר לרתא אלא א"כ אתה חורג מכל הנהלים האמורים או מנוהל 1 ואני יסביר כגון
אם אתה רוצה להטיס מעל 50 או 100 מטר תלוי ברשיון המטיס שיש לך אזי אתה יכול לפנות לרתא כמו שכתוב בפמת או בקובץ שהעלו כאן לפני כן
אך לגבי הטסה במקומות שאסור הדבר מתחלק לשנים במקומות שאסור בגלל נוטאם שעתי (נוטאם הוא פרסום מידע איסורי תעופתי של רשות שדות התעופה וחיל האויר והוא יכול להיות בגלל מלחמה שאז צריך לפנות לצבא או בגלל אימונים שאז ניתן לפנות לרשות הנוטאם שהמייל מפורסם בפמ"ת המלא ולבקש שיפנו אותך לגורמים הרלווניטיםאם כי ברוב הפעמים לא ירשו לך מחמת שזה דבר זמני ובאמת קורה משהו שאסור לך להטיס אך בחלק מהמקרים כן יתנו לך אישור וזה בנוטאם שאיסורו הוא בכגון מלחמה שאז ניתן לתת זמן בין לבין שיהיה ניתן להטיס רחפן)
אך אם אתה רוצה להטיס במקום שאסור כמו בסיס חצרים וכו' אתה צריך לפנות לגורם עצמו אם הוא גורם אזרחי אזי לפנות אליו ולבקש את אישורו עדיף בכתב ואם הוא גורם ממשלתי מדיני או צבאי אזי ג"כ לפנות אליו כגון הלשכה לפניות הציבור של צהל בדרום או בסיס חצרים בכבודו ובעצמו ולבקש אישור וב" כנותנים אישור הם רק רוצים לדעת שאתה לא מסכן את ביטחון המדינה וכו
מקווה שעזרתי ותקנו אותי אם אני טועה -
פוסט זה נמחק!